Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ne güzel şeyler anlatmışsınız, ders alınabilecek çok fazla şey var Bende bugünlerde geçmişte yaşadığım kötü durumlardan ve hayatımda olmaması gereken kişiden kurtulmaya çalışıyorum zamana ve istikrara ihtiyacım var bunun için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum biraz zor olsada başaracağıma inanıyorum :) Kişisel gelişim yada psikoloji kitapları okumayı düşünüyorum hatta bana yardımcı olması için sizin yazılarınızı gördüm ve içinde kendime pay çıkartabileceğim çok fazla yer buldum ellerinize ve emeğinize sağlık.
Güzel sözleriniz için teşekkürler.Kurtulmaya çalıştığımız şeyleri öfkeyle ya da kırgınlıkla zihnimizde tekrar tekrar yaşamanın kişiye zarar verdiğini yaşadıklarımdan biliyorum.Ne zamanki kendime döndüm,ileriyi zihnimde canlandırıp kendime güvendim,hayatım farklılaştı.İçsel konuşmaların önemi de büyük.Yüzyüze konuşamadığım pek çok şeyi zihnimde konuşur gibi canlandırdım.Umarım sıkıntılarınızı size en hayırlı şekilde halledersiniz.
Güzel sözleriniz için teşekkürler.Kurtulmaya çalıştığımız şeyleri öfkeyle ya da kırgınlıkla zihnimizde tekrar tekrar yaşamanın kişiye zarar verdiğini yaşadıklarımdan biliyorum.Ne zamanki kendime döndüm,ileriyi zihnimde canlandırıp kendime güvendim,hayatım farklılaştı.İçsel konuşmaların önemi de büyük.Yüzyüze konuşamadığım pek çok şeyi zihnimde konuşur gibi canlandırdım.Umarım sıkıntılarınızı size en hayırlı şekilde halledersiniz.
Son zamanlarda içimde o kişiyle çok fazla tartıştım ama kendime yapıyorum o mutluyken ben kendimi üzüyorum bunu kendi hayatıma kendime yapmaya hakkım yok dedim kendi kendime ve şimdi sizinde dediğiniz gibi kendime dönmek için çabalıyorum zorlu bi yol yaşanmışlıkları bi anda unutmak baya zor oluyormuş gerçekten ama başarmak için elimden geleni yapıcam inşallah başarırım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bi de bi şey sormak istiyorum bu yazdıklarınızı bi kitaptanmı yazıyorsunuz eğer öyleyse hangi kitap olduğunu söyleye bilirmisiniz çok güzel şeyler bende almak isterim.
Son zamanlarda içimde o kişiyle çok fazla tartıştım ama kendime yapıyorum o mutluyken ben kendimi üzüyorum bunu kendi hayatıma kendime yapmaya hakkım yok dedim kendi kendime ve şimdi sizinde dediğiniz gibi kendime dönmek için çabalıyorum zorlu bi yol yaşanmışlıkları bi anda unutmak baya zor oluyormuş gerçekten ama başarmak için elimden geleni yapıcam inşallah başarırım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bi de bi şey sormak istiyorum bu yazdıklarınızı bi kitaptanmı yazıyorsunuz eğer öyleyse hangi kitap olduğunu söyleye bilirmisiniz çok güzel şeyler bende almak isterim.
