• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilikte yaşanan sıkıntılar

Neredeyse bütün yorumları okudum aynı dert benimde başımda arkadaşım. Bende bir çözüm arıyorum. İnanılmaz küsüyor haftalarca susuyor. Bir keresinde iki hafta oldu ve ben yıldım. Artık bende sustum. Ne yapacağını şaşırdı. Biz anlaşmıyoruz konuşurken yüzüme bakmıyor diye ailesini çağırdı. Ailesine söyledim anlattım. Küslük nereden çıkıyor oğlum sen bizim ailemizde öyle şey gördün mü dediler. Artık öyle bir şey yok falan dediler. Bana hak verdiler. Lakin benim konuşmaya hevesim kalmadı.
Arkadaşlar bu yazdığınız şeyler basit şeyler değil. Bunlar manipülatif hareketler. Karşı tarafı yıldırma politikası. Psikolojik şiddet. Bu tavırları normal karsilamayin. Seven insan cezalandırmaz

Bir taraftan biri sürekli susuyorsa. Bu durum sürekli tekrarliyorsa konu ailelere kadar gidiyor. Sonra sonuç boşanma.

Bir taraftan biri sürekli susuyorsa. Bu durum sürekli tekrarliyorsa konu ailelere kadar gidiyor. Sonra sonuç boşanma.
Tespitler güzel farkındayım ve katılıyorum. Yalnız çözümünüz nedir? Yeri geldi restte çektim yeri geldi aynısını yaptım yeri geldi ailesine söyledim.

Tespitler güzel farkındayım ve katılıyorum. Yalnız çözümünüz nedir? Yeri geldi restte çektim yeri geldi aynısını yaptım yeri geldi ailesine söyledim.
Terapisti kabul ederse gidin. Ama bana göre çözümü yok. Ya bu şekilde hayatınıza devam edersiniz ya da yolları ayırırsınız. İnsanlar değişmiyor. Evliliğinin kötüye gittiğini gördüğü halde bu huyundan vazgeçmiyor.

Terapisti kabul ederse gidin. Ama bana göre çözümü yok. Ya bu şekilde hayatınıza devam edersiniz ya da yolları ayırırsınız. İnsanlar değişmiyor. Evliliğinin kötüye gittiğini gördüğü halde bu huyundan vazgeçmiyor.
Şöyle bi sorum olucak size eşiniz oturup konuşma gibi bi ahlakı mı yoktu mesela sinir anında susuyor ee sonra yani devamında sakinleşince konuşmuyor muydunuz biraz anlatabilir misiniz

Şöyle bi sorum olucak size eşiniz oturup konuşma gibi bi ahlakı mı yoktu mesela sinir anında susuyor ee sonra yani devamında sakinleşince konuşmuyor muydunuz biraz anlatabilir misiniz
Gayet de iyi konuşuyorduk. O tepkisinden sonra birkaç gün sonra sakince çay içerken 1 saat konuşuyorduk. Bir ay sonra falan yine aynı. Şöyle ki öfke anında susuyor. Siz konuyu çözmek isteyince sinirleniyor. Öfke patlaması sonucu alakasız konuları ortaya döküyor. Hep adım atan ben oluyordum. O yüzden değişmez dedim. Konussaniz da o huy onda olduğu sürece siz istediğiniz kadar konuşun. Sorunu dile getirmek yerine küsmeyi tercih ediyor. Uzatıyor mevzuyu

Haa bir de susması demek o konuyu kafaya taktığını gösterir. Zor. Allah yardımcın olsun. Yaşlandırır adamı.

Haa bir de susması demek o konuyu kafaya taktığını gösterir. Zor. Allah yardımcın olsun. Yaşlandırır adamı.
Yani benim eşim tam olarak bu şekilde değil kavga esnasında ben çok sinirliysem susar ben haksızsam benim konuşmamı bekleyip normale döner ama o konu orda kapanır ki zaten hatırlamaz daha dün ne yediiğini hatırlamıyor ki olay böyle yani ve sevgisini falan hep inde yaşıyor ben de onu değiştirmek istiyorum

Yani benim eşim tam olarak bu şekilde değil kavga esnasında ben çok sinirliysem susar ben haksızsam benim konuşmamı bekleyip normale döner ama o konu orda kapanır ki zaten hatırlamaz daha dün ne yediiğini hatırlamıyor ki olay böyle yani ve sevgisini falan hep inde yaşıyor ben de onu değiştirmek istiyorum
Konuyu kapatıyorsa sorun yok bence. Siz takılmayın. Önemli olan konunun uzamamasi bir de küsmemesi.

