Yeni ev başıma iş açtı...Fikirlerinizi bekliyorum

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
Aslinda mal sahibi olan kisi sevinir ama ben nedense sevinemiyorum bana olumlu olumsuz fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim uzun bir sure once annem bize miras olarak birakacagi parayi kizkardesimle paylastirdi bende kriz donemine kadar bu parayi kullanmadim kardesim ise kendine bir klinik acti yakin bir zamanda turkiyedeki ev fiyatlari dusunce paranin tamamini gayrimenkule yatirdim kendimce iyi seyler yaptim.. aslinda buraya kadar hersey cok guzel derken esimin memleketinde uygun bir ev buldum tam alacaktim ki esim buyuk kizkardesini kastederek (kizkardesi kaynanasinin uzerindeki 180m2 bir dairede oturuyor kayinpederinin onlara hediyesi bir ev kayinvalidesiylede bir sorunu yok hatta anne kiz gibiler)esim kardesinin oturdugu muhiti kastederek ya evi alman iyi olur .........orada oturur o semtten kurtulurlar dedi esime burayi yatirim amacli aldigimi soyledim yani kiraya vermeyi dusundugumu kizkardesine evi kullanmasi icin veremeyecegimi soyledim esim ise (ama bu paraya ihtiyacin mi var ac gozlu olma gunun birinde belki bize odeme yapip o evin sahibi olurlar dedi) sasirdim yani kizimin gelecegi icin aldigim evi belki 10yil tek kurus vermeden onlara hibe edecegim birgun paralari oluncada benden alirlarmis kaldiki kendi evleri cok guzel buna ihtiyaclari olsa gozumu kirpmadan evi onlara veririm gorumce mi gercekten severim ama suanki evi Turkiyede ev sahibi olan insanlara gore luks sinifin uzerinde sadece yakinlarinda birkac gecekondu varmis diye semtini begenmiyorlar neyse bu konuyu atlattik geri adim atmadim baska bir yerden ev alip azda olsa zarar edip konuyu kapattim.Asil sorunum su Antalya da oturanlar bilir Lara semtinde bir sitede gercek fiatinin cok altinda bir ev alma firsati dogdu hatta evin yari parasi yetmedigi icin ailem vericek Turkiyeye geldigimde aileme git ,esimin ailesine git, hala, amca, dayi derken anca aile tatilimize 1hafta ayirabiliyoruz 2yildir onuda yapamadik ya neyse artik ucaktan inince kendi evime girmek istiyorum gormek isteyenler gelir gorur yada ben yine herkezi ziyaret icin gezerim ama evime gelip uyumak istiyorum tek istegim iste Antalyadaki ev bizim icin iyi olucakti saat 4te havanin karardigi bir ulkede gunese hasret yasiyoruz yazlari bahar aylari bize can simidi olucakti bu ev ,annemde evin tum esyalarini dogum hediyesi olarak alicagini soyliyince ayaklarim yere basmadi bu kadar mutlu olunca arkasi kotu gelirmis benim sevgili esim burdada yetisti (aaa ne guzel olurmus herkeze anahtar verirmis hem ev bos kalmaz hemde SULALECEK bir yazlik olurmus) anahtar verilicek kisiler gorumceler kayinvalideler olsa gocunmam basimla beraber kastettigi bilmem neyinin amcaoglu gorumcemin gorumceleri vs vs vs ya bu adam neden boyle hersey kursagimda kaliyor o ev tabiki herkeze acik ama kafama gore doseyip ozenecegim ne icin DEVREMULK olsun diyemi odeyecegim aidat havuz masrafi kapicisi vs zaten masallah kararimi degistirdim sayilir emlekciyla gorusuyoruz beklerim dedi ama bu evi cok istemistim simdi sadece kiraya vermek icin almak zorundayim esim bu konuda ne desem anlamiycak sirf oyuzden onceki yatirimlarda zarar ettiklerim oldu ofkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum ev almasam biliyorum param ziyan olucak sevinmesi gerekki bir es olarak annem verdi diyip sacmadim surekli yatirim yaptim ama bu sonuncusu beni hakikaten uzdu bana yine bavulla ordan oraya gitmek kaldi tatildede otelde gocebe hayati biktim bu esimin sacma aile sulale kayirmalarindan ne yapayim arkadaslar kimseyide kirmak istemiyorum masallah simdiden herkez Antalya hayalleri kurmaya basladi bile banada yazin milletin yemegini yap agirla temizle bu kalicak ne anladim bu tatilden sizce evi alip kiraya mi vereyim yoksa almiyim kalsin mi aslinda cok kazancli cikicaktim hem evin ici icin ic mimarla gorusmustum esyalarimi bile belirlemistim siz ne yapardiniz???yoksa gercekten ben bencilmiyim

