Yeni Bir Hayat

Yeni Bir Hayat'ın Yaş Ortalaması...

• Ankete Katılan
    1.174
canım ya reçelide öle kasık kaşık vermedik zaten..sadece çay kaşınının ucu ile 2 kere verdik o da tatlı olsun diye..
ay sorma ya çocuğa 45 cc veriyor..akşamlarıda 45 cc çocuk doymuyor..
sütüde yetmiyor...
biz birşey sölediğimizdede yalnış anlıyor..
zaten diğer büyüğü hasta reflülü doğdu çocuk buna bari yedir etde bağışıklık sistemi güçlensin..
çocuğun gidişatı maşallah iyi ama az yeyince kilo almıyor...
bizde kesinlikle kendi kaşığına vermeyiz karşıyız canım..bebeğe verilcekse onada küçük kaşık konur yani...

olsun cnm tadımlıkda olsa recel verme.zten 6 aylıkken yenı tat almaya baslıyorlar.once meyve purelerı ve yogurttan baslanıyo. bırde recelın alerjı yapma rıskı yuksek
45 ml lığı bıtırınce cekıyor mu gene cekıyorsa yetmıyodur zaten benım prenses 120lık içiyordu 6 aylıkken
reflu zor ya kıyamam.bızde ete gecış yapıyoruz bu hafta.et 8 aylıkken baslanıyo. bu arada gelın kım canm abının esı mı ??

olsun cnm tadımlıkda olsa recel verme.zten 6 aylıkken yenı tat almaya baslıyorlar.once meyve purelerı ve yogurttan baslanıyo. bırde recelın alerjı yapma rıskı yuksek
45 ml lığı bıtırınce cekıyor mu gene cekıyorsa yetmıyodur zaten benım prenses 120lık içiyordu 6 aylıkken
reflu zor ya kıyamam.bızde ete gecış yapıyoruz bu hafta.et 8 aylıkken baslanıyo. bu arada gelın kım canm abının esı mı ??

sibelim ben en cok ondan korkuyorum biliyomusun.. insanlar bilincsiz sekilde bebegimin agzina ustelik kendi kullandiklari kasikla biseyler sokarlar diye :( mudahale etmeye cesaretim olurmu o zaman bilmiyorum :(

6 aya kadar anne sutunden baska hic bir sey vermiycem insaAah sutum yeter tabi.. daha sonra ek besine gecince de gunde bir iki kasiktan fazla olmamasi gerekiyormus.. yavas yavas artirilmaai gerekiyomus..

hic unutmuyorum ablamin kv si yegenim daha bir yasinda bile degilken kendi cay kasigiyla cay icirmisti ablamda bizde sok olmustuk 'alissin alissin' dedi bide ozuru kabahatinden buyuk..

birde bana simdiden kucaga alistirma diyenler var.. hic tinlamiyorum 'kucucuk bebek heralde kucak isteyecek nasilsa buyudumu ayrilacak alissin bisey olmaz' diyorum bende..

9 ay karninda tasi muazzam bir bag olussum aranizda sonra bebek dunyaya gelince neye ugradigini sasirsin anne babasina ihtiyac duysun ama yok 'kucaga alistirma' ben boyle dusunmuyorum sahsen..

bebegim huzurlu mutlu saglikli olsunda en onemlisi o.. yoksa bebegi dogur at bi kenara onu herkes yapar..

sibelim ben en cok ondan korkuyorum biliyomusun.. insanlar bilincsiz sekilde bebegimin agzina ustelik kendi kullandiklari kasikla biseyler sokarlar diye :( mudahale etmeye cesaretim olurmu o zaman bilmiyorum :(

6 aya kadar anne sutunden baska hic bir sey vermiycem insaAah sutum yeter tabi.. daha sonra ek besine gecince de gunde bir iki kasiktan fazla olmamasi gerekiyormus.. yavas yavas artirilmaai gerekiyomus..

hic unutmuyorum ablamin kv si yegenim daha bir yasinda bile degilken kendi cay kasigiyla cay icirmisti ablamda bizde sok olmustuk 'alissin alissin' dedi bide ozuru kabahatinden buyuk..

birde bana simdiden kucaga alistirma diyenler var.. hic tinlamiyorum 'kucucuk bebek heralde kucak isteyecek nasilsa buyudumu ayrilacak alissin bisey olmaz' diyorum bende..

