• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Evlilik ve sorunlar !

Çünkü eşinizi sevmiyorsunuz. Tek sebep bu. Sevgi olmayınca herşey batar. Adamın gözü açılır yakında. O zamana kadar kırıp dökmeye devam edin sonrasında sıra ona gelir 👍
👏🏻👏🏻👏🏻 Bu yorumu aradım hep. En başta ki açıklama da bana mantıksız geldi. Önceki ilişkinizden neden bahsettiniz ki ? İki yılda eşinizle görüşmüşsünüz… Maddi durum araya girince ne olur bilmiyorum o konu da size ahkam kesemem çünkü (bana göre) zor şartlar da her şeye rağmen çalışıyorum.Bence çok ciddi bir sorununuz yoksa çalışmayı deneyin. Hemde evde oturup en sevmediğim muhabbet olan kayınvalide muhabbetini de yapmazsınız.

Iyi akşamlar
Evliliğimin 47.günü bugün.
Uzun bir ilişkiden sancılı ayrıldıktan sonrasında kendimi çok iyi hissedene kadar kimseyi istemedim 3 yıl aradan sonra eşimle tanıştım 2 yıl konuşup görüştük kadın ruhundan anlayan anlayışlı efendi bana değer veren bağlı.. benimki mantık evliliği oldu diyebilirim yorulmuştum hep ben fedakarlık etmekten kırılan olmaktan beklenti içinde olmak beni tükenmişti.
Yemek masasında ben beklerken o dışarıda başka kadinla olacaksa beni seven işten çıkıp hemen eve gideyim diyen biri olsa daha mutlu olurum diye düşündüm.
Eşim yakışıklı olgun ama ilk günden beridir sorunlar sıkıntılar yakamızdan düşmedi kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz mecburen kredi borçları ve biraz extra borçlar var beni ilgilendirmiyor eşim yansıtmıyor bana ama durmadan düşünüyorum nasıl ödüycez nezaman rahata kavuşacağız.
Evim teras kat ve küçücük evimden nefret ediyorum hep hayalimdi daha ferah güzel bir ev oldum olası teras kat sevmedim,sevmiyceeem.
Eşimin ailesinden nefret ediyorum görmek bile istemiyorum
Hele bir tane görümcem var yalancının teki hep ilgi çekmek için nefes alır gibi yalan konuşuyor
Eşim yoğun çalışmaya başladı izinsiz çalışıyor
Borçlar
Ailesi
Maddi sorunlar yüzünden rahat dışarı çıkamamak vs
Sürekli tartışma çıkarıyorum,eşime kötü davranıyorum benim özür dilemem gerekirken o gelip özür diliyor sarılıyor beni karşına alıp konuşuyor anlatıyor belli bir sure sadece sabır etmeliyiz Allah sonra ferahlık verecek diyor o an tamam sonra yine aynıyım.
15 sene hep çalıştım geniş bir çevrem vardi hepsi orada kaldı şimdi görüşmek istesem bile arkadaşlarımla maddi olarak önceki gibi lüks yapamam belli bir süre buda beni bunaltıyor.
-olurmu böyle şeyler genelde ?
Benmi fazla abartıyorum yoksa hersey çok berbat ve dahada berbat mi olacak gibi ?
(Çalışma konusu ben biraz dinlenmek istiyorum sağlık sorunlarım sebebiyle)
Off yeminle igrenç bir şey bu, hoşnut olmadigin yerde olmak kadar insani yipratan yoran bir sey yok. Hiç abartmiyorsun insan yasadigi yerden memnun degilse tadi olmuyor hicbir seyin. Evi sevmiyorsun maddi durum ortada çekilecek gibi degil gercekten. Maddi sorun çözülür zamanla tabi ki daha yenisiniz. Ama ev konusunu masaya yatirmak lazim.

Evim teras kat ve küçücük evimden nefret ediyorum hep hayalimdi daha ferah güzel bir ev oldum olası teras kat sevmedim,sevmiyceeem.

"Borçlar beni ilgilendirmez, evi eşim geçindirmek zorunda. Ben el el üstünde otururken kocam bana istediğim hayatı sunmak zorunda. İstediğim lüks yaşamı kocam sağlamak zorunda" kafasından çıkarsanız sorunlarınız yarı yarıya azalır.
Adama eş, hayat arkadaşı değil de hayatınızın sponsoru muamelesi yaptığınız için mutsuzsunuz ve ne yapsa memnun olmuyorsunuz.

Çocuk gibi "istemiyoruuum, sevmedim sevmiyceeem" diye ayağı yere vurarak debelenince bir şey elde edilmiyor bu hayatta.
İstediğiniz hayatı yaşamak için evlenmeniz değil çalışmanız gerekiyordu. Ya da en azından zengin biriyle evlenmeniz gerekiyordu. İkisinden birini yapmamış olmanız eşinizin suçu değil.