bence bencil filan degilsin arkadasim sen esyalarini ozene bezene al sonrada baskalarina anahtar mi verilir canim ya tabiki esinle arani bozmayacaksa evi al yatirimdir elinde olsa harcanir yazlari kendi evne rahatca gidersin, esin illa derse akrabalarima ayri anahtar, alsin o zaman bir uygun daire oraya konuk etsin bende antalyali yim iyi bir secim yapiyorsun tam tatil yeri hakkinda hayirlisi olsun canim

ay canım ya ne güzel fırsatmış bu işte ya.. sıcacık antalyada kendi evinde rahat edersin bence al yaptır, anahtarını da kimseye verme, sen o evdeyken gelen buyursun gelsin, ben anahtar olayını hiç anlamam ne gerek var, sen o evi almadan nasıl tatil yapıyorlarmış yine öyle yapsınlar.. kavgaya sebeb vermeden güzelce anlat canım eşine, zevkime göre döşüyorum gidince orda burda daha az kalır evimizin tadını çıkarırız de, kendi ülkemizde de misafirlik çekmeyiz annelerin evinde de, de işte ne biliyim.. benim bile evi ben alıyormuşum gibi sıcacık bişey aktı içime, hani çok mutlu olmuşsun ya annem de döşerim deyince.. ay al canım ya kullandırtma sen kullan, hemde güle güle..

Antalyali degilim ama annemlerde Antalya asigi evleri var heryaz giderdik ama bu sene dugunler dogumum vs girdi gidemedik ailemin evi konyaaltinda 2yildir icim gidiyor ama herkezin gonlunu hos edecegim diye kismet olmadi bu seferde bu cikti

sagol canim Allah cok guzellerini size nasip eder insallah .........iste tam boyle sevinirken bu cikti

ustelik aileme daha bu esimin dahiyane fikrini soylesem annem o eve cop almaz zaten kalan kisminida asla vermezler millete ev mi acicaz diye birde ozru kabahatinden buyuk ben bencilmisim ne varmis bunda olurmusun oldururmusun

sırf var ya bende kocamın bu huyu yüzünden yazlık alamıyorum,hemen niyetlensem güzel bir ev bulsam ne güzel alalım yazın kızkardeşlerim annemler falanda gelir diyor.hotelde tatil yapmak zorunda kalmazlar diyor,zaten herkes dünden hazır,annemin yazlığı var ben oraya gidiyorum ama annem bile aldığına pişman yazın şöyle rahat rahat tatilini yapamıyor,şöyle zaman aramayan insanlar bile geliyor o zaman.durumunu anlat.

evet al bence de..ama sorun olacağı kesin canım anlamazlar mesela kayınvaliden istese anahtarı ya da görümcen yok mu diyeceksiniz??deseniz sorun olacak evet kesin hayal kurmaya başlamışlardır sizin evi düşünüp ooohh ne güzel tatil erinde bir ev derler valla ama sen kendi yönünden çok haklısın..valla bilmiyorum ama antalyadan olmasa da mutlaka başka bir şehirden ev al ki gerçekten izinde çok zor olur başkasının evinde kalmak annen dahi olsa kendi evin gibi olmaz..