9 ay karninda tasi muazzam bir bag olussum aranizda sonra bebek dunyaya gelince neye ugradigini sasirsin anne babasina ihtiyac duysun ama yok 'kucaga alistirma' ben boyle dusunmuyorum sahsen..

bebegim huzurlu mutlu saglikli olsunda en onemlisi o.. yoksa bebegi dogur at bi kenara onu herkes yapar..

canım öle tabiki hepimiz korkuyoruz ama napalım bir şekilde büyüyecek bu bebekler..
ben birde çalışcam annem bakacak..gözüm arkada kalmıcak ama yinede keşke kendim bakabilme şansım olsaydı yani..
sen 6 aya kadar suda vermeyeceksmisin...ben su vericem canım..
çünkü ilk doğduğunda su sarılığa çok iyi geliyor...bunu nurada doktorlardan duydumm..tabi öle fazla değil ama yinede güne 2-3 çay kaşığı şeklinde su vericem canım..

yok canım halamın gelini..ama halamlarla annemler altlı üstlü oturuyorlar o yüzden kardeşten öte büyüdük yani öz abim sayılır..o da doğal olarak gelinimiz..zaten çozukları bana hala diyor..gelinler öle istedi halaları olmayacak sana desinler dedi..
45 mm bitiyor çocuk hala cok cok çekiyor...görsen kıyamıyoruz yaa...ağlıyor bitince mama..

canım öle tabiki hepimiz korkuyoruz ama napalım bir şekilde büyüyecek bu bebekler..
ben birde çalışcam annem bakacak..gözüm arkada kalmıcak ama yinede keşke kendim bakabilme şansım olsaydı yani..
çünkü ilk doğduğunda su sarılığa çok iyi geliyor...bunu nurada doktorlardan duydumm..tabi öle fazla değil ama yinede güne 2-3 çay kaşığı şeklinde su vericem canım..

yok canım halamın gelini..ama halamlarla annemler altlı üstlü oturuyorlar o yüzden kardeşten öte büyüdük yani öz abim sayılır..o da doğal olarak gelinimiz..zaten çozukları bana hala diyor..gelinler öle istedi halaları olmayacak sana desinler dedi..
45 mm bitiyor çocuk hala cok cok çekiyor...görsen kıyamıyoruz yaa...ağlıyor bitince mama..

hayirlisi olsun canim annen bakabilecekse yine dedigin gibi gozun arkada kalmaz..
ikinci cocugun olursa belki o zaman evde kalir ikisine bakarsin uzulme..

elbette mikropsuz yetisemez cocuk cokta pimpirikli olmamak lazim heralde..
ama sibelimin yazdigi gibi didisinin didisi gelip biseyler vermeye calisirsa :/

suyun zararli olacagini sanmiyorum canim ama arastirmadim/sormadim hic belli miktarda icirilmesi gerekiryorsa veririm tabii..

su mutlaka ver cnm.ya kıyamam aglıyosa yetmıyodur mama salakmı o kadın acmı bırakıyo çoçuğu ya

aman cnm delı mısın sesını cıkar tabıkıde yoksa tepene bınerler valla.benım bınemıyorlarken şu yapılana bak.bı daha yapamaz gercı ohh olsun
kucaga alıştırma meselesı doğru aslında cnm. bana da dedıler ama cok heveslıydık ozellıkle esım hep kucaga aldı şimdi hep kucak ıstıyo.ve ınan cok zorlanıyorum.ama ınsan kıyamıyo ılk gunler hep kucakta gezdırmek ıstıyoda ınan acısı sonra cıkıyo.bırde bebek ılla bırşeye alışacak.banada ayakta sallama dedıler bende ıstemedım ama annem alıştırdı mecbur kaldı uyumuyodu.yanı bebek ılla bırşeylere alışmak ıstıyo

su mutlaka ver cnm.ya kıyamam aglıyosa yetmıyodur mama salakmı o kadın acmı bırakıyo çoçuğu ya

aman cnm delı mısın sesını cıkar tabıkıde yoksa tepene bınerler valla.benım bınemıyorlarken şu yapılana bak.bı daha yapamaz gercı ohh olsun
kucaga alıştırma meselesı doğru aslında cnm. bana da dedıler ama cok heveslıydık ozellıkle esım hep kucaga aldı şimdi hep kucak ıstıyo.ve ınan cok zorlanıyorum.ama ınsan kıyamıyo ılk gunler hep kucakta gezdırmek ıstıyoda ınan acısı sonra cıkıyo.bırde bebek ılla bırşeye alışacak.banada ayakta sallama dedıler bende ıstemedım ama annem alıştırdı mecbur kaldı uyumuyodu.yanı bebek ılla bırşeylere alışmak ıstıyo

vericem canım su..
hatta burada bir asistanımız var..onunda 10 aylık bebeği var..bebeği sarılık olmuştu...bildiğimiz maden suyunu hem anne içecekmiş hemde bebeğe günde 1 çay kaşığının çeyreği ile ebbeğe verilcekmiş...en iyi ilaçmış biz o şekilde geçirdik dedi şok oldum..baya şey öğreniyorum buradan...
kucak meselesine gelince canım...her bebeğin bir huyu var özelliği var yaa...
benim 2 kuzende aynı anda doğum yaptı...birinin bebeğini koy yerine uyuyor..ama diğer bas bas bağırıyor o çocuğu nasıl kucağa almazsın çatlasınmı ağlamaktan..sallamadan zaten mümkün değil uyumuyor..bende bebeğin huyuna göre değişşir bu durum...