Mecbur bırakıldım uzun süre nişanlı kaldık pandemi yüzünden eşim işten çıkarıldı başka bir yerde başlaması 1 senesini aldı üzerine düğün altın ve alınan evin kredisi binince kitlenip kaldık ve tamam demek zorunda kaldım işin kötü tarafı bulunduğumuz semtte kiralık ev bile bulamadık 70 m evlerede 2500 TL kira istediler

Mesela madem borçlanacaktınız neden düğün yaptınız, neden altın istediniz?
Evlenip aynı eve gireceğim adamdan altın istemek kadar saçma bir şey yok. Ben onunla değil, biz birbirimizle evleniyoruz çünkü.
Altın borcu yüzünden dışarıdan yemek yiyemeyecek duruma geliyorsanız siz resmen kendi kendinize altın takmış oluyorsunuz. E bunu kendi kendinize evlenmeden de yapabilirdiniz.

Ayrıca madem ev aldınız neden aile binasında oturuyorsunuz ya da neden oradan aldınız?

Konunun hiçbir yerinde mantık yok ki adı mantık evliliği olsun.

Iyi akşamlar
Uzun bir ilişkiden sancılı ayrıldıktan sonrasında kendimi çok iyi hissedene kadar kimseyi istemedim 3 yıl aradan sonra eşimle tanıştım 2 yıl konuşup görüştük kadın ruhundan anlayan anlayışlı efendi bana değer veren bağlı.. benimki mantık evliliği oldu diyebilirim yorulmuştum hep ben fedakarlık etmekten kırılan olmaktan beklenti içinde olmak beni tükenmişti.
Yemek masasında ben beklerken o dışarıda başka kadinla olacaksa beni seven işten çıkıp hemen eve gideyim diyen biri olsa daha mutlu olurum diye düşündüm.
Eşim yakışıklı olgun ama ilk günden beridir sorunlar sıkıntılar yakamızdan düşmedi kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz mecburen kredi borçları ve biraz extra borçlar var beni ilgilendirmiyor eşim yansıtmıyor bana ama durmadan düşünüyorum nasıl ödüycez nezaman rahata kavuşacağız.
Hele bir tane görümcem var yalancının teki hep ilgi çekmek için nefes alır gibi yalan konuşuyor
Borçlar
Ailesi
Sürekli tartışma çıkarıyorum,eşime kötü davranıyorum benim özür dilemem gerekirken o gelip özür diliyor sarılıyor beni karşına alıp konuşuyor anlatıyor belli bir sure sadece sabır etmeliyiz Allah sonra ferahlık verecek diyor o an tamam sonra yine aynıyım.
15 sene hep çalıştım geniş bir çevrem vardi hepsi orada kaldı şimdi görüşmek istesem bile arkadaşlarımla maddi olarak önceki gibi lüks yapamam belli bir süre buda beni bunaltıyor.
Benmi fazla abartıyorum yoksa hersey çok berbat ve dahada berbat mi olacak gibi ?
Çok Yeni evlisiniz .daha hâlâ alışma sürecinde olduğunuzu unutmayın . Maddi sorunları eşiniz size yansıtıp sizden kısmıyorsa kafanıza takıp canınızı sıkıp eşinizi de daraltmayın sonuçta ülkenin durumu belli ve adam çaba sarf edip çalışıyor sizi mağdur etmiyor . Çoğu evliliklerin ilk yılları zaten borç ödemekle geçer . Eviniz küçük borç var vs diye stres sıkıntıyı tartışmadan eşinizle güzelce konuşup rahata kavuşunca yapabileceklerinizi hiç hayal ettiniz mi ? Kendinizi bi dinleyin eşinizi gerçekten seviyor musunuz ? Seven insana bu anlattıklarınız bile güzel gelir biz neleri aşıyoruz eşimle diye . Ama tam tersi yeni evlisiniz daha ve eşiniz elinden geleni yaptığı halde ,size yansıtmadığı halde, tartışıp huzursuzluk çıkartıp birde haksız olduğunuzu kabul edip özür dilemesi gerekenin kendiniz olduğu halde. eşinizin özür dilemesi sizce de eşinize karşı fazla haksızlık ediyor olabilir misiniz ? Eşinizin de sabrı da bir yere kadar olur artık ve daha da huzurunuz kaçar tek sıkıntı maddiyat olmaktan çıkar. Kayınvalide konusuna hiç girmiyorum evet güzel bir durum değil ama uzak da da olsa yapan her türlü yapıyor o yüzden yakınımda da da ondan böyleyim demeyin . Eşinizle birlikte borçlari bitirip daha güzel bir eve geçersiniz sağlık ve huzurla . Fakat birbirinizi tüketmeden bitirmeden.

