• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Başlangıçlara

$cvv.jpg
(Natalie Reid - Kuantum Mucizesi kitabından özet)
İkinci Adım:Araştırmak ve Elemek
Bir kağıt kalem alıp sorular sormayı ve cevaplar alarak yazmayı kapsıyor.Süresi birkaç saat ya da haftalar alabilir.Cevaplar detaylı olmalı,bunları kimsenin görmesine gerek olmadığı için saklamak zorunda değilsiniz.
1-Kendinize ne istediğinizi sorun.Neyi değiştirmek istiyorsunuz veya. Yeni bir ev,iş,sevgili,sigarayı bırakmak,kilo vermek,daha nazik olmak...Yazın.
2-Sonra bu değişiklikleri neden istediğinizi sorun ve cevabı yazın.Bu hayatınızda ne anlam ifade ediyor?İstediğiniz olursa hayatınız nasıl değişecek?Bunu istemeniz nerden aklınıza geldi?
3-Bu aşamadaki soruya iyice düşünerek cevap verin.Bu değişikliği neden istemiyorsunuz?Burada farkına varmadığımız altta yatan istememe konuları olabilir.Biraz zorlayıp sebep arayabilirisniz.
Kitapta bahsettiği kişi,sürekli arkadaşlarına bir sevgili bulmak istediğini söyleyen bir genç.Oysa bu çalışmayı yaptıkça,arkadaşlarıyla bunu konuşmayı sevgili bulmaya tercih ettiği ortaya çıkıyor.Geçmiş tecrübeleri onu bu yola itiyor.Hatta çocukluğunda evlenmeme yemini ettiğini hatırlıyor.Yani sevgili bulma isteğinden çok istemeyişi için sebepler buluyor.
Siz de söylediğiniz değişikliği gerçekten istemediğinizi farkettiyseniz,geçmişinizde bunun nedenlerini arayabilirsiniz,kitapta bunun için de bir meditasyon var.

$www.jpg
(Natalie Reid - Kuantum Mucizesi kitabından özet
İkinci Adım:Araştırmak ve Elemek konusuna devam)
Söylediğiniz değişikliği gerçekten istemediğinizi farkettiyseniz,geçmişinize bakma yanısıra başka şeylere de bakabilirsiniz.Öncelikle içinizde istediğinizi elde edeömeyeceğinizi söyleyip duran olumsuz br ses olabilir.Size örneğin "aptalsın","seveceğin birini asla bulamayacaksın "gibi şeyler söyleyen bu sesi dinleyin,ve söylediklerini yazın.Böylece bunun üzerine çalışabilirsniz.
Yine istediğinizi neden gerçekten istemyor olabileceğiniz konusunda bazı sebepler olabilir.
Gerçeklerden Kaçmak: İstediğiniz değişikliği yapmayarak neden kaçıyorsunuz?
Kendiniz İçin Üzülmek: Kendinizi zavallı hissedebilirsiniz.Bu değişikliği yapamayacak kadar aciz.
Suçlamak: Br kurban gibi davranıp suçu başkalarına ya da başka şeyler üzerine atıyor olabilirsiniz.
Geçmişe Takılıp Kalmak: Geçmşinizde hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikle bağlantılı bir şeyler mi var?Geçmişi düzeltmek içn mi değişiklik yapmak istiyorsunuz?Öyleyse bu işe yaramaz.Değişmesi gereken sizsiniz,,geçmişiniz değil.
Kızgınlık: Bir şeylere kızıp değişiklik yapmak istiyorsanız,bu işe yaramaz.Değişimi engeller.
Söz: Hayatınızda istediğiniz değişikliği yaptığınızda hayatınızın mükemmel olacağına dair bir söz mü istiyorsunuz,beklentiniz mi var?Üzerinize düşeni yaparak mutluluk şansınızı yükseltirsiniz.

