- Konu Sahibi Melek_kizim
-
Tahliye tarihi yazmayan taahhütnameyi geçerli saymıyor artık mahkemelerBence artık herkes böyle yapacak. Ben sırf burada okuduğum konulardan bile ne kadar sıkıtılı olabileceğini anladım. Ama taahhütname varsa elinde kafan rahat.
Kişi yasal hakkımı kullanıyorsa karşı tarafın mağdur olması onu ne ilgilendirir ? Siz mağdur olmayın diye apar topar çıkıp kendisi mi sürünsün? Siz de içinde kiracı olan evi almasaydınızAynı olayı ben yaşadım. Evi aldık içinde kiracisiyla. Emlakçı da bize çıkacağını söylemişti. Ama görüştüğümüzde 6 ay sonra polis olacağım annem rahatsiz taşınamayız dedi bizde insani olarak ne yapalim tamam dedik tam 6 ay sonra çıkıp yan apartmana taşındı. Eski kiraciydi ve kirası çok düşüktü zam da yapamadık. Ondan alip ustune koyup kendi kiramizi odedik. Yasal hakkini kullanmış meğer. Kışın ortasında soğuk yağmur çamur tadilat yapıp taşınmamız tam 4 ay sürdü hem kredi ödedim hem kira . Kaç kez hastalandım. Daha fazla kira odememek icin ev bitmeden taşındım. Dogalgaz baglanamadi 1 ay yemek yapamadim ketılda su kaynatıp yikandik eşyalarım balkonda yagmur yedi.Sizin için demiyorum ama karşı tarafıda mağdur edebileceginizi zor durumda birakabileceginizi unutmayın lütfen. Olaya bir de karşı taraftan bakmalı.
Hanımefendi babasının hayrına sizi oturtturmuyor. Hakkım olana tuttururum. Vicdanla ne alakası var bunun ya. Hakkım benim. Bitti. Hakkım olan vicdana uygundur. Belli bir süre belli para karşılığı dediğiniz şey kanunda belirlenmiş. Evlerini kiraya veriyorlarsa bunu bilerek kiraya veriyorlar. Yatırım risk işidir. Kanunda her şey madde madde yazıyor. Ev sahibi de bunu bilerek evini kiraya veriyor. Yok öyle sonradan vicdan, adalet diyip kiracı çıkarmak. Hangi şartlarda hangi usulle hangi sürede evin tahliye edileceği bellidir ve benim vicdanıma gayet uyuyorKiracı var diye de o evin bütün mülkünü kiracı üzerine yapmıyorlar ya.
Bakın ben de kiracıyım ancak ev sahibim satsa şu vakitte çıkın dese ne diyebilirim ki?
Belli süre ve belli para karşılığında oturuyoruz nihayetinde.
Elbette bazı ev sahiplerinin patlatması sebebiyle bir ev kirası neredeyse asgari ücret oldu geçim hayli zorlaştı bunu da kabul ediyorum.
Ama boş yere hakkım diye tutturup insanları da kendi evlerinden uzaklaştırıp dava yoluna gitmek bana vicdani gelmiyor
En son evimi kiraya verdiğimde tahliye taahhütnamesi imzalattım. Bir tanesi 5 ay kira ödemedi çıktı gitti. Evimizin olduğu yere tayinimiz çıktı adamı arayıp 3 ay sonra geliyoruz o zamana kadar evi boşalt dedik, adam bize “beni bunaltmayın, ne zaman bulursam o zaman çıkarım, ben 3 bine kadar bakıyorum bodrumlar bile 5 den başlıyor belki ev satın alırım” deyip durdu tabi telefonu açtığı zamanlarda genelde telefonu açmıyordu. Bizim tayinimiz elimizde olmayan sebeplerden bir sene ertelendi yeni kontrat ve tahliye taahhütnamesi imzalattık. İster ev baksın ister 1 sene daha otursun keyfi bilir.Bu sitedeki ev sahibi-kiracı konuları o kadar gözümü açtı ki evi kiraya verdin mi kiracı 10 sene benim diyor resmen. Gün gelir ev kiraya vermek nasip olursa tahliye taahhütnamesi olmadan vermem. Muhtemelen bu tip kiracılar yüzünden artık herkes böyle yapacak.
Tarih boş değil kiTahliye tarihi yazmayan taahhütnameyi geçerli saymıyor artık mahkemeleryani öyle boş tahliye taahhütnamesi imzalatıp kiracıyı çıkarmak isteyince o tarihi doldurup kiracı çıkarttma devri sona eriyor. Mürekkep yaş tespitiyle evi tahliye tarihinin sonradan dolduğu anlaşılıp taahhütname geçersiz sayılıyor.