İlk alıntılar takip ettiğim sitelerdendi.Son alıntılar Kuantum başarı adlı bir kitaptan.Ama ben size Nil Gün'ün kitaplarından tavsiye edebilirim.Türkiye2de de R Şanal kuantumla ilgili yazıyor bildiğim kadarıyla. Bir de Barış Muslu adını duydum,kitaplarını incelemek istiyorum.Beynine format at ve sağlığına format at sanırım kitapları. Naçizane,bir söyleyeceğim var.Neden o mutlu ben mutsuzum diye düşünmek yerine düşünme tarzınızı değiştirin.Son alıntılarımda bir yerde yazıyordu.Mutlu olmayı hakettiğinizi kendinize tekrarlayın.O kişinin mutluluğu ile kıyas yaptığınızda beyniniz hala onu düşünüyor,kızgınlıktan kurtulamazsınız.Bir gün "yaşadıklarımız için teşekkürler,sana mutluluklar,ben de mutlu olmayı hakediyorum,yeniden sevebilirim,şimdiden mutluyum" diyebilirseneniz içinizden,daha ferah hissedeceksiniz eminim.En kıymetli kendinizsiniz,duygularınızı özgür bırakın.Titreşiminizi yükseltin,unutmayın olumlu duygular olumlu durumları çeker.Birden tüm kırgınlıklarınızdan kurtulmanız kolay değildir,ama kurtulmuş gibi davranmaya başlayın,zamanla gerçeğe dönmemesi için bir neden yok.
(Sandra Ann Taylor-Kuantum Başarı kitabından devam) Başarının Beş manyetik Enerjisi *Güven enerjisi, *İyimserlik enerjisi *Amaç enerjisi *Şimdiki zaman enerjisi *Değerbilirlik enerjisi
İlk alıntılar takip ettiğim sitelerdendi.Son alıntılar Kuantum başarı adlı bir kitaptan.Ama ben size Nil Gün'ün kitaplarından tavsiye edebilirim.Türkiye2de de R Şanal kuantumla ilgili yazıyor bildiğim kadarıyla. Bir de Barış Muslu adını duydum,kitaplarını incelemek istiyorum.Beynine format at ve sağlığına format at sanırım kitapları. Naçizane,bir söyleyeceğim var.Neden o mutlu ben mutsuzum diye düşünmek yerine düşünme tarzınızı değiştirin.Son alıntılarımda bir yerde yazıyordu.Mutlu olmayı hakettiğinizi kendinize tekrarlayın.O kişinin mutluluğu ile kıyas yaptığınızda beyniniz hala onu düşünüyor,kızgınlıktan kurtulamazsınız.Bir gün "yaşadıklarımız için teşekkürler,sana mutluluklar,ben de mutlu olmayı hakediyorum,yeniden sevebilirim,şimdiden mutluyum" diyebilirseneniz içinizden,daha ferah hissedeceksiniz eminim.En kıymetli kendinizsiniz,duygularınızı özgür bırakın.Titreşiminizi yükseltin,unutmayın olumlu duygular olumlu durumları çeker.Birden tüm kırgınlıklarınızdan kurtulmanız kolay değildir,ama kurtulmuş gibi davranmaya başlayın,zamanla gerçeğe dönmemesi için bir neden yok.
Kitap tavsiyeleri için teşekkürler Tavsiyenizi uygulamaya çalışacağım dünden beri karar verdim zaten artık ben varım demeye başladım sizinde dediğiniz gibi kutulmuş gibi davranmaya çalışıyorum yok sayıyorum aslında bi nevi Her şey güzel olacak inşallah inanıyorum sadece istikrar, azim ve zamana ihtiyacım var