$mmm.png
(Natalie Reid - Kuantum Mucizesi kitabından özet
İkinci Adım:Araştırmak ve Elemek konusuna devam)
Araştırma yapacağınız başka bir alan,sizin ve bir başkası arasında açıkça konuşulmamış herhangi bir anlaşma olup olmadığıdır.Kitapta verilen örnekteki gence,annesi o çocukken boşandıktan sonra,kendisini hiç bırakmamasını söylüyor,o da buna söz veriyor.Şimdi yetişkin olduğu halde bu söze sadık kalıp ciddi bir ilişki kuramadığını görüüyor.Sizin de bu çeşit bir anlaşmanız varsa,işte yapabileceğiniz bir meditasyon.
Kısıtlayıcı Anlaşmaları Feshetmek İçin Meditasyon:​
1-Ondan geriye doğru sayıp hayalinizdeki güvenli yere gidin.Sizi geçmişte tutan kişiyle burada ya da başka bir alanda buluştuğunuzu imgeleyebilirsiniz.
2-Bu anlaşmanın bir parşömen kağıdında yazılı olduğunu hayal edin.Ya da imzanız olan bir resmi evrak olduğunu,bunu inceleyin.Yazılanları inceleyin.
3-Elinize bir kalem alın ve sayfaya baştan sona "geçersiz ve hükümsüz" yazın.Altına imza atın,karşınızdaki de imzalasın.Karşılıklı el sıkışın,o kişi dönüp gitsin,uzaklaşmasını izleyin.
Meditasyondan özgürlüğünüzü hissederek çıkın.
Örnekteki adam,annesine göndermediği bir not yazarak duygularını ortaya koydu,kendini verdiği sözden özgür bıraktı.
"Sevgili anneciğim,
Ben mutlu olmadan önce seni mutlu edeceğime dair fikrimi değiştirdim.Seni ne kadar çok sevsem de her ikimiz de biliyoruz ki senin kendine ait bir hayatın var ve benim de kendime ait bir hayatım olmalı.Seninle ne kadar ilgilensem de senden daha fazla sorumlu olamam."

Değişim
Önceki çalışmalarla,engelleri aştıysanız değişiklik yapmaya hazırsınız.Kuantum fiziğinde ,elektronların enerji durumları aniden değişebilir.Bunlar farklı bir enerji seviyesinde,farklı bir yerde ortaya çıkabilirler.Bu da bize dünyada her şeyin olabileceğini gösteriyor.Gözlemlediğimiz şeyi seçerek onun olmasını sağladığımıza göre,yalnızca kendimiz kendi olasılığımızı kısıtlayabiliriz.Her şey bize bağlı."Asla bir ev alamam." "Asla bir eş bulammam." diyen sizsiniz.Oysa bunu değiştirmek iimkan dahilindedir.
Değişiklik yapmak için az ya da çok hazırlık yapmak ve çalışmak gerekli ama zaman gerekmez,değişim anlıktır.Ama bizim bunu farketmemiz,örneğin artık sigara iiçmemenin etkisi yavaş yavaş ortaya çıkar.Değişmeyi gerçekten isteseniz ve bu gerçekleşmezse,kendi motivasyonunuzu,inancınızı ve kararlılığınızı ciddi bir şekilde gözden geçirmeniz gerekir.

$hhhh.jpg
Daha Derine İnmek
Dünyamızı gözlemlerimizle,,seçimlerimizle,,kendimiz oluşturuyoruz.Bazı şeylere sıkıntı çekerek ulaşabileceğimizi düşünüyorsak,gerçekten de sıkıntılı süreçlerde geçiyoruz.Kolayca elde edebileceğimize inanıyorsak bu oluyor.İşin aslı bilinçaltımızda saklı.
Bilinçaltımızdaki şeyleri farkındalık düzeyine çıkararak bunları bilinçli hale getirirsek,idareyi elimize alıp bunları yönetmeye başlayabiliriz.Bilinçaltı zihniniz ,sizin haberiniz olmadan indirilen bir bilgisayar programı gibi çalışır.
Bilinçaltınız,öğrendiğiniz her gerçekle,ettiğiniz tüm yeminlerle ve tüm inançlarınızla doludur.Bilinçaltı zihnimizin dünyamızı oluşturmak için kalıp olarak neyi kullandığını bilmediğimizden bunu araştırmamız gerekir.Ancak bunu ortaya çıkarınca bazı şeyleri gerçekleştirebiliriz.
Bilinçaltı zihnimiz kolay kandırılabilir.Bir şeyin gerçekten olmasıyla hayalimizde canlandırmamız arasındaki farkı anlamaz.Bilinçaltı zihninizi daha sağlıklı,daha mutlu olduğunuza inandırabilirseniz,bu gerçekleşir.Söylediğinize kalben inanmanız gerekir.Bilinçaltına ulaşmak iiçin bir yol,görüntüleme tekniğidir.
Burada istediğiniz bir şeyi ona sahipmişsiniz gibi düşünün.Zihninizde görerek ya da hissederek bu duyguyu yaşayın.
Kolaj tekniği odaklandığınız bir konuyla ilgili olabilecek resimleri dergi,gazete vb den kesip bir yere ,istediğiniz düzende yapıştırıp,sonrasında bunları konunuzla bağlantılı olarak yorumlamaktır.

