Yeni ev başıma iş açtı...Fikirlerinizi bekliyorum

Dogru ya evet tatilden bise anlamican ona buna hizmet etmekden
Sen su yazlik hayalini emekli olana kadar erteliceksin artik canim, parani baska türlü bir yatirimda kullan, daha nice firsatlar gecer önüne canim..:teselli:

Anladığım kadarıyla sorun eşinizin ailesinde değil bizzat eşinizde. Hani ihtiyaçları olsa anlarımda, kimse bir şey demeden yada ihtiyaçları olmadığı halde size miras kalan bir mala ailesini ısrarla ortak etmesini anlamadım.
Bence hiç taviz vermeyin.

canım yazlık ölü bir yatırım gerçekten... o kadar masraf yapıyorsun ondan sonra da senden başka herkes geliyor, sen gittiğin bir iki haftada misafir ağırlamaktan helak oluyorsun... çok çok zengin bir tanıdığımız vardı, eniştemin çok yakın arkadaşı adam derdi ki ben enayi miyim de yazlık alayım her haftasonu bir başka arkadaşımın yazlığına gider başka başka yerlerde tatil yaparım..
yalnız şu var, ev eğer güzel bir ev, güzel bi yerdeyse, iyi bir yatırım olacaksa evi al ve kiraya ver bence canım..
kiracıyla uğraşmak da zordur uzaktan ama en azından eşyalar senin olmayacak, en fazla eve zarar verebilirler ama inan ki ne zarar verirlerse versinler insanı yakınlarının verdiği zarar kadar üzmez...
sen de gider her sene en güzel yerlerde tatilini yaparsın..
hem paran değerlenir,kira gelirin olur hem huzurun kaçmaz..

ayyyy gıcık oldum kocana yaaaaaa
walla o evi alır
kimseyi de kabul etmezdim

bu nasıl iştir be canım .olmaz kesinlikle olmaz.senin bu eşin ya melek bi kanatları eksikk yada kusura bakma ama çok saf (içi temiz anlamında söledim ) yani zamn öle bi zmanki insanın babasının oğluna güvenip bişeyini emanet etmezken senin eşin nasıl olurda herkeste anahtar olsun diyebilri.okurkne ben bile sinirlendim yani .bide şöyle bişey warki o sana senin ailenden verilmiş bişey senin kullanma hakkın ve hükmetme hakkın war die düşünüorum .hani eşin kendi birikimyle gidip bi ev alıp vur patlasın çal oynasın deseydi bi nebze anlıyabilcktm .ama kesinlikle çok saçma bi olay içerisinde kalmşsn .eşinle konuş cnm yaptıklarından rahatsız olduğunu belirt bence(( Allah yardım olsun diyecek bişey bulamıorum doğrusu

Eşine hayret ettim..

Bencil falande değilsin...

Ama o ev senin başına bela olacaksa boşver vazgeç, olacakları şimdiden tahmin ediyorum...

Yatırım olarak alıp kiraya verirsen senin için çok iyi olur kanımca ))

anlayamadığım şu
şimdi elbette tama eşimizin ailesi saygı duyacağız seveceğiz yardım edeceğiz ama
bir de aması var

bu deniz tatili olacak sizin için
açıkcası benim görümcem gelse onun eşinn ya da kayınım ben onların yanında bikinimi mayomu giyp gezinemem
çünkü eşimin ailesi bile olsa "yabancı" bir yerde bana

ya da eşim benim dayıalrımın teyzelerimin yanında donla gezer mi....

kadın vücudu daha dikkat çeker bu nedenle biz kadınlar daha huzursuz oluruz

ben daha kayınpederimin yanında kısa şort asklı giymemişken memleketimin 45 derece sıcağında nasıl yazın denize geldiklerinde bikiniyle gezerm

eşiniz bunu düşünemiyor mu acaba???

ev hanımı da olsak çalışsak da
yılın 1 ayı dilenmeye tabiri caizse dağıtmaya hakkımız var
ne yani
i belki ben hafta 1 ev temizleyeceğim ya da yemek yapmaktan sıkıldım hergün 2 miz için dışarıdan yemek söyleyeceğim???
o sıcakta belki salkım saçak evin içinde gezecektim???

yani eşm annemin karşısında don atlet gezemezse ben de eşimin enştesinin erkek kardeşinin babasının amcasını vb. yanında deniz kıyafetiyle gezemem
ki ayrıca bunları geçtim??
ben dnlenme günlerimi msafir hzmetiyle geçirmek zorunda mıyım ya da eşimin ailesyle anlaşmak zorunda mıyım???
saygıda kusurum var mı, hal hatır soruyor myum, ihtiyaçları olduğunda yanlarında mıyım??*

e daha ne istiyorlar ki bu eşlerimiz???

