- 16 Ocak 2021
- 699
- 388
- 53
- 28
- Konu Sahibi Melek_kizim
-
Vaktiniz dolduysa boşaltın evi, insanların evine mi çökmek istiyorsunuz anlamadımmerhabalar biz yaklaşık 5 6 yıldır aynı evde kiradayız. Eski ev sahibi evden çık deyip kızım oturacak deyip duruyordu çıkamayacağımızı söyledik ( babam köyde tarla işçisi maddi durumumuz yetersiz biz destek olmaya çalışıyoruz) yaklaşık 15 gün önce evi satmış yeni ev sahibi aramış babamı. Bi aya evden çık bende kirada oturuyorum evi satın aldım ben oturacam demiş. Bugün yine aramış cok sert dille evden çık ben oturucam gerekirse eşyalarımı toplar kapına gelirim ayın basında demiş. Bu arada ekimin 1 inde eski ev sahibiyle olan kontratımız yenileniyor. Babama cok üzüldüm adamın yaşı var stresten geçen aynı durumdan kalp krizine yakın bisey geçirdi cok korktuk. Bu adama nasıl konuşmalıyız yasal haklarımız kiracı olarak neler teyzem avukat gerekirse ona danışıp aratmayi düşünüyorum. Biraz çamur gibi bi adam belli ki bizi daha doğrusu babamı bastırıyor. Eşyasını alıp kapıya gelirse napariz. Nolur bilen yardımcı olabilir mi ?
teşekkür ederim evet resmen tehdit ediyo bizi 6 aya zaten ev alıp çıkmayı bizde düşünüyoruz ama iki tane okuyan kardeşim var babam annem köyde yazı köye gidip kışın geliyorlar suan mümkün degil çıkmaları. Biz bu şekilde 6 ay süremiz var diyerek konuşursak bisey yapamaz degil mi polis zoru falan ?eski evsahibiyle işiniz bitmiş artık.yenisi de öyle 1 aya çıkaramaz.size tebligat yapmalı.ama 6 ay içinde o evi boşaltmak zorundasınız.siz ev bakmaya başlayın yavaş yavaş.ama eşyamı kapıya getireceğim falan diye tehdit de edemez.yasal prosedürlere uymak zorunda yeni ev sahibi.
Hanımefendi evine çöküp ne yapacağız. Yazdan beri ev bakıyoruz bankalar kredi vermiyor ev fiyatları malum zaten çıkacağız evdenVaktiniz dolduysa boşaltın evi, insanların evine mi çökmek istiyorsunuz anlamadım
Teşekkür ederimYeni ev sahibi ihtarnameyle çıkarabilir. Sizin de bu durumda haklarınız var. İhtarname çeksin, altı ay süreniz var. Sizi dan diye çıkaramaz.
Sizi tehdit edemez. Hatta kendi veya soyundan biri oturmayacaksa 10 sene altı kiracı olduğunuz için yine çıkaramaz. En fazla sözleşmenizin bitiminde hakkı olan kira zammını yapıp kira günceller. Siz zamanında ödediğiniz takdirde de çıkaramaz. İhtarname çekin, altı ay süremiz var diyin. Eğer siz oturmayacaksanız, başkasına kiraya verdiğiniz takdirde dava açacağım diyin.teşekkür ederim evet resmen tehdit ediyo bizi 6 aya zaten ev alıp çıkmayı bizde düşünüyoruz ama iki tane okuyan kardeşim var babam annem köyde yazı köye gidip kışın geliyorlar suan mümkün degil çıkmaları. Biz bu şekilde 6 ay süremiz var diyerek konuşursak bisey yapamaz degil mi polis zoru falan ?
Allah razı olsun. Yasaları bilmediğimiz için sadece adamın dediklerini dinledikSizi tehdit edemez. Hatta kendi veya soyundan biri oturmayacaksa 10 sene altı kiracı olduğunuz için yine çıkaramaz. En fazla sözleşmenizin bitiminde hakkı olan kira zammını yapıp kira günceller. Siz zamanında ödediğiniz takdirde de çıkaramaz. İhtarname çekin, altı ay süremiz var diyin. Eğer siz oturmayacaksanız, başkasına kiraya verdiğiniz takdirde dava açacağım diyin.
İhtarname çekmesini isteyin ki sizi çıkardığına dair resmi evrağınız olsun. İhtarnamesiz çıkmayın, ihtarname size ulaşırsa altı ay süreniz var. Taciz edip kapıya tehdit edip şiddet uygulamaya gelirse kolluk kuvvetlerini ararsınız. Altı ay sonra baktınız başkasına kiraya verdi. Dava açın tazminatınızı alın.Allah razı olsun. Yasaları bilmediğimiz için sadece adamın dediklerini dinledik
6 aya kadar çıkmalısınız evden polis zoruyla sizi asla atamaz .tebligat yapmalı.öyle ben evden çıkmanızı istiyorum diye sözlü olarak demesinin bir hükmü yok.evsahibi evinde oturmak istemekle haklı.ama size sürede vermeli.öyle evi ben aldım 15 günde çıkın gidin diyemez.yasalar kiracılardan yana.teşekkür ederim evet resmen tehdit ediyo bizi 6 aya zaten ev alıp çıkmayı bizde düşünüyoruz ama iki tane okuyan kardeşim var babam annem köyde yazı köye gidip kışın geliyorlar suan mümkün degil çıkmaları. Biz bu şekilde 6 ay süremiz var diyerek konuşursak bisey yapamaz degil mi polis zoru falan ?
Yeni ev sahibi ihtarname çekti mi ?Teşekkür ederim
Yok yok çekmedi öyle biseyden de bahsetmediYeni ev sahibi ihtarname çekti mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?