Dünyanızda istenmeyen veya beklenmedik olaylar,farkında bile olmadığınız bilinçaltı programlarınızdan kaynaklanır.Bilinçaltınızın ne kadar farkında olursanız,olayların sorumluluğunu alır ve daha kolay yönetirsiniz.Ne zaman "hayat büyük bir mücadele" vb tarzı olumsuz düşünceler aklınıza gelirse,hemen"iptal et,iptal et" diye tekrarlayın.Bu emir bilinçaltınıza bunu almamasını ve hayatınızın bir parçası haline getirmemesini söyler.Tv ve radyodaki seslerde dahil duyduğunuz herşey dünyanızın ve hayatınızın şablonu haline gelir.Kendinizi kasvetli bir şarkı dinleken veya bir felaket haberi dinlerken bile yakalasanız,"iptal et" demeniz herşeyi etkisiz hale getirir.

Son düzenleme:
Bilinçaltınızla Bağlantıya Geçme Meditasyonu​
1-Geriye doğru sayıp meditasyona başlayın ve güvenli yerinize gidin.Bilinçaltınızı çağırın,onu bir insanmış gibi hayal edin.Bu insan herhangi bir cinsiyette,kılıkta vb olabilir.
2-Onu davet edin,sorular sorun.Bilinçaltınız istediğiniz değişiklik hakkında ne diyor?
3-Ona istediğiniz soruları sorun,cevapları dinleyin ve sonra teşekkür ederek meditasyondan çıkın.Duyduğunuz herşeyi yazabilirsiniz.
Verilen örnekte,bilinçaltı,kadına kariyerinde asla başarılı olamayacağına inandığını söylüyor.Kadın bunun üzerine çalışıp değişiklik yapıyor.
(Yani bilinçaltımız genelde olumsuz düşüncelerimizi barındırdığına göre,bunları meditasyonda açık yüreklilikle ortaya koyarsak,önümüzdeki engel düşünceyi bulur,üzerinde çalışabiliriz.)

Son düzenleme:
$gggg.jpg
Farkındayım bir süredir kuantumla devam ediyorum.Evrene mesaj yollamak,hayalini kurup gerçekleştirmek vs biraz uçuk gibi görünebilir.Ancak bunun da başka metodlar gibi,insanın duası,umut etmesi olduğunu düşünüyorum.İnsanlar ne kadar çeşitliyse dualar da o kadar çeşitli olabilir.Günümüzde ortaya çıkan bu tür akımların,insanı,insan olmaya,özüne inmeye teşvik ettiğini düşünüyorum.İnsanlar hakkında kötü düşünüp,dedikodu,fitne fesatla uğraşmayıp kendimiz iyi biri olmaya çalışırsak,bunun ödülü olarak kalp temizliğimizin ödülü olarak isteklerimiz neden gerçekleşmesin?
Yoksa gün boyu insanlara zehrimizi akıtıp,bencil davranışlarla hep bana tavırlarını sürdürürsek,milyon kere secret okuyup,olumlama yapsak boş.Herşeyden önce kalp temizliği diyorum.Hem başkalarına karşı,hem de kendimize karşı.Bazan en büyük ihmalkarlığı kendimize yapıyoruz.Beynimize,bilinçaltımıza olumsuz binlerce şey doldurup kalbimizi karartıp hayatı kendimize zehir edebiliyoruz.Oysa biz herşeyin güzelini,iyisini hakediyoruz.Neden önce kendimizi sevmekle başlamıyoruz işe,neden ufak çaplı başlangıçlarla da olsa kendimizi sevindirmiyoruz?Neden yaslanacak bir omuz arayarak üzüleceğimize,kendimize ilgi gösterip,küçük mutluluklar yaratarak,kendi omzumuz üzerinde dik durarak,böylece kendine güvenli ve mutlu olmuşken,başka bir değerli varlığın omzunu kendimize çekmiyoruz?
İsteyen evrene yollar dualarını,isteyen Allah'a...Allah akıl verdiğine göre,kuantumda önerilen önce içimizdeki tüm engellerden kurtulup,sonra dileklerimiz üzerinde çalışmak bana hiç saçma gelmiyor.Aklımızı kullanmanın neresi kötü?Kuantum yüzde yüz başarı garantisi vermiyor.Herşey ihtimal dahilinde diyor.Körü körüne bir kadercilikle dua edip olmasını beklemektense,tüm hazırlıkları,engelleri aşmayı halledip,isteklerimizin olma ihtimalini artırmak yabana atılmamalı.Bir olay istediğimiz gibi olmuyorsa,tüm aşamaları da gözden geçirmişsek,bilelim ki hakkımızda daha hayırlısı olacaktır.
Biz kalbimizi temiz tutalım,zamanla etrafımızda da aynı etkiyi görürüz,Çevremizdeki insanlar ya bize bakarak değişirler,ya da çevremiz değişir.(Ya da bakış açımız değişir.) Yeter ki titreşimimiz yüksek olsun.Ne zaman gerilediğinizi farkederseniz kendinize olumlu düşüncelerinizi,isteklerinizi hatırlatın...