GÜVEN ENERJİSİ: BU enerjinin eksikliği insanın başarısızlığının en önemli nedenidir.Hiçbir zaman kendinize güvenmemiş olsanız bile,hala birşeyleri değiştirebilirsiniz.Örneğin spor yaparak kendimizi iyi hissedebiliriz,ama iş yerimizde kendimize güvenimiz yoktur.Ya da iş yerinde sorun yoktur,aşk hayatında güvensiz hissederiz. Güveninizin kaynağı çoğunlukla kendinizi nasıl gördüğünüzden gelir,görüntü bilinç yaratma sürecinde en önemli unsurdur.Kendinizi nasıl gördüğünüz,aslında kendinizden ne beklediğinize bağlıdır.Eğer kendinize bakışınız olumsuzsa,başarısızca hareket edeceğinizi kabul edersiniz ve bu varsayımlar sizin gerçekliğinize dönüşür.Ama olumlu,sağlıklı bir bakışınız varsa,kendinizden en iyisini beklersiniz ve bilinciniz gerçekliği yansıtır. Geçmişte yaşadığınız ufak da olsa başarısızlıklar beyinde olumsuz görüntüye neden olur.Bu da giderek daha fazla başarısızlığa neden olur.Beyin yaşanan bir olayla canlı hayal gücü arasındaki farkı ayırd edemez.Beklentilerinizin göüntüsünü beyninizde değiştirirdeniz,başarı yolunda önemli bir adım atarsınız. Kendinizle ilgili görüntüyü değiştirmek Kendinizle ilgili bazı görüntüleri listeleyin.Sonra bunları olumlu veya olumsuz diye ayırın.Örneğin,kiloluyum-olumsuz,kibar biriyim-olumlu gibi. Her görüntü için şunları yapın: -Listenizdeki her olumsuz görüntüye uygun düşen karamsar sonuçları ya da inançları yazın.(Örneğin,çok kiloluyum,asla bunları veremeyeceğim,insanlar kilolulardan hoşlanmaz,bu nedenle başarılı olamayacağım gibi.) -Her sonuç için bazı rahatlatıcı olumlamalar yazın.(Kilomla ilgili bütün görüntülerden ve yargılardan kurtuluyorum.Olduğum gibi kabul edilmeyi hak ediyorum.) -Her olumlu imajla ilgili canlı bir tanımlama yapın ve bunu detaylarla süsleyin.(Örneğin her zaman gülümsüyorum,mutluyum ve güvenliyim.) -Kurduğunuz yeni görüntüleri hayalinizde canlandırın.(Tüm olumlu ve olumsuzdan olumluya çevirdiğiniz görüntüleri detaylıca ve mutluluk içinde hayalinizde canlandirin.) -Bu sahneyi hergün en az 5-10 dakika tekrar yaşayın. Kendinizi değerli,yetenekli ve güzellikleri hakeden biri olarak görmeye karar verdiğinizde ışık saçan yeni bir gerçek yaratırsınız. Karizmatik bir güven için olumlamalar: -Kendimle ilgili daha olumlu düşünmeyi tercih ediyorum.Bunu hak ettiğimi düşünüyorum. -Hergün kibar ve sevecen bir dille kendimi onaylıyorum. -Kendime inanıyorum.Kendimi ve değerimi bir bütün olarak değerlendiriyorum. -Hayatımı ve kendime karşı sevgi dolu enerjimi seviyorum.Bu halimle değerli ve özel biriyim. -Kendimle ilgili yalnızca en iyisine inanmayı tercih ediyorum.Kendimi kayıtsız şartsız sevmeyi ve kabul etmeyi öğreniyorum.İstediğimi yaratmak için ihtiyacım olan her şeye sahibim.
