• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Kalirlarmi bilmiyorum ama oyle birsey varsa gereksiz ama bana bu yeni gelin evine gelinmez olayi sacma ve komik geliyor ne yani sabah aksam yatakta degilsinizdir heralde😂birde gellinine heves etmis olabilir cok becerikli degilseniz acikca soyleyin bunu bence normal seyler insaniz
Geline heves etmek ne demek? o_O

Gencecik insaniz ya
Dogduk buyuduk millete yemek yapmak icin mi?
Aile buyukleri cagirir yemege benim bildigim. Koskoca guneydogulu aileyiz,genclere asla yemege gidilmez bizde. Ailenin buyukleri hazirlik yapar,biz gider yeriz iceriz,tum kuzenler bir arada oluruz hatta,evde 7-8 yere sofra kurulur, disaridan garson tutulur hatta :KK66:
Esimin ailesine gelince gordum ben bu sacma gelin evi yemeklerini.
Tabi kendi kizlari cagirmiyor yemege bak,onlar dokunulmaz. Gelin alinca keriz yerine koyup alo bizi yemege cagir diyor uyaniklar :KK66:
Aslında büyükler hem tecrübeli hem de çalışmayan daha fazla yani yemek yapmaya Zaman çok

Amma bu bilmem kaç parça tabak çanak kaşık çatal alan gelinler de onları kullanacak bu nedenle davet davet üstüne

Amcamı çağır dayını çağır vs

Bu durumda yeni gelinin Kv si de benim gelin altta kalmasın onu bunu çağırsın modunda oluyor

Hep yazarım 12 kişilik takım nasıl kullanılıyor diye zira o kadar kişilik yemek yapmadım

Kaldı ki o kadar büyük tencere vs de yok ki evde

Özetle mesafe candır

Damdan nasi agliyor su an kvsi mesafe koydu diye dimi :KK66:

Kim kime mesafe koymuş ki

Giderim önüne yemek koyar çayıma kadar yapardı

Son yıllarda hastası var yemek saatinde gitmeyiz ya da yapar götürürüm vs ama Kv ona yemek yapmadım diye değil de oğlu aç diye dövünür

15 yıldır açlıktan ölmedi neyse ki 😀😀

Aslında büyükler hem tecrübeli hem de çalışmayan daha fazla yani yemek yapmaya Zaman çok

Amma bu bilmem kaç parça tabak çanak kaşık çatal alan gelinler de onları kullanacak bu nedenle davet davet üstüne

Amcamı çağır dayını çağır vs

Bu durumda yeni gelinin Kv si de benim gelin altta kalmasın onu bunu çağırsın modunda oluyor

Hep yazarım 12 kişilik takım nasıl kullanılıyor diye zira o kadar kişilik yemek yapmadım

Kaldı ki o kadar büyük tencere vs de yok ki evde

Özetle mesafe candır
Basimiza ne geliyorsa gosteris merakimizdan
Ogluma senin gibi kv diliyorum. Diger herkes birbiri ile evcilik oynayabilir
Benim icin sakincasi yok ;)

Tabii ki yeni evlenen insanlarin evine gidilmez ayiptir bize gore de. Ailem ben evlendikten kaaac hafta sonra gelmistir mesela, biz cok dikkat ederiz boyle seylere. Zorunda olmadikca gencler rahatsiz edilmez :)
Ama sizinkiler kafaya koymus gelicekler. Korkmayin zamanla misafir ala ala alisiyorsunuz panik yapmamaya. Herkesin adeti dusuncesi farkli iste yapcak bisey yok :KK43: luzumsuz kalma olaylari da cok kotu... esinize soyleyin ne gerek var kalmaya diye. Normalce gidin gelin. Kibarca kalma tekliflerini reddedin, siz de sakin kalmaya gelin, bize de bekleriz vs demeyin. Siz mesafenizi koydukca anlarlar insallah onlar da.

Kim kime mesafe koymuş ki

Giderim önüne yemek koyar çayıma kadar yapardı

Son yıllarda hastası var yemek saatinde gitmeyiz ya da yapar götürürüm vs ama Kv ona yemek yapmadım diye değil de oğlu aç diye dövünür

15 yıldır açlıktan ölmedi neyse ki 😀😀
Mincik mincik iliskin olmayinca mesafe koydu oluyor nedense
İnsanlari anlamak cok zor. Sonra sikayet ediyorlar esim evlilige alisamadi,esim surekli annesine gitmek istiyor vs vs diye

Valla ben görümce değilim
Asla da olamam çünkü erkek kardeşim yok
İki kızım var gelinim de olmayacak
Ama yine de şaşırıyor ve korkuyorum
Böyle yetiştirilen çocuklar yarın "benim alanım, benim düzenim, benim evim" kafasında olup da bir yemeğe gelmek isteyen kendi annesini dahi sorun edecek olan yetişkinler olurlarsa biz ne yapmışız diyeceklerdir geç de olsa.
Çünkü sınırlarını korumakla bencilliğin çizgisini ayırt edememişler daha.