$lll.jpg
Üçüncü Adım: Tasarlamak ve Oluşturmak
Sorumluluk aldığınızda ve önünüze çıkabilecek engelleri tanımlayıp ortadan kaldırdığınızda,strateji oluşturmaya,tasarlamaya ve istediğiniz sonucu getirecek yen bir plan oluşturmaya başlayabilirsiniz.Bunun için bazı malzemelere ve kaynak ve desteğe ihtiyacınız olacak.
Zengin-fakir herkes aynı malzemeyi kullanır.Bunlar;
*Seçim ve karar, *Düşünce ve duygu, *Tutum ve inançtır.
Sahip olduğumuz kaynak ve materyaller ise;
*İlham (olmasını istediğiniz şey)
*Görüntü (İstediğinizi elde ettiğiniz andaki görüntünüz)
*Beklenti (İstediğiniz şeyin sizin olmasına dair beklentiniz)
En zengin de aynı malzemeyi kullanıyorsa neden diğerleri,onun gibi değil?Burada isteklerimiz önemlidir.Ama bilinçaltımıza yerlemiş inançlarımız,istediğimiz değişikliği engelleyici nitelikte ise başarılı olamayız. Sırf inancınıza uysun diye isteklerinizi değiştirmeye çalışmayın.İşinize yaramayan ve asıl değişmesi gereken inançlarınızdır.
Değişiklik Yapmanızı Sağlayacak Meditasyon​
1-Geriye sayarak güvenli yerinize gidip oturun.Etrafı izleyin,rahatlayın.
2-Şimdi güvenli yerinizden ayrılın ve herhangi bir yere yürüyün.İlerde bir mağara göreceksiniz,oraya girin.Karanlık mağarada ilerdeki ışığa doğru yürüyün.Aydınlık bir alana varacaksınız.Buradaki duvardan aşağı doğru sarkan bir parşömen üzerinde inançlarınız yazıyor olacak.Örneğin "sigarayı bırakamam."
3-Yerdeki taşın üstündeki büyük kırmızı kalemi alın ve parşömenin üzerine büyük harflerle "İPTAL ET" yazın.Geri çekilip bunu görün ve parşömeni alıp yırtın.Parçalayın.
4-Yerdeki kibriti alıp yırttığınız parçaları yakın.Taşların üzerinden yeni bir kalem ve parşömen alın ve yeni bir inanç yazın.Örneğin "Sigarayı bırakabilrim."
5-Dikkat edilecek nokta,yeni cümlenin eski cümleye uygun yapıda olması.Söz dizisi aynı olmalı.
Bu yeni yazıyı eskisinn olduğu yere asın.Geri çekilip,bir kaç kere,her seferinde daha inanarak yüksek sesle okuyun.Artık mağaradan çıkıp istediğiniz yere dönebilir ve meditasyondan çıkabilirsiniz.
(Not:Burada olumlama cümlesi değil inançların yazılması söz konusu karışıklık olmasın.Meditasyonları değişik zamanlarda tekrarlayabiliriniz isterseniz.)

