Çok güzel bir topic olmuş yapan arkadaşın ellerine sağlık..Ben ne alırsam alayım alacağım her şeyi ki özellikle büyük ve pahalı olan ürünleri araştırmadan asla almam.Kalite inanılmaz önemlidir ve tabi görsellikte.İnanın abartmıyorum ama hasta derecede araştırmacı ve gözlemciyimdir.2senelik evliyim ve eşyalarımı alırken benimle alışverişe iştirak eden herkes zamanla pes ettiler ve herşeyimi kendim aldım:)Mobilyalarımı alırken eşim bile yoktu yanımda fotolarını gönderdim ona ve o da beğenince aldım:)Arkadaşlar mutfak eşyaları mutlaka çok önemli ancak topicte mobilya konusunda fazla yorum yapılmamış ve bir evde bence en önemli unsur alınan mobilyalar sonra beyaz eşyalar sonra mutfak araçları vs.Mobilyada hepimiz önce görselliğe bakıyoruz ve kullanım özelliklerini biraz göz ardı ediyoruz sanki.Ben Denizli'de oturuyorum ve belki inanmıcaksınız ama buradaki tüm mobilya mağazalarını gezdim ve mobilyalarımı Konya'dan Rapsodi mağazasından aldım.Bu yönümü hiç sevmemekle beraber aldığım ürünlerin kullanımına bakınca aslında fena değil yönüm diyebiliyorum.Neyse çok uzattım listeye başlıyorum:
-Tüm mobilyalarımı yatak odamda dahil Rapsodiden aldım ve hepsinden çok memnunum.Benim evime şu zamana kadar kim gelirse gelsin inanın ilk sordukları ve öve öve bitiremedikleri şey oturma odamdaki takımımdır.Altları komple açık temizlik açısından çok kullanışlı,çookkk komforlu ve inanılmaz spor.Çok fazla renk seçeneğiniz var.Kendi takımınızı istediğiniz renk seçenekleriyle oluşturuyorsunuz.Ben mor hastası biri olarak kanepe ve koltukları acı mor,sırtları tatlı lila (ki lilanın her tonunu beğenmem)kırlentleri fuşya yaptırdım.Fotosunuda koyarım evlenecek arkadaşlara fikir olur.Başlıkları üç kademede ayarlanabiliyor.Koltukları bile üç kademeli ve tv koltuğu,çocuklar için yatak olabiliyor.En süper özelliği de tüm takımın yüzeyi,kendi örtüsü yani çıkarılıp yıkanabiliyor.Arkadan fermuarlı hepsi.Yıkanıncada birşey olmuyor ben sık sık yıkıyorum ne renk atması ne başka bi sorun.Bu arada aldığınız ürünün 10yıl parça hakkı sağlanıyor size.Eskiyen ya da değiştirmek istenilen bir parçayı değiştiriyorlar.Rapsodi reklamı gibi oldu sanki ama inanın samimi duygularımı yazıyorum.
-Misafir odamdaki takımında altı açık bacakları metal.Rapsodinin sponsor olduğu dizilerde gösterilen kanepe örneği benim takımım ve ilk üretildiğinde özel dizayn ödülü almış.Onuda sırtları ve oturulacak kısımları siyah flock,kolları metalik gri deri yaptırdım.Yastıklarda kırmızı deri yaptırdım.Bu ürünüde tavsiye ediyorum.
-Denizlide benm tarzıma uygun olan tek yer Casa'ydı ki fiyatlar inanılmaz yüksek olduğu için alamadım Rapsodi Casa'ya göre biraz daha uygun ve çizgileri aynı fikir olsun herkese.
