• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Evlilik ve sorunlar !

İlk evimizi hiç mi hiç sevmemiştim.
Eşim izinsiz çalışıyordu.
Birbirimize alışmaya çalışırken çok tartışıyorduk.
Burası çok tanıdık.
Evlilik zaman geçtikçe kolaylaşan bir şey, çiftin geçinmeye gönlü varsa tabii.

Ama kayınvalide ile aynı bina bilmiyorum ne cesaret, ben rahatıma çok düşkünüm kabul edilebilir bir şey değil bu, evlenmemeyi tercih ederdim.
Evlilikte alışma diye bir olay mı var yani zamanla aşılır mi bu .
Dışarı çıktığımızda yada bir çok gün gülüyor eğleniyoruz
Dışarı çıkıyorum ya kaynanamin gölgesinden çıkmış gibi oh be diyorum
Bende çok gezen eğlenen biriydim

Çalışmaya 11 yaşında mı başladınız. Evlenir evlenmez ne hikmetse sağlık sorununuz çıkmış. Ya çalışıp para kazanıp destek olacaksınız eşinize yada köstek olmayacaksınız.
Aynen öyle canım 11 yaşında hem okudum hem çalıştım hemde öyle masa başı değil erkek gibi .
Yanlış bir kelime kullanıp cuma gecesi sizi incitmek istemem sağlık konusunda bu olay başka bir durum ve ince noktam bence bisey yazmayın kalp kırmayalim

Iyi akşamlar
Evliliğimin 47.günü bugün.
Uzun bir ilişkiden sancılı ayrıldıktan sonrasında kendimi çok iyi hissedene kadar kimseyi istemedim 3 yıl aradan sonra eşimle tanıştım 2 yıl konuşup görüştük kadın ruhundan anlayan anlayışlı efendi bana değer veren bağlı.. benimki mantık evliliği oldu diyebilirim yorulmuştum hep ben fedakarlık etmekten kırılan olmaktan beklenti içinde olmak beni tükenmişti.
Yemek masasında ben beklerken o dışarıda başka kadinla olacaksa beni seven işten çıkıp hemen eve gideyim diyen biri olsa daha mutlu olurum diye düşündüm.
Eşim yakışıklı olgun ama ilk günden beridir sorunlar sıkıntılar yakamızdan düşmedi kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz mecburen kredi borçları ve biraz extra borçlar var beni ilgilendirmiyor eşim yansıtmıyor bana ama durmadan düşünüyorum nasıl ödüycez nezaman rahata kavuşacağız.
Evim teras kat ve küçücük evimden nefret ediyorum hep hayalimdi daha ferah güzel bir ev oldum olası teras kat sevmedim,sevmiyceeem.
Eşimin ailesinden nefret ediyorum görmek bile istemiyorum
Hele bir tane görümcem var yalancının teki hep ilgi çekmek için nefes alır gibi yalan konuşuyor
Eşim yoğun çalışmaya başladı izinsiz çalışıyor
Borçlar
Ailesi
Maddi sorunlar yüzünden rahat dışarı çıkamamak vs
Sürekli tartışma çıkarıyorum,eşime kötü davranıyorum benim özür dilemem gerekirken o gelip özür diliyor sarılıyor beni karşına alıp konuşuyor anlatıyor belli bir sure sadece sabır etmeliyiz Allah sonra ferahlık verecek diyor o an tamam sonra yine aynıyım.
15 sene hep çalıştım geniş bir çevrem vardi hepsi orada kaldı şimdi görüşmek istesem bile arkadaşlarımla maddi olarak önceki gibi lüks yapamam belli bir süre buda beni bunaltıyor.
-olurmu böyle şeyler genelde ?
Benmi fazla abartıyorum yoksa hersey çok berbat ve dahada berbat mi olacak gibi ?
(Çalışma konusu ben biraz dinlenmek istiyorum sağlık sorunlarım sebebiyle)
Bence baştan kabul edip altlu üstlü oturduğunuz o evde vay ben rahat edemiyorum diye kavga cikarmaniz çok haksız bir tavır
Baştan kabul etmeyecektiniz

Eşiniz çok olgunmus bu arada 🌸takdir ediyorum

Ama o adamda en sonunda size yeter der, sabrını zorlamayın bence böyle naif bı adamin

Sevmiyorsanız da bunu belli etmemeli, politik idareci olmalısınız. Eşiniz sizi seven, size göre olgun bir çocuk belli. Bunun değerini bilmelisiniz. Çatı katına taşınmayı kabul eden sizsiniz. Olmadı borçlar bitince çıkmayı teklif edin daha ferah bir eve. Çocuğunuz olunca daha çok metrekareye ihtiyaç duyacaksınız en basitinden. Ama en önemlisi siz eşinizi seviyor, onunla ilgili gelişecek sorunlara pozitif yaklaşacağınıza inanıyor musunuz
Eşimle bence çok iyiyiz sorunsuz
Birbirimizi kısıtlamıyoruz
Saygı duyuyoruz
Güler yüzle bakıyoruz birbirimize
Birbirimize hersey olmaya çalışıyoruz.