$bbbb.jpg
Şansınız mı yok?
Başarıda şansın katkısı nedir? Şans mı başarıyı getirir yoksa başarı mı şansı davet eder?
Neden bazı insanlar inanılmaz derecede şanslı iken, diğerleri hep şanssızlıktan yakınır?
Psikolog Tuba Emlek, bu konuda bize Prof. Richard Wiseman’ın deneylerini aktarıyor.
Prof. Wiseman hem şanslı hem de şanssız insanlara bir gazete veriyor, bunu inceleyip içinde ne kadar fotoğraf olduğunu söylemelerini istiyor. Gazetenin ortalarında bir yere şu ilanı kocaman yerleştiriyor.
“Deney görevlisine bunu gördüğünüzü söyleyin, 250 dolar kazanın”...
Şanssız insanlar bunu fark edemezlerken, şanslı insanlar hemen fark ediyor.
Çünkü, diyor Profesör:
Şanssız insanlar genel olarak şanslı insanlardan daha gergindirler.
Bu endişeli ruh hali beklenmeyeni fark etme yeteneklerine zarar verir.
Sonuç olarak fırsatları kaçırırlar çünkü bir şeye aşırı odaklanmışlardır.
Partilere, mükemmel eşlerini bulma düşüncesiyle giderler.
Bu yüzden de iyi arkadaşlar edinme fırsatlarını kaçırırlar.
Belli iş ilanlarını bulmaya kararlı biçimde gazeteleri incelerken diğer iş olanaklarını kaçırırlar.
Şanslı insanlar daha rahat ve açıktırlar.
Dolayısıyla yalnızca aradıklarını değil orada ne oldugunu da görürler. Ve...
- Olumlu beklentiler sayesinde doğru çıkan tahminlerde bulunurlar.
- Şanssızlığı şansa dönüştüren esnek bir yaklaşım benimserler.
Prof. Wiseman’ın şanslı olmak için önerdiği 4 temel ipucu şunlar:
- İçsel sezgilerinizi dinleyin, normalde doğru çıkarlar.
- Alışkanlıklarınızı bozmaya, yeni deneyimlere açık olun.
- Her gün bir kaç dakikanızı iyi giden şeyleri hatırlayarak geçirin
- Önemli bir toplantı ya da telefon görüşmesi öncesinde kendinizi şanslı olarak hayal edin.

Yeni bir kitaba başladım. 21 Günde Bilinç Formatlama--Yazarı Debbie Ford 21 günde yapılacak bazı çalışmalar var.Kalabalık evde sakin biir köşe bulursam yapmak istiyorum.
Başlangıçta okuduğum bazı satırlara göre başımıza gelen iş kaybetmek,birini kaybetmek,bağımlılık gibi şeyler bizim ruhumuza dönmemiz için bir vesile.Dış dünyayla bağlantımızı azaltıp,ruhumuzla iletişim kurmaya başlarsak,çok az şey isteriz,çünkü içimiz zenginleşmiştir.Uzun süredir çeşitli meditasyon vb yollarla uzun süredir istediğimiz şeyleri daha rahat kendimize çekeriz.
Okumaya yeni başladım.Ruhumla zaten temasta olabildiğimi düşünüyorum.Ama bakalım yeni bir şeyler öğrenebilecek miyim?
Kendi ruhumuzu duymaya başlamanın,diğer ruhları da duymaya,insanlara ,diğer canlılara karşı da sevgi duymaya yol açacağına inanıyorum.Böyle düşünen,biilnçlerini yükselten insanlar ne kadar çoğalırsa dünya daha iyiye gidecektir.

$asss.jpg
Dün dışarda işlerim vardı,alacaklarımı aldım,kitapçıya da uğramak istedim.Daha ne kadar kişisel gelişim kitabı alabilirim,acaba daha farklı ne söylenmiş olabilir diye düşünürken,21 Günde Bilinç Formatlama kitabını aldım.Gözden geçirmem gereken bir şeyler daha olduğunu düşünüyorum.Öncelikle dağınık dikkatimi toplamam gerek.
Bu arada eskiden sezgilerimi kullanabildiğim zamanlara dönüyormuşum gibi hissediyorum.İçimden gelen sesi dinleyerek aradığım cevaplara,ilhama,kitaba ulaştığım günlere...Seneye halk eğitim kurslarına katılmayı istiyorum.Lisede sevdiğim bir ders olan resimle uğraşmayı istiyorum.Bahardan mıdır bilmem ama herşey güzel olacak gibi geliyor

$ss3.jpg
Çalışmayı hayatındaki günlerimi düşünüyorum.İnsan içindeyken farkedemiyor.Yapmıyorum sanıyordum.Oysa insanları ne çok yargılamışım.Kimbilir onlar da beni ne çok yargılamıştır.
Ben böyle davranarak aslında kendi benliğime,ruhuma zarar vermişim.Ruhumu bir anlamda lekelemişim.Meseleleri yargılayıp hakkında konuştukça büyütmüşüm.Kendi ruhsal gelişimime harcayabileceğim onca değerli zamanı boşa harcamışım.
Hani insanlar çocuklarını büyütürken yaşayamadıkları hoşgörü ve rahatlığı torunlarını büyütürken gösterirler ya,ben de emekliliği bu anlamda değerlendiriyorum sanırım.Tüm çabam,doyuramadığım ruhumu artık rahat gelişimine bırakmak.
Hiçbir şey için geç değil.Yaşanacak her gün ayrı kıymetli...

