Yeni ev başıma iş açtı...Fikirlerinizi bekliyorum

okurken bile afakanlar bastı kafamçokkarıştı
ne münasebet ne hakla
onlar mı aldı yazlığıda anahtar verecksiniz
kii onlarda alsa hakları yok zaten
konussanız da etsenizde yaz tatilinde hepsi basınıza üşüşecek
en iyisi alın bi ev kiralayın
yazında gidersiniz 5 yıldızlı otele tatilin keyfini cıkarırsın

Valla sen de haklısın malesef aylarca ayrı kalma, evlatlarını özleme derken, koca yaz tatili heeeep birlikte cümbür cemaat geçirilir, ehh yemek yap bulaşık yıka, hizmet et o kadar insana, bazen tatil mi, eziyet mi anlamaz insan..Duyuyoruz ..:1no2:

Ama iyi anlaşıyorlarsa da birlikte de geçer vakit, kimse kimseden ektra bir iş beklemezse birlikte geçici süre aynı evi paylaşmak çok da sorun olmaz bence..:nazar:

Davulun sesi uzaktan hoş mu geliyor bana acaba?:jeyyar:

walla okurken daraldım, ne bu erkeklerın aılelerı ya!!
ben kendı esımın tutumundan para sacmasından, en ufak bıseyde onları gundeme getırıp ay sunu alalım fln demesınden bıkmıs durumdayım..
onların ıstedıklerını yapmayınca da bencıl olunuyo, bu erkeklerın hepsıne aılelerıyle ılgılı bı chip yerlestırmısler sankı, hepsı bu konularda aynı seylerı yapmaya soylemeye programlılar resmen!!
ben arkadaslara katılıyorum bence ya al kıraya wer, ya da koy bankaya faıze en azından basın agrımaz..

Valla sen de haklısın malesef aylarca ayrı kalma, evlatlarını özleme derken, koca yaz tatili heeeep birlikte cümbür cemaat geçirilir, ehh yemek yap bulaşık yıka, hizmet et o kadar insana, bazen tatil mi, eziyet mi anlamaz insan..Duyuyoruz ..:1no2:

Ama iyi anlaşıyorlarsa da birlikte de geçer vakit, kimse kimseden ektra bir iş beklemezse birlikte geçici süre aynı evi paylaşmak çok da sorun olmaz bence..:nazar:

Davulun sesi uzaktan hoş mu geliyor bana acaba?:jeyyar:

Denizim nerde cokluk orda b....diye bir tabir vardir, biraz argo ama cok dogru!!

Inanki cokta iyi anlassan olmuyor, bunu yasamis biri olarak söylüyorum, kaynanaminda yazligi var hemde bodrum gibi güzel bir yerde...Gecen sene kaynim eltim, diger kaynim cocuklari biz kaynanam ordaydik, nasil bir izin oldugnu tahmin edebilirsin, birdahami asla!!-tatlicadiarzu-

Tartismalar kacinilmaz oluyor, her kafadan bir ses, coluk cocuk kalabalik oldugu zaman yaptigin isin bile hayiri yok, inanki banyoyu günde 10 defa temizlemem gerekiyordu bazen..benneyaptımki

Birde bizim kalabaligmiz yetmiyormus gibi kaynanamin kaynatamin akrabalari yazligi duyar duymaz kendini davet etmeye basladigina benim salterler atti...bu kadarinda pess yani..insanlarin perdesi bu kadar yirtilmis diyorum bazen..bu kadarmi anlayissiz olunur..:kızgın:

Burda ben en cok nurayin esine kizdim, ailesini cok düsünyorsa az yesinde bir ev birde yazlik aliversin bir zahmet...ben nurayin yerinde olsam aynen öyle söylerdim..:kahve:

SEN YİNE İYİ DURUYON BEN OLSAM KRİZLERE GİRERDİM.. anlıyorum seni haklısın sonuna akdar hemde... antalyada ev olunca anahtarı alır biz gderiz hesabı... bir kere yüz verme gerisi gelmez canım.. evini istedigin gibi döşe... onalrın yanındada ben öyle şeyleri sevmeme de.. duyur.. bilsinler..