hayirlisi olsun canim annen bakabilecekse yine dedigin gibi gozun arkada kalmaz..
ikinci cocugun olursa belki o zaman evde kalir ikisine bakarsin uzulme..

elbette mikropsuz yetisemez cocuk cokta pimpirikli olmamak lazim heralde..
ama sibelimin yazdigi gibi didisinin didisi gelip biseyler vermeye calisirsa :/

suyun zararli olacagini sanmiyorum canim ama arastirmadim/sormadim hic belli miktarda icirilmesi gerekiryorsa veririm tabii..

canım kısmet ertık ya..su yararlı canım..birçok doktor verme diyormuş ama bu konuda doktorlar çelişkide fakat hastanede görüğüm duyduğum su azda olsa bebeğe verilmeli şekerim

sibelim aynen canim illa ki biseye alisacak.. benim en kotu aliskanligim parmagimi emiyordum mesela :)) annem benim dogumumda yogun bakima alinmisti olumlerden dondu.. ilaclar yuzunden hic emmedim ben mesela.. insaAllah benim bebegim mumkun oldugu kadar uzun emer..

isyancim cok okuyup cok arastirmak istiyorum ama arkadasim bana demisti ne yaparsan yap anneligi bebegin sana ogretecek :)

kizlar bu aralar rüveyda elif ismi hosuma gidiyor.. esim asya ismini cok istiyordu ama bir arkadasimiz kizina takti vazgectik.. rumeysayi ben cok istedim onuda taktilar ondanda vazgectik..

aklimda olan baska isimler simdilik:
rana
sevde
sümeyye
zübeyde

sibelim aynen canim illa ki biseye alisacak.. benim en kotu aliskanligim parmagimi emiyordum mesela :)) annem benim dogumumda yogun bakima alinmisti olumlerden dondu.. ilaclar yuzunden hic emmedim ben mesela.. insaAllah benim bebegim mumkun oldugu kadar uzun emer..

isyancim cok okuyup cok arastirmak istiyorum ama arkadasim bana demisti ne yaparsan yap anneligi bebegin sana ogretecek :)

kizlar bu aralar rüveyda elif ismi hosuma gidiyor.. esim asya ismini cok istiyordu ama bir arkadasimiz kizina takti vazgectik.. rumeysayi ben cok istedim onuda taktilar ondanda vazgectik..

rana
sevde
sümeyye
zübeyde

ben kız olsa elif isimini koyacaktım canım...ama rana isiminide beğendimmm..

rana
sevde
sümeyye
zübeyde

ben pek eskı ısımlerı sevmıyorum cnm. ama şu dedıklerın içinde Rana daha ıyı gbı geldı.ama Asya hepsınden guzel.arkadasınınız koyarsa koysun o ayrı sız ayrı cnm
bu arada dedıgın cok doğru annelığı bebişlerımız oğretecek
ısyan ben maden suyu olayına katılmıyorum cnm.napar o mıdeyı...şekerlı su sarılıgı gecırır derler.ben vermedım buyukşlerı dınlemedım sarılıktan yattık:26:

ben kız olsa elif isimini koyacaktım canım...ama rana isiminide beğendimmm..

ben pek eskı ısımlerı sevmıyorum cnm. ama şu dedıklerın içinde Rana daha ıyı gbı geldı.ama Asya hepsınden guzel.arkadasınınız koyarsa koysun o ayrı sız ayrı cnm
bu arada dedıgın cok doğru annelığı bebişlerımız oğretecek
ısyan ben maden suyu olayına katılmıyorum cnm.napar o mıdeyı...şekerlı su sarılıgı gecırır derler.ben vermedım buyukşlerı dınlemedım sarılıktan yattık:26:

Benimde Rana kucuklukten beri aklimda olan isim acikcasi.

Sibelim annem Duru olsun demisti bana :))

Biri benim istesigim ismi taktimi ben otomatik soguyorum sanki :)

gunaydin kizlar..

bu gece hic uyuymadim hep kabus gordum sabah namazina kadar..

esim sabah eve geldi meger gece ise giderken kaza yapmis servis..

tira carpmamak icin kurtarayim derken traktor arkasinda ki kutuya carpmis..

araba perte cikmis kizlar cok korktum ya.. esim kafasini vurmus ama cok sukur bisey yok..

surucu tarafindan cikmislar hepsi..