bekarken bir sabah kalktim mutfakta bir aile kahvalti yapiyor ruya sandim eve hirsiz mi girmis gibi annem elinde ekmek poseti iceri girdi bilmem neyin bilmem kimiymis bize tatile gelmisler o gune kadar bu kisilerin varligindan habersizdim o evden sonra zaten hurmet artmisti tam evlendim al korktugum daha evi almadan basima gelecek ama ben bencilmisim

canim yanlis anlama ama bence sen bu yazlik olayindan vazgc/ cunku sana yarardan cok zarari olur. emin ol. anahtari vermedin diyelim. nasil olsa yazlik var diye herkes sulalecek dolusur sen oradayken. inan tatil mi yapiyorum temizlik mi millete hizmet mi anlamazsin. anahtari versen ki kesinlikle ben bu seylere cok karsiyim. millete guvenemezsin. ailesi ile tatile gelen olur eve kari kiz atan olur. gecncl;er anahtari aclar. birbirinden kopyalar yaptiri. yani sen bu ise hic girme.

eger ki illa girecem dersen bu dediklerimin hepsini yasarsin. 3 gunluk Tr tatilin burnundan gelir haberin olsun. varsa paran o paraya senelerce kral gibi tatilini yaparsin 5 yildizli otlede. iste bakim aidat havuz vs parasini da vermemi olursun. camasir bulasik derdin de olmaz.

esin de ne akrabaciymis. kendi parasi olsa hai icim yanmayacak ama ailenin sana verdigi paraya da bir zahmet karismasin.

bir de herkese yok diyemezsin. emin ol sen desen de esinde bu kafa varken senden habersiz de olsa verir anahtari.

Nuraycim kafana nasil yatiyorsa nasil istiyorsan öyle yap, mal senin!! Esinin burda hicbir söz hakki yok cünkü bu annenin miras mali...yani beraber kazandigniz bir para degil o yüzden icinden nasil geliyorsa öyle....:teselli:

Bende bir gurbetciyim, sakin ama sakin evine kimseyi sokma kimseye anahtar falan verme, inanki elini ver kolunu alamazsin olayina benzer sonra..
Yillarca rahmetli annecigim burda calistigi ev yaptirdi türkiyede annesini kizkardeslerini kirasiz oturtu bes kurus istemedi, bir katinda oturdular digerin katlarin kiralarinida aldilar, biz burda bazen maddi zorluklar cekerken kuzenlerimin üstünde markalilar vardi, 20 sene sonra annem nineme artik kiralarimi kendim almak istiyorum anne dedigine ninem kiyameti kopardi, verdigin sürece iyisin bir verme bak bakalim sende kötüsü varmi??

Allah biliyorya ne yalan söyleyim cok doluyum bu konularda, genelleme falanda yapmiyorum bu konuda sakin yanlis anlamayin arkadaslarim, lakin gurbetci olmaktansa gurbeticin akrabasi olmak daha karli oluyor bazi insanlar icin...malina mülküne parana hep ortak cikiyor herkes...

Sakin arkadasim sakin esinede bu konu kapanmistir, hayir de olsun bitsin...

Canim hicde bencil deyilsin, evi bisürü para verip dayayip dösiceksin, akbabalarda gelip esyalari kirleticek, eskiticek hatta kiracak, tabi gelen giden belli deyil ya kim kirdi belli olmicak, herkes birbirinin üstüne atacak......

Ben hayret ediyorum su tr deki akbabalara nasilda hemen aman ev bos durmasin biz gidip yiyelim düsünceleri, nasi bir mantik bu, hicmi utanmiyolar, nasil böyle yüzgöz olup hicccc utanmadan cekinmeden kalalim havalarina giriyolar, yaf ben komsumdan bile evde bise eksik olunca cekinerek istiyorum.....

Bencede al evi güzelce döse, sonra kapisina kocaman bir kilit vur, al anahtarini gel ingiltereye, kapiyi kiripda girecek deyiller ya......
isteyene de deki emanet malin gözü kördür, sonra bise olur durup dururken tadsizlik olur diye kimseye anahtar vermemeye karar verdim , ben varken buyrun gelin dersinn...