Bana uzun uzun hukuki bilgi yazmanıza gerek yok. Bu konularda sizden daha tecrübeli olduğumdan emin olabilirsiniz. Zaten yazdıklarınızdan uygulamayla ilgili tecrübenizin çok az olduğu aşikar. Ben şahit olduğum olayları biliyorum.Kafasına göre kızım oturacak oğlum oturacak diye kiracı çıkarırsa ki çoğunluğu yalan çıkardığı kiracının en az 1 yıllık kira bedelini kötü niyet tazminatı olarak öder. Tahliye taahhütnamesinde de düzenlenme tarihiyle imzalanma tarihi aynıysa taahhütname geçersizdi bu herkesin malumu ama Yargıtay artık taahhütnamenin geçersizliği için tanık delilini de kabul ediyor oh mis. Evini kiralayan kişi en az 5 yıl kira bedelini arttıramayacağını ve gerçekten geçerli bir bahanesi yoksa da en az 10 yıl kira sözleşmesini bitiremeyeceğini bilerek kiraya vermeli taşınmazını. İçinde kiracı oturan evi alan da 6 ay hatta 6+1 ay o evde oturamayacağını bilerek almalı. Yok öyle ben ev aldım bu ay çık demek. Bakın gerçek hayatta hukuki bilginin karşılığını alacak şimdi soru sahibi. Bana kalsa bir de rahatsız ettiği için savcılığa suç duyurusunda bulunurum. Bir ifadeye çağrılır huzuru kaçar. Kredi faizleri mi yükseldi ev sahibine ben olsam munzam zarar davası açarım ki nedendir bilmem Türkiye’de en az açılan dava. En olmadı çıkmam evden icrayla çıkarsınlar. Dava sonucunda işleyecek yasal faiz hala yüzde dokuz enflasyonist ülkede yine kârdayım. Yani hukuki bilgimle gerçek hayatı öyle bir dizayn ederim ki görenlerin aklı şaşar. Kanunlar Türkiye’de aslında çok detaylı ve sosyal hayatı gayet düzenleyen şekilde yapılmış. Sıkıntı devlet yönünden infaz aşamasında ve halk yönünden haklarını bilmemesinde. Ev sahipleri de evlerinin değerinin artmasına saysınlar tüm bunları.
İyi yapmışsınız. Yukarıda da yazdım. Kötü niyetli kiracılar ev sahiplerini bezdirip kiralık ev arzını iyice azaltıyorlar haberleri yok. Eviniz değer kazandı, kiradan da kazanmayıverin diyorlar ya gerçekten öyle. Bırak boş dursun diyen çok kişi olacak bence.En son evimi kiraya verdiğimde tahliye taahhütnamesi imzalattım. Bir tanesi 5 ay kira ödemedi çıktı gitti. Evimizin olduğu yere tayinimiz çıktı adamı arayıp 3 ay sonra geliyoruz o zamana kadar evi boşalt dedik, adam bize “beni bunaltmayın, ne zaman bulursam o zaman çıkarım, ben 3 bine kadar bakıyorum bodrumlar bile 5 den başlıyor belki ev satın alırım” deyip durdu tabi telefonu açtığı zamanlarda genelde telefonu açmıyordu. Bizim tayinimiz elimizde olmayan sebeplerden bir sene ertelendi yeni kontrat ve tahliye taahhütnamesi imzalattık. İster ev baksın ister 1 sene daha otursun keyfi bilir.
Biz zaten evimizi kiraya verirken evi kiralayan kişi 2 sene bana çık deme ben ev alıp çıkacağım dedi zaten başka bir semtte bir evide varmış biz de zaten tayin çıktı gidiyoruz en az 3 sene dönmeyeceğiz dedik oldu 8 sene. Tabi adam da haklı, yan daire 6 bin TL kira verirken kendisi 1 bin TL ye oturuyordu o yüzden süreci uzattıkça uzattı. Biz eşyaların bir kısmını kolileyince burada 1 sene daha kalma işimiz ortaya çıktı bizde teklif sunduk ya evi boşalt yada 1 yıllık kontrat, taahhütname ve kira iyileştirmesi. Çıkmış olsaydı zaten kiraya vermeyecektim 1 sene için kimseyi madur etmeye gerek yokİyi yapmışsınız. Yukarıda da yazdım. Kötü niyetli kiracılar ev sahiplerini bezdirip kiralık ev arzını iyice azaltıyorlar haberleri yok. Eviniz değer kazandı, kiradan da kazanmayıverin diyorlar ya gerçekten öyle. Bırak boş dursun diyen çok kişi olacak bence.
Hanımefendi babasının hayrına sizi oturtturmuyor. Hakkım olana tuttururum. Vicdanla ne alakası var bunun ya. Hakkım benim. Bitti. Hakkım olan vicdana uygundur. Belli bir süre belli para karşılığı dediğiniz şey kanunda belirlenmiş. Evlerini kiraya veriyorlarsa bunu bilerek kiraya veriyorlar. Yatırım risk işidir. Kanunda her şey madde madde yazıyor. Ev sahibi de bunu bilerek evini kiraya veriyor. Yok öyle sonradan vicdan, adalet diyip kiracı çıkarmak. Hangi şartlarda hangi usulle hangi sürede evin tahliye edileceği bellidir ve benim vicdanıma gayet uyuyor
Ben de anlamadım bu kadar ağlaşıyorlar, yeniden kiraya çıkacak paraları bile yok ama ev almaktan bahsediyor, evler olmuş 1 milyon, kredi de verilmiyor verilmemeye devam edecek. Nasıl ev alacak bunlar ben de anlamadım.Yani maddi durumu kötüyse nasil 6 aya ev almayi düşünüyor anlamadim.
Ihtar cekerse 6 ay sure baslar.
Ama ev bulamadığını soyleyip cikmayan kiraci da cok. Gercekten bulamayan da var ust komsumuz gibi.
6 ay dolmadan bir sey yapamaz. Tabi ki bir sey yapamaz diye bos oturmayin uygun ev arayin.
Ev sahibi de ev almis oturmak istiyor normal yani.
ev görmeden ev alnırmı kimse görmediği evi almaz. sizin ev sahibi birine arattırıyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?