Yeni evlinin evine gitmek.

Siz erkek misiniz?
Bu kadar cinsiyetci bir yaklasim sadece hanzo bir erkege ait olabilir

Esim yemek yaparken bende kahvemi alip balkonda keyif yapiyorum

Yemegi kadin yapar diye yazili bir kural mi var bir yerlerde??

İyi misiniz siz yahu? Ben sizi kibliyorum cunku kadin oldugunuza inanmiyorum

Kadın olduğumu ispatlamam gerektiğini düşünmüyorum fikriniz size ait bu fikir de bana ait. Zorunuza giden nedir? Cinsiyetçi bir yaklaşım değil Türk toplumunun genelinde yemekleri kadınlar yapar, erkek yapmaz dememiştim belirttiğim noktalarda erkekler de yapar tabii ki. Ama 7/24 erkeğin hizmet ettiğini görmedim değişik bir aile yapınız var demek ki. Benim babam yemek yapmaz ama bulaşık yıkar evi süpürür. Ama annem rica eder, annem hasta olur, ya da o an babamın içinden gelir. Bir şeyler sebep olur yani. Ama kalkıp da sabah uyanıp bugün ne yemek yapsam diye düşünen bir babam ya da eşim olmadı. Benim düşüncem, benim yaşam tarzım ya da benim fikrim nedeniyle benim cinsiyetimi beğenmeyip “erkek” demeniz de sizin cinsiyetçiliğiniz olmuş. Bir kadın bu fikri taşıyamaz mı? Çok komik. Lütfen beni alıntılamayın, ataerkil değilim ama bu genişlik de fazla geldi. İyi geceler

Hanımlar,
polemiğe girilmesin lütfen, herkesin evliliği farklıdır, eşleri başkadır, iş yapmayan erkek de vardır yapan erkek de kimse kimseyi geniş olmakla suçlamasın lütfen rica ediyorum.
Sen beni banlasana kuzum ya , valla sinirlerim bozuluyor benim burda

Hanımlar,
polemiğe girilmesin lütfen, herkesin evliliği farklıdır, eşleri başkadır, iş yapmayan erkek de vardır yapan erkek de kimse kimseyi geniş olmakla suçlamasın lütfen rica ediyorum.
Bence kimse kimseyi de “hanzo erkek kesin erkek” diye nitelendirmesin Fikirler kişilere göre değişir cinsiyete göre değil. İyi geceler

20 gun olmus yenı evlı olunca ne oluyor kı evıne gıdılmıyor ben onu anlamadım bende tam aksıne yenı evlendıgımde balayından gelır gelmez hemen arkadasları davet ettım sabaha kadar sohbet muhabbet sınırsız oh ne guzeldı
sonucta koca bır omur benle :)

uzakta mı oturuyorlar kı yatılı kalmak ıcın ?

yemegı dısardan soyleyın yemek yemıyormusunuz sız 2 tabak fazla olacak corba salata pılav bırde fırında tepsı yemegı hepsı bu ...

zaten evdeyseniz yemeğe misafırın gelmesinden nıye korkuyorsunuz bu kadar? kpss ye hazırlanıyorsun da sanki bütün gün her dk ders çalışacaksın. evde çocuk yok kalabalık yok eşyalar yenidir fazla temizlikle uğraşmazsın. bir iki saatini ayırıp yemek yapmak zor olmasa gerek. bilmiyorsan bakarsın netten. ben hem okula gidip hem kpss çalışıyordum bu arada da akşamları yemeğimi yapıyordum.

Kv kp yemeğe davet mi edilecekti

13 yıllık evliyim de atlamışım bu işi

Ev aldık vs diye geldiler bir iki ama öyle akşam yemeği daveti vermedim
Benim bildigim yeni evli cifti yemege davet eder yakin akrabalar. İsmi de gelin yemegidir hatta. Evlenen cift de arzu ettiginde davet eder,yemege olabilir caya kahveye olabilir ama davet ederse gidilir. Davet edilmeden alo yemege gelicez denmez. Cagrilmadik yere borekci ile corekci gider diye atasozu bile var yahu kimsenin haberi yok ama herkes kosa kosa kv aliyormus yemege demek ki

Biz tatile gittik Annemler de şehir dışında idi Kv onlara el öpmeye gidin dedi vs

Tatil dönüşü de Kv ye gittik yedik içtik eve döndük

Zaten akşam işten dönüş saatimde Kv çoktan yemeğini yemiş olurdu

Kalma konusunda taviz vermeyin. Sert durun. Gereksiz yere birinin ben de kalmasından ya da benim başkasında kalmamdan hiç hoşlanmam. (Ailemden de hep böyle gördüm, onlarda gerekmedikçe kalacaklarını sanmam) malesef benim eşimin ailesi de çok sık kalırlar kayınpederim olmasa da kayınvalidem ya da eşimin babannesi vs. Hatta nadir de olsa halaları uzaktan geldiler diye. Ama kimseye kalın ya gitmeyin vs demem. Beni eleştirenler olacaktır belki ama evi en fazla 1 saat mesafede olan insan bence kimseyi rahatsız etmemeli, kalmamalı. Hele ki yeni evli birinde. Konu sahibi malesef anlattıklarını arkadaşlarım da kuzenlerim de hep duyduğum şeyler sanırım herkes yaşıyor. Yemek konusuna ilk evlendiğim zamanlar bende öyleydim bütün gün 4 kişilik yemek hazırladığımı bilirim ama sonra takmamaya başlıyorsun. Elinden geldiği gibi iyi kötü yap. Kimse ziyafet sofrasında bekleyerek gelmiyordur zaten bence.

Gencecik insaniz ya
Dogduk buyuduk millete yemek yapmak icin mi?
Aile buyukleri cagirir yemege benim bildigim. Koskoca guneydogulu aileyiz,genclere asla yemege gidilmez bizde. Ailenin buyukleri hazirlik yapar,biz gider yeriz iceriz,tum kuzenler bir arada oluruz hatta,evde 7-8 yere sofra kurulur, disaridan garson tutulur hatta
Esimin ailesine gelince gordum ben bu sacma gelin evi yemeklerini.
Tabi kendi kizlari cagirmiyor yemege bak,onlar dokunulmaz. Gelin alinca keriz yerine koyup alo bizi yemege cagir diyor uyaniklar

Kalirlarmi bilmiyorum ama oyle birsey varsa gereksiz ama bana bu yeni gelin evine gelinmez olayi sacma ve komik geliyor ne yani sabah aksam yatakta degilsinizdir heraldebirde gellinine heves etmis olabilir cok becerikli degilseniz acikca soyleyin bunu bence normal seyler insaniz

Seni çok iyi anlıyorum ilerde canın daha çok sıkılacak bu duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…