Açıkcası biraz kıskandım sizi ama eşinize de sinir oldum. Yani benim ev almaya param olcakda eşim böyle şeyler düşünecek. Ne bileyim durumlrımız farklı olduğundan belki eşinize anlam veremedim, çok sinir bozucu bir durum... Hoş benim kiralık kaldığım eve eşimin ailesi karışıyor ya.. Oda yapıcaklarmış kendilerine :) sanki çok odamız var.. Hayırlısı olsun ama bencil değilsiniz. İhtiyaçları olsa neyse ama yok.. Vermek zorunda değilsiniz.

kendi paranla rezil olmak gibi bişi olmuş
paran mı var derdin var.

valla bence eline böyle bir fırsat geçmiş

evini al,daya döşe,kimseyede anahtar vermeyeceğini kesin bir dille söyle eşine

yazın oraya tatile kafa dinlemeye gidiyorum hizmet etmeye değil de

işin çok zor gerçekten
bence o evi al ve kiraya ver ama ver yani hiç bekletme
eger öylede olmazsa başka ev bak
benim arkadaşım var antalyada dedigin gibi her yaz memleketten misafirleri gelir evide bi geniş
dubleks yazın her odada 5 kişi kalıyor
onların yemegi banyosu keyfi ile ugraşıyor sakın öyle bi hataya düşme

hepinize tesekkur ederim en azindan bencillik yukunu attim uzerimden ev olmayan herkeze Allah en guzellerini nasip eder umarim en guzellerine layiksiniz hepiniz ........................dun aksam geldi kararini verdin mi diye bende verdim alicam fiyatiyla muhitiyle kacirilmaz her zaman bir yatirim dedim tabi pek bir keyiflendi ama dedim kiraya vericem tatil isi kafama yatmadi yazliga gerek yok ailemde Antalya ya da diyiyince yuzu degisti yok sen izin vermezsen kimseye birsey vermeyiz sen ne istersen o olsun ev senin beni yanlis anladin diye duygu somurusune gecti yok dedim enistenin msnde konusmani duydum o evin bana yazlik olarak hayri yok ustelik cok oturamadigim eve kira gibi yiginla aidat odemem anlamsiz dedim anladi ki ben disli ciktim basladi bagirinmaya iste hersey paylasilinca guzelmis ben paylasmaktan anlamiyormusum yatirim yapmayi bilmiyormusum kaldiki daha onun yaptigi sacmaliklar disinda parami iyi degerlendirdim bu aradada madem oyle evi kiraya verecegime parayi ona verip ise yatirmasini saglasam olmazmiymis o zaman dedim ev vs yok kalan parayi anneme iade ediyorum konu kapandi dedim kopurerek yatti sabahta hicbirsey olmamis gibi kalkti ozur diledi anneme parayi vermemin anlami neymis kiraci koy sen bilirsin ileri gittim dedi kendi parasi nasil kiymetlidir kisaca( benim param benim, senin paran ikimizin gibi)......................yok oyle herzaman kazigi biz kadinlar yeriz ailemlede konustum bugun ,evin icine yatiracaklari parayi eve tamamliycaklar hediye olarak ayni aldigim emlakciyada kiraya verdirecegim aptal yerine konucaktim son anda kurtuldum kizlar kocanizda olsa kimseye guven olmuyor Annem hep derdi 2kurusun varsa erkek sordumu yok diyeceksin diye vallahi ona dondu hepinizi tek tek opuyorum hayalim o evde kendim oturmakti umarim kizim oturur buyuyunce

slm Nuray,hayır asla bencil değilsin bencil olan eşin.Eşinin düşünceleri çok saçma hele sülalesi......seni çok kullanıyorlar.Neyse ben bu konuda yorum yapmayacağım.