Valla bizim toplumda şöyle bir şey var. Vur diyince illa öldürüyoruz. Eskiden aileden şiddet öğretmendeb şiddet görürdük. Fikrimiz alınmadı konusturulmazdik.

Neyse ben de dahil yeni nesil ebeveynler çocuklara daha dikkat edelim derken saygısız korkusuz birşey oldular. Okullar fena zaten. Öğretmen olanlar bilir. Çocuğum 6 yaşında artık bebeklikten çıktı. O kadar da pedagoji kitabı falan okudum. Bebekten iyi hostu da artık geleceğinden korkuyorum.

Mesela en basiti biz ona baskı kurmaya çalıştım. Her şeyi uzun uzun acikladik bebekken bile. İkna yöntemine gittik. Geçen yıl farkettim ki artık yorulmuşum ya sürekli uzun konuşmalar yapmaktan. Artık ipin ucu kaçmış sürekli ikna etmemiz gerekiyor.

Bizim zamanımızda anne baba bir host derdi yeterdi. Tamam korkması n birey olsun kendine güveni olsun vs ama dengeleyemiyoruz. Genler de yok. Bu tarz sosyal durumlar da genler aracılığıyla aktarılıyor bence.

Olmadı yani yapamadık. Bakalım napcaz gelecekte. Korkuyorum. Lise de kızı olan kadin in adliyelik olduk başlığını da okudum iyic ümitsiz oldum artık.

Cok sükür beni anlayanlar da cikiyo. Mesele misafirlik degil. Kaynanamlar gercekten yuzsüz... nisanliyken haftada bikac kez hatta gecenin bi saati bi bahane bulur oturmaya gelirdi bide yaninda misafir getirirdi. Yani ben önyargili davranmiyorum evin anahtarini ver diyen biri kendisi
Bunlari ilk msjina da yazsaydin keske.yorumlarimizi begenmiyosun ama biz de muneccim degiliz

Niyetse bu başlıklara bakınca sürekli kaynanadan dert yanan gelinleri okuyoruz. Nasıl oluyorsa herkes de çok iyi anlaşıyormuş 🤣 konu açmak için uydurmasyon o zama çoğu hikaye. Kale almamak lazım 🤣 ne melek gelinler varmış. Vay bizi şeytanlar biziiiiii 🤣 yatacak yerimiz yok 🤦🏻‍♀️
Bunun kv sevip sevmemeyle ilgisi yok ki.20 gun gecmis insanlar ogullarinin evine gelmek isteyebilir.hani arada yasanan biseyler olur o zaman anlarim.
Ben de kv mi sevmeyenlerdenimm.ne sorunlar yasadik vaktiyle ama sonucta esimin ailesi yapacak bisey yok.mesafe tabi ki herzaman iyidir ama abartmamak kaidesiyle

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:

Evliliğimizin 1.haftası dolduğu gün hem eşimin ailesini hemde kendi ailemi yemege çagirdık.

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :(
Yeni evlilerin evine gidilebilir ancak ;
Kendi kendini yemeğe davet ettirmeleri ve kalma olayları çok gereksiz

Yemeğe ev sahibi isterse davet eder
Ancak ailesi çaya kahveye gelmek isteyebilir bunun yeni evlilikle alakası yok

Kalmaya gitme konusunda kesinlikle taviz vermeyin.
Hastalık vs gibi durumlarda olabilir o ancak.
Ben sınava hazırlanıyorum baba ziyaret ederiz, sizi de davet ederiz elbette ama benim için
önemli bir sene anlayış bekliyorum de kp e.
Yemeğe de dışardan pide yaptır, bir çorba patlat olsun bitsin.
Kusura bakmayın daha müsait bir zamanda davet etmiş olsam daha farklı ağırlamak isterdim sizi diye inceden gönder.
Alır mı bilmem :)
Kolay gelsin.

Biz yabancı değiliz der geçerler Emin’im
Benim kv bu mesajları 6 sene olacak hiçççç almadı

Kiz aneyin evinde yemegin tuzuna bakmayi ogrenmedinmi gelinnn ahahahaha saka saka ne var ya abartma sende birak gelsinler ev de ne durumda olabilir ki anlamadim evi b.. K goturuyorsa kendini bir sorgula kpss hazirlan elbet ama ev de temiz olmali pozitif enerji verir temiz ev gelip kalacaklarini sanmam kalsalarda belki 1 gece

Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:
Kusura bakma da senin rahatın bozulduğu için gelmelerini istemiyosun kendi annen baban gelirse aman gelsinler şöyle böyle dersin onlarda biliyordur evi herşeyi aman ha gelinlerin rahatı bozulmasın bende 1 senelik evliyim ayrıca.

Back