Son düzenleme:
$wer.jpg
Bu kitap snırım üstünü kapadığım geçmiş bazı konuları halletmem için vesile olacak.Bugüne dek,geçmişte olan biten üzerinde kafa yormayan biri olarak tanımlıyordum kendimi.Böyle olmaktan memnunum aslında.Ancak,okurken bazı şeylerin bugünümü etkilediğini ve benim bunlardan özgür kalmam gerektiğini farkettim.
Şöyle bir okudum,çalışmalar,dikkatimizin dağılmayacağı,duygu ve düşüncelerizle başbaşa kalabileceğimiz,tv vb dış uyaranlardan mümkün olduğunca az etkileneceğimiz,bol bol gözden geçirme ve yazma süreci gerektiriyor.Bunu yapabilirim.
Kitabı tavsiye ediyorum.Kendinizi geliştirme yolunda bir arzunuz varsa eğer.Ve geçmişle yüzleşip,bilincimizi yeniden programlamadan ne kadar olumlama yapıp evrene yalvarsak boş olduğuna inandım.İçten içe olumsuz inançlarımız durdukça,o istediğimiz şeyleri gerçekten hakettiğimize inanmıyoruz,dolayısıyla yaptığımız olumlamalar,yüzümüzü yıkamadan üstüne makyaj yapmış gibi duruyor.Gerçek bir güzellik bile değil yani.
Masumiyetin tekrar yakalanabileceğine dair inancım arttı.Herşey insnın kendine inanıp güvenmesine bağlı.Başkalarına değil.

$aaa1.jpg
Yarın çalışmaya, bilinç formatlamaya başlıyorum.Öncelikle yazarın söylediği gibi biraz erken uyanacağım.Kendini takdir,teşekkür,Allahtan/evrenden yardım isteme gibi bir başlangıç var.(Varsa bir önceki gün yapılan çalışmaların okunması.) Bir de hemen her sabah değişik konularda yapılacak çalışmalar var.Örneğin ilk gün için "spiritüel alevi ateşleme" çalışması.Burada önce içimdeki spiritüel alevin durumunu gözden geçirip,ona bir puan vereceğim.Gün içinde kaça ulaşmayı istediğimi belirleyip,bu ateşi güçlendirmek için neler yapabileceğime dair bir niyet ortaya koyacağım.Sonra bu niyetle ortaya çıkarmak istediğim duyguyu ve niyetimin gerçeğe dönüşmesi için neler yapacağımı düşüneceğim.Bunun için vazgeçmem gereken düşünce ya da davranışları belirleyeceğim.
Gün içinde niyetimi gerçekleştirmek için tekrarlayacağım bir anahtar söz ya da cümle belirleyip,bunu kaç kere duymak istediğime karar vereceğim.
Asıl çalışma için nispeten sakin olan akşam üzeri tavsiye ediliyor.İlk günün asıl çalışması arzuları ortaya çıkarmak.Hayatta neleri arzuluyorum?özgüven,sevgi,para,dost vb bir liste yapıp,sonra bunları içsel ve harici olarak ayırmam gerekiyor.Bazı sorular sorarak bilinç temizliği boyunca odaklanmak üzere bir içsel,bir de dışsal hedef seçmem gerekiyor.
Sonraki aşama seçtiğim arzular için bir vizyon haritası/bir resim oluşturmak.Bunun için dergilerden resim,sözler kesebilir veya bilgisayara bazı görüntüler ekleyebiliriz.Gün içinde ve her sabah bunlara bakıp kendimize hatırlatabiliriz.Bir de her sabah o güne özgü ruhun gıdası tabir ettiği cümle için 3 dakika ayrılacak.İlk gün için bu "Ruhumun arzusu Tanrının sesidir."
Yarın sabah erken uyanıp,sabah çalışmasını yapacak ve ruhun gıdasını tekrarlayacağım.Yarın için mantram şu olacak"Ben evrende değerli bir varlığım." Bunu kendime gün içinde en az on kere tekrar edeceğim.Sonra sabah gazetelerini okuyup,temizlik ve yemek yaptıktan sonra,ruhumu besleyecek müzik dinleme vb vakit geçirdikten sonra,akşam üzeri asıl çalışmayı yapacağım.Hadi hayırlısı...