Bence sende her şeyi çok takıyorsun gibi geldi. Adam konuyu kapatıyor uzatmıyormuş sizde uzatmayın. Normal hayatınıza devam edin. Çok fazla taviz verip devamlı peşinden koşar gibi de davranmayın. İnsanın eşine değer vermesi tabi ki güzel bir şey fakat aşırı değer verip bir yerini de kaldırmamak lazım. Galiba yaşadıklarınız üst üste geldiği gibi gelin geldiğiniz yere yerleştiniz diye fedakarlık yaptığını düşüyorsun. Ben senin için ailemi, yaşadığım şehri bırakıp geldim diye düşünüyorsun ama bunu yüzüne vurman hoş değil. Sonuçta isteyerek karar verip kabul etmişsiniz

Bende aynı problemle başladım ve evet bende evlenmeden önce bu problemin olduğunu biliyordum.

"Evlenince düzelir." Bir şehir efsanesi gerçekten.bunu bende dahil çoğu İnsan yaşayarak öğrenmeyi tercih ediyor. Sonu hüsran.

Hele çocuk olsun daha beter oluyor. Adam resmen kendini kaybetti. Yıllarca yüzü gülsün diye maymun oldum. Olmadı. Hep yorgun, hep mutsuz, asık suratlı, aksi ihtiyar dedeler gibi bı kocaya mahkum ettim kendimi.

Ay sonra baktım olmuyor. Naziyla oynamıyorum artık. Ne halin varsa gör modundayim. Evlilik tanımı benim için çok farklı. Etrafıma bakıyorum. Kendi tarafını tutan her kadın mutlu. Saçını süpürge eden kadın görünmez.

Söyle söyliyim: Ilk önce insan karsidakinde actiginin yaralarinin farkina varmali. Esim dünyanin en sabirli insani. Bende öyle küsünce (daha dogrusu konusmamayi da tercih ediyordum cünkü sinirliyken kirici olabiliyorum) hep ne kadar belli etmemeye calissada kirildigini fark ettim. Orda jeton düstü zaten. Ben kendi kendime basit kurallar koydum. Mesela: Bir konuda anlasmazlik olsa ayni gün halledilecek. Yataga küs yatmak yok. Ikincisi cok sinirliyken kalbini kirmaya korkarsam "Ben simdi cok sinirliyim, sonra sakinlesdikten sonra tekrar konusalim" söylerim. Öyle susup surat asip durmam. Esiniz annesine bir sorsun babasi öyle yaparken onun nasil hissettigini. Ve bunu da göz önünde bulundursun: annesinin babasinin iliskisi gercekten örnek alinacak bir iliski mi? Bizim zamanimizda cocugu dövmek daha "normal" sayiliyordu. Bugün biz aynisini yaparmiyiz? Hayir. Cünkü artik siddetin cocuklarda biraktigi izlerin farkindayiz. Farkindalik burda herseyi degistirir. "Ben böyleyim. Ben buyum" diye ikili iliskilerde kimsenin kenara cekilmeye hakki yok.
Açıklamalarınız çok doğru, en önemlisi eşin anne babasının birbirine olan davranışları , benim kayınpederim de sürekli sinirli alakalı alakasız herşeye, bide insan içinde yapar kadın bir fikir sunar hemen sinirli sinirli konuşur ama ben bunları aileye girdikten sonra yaşadım gördüm, şimdi evli olduğum kişiye bakınca da aynı evin içinde yaşayınca gördüm aynı babası ve hatta dedesi yani hep eşleri azarlama kendi başlarına karar verme , sadece anlamadıkları işlere müdahale etmeme hatta umursamama evresindeler, gitgide soğuyorum, bu yüzden hep düşünürken ilerde bir çocuğum olursa umarım kız olmaz diyorum böyle şeyler yaşasın istemem, bir erkek çocuğum olursa da ona en güzel şekilde insanlara ve eşine nasıl saygılı sevgili kendini ezdirmeden de iyi bir birey olması gerektiğini aşılayacağım tek dileğim bu