Çünkü eşinizi sevmiyorsunuz. Tek sebep bu. Sevgi olmayınca herşey batar. Adamın gözü açılır yakında. O zamana kadar kırıp dökmeye devam edin sonrasında sıra ona gelir 👍
Aradigim yorum.. sevgi bazi seylere goz yumdurur.. zaten o yuzden sevgi bitince evliliklerin ici bosaliyor

26 yaşındasınız 2 sene eşinizle görüşmüşsünüz 24, ondan önce de 3 sene ilişkiniz olmamış 21, 21 yaşındayken mi "uzun süreli sancılı" ilişkinizi bitirdiniz?
hey maşallah.
anaokulundan başlasaydınız anlatmaya?

sizin kafa yapınız biraz değişik. bana göre uzaylı gibi bir şeysiniz yani. çünkü benim tanıdığım hiçbir kadın 15 yaşında filan ilişkisi olsa da onu ciddiye alıp anlatmaz.
işsiz kalmış, adamla altınla maltınla evlenmez.
kaynana evinde oturmayı kabul edip sonra mızıkmaz.

pandemide 1 sene işsiz kalmış adam..e bunu gizleyip saklamadı ya?
kaynana üstüne eve sonradan, 1 gecede kaçak kat çıkıp ta taaaa biz burada oturacaz hadiii deyip sizi zorla tıkmadılar ya.

yahu 26 yaşındasınız borçla harçla işsizlik sıkıntısıyla, kendi işinizi bırakıp, düzeninizi bozup, evlene evlene derdiniz nedir? aşktan ölseniz tamam diyecem aynı evde yaşayalım, kavuşalım istediniz. e o da yok?

26 yaşındasınız 2 sene eşinizle görüşmüşsünüz 24, ondan önce de 3 sene ilişkiniz olmamış 21, 21 yaşındayken mi "uzun süreli sancılı" ilişkinizi bitirdiniz?
hey maşallah.
anaokulundan başlasaydınız anlatmaya?

sizin kafa yapınız biraz değişik. bana göre uzaylı gibi bir şeysiniz yani. çünkü benim tanıdığım hiçbir kadın 15 yaşında filan ilişkisi olsa da onu ciddiye alıp anlatmaz.
işsiz kalmış, adamla altınla maltınla evlenmez.
kaynana evinde oturmayı kabul edip sonra mızıkmaz.

pandemide 1 sene işsiz kalmış adam..e bunu gizleyip saklamadı ya?
kaynana üstüne eve sonradan, 1 gecede kaçak kat çıkıp ta taaaa biz burada oturacaz hadiii deyip sizi zorla tıkmadılar ya.

yahu 26 yaşındasınız borçla harçla işsizlik sıkıntısıyla, kendi işinizi bırakıp, düzeninizi bozup, evlene evlene derdiniz nedir? aşktan ölseniz tamam diyecem aynı evde yaşayalım, kavuşalım istediniz. e o da yok?
Aynı hesabı ben de yaptım ve tıpkı sizin gibi düşünüyorum, bu yüzden eski konulara baktığımda 2016 da 23 müş, yani Şimdi 28 olması lazım. Valla bunlar önemli detaylar, 30 küsür yaşında birinin uzun ve sancılı bir ilişkiden ayrıldım demesiyle, 21 yaşındakinin demesi aynı şey değil. Konuya yorumumsa, eşinizi sevmiyorsunuz konu sahibi. Yazım şeklinizden bile belli. Şimdi adam size tatlı tatlı davranıyor o yüzden meydan sizin. Bir süre sonra bıkıp sorgulamaya başlayacak, gözü açılacak. Dünya tersine dönecek ve belki de siz buraya tam tersi durumdan konu açacaksınız. Var örnekleri çünkü. Öyle ailesinden nefret ediyorum falan deme lüksünüz yok. Daha doğru düzgün bir şey yaşamadan hatta tanımadan ne nefreti? Siz resmen kendinizi programlıyorsunuz. Lüks istiyorsanız da çalışın. Öyle yattığın yerden olmuyor maalesef. Ya kendi kendinize aydınlanın, ya da umarım eşiniz aydınlanır, çünkü böyle hayat geçmez

Evlenirken nasıl bu kadar borç yaptınız?hem parasız bir adamla evlenip hem kv ustune tasinarak pek de mantik evliliği yapmamissiniz.
Esiniz iyi birine benziyor bence çok ustune varmayin,ailesine karsi mecburen saygılı olacaksiniz. Kisiliginize hakaret edilmedigi surece ailesiyle kavga vs etmeyin, onun yaninda ailesini kotulemeyin.
Ben de teras katından nefret ederim ilk evlendigimiz zamanlarda 1.kati tercih ettim yine de terasta oturmadim. Siz de zamanında hayir diyebilirdiniz. Esinize kızacak bir şey yok siz kendi secimlerinizin sonuçlarını yasiyorsunuz

Sevmediğiniz biriyle evlenince herşey göze batar.sizin şu anlattiklariniza bakıyorum da sevdiğiniz hiçbir şey yok ki..bunun sonu pek iyi değil..çünkü hicirseye tahammulunuz olmayacak..