ben senn yerinde olsam
onların kulağına şunu duyurrum " vallahi yazlık alıcam ama sağolsun annecşiğim bana yük bırakmıyor hala benim rahatımı düşüyor yılda 1 ayın var kafanı dinle kızım dyor bana ama işte gelen giden çok olur diye korkuyor kendi başından geçti ya ben de annecim merak etme ben kafa uymayan ağzımla ve ısrarla çağırmadığım adamı evme almam kend kendne de gelirse kapımı açmam gidip bir otel bulur kendime eşşek gibi çalışıp 1 ay tartilimi yemek temizlkle harcayamam dedim " derim

belk çok sert olur ama (kusura bakma tatlım duruma çok sinirlendim) anlarlar olmaları gerektiği yeri belki...

zaten benide cok dusunduruyor Antalyanin sicagi klimalar olmasa bogulacak gibi olurduk yazin birde 45 derece sicakta kisitli surede misafir agirla ustelikte heran orda otursam neyse yilda tum gelislerimiz cok kisitli bu aksam konusup kararimi vericem ama erkekler konu kendi aileleri oldumu malesef tum kurallari yikiyor

emlak almak uzun vadede iyi bir yatırım değildir,arsa veya kısa vadede elden çıkarılacak olan emlak almak iyi yatırım olabilir ama konu bu değil zaten.
çok sevdiğin bir ev bulmuşsun ama eşin arıza çıkarıyor,o evi burnundan getireceğe benziyor,anahtar dağıtmayı falan geç zaten,asla verme de,eşin bi dünya misafiri dolduracak evine siz geldiğinizde,ne kadar ne zamana kadar direnebileceksin eşine,seni anlamaktan çok uzak,bencil sıfatını yapıştırıp duracak sana her yaz geldiğinde.evi alırsan direk kiraya ver bence,kendiniz için de daha ucuz ve küçük bir ev alabiliyorsan al o civarda,yani eşin dostun tenezzül etmeyeceği cinsten ufak bi ev daha alıp ailecek kalırsınız tatillerde.

anım çok iyi anlıyorum bizimde kuşadasında evimiz var misafirler bi geliyor tatil falan yapamıyosun misafirleri ağırla falan derken ama eve yatırım çok mantıklı al evini kiraya ver bir süre hem gelir gelsin hemde evin masrafı var onları karşılasın barı dersin kocana da istemediğini açıkça belirt ne yani zorlamı tatile gidiyosun sonuçta misafir ağırlamaya deil kocana bence biraz duygu sömürüsü yap yumuşat yani

sagol canim Allah cok guzellerini size nasip eder insallah .........iste tam boyle sevinirken bu cikti

çok saol canım ya, ben yalnız senin için sevindim ne biliyim işte, duygularını o kadar güzel anlatmışsın ki, bizde 6 ay önce aldık evimizi, Allah olmayanlara nasip etsin inşallah

canım sende kendince haklısın tabii ki..bir kere izin verdin mi,tatilde oldu mu millet doluşur..eğer hayalinde o evde oturmak varsa otur..yazları gidin..misafir de gelmek isterse bir bahane uydurursun artık...ne bilyim zaten falanca gelecek yerimiz yok falan gibisinden..müsait değiliz falan dersin..çok açıklama yapmak zorunda değilsin ki..ne bilyim ev küçük zaten yer yok falan filan..sonra anlarlar herhalde..ama şu da var ,eşinle konuştukları zaman eşin gelin derse orası sorun olabilir....eşine kesin bir dille istemediğini söylemelisin..ayy o da başbaşa kalmak varken neden milleti çağırmaya kalkıyorki
ya da en iyisi kimseye ev aldıüınızı söylememek.))

kocaları ben anlamıyorum zaten
ne dahiyane fikirleri var
benimkide hatırlıyorum bi zamanlar yeni evliydik
ablasının cocuklarını okutmaktan bahsediyodu sanki onlar fukara
anneleri baaları yok sanki
kendi cocugunu okut yetiştirde
fırsatın olsun ihtiyacı olanları okut
ne diye ille kendi ailen??
gebericekler zaten bigun anne baba diye
sanki bizim ana abamız yok
biz sevmiyoruz sanki AİLEMİZ
erkeğin oldugu yerde mantık yok
ben bunu anladım..