Açıklamalarınız çok doğru, en önemlisi eşin anne babasının birbirine olan davranışları , benim kayınpederim de sürekli sinirli alakalı alakasız herşeye, bide insan içinde yapar kadın bir fikir sunar hemen sinirli sinirli konuşur ama ben bunları aileye girdikten sonra yaşadım gördüm, şimdi evli olduğum kişiye bakınca da aynı evin içinde yaşayınca gördüm aynı babası ve hatta dedesi yani hep eşleri azarlama kendi başlarına karar verme , sadece anlamadıkları işlere müdahale etmeme hatta umursamama evresindeler, gitgide soğuyorum, bu yüzden hep düşünürken ilerde bir çocuğum olursa umarım kız olmaz diyorum böyle şeyler yaşasın istemem, bir erkek çocuğum olursa da ona en güzel şekilde insanlara ve eşine nasıl saygılı sevgili kendini ezdirmeden de iyi bir birey olması gerektiğini aşılayacağım tek dileğim bu
Yapamazsınız. Çünkü oda babasını örnek alacak. En doğru şey kendi tarafinizi tutun. Kimse sizin çiçeklerinizi hoyratça ezemesin.

Kızlar merhaba.. öncelikle yazım biraz uzun olucak baştan belirtmek istiyorum.Henüz 7 aylık evliyim eşimle severek evlendik.İlişkimiz uzak mesafe ilişkisiydi 2. Senede evlendik diyebilirim.Ben gurbete gelin geldim.. İstanbul gibi bi yerden eşimin memleketine gelin oldum. İlk aylar her şey güzel ilerliyordu şu son 2 aydır çok sık anlaşmazlık yaşıyoruz. Yaşlarımız 25 aslında ikimizde olgun insanlarız ama eşim biraz içine kapanık bir insan fazla konuşmayı sevmez kavga esnasında da susmayı tercih eder. Benim bakış açımdan hep ben alttan aldığımı düşünüyorum oda kendince susarak alttan aldığını düşünüyor. Ama bilmiyorum hayalimde ki evlilik bu değildi böyle olmamalı..ben eşime çok toleranslı davrandığımı düşünüyorum ondan önce ki hayatımda kimseyi bu kadar alttan aldığımı hatırlamam..Özetle şu ki eşim hatayı hiç kendine aramaz hep benim takıldığım şeylerin ufak dert olduğunu söyler.Hep peşinden ben giderim üzerine düşerim hep mutlu olsun gülsün isterim suratı asıkken ki genelde hep asık olur onu eğlendirmeye veya kendi halinde bırakıp kafasını dağıtmasına yardımcı olurum.. bundan 4-5 gün önce çok bunaldım artık ağzıma ne geldiyse söyledim umursamazsın yapma böyle gibisinden yine hatayı kendinde aramadı suçlu ben oldum.. ve konuşmuyoruz aramızda soğukluk var benim kızgınlığım geçti ama bi özür bile dilemeye gerek duymuyor canım çok yanıyor ya ben haklı haksız aramıyorum sonuçta ben onun için nelere katlandım evimi yurdumu bırakıp geldim şunun bile hatrı olur insanda oda yok.. hani gelip konuşsa uzatmayacağım ama resmen ölü taklidi yapıyor umarsız davranıyor bende kendime söz verdim o gelmeden gitmeyeceğim diye böylede iş inada bindi ama bende ilgi görmek istiyorum her zaman tek taraflı olmaz haksız mıyım.. eşime nasıl davranacağım konusunda kafam çok karışık birbirimizi üzmeden nasıl aşabiliriz bu durumu bana düşen ne yapmak.. yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum…
Evlenmeden öncede böyleydi belli ki neden evlenince sorun ettiniz ki o zaman. Yanlış anlamayın ben böyle durumlarda kabullenerek evlenip sonradan söylenenleri haklı bulmuyorum. Ha bazı erkekler profesyonel davranıp gizliyor kendini ama o bile bi yere kadar karakterini gizliyor. Evlenmeden öncede çok ilgili davranıp özür dileyen biri değilmiş anladığım kadarıyla yanlış mı düşünüyorum?

Bizde ilk zamanlar böyleydik çok konuşmazdı tartışırdım susardı yine. Karşındaki kişideki tepkisizlik insanın sinirini bozuyor gerçekten. Ama emin ol değişiyor şimdi bülbül gibi. Kendine bir meşguliyet bul derim evin içinde dışında kafanı oyalayacak birşeyler yani. Yoksa düşün düşün kafayı yiyor insan. Ve zaman geçtikçe evlilik oturuyor bence. Alışıyorsun beklentiye girmiyorsun kendi huyların bile değişiyor. Yani onsuz da mutlu olduğunu görmesi lazım. Küs olsanız bile hep neşeli gibi görün ne bilim telde konuşurken gül internetten birşey okurken bi kahkaha patlat bunların hepsi merak doğuruyor. Bu ve bunun gibi şeyler işte.

Back
X