$kll.jpg
Bilinç formatlamada ilk günüm...
Sabah çalışmasını yaptım ama daha iyi olabilirdi diye düşündüm.Kendimi çıktığım bu yolculuk için tebrik ederek,kendimce bir dua ettim."Allahım bu yolculuğumda bana yardım et,başarılı olmamı sağla."Sonra yazarın verdiği olumlamayı tekrarladım."Ruhumun arzusu Tanrının sesidir."(Bundan sonra bu olumlamaları kendi cümlelerim olarak uyarlayacağım,yoksa kulağıma yabancı geliyor.)
Sonra,cevaplamam gereken sorular üzerine düşündüm (ben aslında dünden üzerinde düşünmüştüm,sabah düzeltmeler yaptım.):
1-Şu an spiritüel alevim ne durumda? Herşeye hazır durumda.
2-1 ile 10 arası kaç puan veririm,gün içinde kaça ulaşmasını isterim? 7 puan veriyorum,10 a ulaşmasını istiyorum.
3-Bugün için niyetim ne?Spiritüel alevimi güçlendirmek ve ateşlendirmek için nasıl bir niyet yaratabilirim?
Bugün için niyetim hayat dolu olduğumu duyumsamak.
4-Niyetimden ortaya çıkarmayı amaçladığım öncelikli duygu ne? Canlılık hissetmek.
5-Niyetimin gerçeğe dönüşmesi için ne yapmam gerekecek? Gün boyu içimden geçecek canlı duyguları yakalamam gerekecek.
6-Bugün niyetimin gerçek olması için nelerden -düşünce,inanç,davranış- vazgeçmem gerekecek?
Artık yaşlı,değersiz biri olduğum inancından vazgeçmem gerekecek.
7-Ruhumu dinginleştirmek ve niyetimi gerçekleştirmek için gün içinde kendime hangi mantrayı tekrarlayacağım?
"Ben evrende değerli bir varlığım."
8-Gün içinde bu mantrayı kaç kere duymam gerekiyor? En az 10 kere.
İlk gün olması nedeniyle sabah hakkını veremediğim bu çalışmayı,şu an sakinken gözden geçirince daha bir farkettim.Günün hayhuyu içinde yükseltemediğim spiritüel alevimi 10 puana hızla yükseltmeye başladım.İçimden geçen canlı duyguları yakalayabildim mi?Şu sıra maden kazasının verdiği üzüntü nedeniyle bunda pek başarılı olduğum söylenemez,Ama şimdi işler bitip oturduğumda o duyguları,yaşadığımı şükrettiğimi hissediyorum.6. maddedyi sonraki günlerde daha güçlendireceğim.Mantrayı 10 kereden fazla tekrarladım.Şimdi daha inanarak tekrarlıyorum.

$alfie1.jpg
Gün içinde kendimi canlandırmak için müzik dinlemeye çalıştım.Aslında müziği severim ama gün boyu müzik dinleme gibi hevesim yoktur..Ses çok kere düşüncelerimi toplamamı engeller,dikkatim dağılır.Yazar hareket etmeyi,sporu da öneriyor,ama ben bir süredir sabah sporunu bıraktım,ev işi sayılsın artık.
Şimdi arınma ritüelleri zamanı.Bir hevesle dünden üzerinde düşünmüştüm,şimdi gözden geçireceğim.
1-llk iş,başarmak istediklerimin listesini yapmak.Aslında bu listeyi daha önceki kitap özetleri sırasında yapmış sayılırım,yani işim kolaydı.Ama içsel amaçlar da ekledim.Bu durumda listem şöyle oldu:
Dışsal özlemler:Para,arkadaşlar edinmek,yeniden dekore edilmiş bir ev.
İçsel özlemler:Kararlılık,zayıflamak,yaratıcılığımı ortaya koyabilmek.
2-Hangi listeye odaklanmanın önemli olduğunu anlamak için şu soruları sormam gerekti:
Bunu neden istiyorum? Bu ruhumun bir arzusu mu? Bunu gerçekleştirdiğimde (içimde ve dışımda) ne yaşamayı umuyorum?
Bu arzum gerçekleşirse,dünyaya nasıl bir faydası olacak?

3-Cevaplar ışığında bir içsel,bir de dışsal arzu seçeceğim.
4-Arzularımın her biri için bir vizyon haritası,bir dışsal resim yaratacağım.