Ben antalya lıyım ve Antalya da oturuyorum.Dediğin muhit Lara çok güzeldir elit bi muhittir.Şu kriz ortamında akıllıca bir yatırım.Bence daireyi al derim,Antalya ya en son ne zaman geldiniz bilmiyorum ama Antalya çoook büyüdü o kadar ki lara bile şehir merkezi konumunda nerdeyse. Tüm turizm lara dan itibaren başlıyor artık,laradan 3-4 km ilerisi resmen turizm cenneti oldu 15 in üstünde 5 yıldızlı süper lüx oteller bulunmakta ve ilerisi için çok degerlenecek bi bölge.Kendin oturmasan da kiraya verirsin.Lara da sitelerin kirası 1.400 den başlıyor. Kaçırırmayacak bi fırsat.Tabii kendiniz otursanız daha iyi olur ama bu şartlarınızda oturmamanız daha iyi olur sizin için.Misafir için önleminizi alabilirseniz o başka tabii.Herşey gönlünce olsun

en son Antalyaya 2yil once yazin geldim balayina gecen sene nisan kizim dogdu yazin annemlere gidemedim sicak kiza dokunur diye bahsettigin yerler super oldu Kundu dan bahsediyorsun sanirim her yani otel zaten kundu sahilinin ve plaj alacagim evde lara gimanin karsisinda phaselis evlerinin orada kiracida kolay bulunur eminim annemlerde Konyaaltinda oturuyor bekarken den bilirim o tum kis aramayan akrabalar mayis sonu baslar hal hatir sorup ozledik demeye resmen her yil tatile Bozcadaya gocerdik ailecek evde bulamasin diye Antalya zehir olurdu

Yazılan tüm yorumları tek tek sıkılmadan okudum
bütün arkadaşların hemfikir olması beni sevindirdi
Ki en çok senin kararlılığına sevindim
Hayırlı olsun arkadaşım.
Umarım sana da evinde oturmayı Allah nasip olur

Son düzenleme:
hepinize tesekkur ederim en azindan bencillik yukunu attim uzerimden ev olmayan herkeze Allah en guzellerini nasip eder umarim en guzellerine layiksiniz hepiniz ........................dun aksam geldi kararini verdin mi diye bende verdim alicam fiyatiyla muhitiyle kacirilmaz her zaman bir yatirim dedim tabi pek bir keyiflendi ama dedim kiraya vericem tatil isi kafama yatmadi yazliga gerek yok ailemde Antalya ya da diyiyince yuzu degisti yok sen izin vermezsen kimseye birsey vermeyiz sen ne istersen o olsun ev senin beni yanlis anladin diye duygu somurusune gecti yok dedim enistenin msnde konusmani duydum o evin bana yazlik olarak hayri yok ustelik cok oturamadigim eve kira gibi yiginla aidat odemem anlamsiz dedim anladi ki ben disli ciktim basladi bagirinmaya iste hersey paylasilinca guzelmis ben paylasmaktan anlamiyormusum yatirim yapmayi bilmiyormusum kaldiki daha onun yaptigi sacmaliklar disinda parami iyi degerlendirdim bu aradada madem oyle evi kiraya verecegime parayi ona verip ise yatirmasini saglasam olmazmiymis o zaman dedim ev vs yok kalan parayi anneme iade ediyorum konu kapandi dedim kopurerek yatti sabahta hicbirsey olmamis gibi kalkti ozur diledi anneme parayi vermemin anlami neymis kiraci koy sen bilirsin ileri gittim dedi kendi parasi nasil kiymetlidir kisaca( benim param benim, senin paran ikimizin gibi)......................yok oyle herzaman kazigi biz kadinlar yeriz ailemlede konustum bugun ,evin icine yatiracaklari parayi eve tamamliycaklar hediye olarak ayni aldigim emlakciyada kiraya verdirecegim aptal yerine konucaktim son anda kurtuldum kizlar kocanizda olsa kimseye guven olmuyor Annem hep derdi 2kurusun varsa erkek sordumu yok diyeceksin diye vallahi ona dondu hepinizi tek tek opuyorum hayalim o evde kendim oturmakti umarim kizim oturur buyuyunce

Gel bir öpiyimŞeniz heee iste böyle cak kizkaydirigubbakcemile5

Agizina saglik cok güzel verdin cevabini, insallah hersey gönlünce olur:nazar:

Gel bir öpiyimŞeniz heee iste böyle cak kizkaydirigubbakcemile5

Agizina saglik cok güzel verdin cevabini, insallah hersey gönlünce olur:nazar:

gulsumum sagol canim optum bende seni kocaman ............goruyormusun erkek milletini nasil konusuyor parayi vericem diyince etekleri tutustu ailem icini doseyecek millete yazlik hediye edecegim oldu dolabi doldurup harclikta birakirim tam cennetlik melek olurum bu hafta halledicem insallah sevgilerimle

gulsumum sagol canim optum bende seni kocaman ............goruyormusun erkek milletini nasil konusuyor parayi vericem diyince etekleri tutustu ailem icini doseyecek millete yazlik hediye edecegim oldu dolabi doldurup harclikta birakirim tam cennetlik melek olurum bu hafta halledicem insallah sevgilerimle

Yinede melek olmazsin canim benim, enayi yerine konulan saftirik olursun, ama öyle yag mag cok güzel yaptin vallaha...:1closedeyes:

Benim rahmetli annemde hep derdi, erkegin 10 tabagi varsa 5 tanesini kir kizim burnu uzamasin, iste kadinlar birseyler biliyorda konusuyorlardi, hep dedikleri cikiyor gördügmüz gibi....allah islerinde kolayik versin canim, bende öptüm, kendine iyi bakŞeniz

İnanmıyorum yaaaa benim eşimde tam tersi-tatlicadiarzu-
Eşin paylaşmayı çok seviyor anlaşılan sırnaşık şey
Ama şöyle bişey var ben olsam evi alırdım anahtaıda kimseciklere vermeye razı olmazdım
Benden daha çok girip çıkılacaksa başkalarına aldım sayılır :kızgın:
Kendim yaşamak isterim ben yoksa aklım hep evde kalır ne oluyor diye

bak aklıma ne geldi çok kötüyüm bensırnaşık şey
Bizim bi akraba vermişti anahtarıda:mymeka:
eve girmeyen kalmamış fisfisfis Nazı geçen herke anahtarı birilerinden bulmuş işte:mymeka:
Mahalle şikayete başlamış ne evi burası diyeyasakkelime

Herşey olabilir yaaa bence paylaşma evinikaydirigubbakcemile5

walla canım kiracı bulamasan da hiç üzülme.. yazın sezonluk kiraya bile verebilirsin devremülk gibi.. yeterki onları sokma, alıştırma hihoyyyt

Çok sevindim, kesinlikle çok doğru bir tavır
Fakat takıldığım birkaç nokta var, izniniz olursa ...

1)Bencillik utanılacak bir özellik değildir. Başkasının elindekine saldırmaktan bahsetmiyorum.Sahip olduğunu korumanın hiç bir kötü tarafı yoktur. Yardıma ihtiyacı olana yardım edeceksin ama paylaşmak adına diye elindekini avucundakini başkasına vermek sadece aptallıktır. Evin çocuğun malın mülkün kariyerin ve eşin. ...Fedakarlık dozunu arttırırmanın alemi yok. Bak kocası olmayan kadınlarda var paylaşalım mı?:1no2: (abarttım galiba)

2)Gurbetçinin sılaya dönerken bavul bavul hediye taşıması... Bu durum 60'lı 70'li yıllarda anlamlı olabilirdi. Naylon masa örtülerinden, yapma çiçeklere, şampuanlara kadar. Bugün yurtdışında olan, Türkiye olmayan kaç şey var? Olmasada bak internet var. İhtiyacı olan verir siparişini 3 günde elinde olur. Ben olsam birer kutu çikolata yeter de artar bile.. Ben olsam öyle yapardım, bilemiyorum...