Allahim bir de tirla carpissaydilar :(

Birde soma haberlerini takip ediyoruz 282 ye cikmis vefat edenlerin sayisi :(

Esimin is yerinde bugun ogleye kadar is olmayacakmis sendika yas ilan etmis..

günüm hiç aydın olmadı eminim hepimizin öle olduuu :31::31:
gece hiç uyuyamadım bugün yarımsaate bir uyandım..
gözüm uyusa gönlüm hep somada kaldı..
internette haber okumakla olmuyormuş..
haberleri izledim içim dağlandı..
Allahım ne büyük acı..
ölü sayısı gittikçe artıyor..
nefes alan insanlar varsa Rabbim yardımcıları olsunnn :14:

gunaydin kizlar..

araba perte cikmis kizlar cok korktum ya.. esim kafasini vurmus ama cok sukur bisey yok..

canım çok geçmiş olsun Allah korumuşşş...

canım çok geçmiş olsun Allah korumuşşş...

Allah razi olsun canim verilmis sadakamiz varmis :(

tirla carpissaydilar parcalari kalmazdi cok korkunc bi dusunce :(

soma da kurtarma calismalarinda bir adami kurtarmaya calisirken adam 'mahmutu kurtarin mahmutu onun hanimi hamile' demis :(((

Allah razi olsun canim verilmis sadakamiz varmis :(

tirla carpissaydilar parcalari kalmazdi cok korkunc bi dusunce :(

soma da kurtarma calismalarinda bir adami kurtarmaya calisirken adam 'mahmutu kurtarin mahmutu onun hanimi hamile' demis :(((

onu gördüm ben dağıldım zatenn...daha çok etkilendim galiba yaa...
ağladım durdum eşim izletmedi sonra..elimden telide aldı haberlere baktırmadı..birşey olacak şimdi dedi..
ayy Allah korusun canım..düşünme artık Rabbim korumuş..Allah kimseye öle bir acı yaşatmasın

efulim geçmiş olsun canım..
ikinizede haberleri izlemeyi yasaklıyorum. zaten hamilesiniz zaten hasssasınız bide haber izliyosunuz.
rabbim yardımcıları olsun inş çok acı bişey :50:
bizim fabrikada iş durdurdu 11:55 de 3 gün boyunca da saygı duruşu olacakmış :50:

gunaydin kizlar..

cnm cok gecmış olsun hemen bı fakırı sevındır
Turkıye kabus dolu bır hafta gecırıyor.ALLAH atesın duştugu evlere sabırlar ıhsan eylesın
kızlar mouse haklı sız pek oyle haber ızlemeyın stres yapmayın

Allah razi olsun kizlar.
Esim hep veriyor bazen de der bi gun onumuze gelir bu diye gercekten oyle oldu.
Allah basimizdan eksik etmesin :(

Kizlar izlemeden de duramiyorum bende.
Esim eve geldi beraber aglaya aglaya izledik.

Tek yumurta ikizleri ayni gun dogup ayni gun askere gidip ayni gun evlenmisler olumleride ayni gun olmus.

Bi baskasi daha nisanliymis.

Bi baskasinin daha 9 aylik oglu varmis.

Hele belediyenon actirdigi mezar sanki soykirim olurda toplu mezar acilir ya ayni oyle.

Allah dualarimizi kabul etsin dua etmekten baska bisey yapamiyoruz suanda.

Hatta birisi de abisinin cesedini cikarmis. Orada 200 degil en az 500 ölü var dedi :(

cnm cok gecmış olsun hemen bı fakırı sevındır
Turkıye kabus dolu bır hafta gecırıyor.ALLAH atesın duştugu evlere sabırlar ıhsan eylesın
kızlar mouse haklı sız pek oyle haber ızlemeyın stres yapmayın

efulim geçmiş olsun canım..
ikinizede haberleri izlemeyi yasaklıyorum. zaten hamilesiniz zaten hasssasınız bide haber izliyosunuz.
rabbim yardımcıları olsun inş çok acı bişey :50:
bizim fabrikada iş durdurdu 11:55 de 3 gün boyunca da saygı duruşu olacakmış :50:

onu gördüm ben dağıldım zatenn...daha çok etkilendim galiba yaa...
ağladım durdum eşim izletmedi sonra..elimden telide aldı haberlere baktırmadı..birşey olacak şimdi dedi..
ayy Allah korusun canım..düşünme artık Rabbim korumuş..Allah kimseye öle bir acı yaşatmasın

Back