Canım bence boşver bu ev sevdasından anahtarı vermedin diyelim siz yazın oraya gittiğinizde ev dolup taşıcak kim böle bi fırsatı kaçırır eşin kesin davet edicek ayıp olmasın diye onlarda rahat rahat kalıcaklar sende onlara hizmet ediceksin tatilin boyunca. Bizim trabzonda evimiz var her yaz babamın tarafı gelir kalır bizde onlara hizmet ederiz sabah öğlen akşam yemek bulaşık çamaşır çay saati meyve saati ve hiçbiyere de gidemeyiz kalabalık olduğumuz için. Başka bi yerde ev al yada bankaya yatır ne bilmi ama orda ev alman bence büyük bir hata olur. Yada küçük bi ev al ne bilim :uhm:

Nuraycığım ilk evini görümcene hibe etmemiş olmana çok sevindim,ne gerek varkötükedihüsoAyrıca hayırlı olsuna.s.....
Yazlığı yatırım amaçlı al,kiraya ver,sonra ilerde eşini ikna eder laf anlatabilirsen,yine hayallerini gerçekleştirirsin İnşallah....
Eşin hep böylemi?Gerçi hangimizin eşi böyle değilkiyasakkelime
Asıl bencil olan bence eşin,sen çalış didin,başkalarıda ohhhhh ne güzel keyfini sürsünklava:klava:...
Moralini bozma,neşeni kaçırmasengözlerimebaksanab
Sakın geri adım atıp taviz verme,arkasıda gelirkötükedihüso

valla sanırım bu tavırlar bana fazla tanıdık geldi. ben olsam kesinlikle almazdım evi sonuçta herkez hayal kurmaya başladı diyorsunuz eğer evi alıp kiraya verirseniz daha kötü olur. ben olsam başka şekilde değerlendirirdim paramı. anneniz parayı verdiğinden kimsenin haberi olmasa annenizin adına alın evi derdim öyle olunca ailenize ait olduğundan o şu kalsın olayı olmazdı. bence siz kesinlikle ev almayın şimdi kiraya verseniz olsa ne farkederki seneye kiracı çıkmak istediğini varsayarsak yine aynı sorunun ortasına düşersiniz. ev almayın arsa alın diycem başka çözüm gelmiyor aklıma..

canım valla bizim yazlık var her yaz annemin millete hizmet etmekten canı çıkardı en sonunda sağlığı bozulunca misafir ağırlayamam demeye başladı ama bu sefer de hayır diyemediği için gelene biz şu tarihler arası yokuz diyip anahtar veriyor gidip kalsınlar diye evdeki her şey kırılıyor teflonlar çizik içinde üstelik evi temizlemeden çıkıp gidiyorlar bi de milletin pisliğini temizliyor annem üstelik gelenler de çok el değil babamın kardeşleri kimse bu kadın en azından bizim dağınıklığımızı temizlemesin gitmeden bir vileda yapalım demiyor
sakın derim ben

Bence geri adım atma, evi al kendi düzenini oturt..Anahtarı da kimseye vermeyeceğini söyle eşine..

Tatillerde de tabii ki arada gelip sizde kalmaları normal , eşinin ailesi normalde gelme diyemezsin senin ailende gelir yazın ..

Bu tarz yazlık olaylarına gelip giden çook olur, kimseye de gelme ya da fazla kalma denmez..Ama en azından bavulla kapı kapı dolaşmazsınız ve yatırım olur..

Ama anahtarı verip de, ortak ev imajı çizme en baştan , sonra başa çıkamazsın..

Memleketteki evi kaçırmamanı isterdim ama alıp da kızkardeşe hibe etmek de nesi? Açıkta mı ki böyle birşey istiyor eşin?

Malesef işte; erkeklerin çoğu evlendikten sonra, bazen kendi geleceğinden çok ailelerinin geleceğini düşünüyor..Evet normal diyeceksiniz bence de normal ama kadınlar neden 2.plana atıyor evlendikten sonra anne baba ve kardeşlerini de erkekler bunu yapamıyor?
Bu da ayrı bir memleket meselesi ve benim gözlemlerime göre gerçek..(genelleme yapmıyorum)

okurken bile afakanlar bastı kafamçokkarıştı
ne münasebet ne hakla
onlar mı aldı yazlığıda anahtar verecksiniz
kii onlarda alsa hakları yok zaten
konussanız da etsenizde yaz tatilinde hepsi basınıza üşüşecek
en iyisi alın bi ev kiralayın
yazında gidersiniz 5 yıldızlı otele tatilin keyfini cıkarırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…