-Beyaz eşyalara gelince ben herşeyimi Bosch aldım ve çok memnunum.Eşim Bosh ve Sıemenste staj yapmış ve kalitelerini çok daha farklı açıdan onaylıyor ki bende 2senedir kullanıyorum hiç bir şikayetim yok.Bulaşık makinesi alacaklara tavsiyem Bosch'dan Power 55'dir.60 derecede 55 dk yıkıyor ve süper sonuç veriyor.Çamaşır makinanızda mutlaka kısa programlara dikkat edin.Benim 15,39,45 ve 50 dklık kısa programlarım var ve gerçekten memnunum.
-Mikrodalga konusuna gelince ben almadım.Bende sağlıksız olduğunu düşünüyorum ki bu konuda bir çok yazı okudum ve uzman yorumları dinledim.Kullananlar için pratikmiş ama ben tasvip etmiyorum.Herkesin bakış açısına saygı duymak gerek.
-Yatak örtüsü,kahvaltı seti,ekmek kızartma makinası almadım gereksiz gördüğüm eşyalar.
-Bornozlarım Benetton ve Pierre Cardin ikisindende çok memnunum.
-Nevresim takımlarım Linens,Taç ve Benetton tavsiye ederim hiç sorun yaşamadım.
-Fritöz sakın almayın derim ben.Hiç kullanışlı değil ve gerçekten temizliği çok zor.Kullanmıyorum bi köşede bekliyor çok gereksiz.
-Kütahya'da okuduğum için tüm tencere ve yemek takımlarımı Güral almıştım.Çelik tencere seti haricinde diğerlerinden memnunum.Bi arkdaşta çelikte sorun yaşamış ona fikir olması açısından yazayım ki benim takımımla aynıysa eğer takımı değiştiriyorlar.Saplarında metal olan kısımları folyo gibi birşey yapmışlar o kısımlar zamanla deforme oldu ve Güral bu noktada hatayı kabul ediyor.İster sapları değiştiriyor çünkü sadece saplarda sorun isterse komple seti.Ben seti değiştiriyorum yerinede siyah puantiyeli çok şık ve spor bi set beğendim onu alıcam.Bir tencere eksik ama olsun deseni çok hoş.Sorun yaşayan arkadaş bi bak derim.
-Bir de ben yemek takımı aldığıma pişmanım.Memnunum takımım iyi ama gereksiz olduğunu düşünüyorum.Annemin baskısıyla almıştım.Şimdi ki aklım olsa Bernardo,Esse gibi markalardan kafama göre alır kendim oluştururdum.Hem farklı farklı olurdu hem de acaip şık ürünler var.Bernardo ve Esseye mutlaka bakın arkadaşlar.
-Mutfakta cam masa ve renkli deri sandalyeler kullanıyorum.Cam masa konusunda tereddütü olan arkadaşlar bence düşünmeyin ben çok rahatım.Arada örtüsünü seriyorum ama genelde sade kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun yaşamadım.
-Baharatlık,yağdanlık gibi aslında küçük ama önemli eşyaları ise komple metal aldım.Metal kullanması zor olmasına rağmen görüntüsünden dolayı çok memnunum ve mutfağa giren herkesin ilk sorusu"nerden aldın"oluyor.Bulaşık makinasında yıkıyorum parlamış olarak çıkıyor.
-Koridorda kaşmirin turuncu ve kiremit rengi shaggy halısını kullanıyorum görüntü çok spor ama kullanışlı değil.Shaggde kaşmiri tavsiye etmiyorum.Başta kabarık ama zamanla gidiyor kabarıklık.
-Mutfak robotu almadım blendır,mikser ve rondo kullanıyorum onlarda Bosch'n memnunum.
Robot gereksiz sanki gibi geliyor bana.
-Elektrik süpürgesinde yine Boschn 2200 W'lk Formula Hygienixx şiddetle tavsiyedir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ve inanın tüm bunları çok araştırarak aldım kullanımlarıda gayet güzel.Özellikle mobilya konusunu bi değerlendirin arkadaşlar.Sıkmışsam sizi kusura bakmayın biraz da canım sıkkın iyi geldi yazmak bi de hassas olduğum bi konu.Umarım az da olsa faydalı olmuşumdur.