Şuan da sabretmekten başka bir şey yapamazsınız. 2 yıl görüşmüşsünüz o kadar da mantık değildir

Iyi akşamlar
Evliliğimin 47.günü bugün.
Uzun bir ilişkiden sancılı ayrıldıktan sonrasında kendimi çok iyi hissedene kadar kimseyi istemedim 3 yıl aradan sonra eşimle tanıştım 2 yıl konuşup görüştük kadın ruhundan anlayan anlayışlı efendi bana değer veren bağlı.. benimki mantık evliliği oldu diyebilirim yorulmuştum hep ben fedakarlık etmekten kırılan olmaktan beklenti içinde olmak beni tükenmişti.
Yemek masasında ben beklerken o dışarıda başka kadinla olacaksa beni seven işten çıkıp hemen eve gideyim diyen biri olsa daha mutlu olurum diye düşündüm.
Eşim yakışıklı olgun ama ilk günden beridir sorunlar sıkıntılar yakamızdan düşmedi kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz mecburen kredi borçları ve biraz extra borçlar var beni ilgilendirmiyor eşim yansıtmıyor bana ama durmadan düşünüyorum nasıl ödüycez nezaman rahata kavuşacağız.
Evim teras kat ve küçücük evimden nefret ediyorum hep hayalimdi daha ferah güzel bir ev oldum olası teras kat sevmedim,sevmiyceeem.
Eşimin ailesinden nefret ediyorum görmek bile istemiyorum
Hele bir tane görümcem var yalancının teki hep ilgi çekmek için nefes alır gibi yalan konuşuyor
Eşim yoğun çalışmaya başladı izinsiz çalışıyor
Borçlar
Ailesi
Maddi sorunlar yüzünden rahat dışarı çıkamamak vs
Sürekli tartışma çıkarıyorum,eşime kötü davranıyorum benim özür dilemem gerekirken o gelip özür diliyor sarılıyor beni karşına alıp konuşuyor anlatıyor belli bir sure sadece sabır etmeliyiz Allah sonra ferahlık verecek diyor o an tamam sonra yine aynıyım.
15 sene hep çalıştım geniş bir çevrem vardi hepsi orada kaldı şimdi görüşmek istesem bile arkadaşlarımla maddi olarak önceki gibi lüks yapamam belli bir süre buda beni bunaltıyor.
-olurmu böyle şeyler genelde ?
Benmi fazla abartıyorum yoksa hersey çok berbat ve dahada berbat mi olacak gibi ?
(Çalışma konusu ben biraz dinlenmek istiyorum sağlık sorunlarım sebebiyle)
Seni gerçekten seven sana değer veren biri var. Herkese nasip olmuyor.. ama şunu anladım insanoğlu hep daha fazlasını istiyor.

Eşine destek ol.. Dışardan bakıyorum duruma..yanlış davranıyorsun.

Borclari icin "beni ilgilendirmiyor esim yansitmiyor" diyorsunuz. Aslinda sözde mantik evliligi yapmissiniz. Herseyi kabul edip sonra sürekli kavga cikartan da siz esiniz kendini orda yirtarken. Bu kafa ile devam edersiniz evi birakin evlilik diye de birsey kalmaz. Borclari evlilk icinde yaptiysa sizi de ilgilendirmek zorunda. Bence önce kafa yapinizi düzeltin, aileye sonra sira gelir. Esinizle olan iliskinizi baltaliyorsunuz. Ayrica adami da pek sevdiginizi düsünmüyorum

Su zamanda gecinmek cok zor gercekten. Maddiyat gerginlik yaratiyor anladigim kadariyla. Kaynanayla oturmak ve kucuk ev de tuz biber.
Mantik evlilliginde bunlar dikkat edilmeliydi, mantik evliligi olmamis pek .
Bu zorluklarda esinize destek olmayip bir de kostek olursaniz( kavga cikarmak) sonu iyi gözükmüyor.