Benimde tr deki evimde yillarca oturdular bes kurus vermeden bide üstüne üstük kötü oldum, veripde kötü olacagina, vermeyipde kötü ol canim

sonunda kurtuldum bende ciktilar evimden oh be, simdi kiraya verdim annem aliyor kirayi , izine gidince kiramla bi sürü sey aldim insan okadar mutlu oluyorkidelikafadulden

emin olun bu para onun alinteri veya mirasi olupta birseyler alsaydi kimse yaklasmasin diye dikenli tel cevirip mayin doserdi ben alinca sanki degersiz oluyor anlamiyorum dun daha enistesi kulagimla kamerada konusurken duydum ohhhh biktiydik tatile para ver beles oldu desene sanslisin iyi yere dukkan actin dedi ve esimde guldu bende bu insanlara tepsi icinde anahtar vermiycem diye kotuymusum annemde dahil bi evde rahat olamiyor ki insan elimi neye atsam yeri farkli benimki aile tatili degil zaten sirf aile gezmesi icin Turkiyeye geliyorum

canım evi al gönlünce döşe anahtarıda kimseye verme
eşinede evet ben bencilim benim ailemin benim için aldığı ve dayayıp döşediği evi ben başkaları otel gibi kullanmasına izin veremem dersin olur biter
herkes tatilini şimdiye kadar nerde yaptıysa bundan sonrada orda yapsın bir zahmet
rahat edemeyenlerde gidip kendilerine ait bir ev alsınlar
eşine sor bakalım onun ailesinden herhangi biri ona bugüne kadar kaç kez anahtar vermiş ve git gönlünce kal evimi tepe tepe kullan demiş
enayimi sanıyorlar insanları ya
ohhh senin ailen harcasın harcasın başkaları gelip faydalansın
güzel bir firsatsa kesinlikle kaçırmayın derim anahtarıda annene ver sen gitikçe annenden alırsın başkada kimseye vermesin

bilmemmi Gulsumcum her gelisimde hediyeye ayirdigimiz para gelis gidis masrafi kadar daha 12sise parfumum olmadi ayni anda sagolsun esimin akrabalari pek bir sanslidir cunku mebburen baska baska evlerde kaldigimiz icin elimiz dolu olmazsa sanki kapidan cevrilicez o yuzden gurbetci akrabasi olmayi bende cok isterdim birkez bos gelsek bilirim denecekleri

Terbiyesizler sakin canim sakin taviz verme, esine evet ben bencilim, egoistim oh canima deysin catlada patla de olsun bitsin

Bir arkadasimin anlattiklari geldi aklima: Annesi türkiyeden bir daire almis, yillarca calismis temizlik islerine sonra kadincagiz nasil sevincli özene bözene dayamis dösemis icini!! Almanyaya gelmisler, 1 ay sonra telefon gelmis, kayni ariyor, abi ne olur sokakta kaldik, gecelim oturalim karimla annem anlasamiyor, durmumuz düzelsin cikicaz hemen salya sümük aglamalar falan...adam kadina sormadan tamam demis..

Olan oldu tabiki girdiler birkere cikarmak ne ala....1 sene sonra izine gittiklerine evin halini esyalarin haline görünce kadina fenalik gelmis...Arkadasim annesini zor sakinlestirmis, gülsüm evi mahfetmisler, kapilari kirmislar, esyalari falan, yataklar sidik izleri icinde cocukardan annem oturdu hüngür hüngür agladi....kendini dogru düzgün oturmadan icinde eller mahfetti kadinin evini...:1no2:

Kiraya verdilerde kurtuldular sonunda...Bunlar ibret olsun canim bize...Mal senin annene ver anahtari izinden izine gider tatilini yaparsin, gelmek isteyende olursa kimseyi cekemem kusura bakmayin dersin

yarin kararimi vericem bu aksam oturup son bir konusucam onumuzdeki hafta islemleri yaptirmam lazim bakalim ne diycek daha hangi dahice fikrini sunucak bekliyorum

bence siz türkiyedeyken de gelmesinler.. siz tatile mi geliyorsunuz, milleti ağırlamaya mı?? ayy çok sinir oldum yaa klava: böyle insanları bilirim.. yeter ki birinin yazlık almadığını duysunlar, çat kapı gelirler klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…