İYİMSERLİK ENERJİSİ: Bu,herşeyin iyi gideceği beklentisiyle ve olumlu tahminlerde bulunmakla ilgilidir.İyimser bir bakış,umutları gerçeğe dönüştürür ve evrensel nimetleri kendine çeken canlı,güzel bir enerji üretir. Kötümser biri felaketleri düşünür,en kötüsünün gerçekleşeceğini varsayar,sürekli korku ve şüphe enerjisi üretir.Kaçınılmaz olarak korktuğu sonucu kendine çeker.İyimser bir tutum ise,sonuçlar biraz yavaş gelse de sizi hayatınız boyunca taşıyacak olan mutluluğu yaratır.İyi bir park yeri bulmaktan,hayatınızın işini almaya kadar her türlü konuda iyi şeyleri çekmek için kendinizi tanrısal akışın iyimserliğine bırakın.Her endişelendiğinizde,kötümser düşünceler ortaya çıktığında,aşağıdaki soruları yanıtlayarak kendinize endişenin sonuçlarını hatırlatın.İlk başlarda yazarak da çalışabilirsiniz. -Bu olumsuz düşünce duygusal olarak bende ne yaratıyor? -Herhangi bir problemi gerçekten çözebilir mi? -Bu düşünce bana mutluluk veriyor mu,kendi kendime güç verme duygumu mu artırıyor,daha iyi hissetmemi mi sağlıyor?Böyle değilse hangi sonucu çıkarabilirim? -Kötümserlik ne çeşit bir enerji yaratıyor?Bu titreşimi hayatım boyunca sürdürmeyi gerçekten istiyor muyum? -Bu titreşim ne çeşit sonuçlar üretiyor? Endişelendiğiniz şeyleri listeleyin ve bu varsayımlara karşı verecek iyimser sonuçları not edin.Örneğin,"Ben güçlüyüm,herşey iyi gidecek." Sık sık olumlama cümleleri kullanın. İyimserliği güçlendirmek için olumlamalar: -Şu andan itibaren ne olursa olsun,yalnızca iyimserliği seçiyorum. -Rahatım,yetenekliyim,kendime ve geleceğime güveniyorum. -İçimden geldiği gibi davranıyorum.Eğlenceyi seviyorum,mutlu,aktif ve umut düluyum. -Hangi konuda olursa olsun korkuyu kesinlikle reddediyorum.İyimserlik benim yeni tutumum. -Yaptığım,düşündüğüm her şeyde olumlu ve iyimser davranıyorum ve böyle davranmayı tercih ediyorum.Kendimi,değerimi ve hayatımı onaylıyor,kabul ediyorum.
AMAÇ ENERJİSİ: Amaç ve kararlılıkla yaşamak sizi hayatınızın merkezine koyar ve odaklar,doğru yola iter.Başlıca amacınızı düşünün.Yanıtınız işinizle ilgiliyse yeniden düşünün,bu sizin profesyonel amacınızdır.ailenizle ilgiliyse yeniden düşünün,bu da sizin kişisel amacınızdır. Başlıca amacınız içinizdeki hayatla ilgilidir.Bu manevi amacınızdır.Sevgi bu amaç için seçilebilir.Manevi amacımız,kişisel ve profesyonel amacımızdan çok farklı olamaz.Manevi amacınız için ne kadar çok çalışırsanız,diğer alanlara da onun etkisi yayılır.Amaçsız hayaller,hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceği,başarının elde edilemeyeceği bir hareket ve enerji boşluğu yaratır.Oysa eylemci birinin amacı vardır,hayallerini gerçekleştirmek için eyleme girer. Böyle bir amacı nasıl belirlemeli?Çoğu insan hayatın akışına kapılır,memnun olmasa bilesırf kazanç vb nedenlerele elindeki işi sürdürür.Yeni bir şeylere başlamat-ya çekinir.Ancak içinizde bir tutku varsa kendinizi harekete geçirebilirsiniz. Amacınızı ve kişisel tutkunuzu ateşleyecek hedeflerinizi belirlemeye yardımcı olacak bazı çalışmalar yapabilirsiniz: -Sizi benzersiz yapan şeylerin listesini çıkarın.Buna yapmaktan hoşlandığınız etkinlikler de dahildir.(örneğin,politikayla ilgilenmek,futboldan hoşlanmak vb.) -Bu listeyi gözden geçirin ve herbiriyle ilgili yapabileceğiniz çalışmaları,hobileri yazın. -BU çalışmalardan sizin için profesyonel amaç olabilecek olan var mı düşünüz,sizi heyecanlandıran hangisi? -En değer verdiğiniz şeylerin listesini yapın,(Deminki listede olanlar da olabilir,ekleme de yapabilirsiniz,ailemle vakit geçirmek,dost ziyaretleri vb.)Bunları günlük hayatınızın bir parçası haline getirmek için ne gerekir? Amacınız kişiliğinizle ya da işinizle uyum içindeyse "bu benim" diyebilirsiniz. Güçlü bir amaç için olumlamalar: -Amacım mutlu ve uyumlu bir hayat sürdürmek. -Hergün sevgiye,anlayışa ve güvene ulaşmaya çalışıyorum. -Tutkuyla ve kişisel güçle yaşıyorum.Her zaman kendim gibi davranıyorum. -Her şeyi sıraya koyarak yaşıyorum.Amacımın merkezinde ve odaklı kalıyorum.Kararlıyım. _Mutluluğun peşinde olmak bana güven veriyor.Kendimi onurlandiracak seçimler yapıyorum.