$Children-running.jpg
Para:Yaşamımı kolaylaştıracağı ve kaiiteli kılabileceği için parayı istiyorum.Bu ruhumun şiddetle istediği bir şey değil aslında.Param olursa,ferahlık hissedeceğimi,hayatımı daha rahat yaşayacağımı umuyorum.Bunu elde etmemin,ihtiyacı olanlara yardım etmemi sağlayarak dünyaya faydası olur.
Yeniden dekore edilmiş bir ev:Şimdiye dek duvarının rengini bile beğenmediğim evlerde oturdu.(Şu anki de dahil.)Kendi zevkimi ortaya koymak,düzenlemeler yapmak istiyorum.Bu ruhumu besleyecek bir arzudur,evet.Bu gerşekleşirse,özlediğim,gerçekten bana ait bir ev ortamında yaşamaya başlayacağım.Bunun dünyaya faydası,belki mutlu bir birey kazanması olur.
Arkadaşlar edinmek: Duygularımı dışa vurabilmek,içimdeki paylaşımcı ve verici duyguları ortaya çıkarmak istiyorum.Bu ruhumun şiddetle ihtiyacı olan bir arzusudur.Arkadaşlarım olursa,(yok değil,ama uzaklar) onlarla kaliteli bir duygudaşlık yapabiliriz,ortak zevkleri paylaşmak,birlikte zaman geçirmek (kadınlar günü tarzında değil kesinlikle),kültürel faaliyetler vb tarzı şeyler yapabiliriz.İçsel olarak arkadaşlarımın olması geçmişten kaynaklanan duygusal zırhın açılmasını sağlayabilir,daha özgür hissedebilirim.Dünyaya faydası,arkadaşların faaliyetleriyle çeşitli alanlarda katkı sağlaması olabilir.
Zayıflamak: Sağlığım ve fit görünmek için istiyorum.Evet,bu ruhumun bir arzusudur.Olursa kendimi iyi hissedeceğim.Zayıflayıp fit olursam dünyada sağlıklı,kendinden memnun bir insan var olacaktır.
Yaratıcılığımı ortaya koymak: Bunu istememin sebebi,sahip olduğumu bildiğim yaratıcılığı ifade edebilmek.Yazmak,resim gibi alanlarda yetenekli olduğumu düşünüyor,ama herhangi birinde belli başlı bir eser ortaya koyamadığıma inanıyorum.Ruhumun isteğidir.Yaratıcılığımı ortaya çıkardığımda,hayatımın daha renkli,doyumlu olacağını umuyorum.Dünyadaki yaratıcı enerjiye katkısı olacağıı düşünüyorum.
Kararlılık: Aslında bunu istediğimi yeni farkettim.Yıllardır zihnimde bin yaratıcı fikir dolaşır,ama çoğunu ya hayata geçirmez,ya da başladığım hevesle sürdüremezdim.Artık bir şeyleri başarmada daha kararlı davranmak istiyorum.Kendi kendime disipline olabilen biriyiim,sadece kararlılığımı sürdüremiyorum. Ruhum bunu çok istiyor.Bunu başarırsam kendimi daha gururlu ve güçlü hissedeceğim.Adeta bir zirveyi fethetmiş gibi.Bunun dünyaya faydası,bir örnek olacak olmam.

Eklentiler

• $j0411816.jpg
    $j0411816.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
Tüm bunların ışığında,ben içsel arzu olarak kararlılığı, dışsal arzu olarak da arkadaşlar edinmeyi seçtim.Süreç boyunca bunlar üzerine yoğunlaşacağım.İlerde diğer arzularımı için de bir çalışma yapabilirim.
Bunlar için bir resim oluşturma aşamasında,bilgisayarda bir dosyaya seçtiğim resimleri kaydettim.Kararlılık için sporcu,dayanıklı kadınları ve kendinden emin,kariyer sahibi,iyi görünümlü kadın resimlerini (sporcular tek ve diğerleri grup halindeydi,ben bunu takım çalışmasına yatkınlık ve dayanıklılığı tek başına sürdürmek olarak yorumladım) ; arkadaşlar edinmek içinse,ikili ve çoklu,faaliyetler yapan,günün tadını çıkaran genç yaşlı fark etmeden insanların resimlerini kaydettim.21 gün boyunca sık sık bunlara bakacağım.Arada belki ilaveler yaparım.
Yazar,bunları bir deftere yazmayı öneriyor ama,ben böylesi bir günlüğü tercih ettim.Böylece kendimi bir yazar gibi hissedebiliyorum.

Şubattan beri yazmıssın bir ise yaradı mı bunlar cok merak ediyorum..

:55:

Şubattan beri yazmıssın bir ise yaradı mı bunlar cok merak ediyorum..:55:

Her adım bir ileri götürüyor.Bu sefer daha derin bir çalışma olacak.Geçmişin yüklerinden kurtulmak ,(Türkiye şartlarında bu yaşta bile ailenin ve çevrenin etkilerini hissediyor insan) hayatı nihayet kendince daha anlamlı yaşamak,bunların her insanın isteyeceği şeyler.Ben de bunları halletmek için kendimce uğraşıyorum.Öylesine bir hayat yaşamak istemiyorum.
İstemeyen,beğenmeyen de okumasın,bir çeşit günlük bu sonuçta.Kimseyi bir şey beğendirmek zorunda değilim.

Son düzenleme:
Back