3)Üçüncüsü yazlık olayı.. Kayınvalidemlerin yazlığı var.. Yıllarca tatilimizi orada yaptık. Elin bulaşıktan çıkmaz. Eve daha yorgun dönüyordum. Yine gidiyoruz ama kayınvalidemlerle birlikte olmak amacıyla 10 gün yazlıktayız. 10 gün bir otelde. Sonra her yıl aynı yere gitmek de sıkıcı oluyor bir süre sonra..
Yazlık yerine devre mülk işini bir düşünebilirsin ayrıca....
Sevgiler

Çok sevindim, kesinlikle çok doğru bir tavır
Fakat takıldığım birkaç nokta var, izniniz olursa ...

1)Bencillik utanılacak bir özellik değildir. Başkasının elindekine saldırmaktan bahsetmiyorum.Sahip olduğunu korumanın hiç bir kötü tarafı yoktur. Yardıma ihtiyacı olana yardım edeceksin ama paylaşmak adına diye elindekini avucundakini başkasına vermek sadece aptallıktır. Evin çocuğun malın mülkün kariyerin ve eşin. ...Fedakarlık dozunu arttırırmanın alemi yok. Bak kocası olmayan kadınlarda var paylaşalım mı?:1no2: (abarttım galiba)

2)Gurbetçinin sılaya dönerken bavul bavul hediye taşıması... Bu durum 60'lı 70'li yıllarda anlamlı olabilirdi. Naylon masa örtülerinden, yapma çiçeklere, şampuanlara kadar. Bugün yurtdışında olan, Türkiye olmayan kaç şey var? Olmasada bak internet var. İhtiyacı olan verir siparişini 3 günde elinde olur. Ben olsam birer kutu çikolata yeter de artar bile.. Ben olsam öyle yapardım, bilemiyorum...

3)Üçüncüsü yazlık olayı.. Kayınvalidemlerin yazlığı var.. Yıllarca tatilimizi orada yaptık. Elin bulaşıktan çıkmaz. Eve daha yorgun dönüyordum. Yine gidiyoruz ama kayınvalidemlerle birlikte olmak amacıyla 10 gün yazlıktayız. 10 gün bir otelde. Sonra her yıl aynı yere gitmek de sıkıcı oluyor bir süre sonra..
Yazlık yerine devre mülk işini bir düşünebilirsin ayrıca....
Sevgiler

hic abartmadin haklisin erkekler isine gelmedimi bencilsin hep kendini dusunuyorsun diyip cikiveriyor icinden hediyeye gelince vallahi bizimki hediye almak degil hediyeyi siparis uzerine goturmek esimin tarafi daha acipta istiyor hediyeyi en son yegeni laptop istedi dusun yilda 2kez sadece esimle gidiyorum sadece 1bavul o siparisler tutuyor havaalani evime 5dkk bilet buldummu ben daha SIK geliyorum esim isi geregi gelemiyor artik ben zaten hediye olayini kendi gidislerimde kestim sadece freesshoptan cikolata goturuyorum ............yazlik oldumu iskence basliyor zaten simdilik sadece bu ev kiralik olucak benim icin

kararına çok sevindim nuray,hihoyyytkocana da pes valla,ailen yolda mı bulmuş parayı kocana ailesine yedir diyemi çalışıp biriktirmiş,o parada çocuğundan başka kimsenin hakkı olamaz.haaa şöyle işte böyle kararlı ol "alem buysa kral benim"de öpüyorum seniŞeniz

sorma canim onlarin ki aile sanki biz tas oyugundan ciktik ailemiz yok ,sanki versemde neyin degeri olucak insanoglu yetinmeyi bilmez ki benim icin once ve tek sey yavrum onun icin hersey bende seni optum ayrica Antalyayi cok severim yolun dusurse Isiklar caddesindeki Ozsutte benim icin bir tatli ye opuyorum seni

aferim kız çok iyi yapmışın gel anlından öpeyim seni...Şeniz
nedir bu erkekelrin derdi??
hiç mi aklına gelmiyor ben elin memlektinde kaç kişinin derdini çekiyorum yazın bir ay kafa dinleyim eşim de dinlensin diye nasıl düşünemyorlar???
desewn ki ceplerne tatil paralarını ben koyayım yok derse gel karşıma....

ooh sefan olsun ççççooooookkkkkkkk iyi etmşsin

X