- 3 Nisan 2014
- 36.118
- 147.236
- 798
- Konu Sahibi Melek_kizim
-
Ne tapu gösterdi bize resmi olarak ne başka bisey eve ne gelen oldu ne giden. Kredi çekip evi alsa adam exper gelmesi lazim Diye biliyorum ama öyle bisey de yok ya kendi aralarında hallettiler ya da adamın peşin parası vardı aldı biz o kısmı çözemedik. Ya da bizi kandiriyolar
Bana da öyle geldi. Başkası uğraşsın deyip satmış olabilir.Eski ev sahibiniz sizi çıkaramadığı için de böyle bir yola başvurmuş gibi geldi bana.
Daha önceki mesajlarında yazmış ya ev sahibi çıkmalarını istemiş konu sahibinin ailesi çıkmamış . Adam çıkaramayınca bu yolu seçmiş olabilir.Bana da öyle geldi. Başkası uğraşsın deyip satmış olabilir.
Biz de birkaç yıl önce bir eve talip olduk, ev sahibi hanım evi satın alsanız bile 3 ay size kira vermeden oturacağım diye buyurdu. Pardon prenses hanım, biz de kiracıyız, siz bedava oturun diye 3 ay niye haybeye kira ödeyelim demiştim.
Tabi ki satın almadık evi. İçinde kiracısı olan eve talip olmazdım ben olsam. Ama karışıklığa getirip bir şekilde kandırıp satan da oluyor. Bu durumda yeni ev sahibinin suçu yok. Evi satan alan yatırım için almıyorsa, içine bir an önce oturmak istiyor. Biz öyle idik en azından. Çünkü kira verdiğimiz her ay zararımıza idi.
Aynen bizde onu hissettik. Ne tapu ne başka bisey eve ne gelen oldu ne giden. Kredi çekip evi alsa adam exper gelmesi lazim Diye biliyorum ama öyle bisey de yok ya kendi aralarında hallettiler ya da adamın peşin parası vardı aldı biz o kısmı çözemedik
Daha önceki mesajlarında yazmış ya ev sahibi çıkmalarını istemiş konu sahibinin ailesi çıkmamış . Adam çıkaramayınca bu yolu seçmiş olabilir.
Kimsenin evinde de zorla oturulmaz ki.
Kimse kolay kolay peşin para verip ev alamıyor ki krediyle alıyor. Ev alanlarda kredi mi ödesin ev kirası mı ödesin ?
Haklı olarak aldıkları evlerinde oturmak istiyor.
O eski ev sahibi icin gecerli, yeni ev sahibi evden cikarip isterse baskasina kiraya verebilir sanirim.İhtarname çekmesini isteyin ki sizi çıkardığına dair resmi evrağınız olsun. İhtarnamesiz çıkmayın, ihtarname size ulaşırsa altı ay süreniz var. Taciz edip kapıya tehdit edip şiddet uygulamaya gelirse kolluk kuvvetlerini ararsınız. Altı ay sonra baktınız başkasına kiraya verdi. Dava açın tazminatınızı alın.
Tabiki yolu yordamı var diğer yorumumda da yazdım gitsin çıkarmak istiyorsa ihtarname ceksin .Evet ama bu işin yolu yordamı var. Kiracıyı da öyle ha deyince çıkartamıyorsun kanunen.
Türkiye’de yaşıyoruz. Enflasyon gerçeği var. Göze alamıyorsan 6aydan uzun sözleşme yapmayacaksın 6 ayda bir kiracı değiştireceksin.
Hayır, maalesef. İhtarname çekmediyse yeni bir sözleşme imzalamadılarsa eski sözleşme devrediyor, o kiracıyı 10 seneyi doldurmadan çıkaramıyor. Kendi ve alt soyu oturabilir veya tabii ki beş seneyi aşkın kiracıysa zam güncellemesi yapabilir.O eski ev sahibi icin gecerli, yeni ev sahibi evden cikarip isterse baskasina kiraya verebilir sanirim.
Kredi durumlarının uzun süre düzeleceğini sanmıyorum. 6 ay sonrasında da ev alamazsanız bir b planınız yok mu?6 ay bize yeterli bizi sure gerçekten varsa eğer zaten ev alicaz su kredi olayları düzenlince insallah ama bu adam hiç anlayışlı degil
Ki ev almak ay ay zorlaşıyor artık bence. Daha önce de çık demiş, o süre boyunca bir plan yapmayıp evde oturmaya devam etmişler. Adam satıyorum evi dediğinde ciddiye almamışlar bile, he he deyip evin fotoğraflarını çekip yollamışlar bir de. E sonunda adam evi satmış, şimdi yandım anam modundalar. İyi de bayağıdır sallantıdaymış zaten ev işi. Elin adamından aman dileyip, beni düşün demek ne kadar mantıklı? Bir de işin bu tarafı var. Sen kendini düşünmezsen elin adamı niye düşünsün? 6 ay daha zaman kazandılar diyelim, dediğiniz gibi B planı nerede?Kredi durumlarının uzun süre düzeleceğini sanmıyorum. 6 ay sonrasında da ev alamazsanız bir b planınız yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?