Borclari icin "beni ilgilendirmiyor esim yansitmiyor" diyorsunuz. Aslinda sözde mantik evliligi yapmissiniz. Herseyi kabul edip sonra sürekli kavga cikartan da siz esiniz kendini orda yirtarken. Bu kafa ile devam edersiniz evi birakin evlilik diye de birsey kalmaz. Borclari evlilk icinde yaptiysa sizi de ilgilendirmek zorunda. Bence önce kafa yapinizi düzeltin, aileye sonra sira gelir. Esinizle olan iliskinizi baltaliyorsunuz. Ayrica adami da pek sevdiginizi düsünmüyorum
😔😔😔

Su zamanda gecinmek cok zor gercekten. Maddiyat gerginlik yaratiyor anladigim kadariyla. Kaynanayla oturmak ve kucuk ev de tuz biber.
Mantik evlilliginde bunlar dikkat edilmeliydi, mantik evliligi olmamis pek .
Bu zorluklarda esinize destek olmayip bir de kostek olursaniz( kavga cikarmak) sonu iyi gözükmüyor.
Nasil çözeceğimi bilmiyorum.

Baştan kabul etmeseydiniz aile apartmanını keşke , biraz daha birikim yapsaydınız evlenmek için.

Sürekli kavga çıkartmayın . Adam da bir susar iki susar üçüncü de patlar, geri dönüşü olmazsa o zaman da pişman olursunuz.

Maddi sıkıntıları aşmak için de destek olmalısınız , yapacak başka birsey yok 🤷🏻‍♀️.

Elimde değil dışarıda yemek yiyelim diycem diyemiyorum öfkeleniyorum bisey alalım diycem diyemiyorum üzülmesin diye bu yüzden patliyorum
madem durumunuz kotu neden borca girerek dugun yaptiniz? ailenizden arkadaslarinizdan ayrilmissiniz, para da yok, tabi ki strese girersiniz. ama esim iyi davraniyor, KV iyi diyorsunuz, o zaman alismaya calisacaksiniz. oncelikle durumunuzu kabullenmekle ise baslayn, sonra kendinize bir mesgale ve is bulun. 15 sene calistim diyorsunuz, yine calisin. dikkatsiz olursaniz sim yasadiginizdan daha cok sorununuz olur. esiniz sizin gonlunuzu aliyormus, huysuzluk yaparsaniz her zaman alttan almaz. Allah yardimciniz olsun.

kayınvalideyle altlı üstlü oturmayı niye sorun ediyor hanımlar ya? bence güzel birşey...aynı bahçede oturuyoruz yemek yapar getirir,bir eksiğim olur gider isterim,kahve yapar çağırır😁
siz eşinizi hiç sevmemişsiniz evlenmek için evlenmişsiniz resmen ...ben eşinize üzüldüm açıkçası çok daha iyi bir evliliği hakkediyormuş

Kayınvalide ile oturmanın bir çok artı yönü var bana çok faydası oluyordu kayınvalidemin alt üst otururken 👍 güzel taraflarından bakmak lazım hep olumsuzluklardan bakmamak lazım
Önce cefasını çekeceğiz ki şimdi sefasını sürelim

Bi eşiniz artık sizin şu tavırlarınızdan bunalıp ayrılmak istesin o zaman normale dönersiniz bence. Şimdi eşiniz hep alttan aldığı için sürüyor bu evlilik ama kimse sabır taşı değil. Evi beğenmiyorduysanız en başta taşınmayacaktınız. Ayrıca çalışmayıp evde oturup maddi sorunlarımız var diye dertlenmekte garip bir durum. Bütün yükü kocanızın üzerine atmışsınız, size yansıtmıyor ama yine de memnun değilsiniz. Sizin geçinmeye gönlünüz yok bence.

Nasil çözeceğimi bilmiyorum.
Esimle severek evlendik . 3 yila yakin sevgiliydik . Ama evlilik bambaska dünya.
İsin icine maddiyat ,aile girdi. Bizden bağımsız kavga etmeye basladik .
Sonra düşündük bizle alakasi yok. Anlayisli olmaya basladik
Birimiz sinirliyse digeri susar genellikle. Ve haksızlık yapmiyoruz ,yani ben hakliysam haksiniz der. Ben sinirliyken onu uzersem , sonra ozur dilerim .

Siz haksiz oldugunuz halde esiniz sizden özür diliyor. Belli ki alttan aliyor. Ama bir yere kadar böyle gider . Sonra o da sinirlenmeye baslayacak.
Gercekten sadece siz degil ,ulkece zor zamanlardan geçiyoruz bence. Biraz anlayışlı olun. İyi günde kötü günde diye bosuna dememişler.

Back
X