Bende küçük bir evde kira vermeden yaşıyorum, o kadar küçük ki mutfaktan bir adım atsam oturma odasındayım 😊 Ve ben çalışmasam mümkün değil maddi anlamla yeterli olamayız. Ama biliyor musun ne evimden ne eşimden bir kez olsun böyle bahsedip yakınmadım çünkü ben onunla yaşamayı seviyorum onunla huzurluyum iyi birisi. Allaha şükür şu zamanda kira vermediğim ufakta olsa beni rahat yaşatan bi evim var Hamdolsun.. siz mantıksız ve sevgisiz bir evlilik yapmışsınız.

Iyi akşamlar
Borçlar
Ailesi
İletişimde bir sıkıntı görüyorum ben, sizin kuramadığınız iletişim.En başta eşinize söylediniz mi mesela "teras " istemediğinizi? MAdem bu kadar mutsuz edecekti sizi kiraya çıksaydınız.
Eşinizin maddi durumunu bilerek evlenmişsinizdir elbet, lüks yaşayamayacağınız size sonradan söylenmemiştir.
Eş ailesi ile alt-üst oturmayı kabul etmeseniz şu an bu kadar yüz göz olmazdınız.
Ama siz hem saç yanmasın hem çörek diyerek herşeye tamam demiş, şimdide kendi evetleriniz sonucu eşinizi sıkboğaz ediyorsunuz.

Bende küçük bir evde kira vermeden yaşıyorum, o kadar küçük ki mutfaktan bir adım atsam oturma odasındayım 😊 Ve ben çalışmasam mümkün değil maddi anlamla yeterli olamayız. Ama biliyor musun ne evimden ne eşimden bir kez olsun böyle bahsedip yakınmadım çünkü ben onunla yaşamayı seviyorum onunla huzurluyum iyi birisi. Allaha şükür şu zamanda kira vermediğim ufakta olsa beni rahat yaşatan bi evim var Hamdolsun.. siz mantıksız ve sevgisiz bir evlilik yapmışsınız.
Bu cümleniz konuyu özetlemiş resmen.:KK52:

Iyi akşamlar
Borçlar
Ailesi
Niye kendi çıkarlarınız adına bir insanın hayatını, duygularını kullanıyorsunuz ki?
Mantık evliliği yaptıysanız mantıklı davranın, adamın hakkına girmeyin!

İlk evlendiğimiz de 100 lira elimize para kalırsa kendimizi zengin sanıyorduk.
Ona rağmen ne ailemden ne de kayın ailesinden beklentim oldu.
İşe girdim çalıştım, hala daha çalışıyorum.
Birilerine herhangi bir konu da gebe kalmak istemiyorsanız kendi ayaklarınızın üstünde durmalısınız.
Şuanda bile 70 bin gibi bir borcum var ama umurumda değil eşimle bir kere bile para yüzünden tartışmadık.

Onun dışındaki tartışmalar sizin eşinize karşı sevginizin az olmasından kaynaklanıyor.

Elimde değil dışarıda yemek yiyelim diycem diyemiyorum öfkeleniyorum bisey alalım diycem diyemiyorum üzülmesin diye bu yüzden patliyorum
Bizde böyleydik bizde altlı üstlüyz. İlk sene borçlar derken o kadar bunaldım ki hiçbişey alamıyordum psikolojik olarak. Gidemiyorduk biyere ortamlardan uzaklaşmıştım bir taraftan evime alışmaya çalışıyordum bir taraftan alttaki insanlara. Geçicek emin olun geçicek. Çalışmak sağlığınızada iyi gelicektr evde de olsa iş yapın enerjinizi atın. Bende bağırır çağırır öfkelenir özür dilemem yerde eşim anlatırdı. Görümcemin bitmek bilmeyen istekleri oluyordu. Geçicek sakin ol herkes maddi sıkıntıda evlenince de bu daha da artıyor.

Bence idare edilebilecek durumlar. Bilmiyorum belki de ben fazla iyimserim. Borç harç biter sonuçta bı şekilde ozaman eşinizin dediği gibi ferahlarsiniz. Eşiniz anneci değilse yeri geldiğinde sizi savunuyosa kv ve gorumcenizi takmayın.Hemde sonuçta bir ömür hayat arkadaşısiniz siz artık iyi gün kötü gün hep beraber atlatacaksiniz ki Allah daha kötü günler vermesin size inşallah
Nikah kıyılırken bile iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye sorulur öyle degilmi 😊

Back
X