"En derin korkumuzun sebebi yetersiz olduğumuz duygusu değildir.En derin korkumuzun sebebi ölçülemez kudretimizdir.Korktuğumuz şey karanlığımız değil,yaydığımız ışıktır.
Kendimize soruyoruz:"ben kimim ki,parlak,harika,yetenekli ve etkileyici olabiliyorum?" Sen kimsin ki bu özellikleri reddediyorsun?Sen tanrının yarattığı bir varlıksın.
Kendini küçümsemenin dünyaya bir faydası olmaz.Çevrendekilerin güveni sarsılmasın diye küçülmek meziyet değildir.Biz Tanrının içimizdeki gücünün yansımalarını göstermek için doğduk.Bu güç sadece birkaçımızda değil,bu güç tüm insanlarda var.Kendi ışığımızın parlamasına izin verdiğimizde,bu şansı farkında olmadan başkalarına da veriyoruz.
Kendi korkularımızdan kurtulduğumuz anda varlığımız,bizim çabamız olmaksızın başkalarını kurtaracaktır.
Yaşadığımız çevreler bizi şekillendiriyor.Ya da çevremize uygun kalıba girmek bizi rahatlatıyor.Mücadele etmeden kendimizi akışa bırakıyoruz.Oysa hepimizin çocuklukta,gençlikte ne hayalleri vardı. Buradan yapacağım dediğim bazı şeyleri yeterince tutkuyla yapmadığımı farkediyorum.Çevreme mi uysam (klasik ev kadını olup,sil süpür vs mi yapsam) , ya da tutkularımı mı canlandırsam?Yeni tutkular yaratmak da mümkün... İşi biraz daha sıkı tutacağım bu sefer.Yazmaya ve hergün olumlamaları sıkı şekilde tekrarlamaya ağırlık vereceğim.Yılbaşına dek bazı şeyler farklılaşsın istiyorum.Mesela ispanyolcayı biraz daha ilerletebilirim.Acelem yok diye ağırdan alıyordum.Süre sınırlaması olursa daha iyi olur.
(Kuantum Başarı kitabından devam) ŞİMDİKİ ZAMAN ENERJİSİ: Yaşadığımız her an kendi enerjik gerçekliğimizi yaratırız.Şimdiki zamanın manyetik enerjisi,geleceğimizi değiştirme gücüdür.Her saniye evrensel bir armağandır.Ama biz bunların kıymetini bilemeyebiliriz.Günbatımını seyretmek,arkadaşlarla olmak gibi rahatlama fırsatları sunar evren,bizse meşgul olduğumuzdan bunları değerlendiremeyebiliriz.Hediyeleri sürekli çöpe atılan evren bir süre sonra bize hediye yollamaz olur. Çoğumuz zamanı gelecek için endişelenerek ve geçmişi düşünerek geçiririz.Bu durumda şimdiki zaman potansiyel gücünü kaybeder.Oysa anı yaşasak,enerji üretiminde yeni bir değişiklik yaşarız.İşe gitmek ya da ev işleriyle uğraşmak gibi sıkıcı uğraşlarla meşgul olsanız bile anın değerini görmeyi seçersiniz.Mutlu olmak için gelecekte özel bir olayı beklemeyi bırakın. Güçlü şimdiki zaman için olumlamalar: -BU anın gerçek değerini ve eylemlerdeki gerçek fırsatları görmek için kendime zaman ayırıyorum. üŞu anda bile hayatımda enerjik bir devinim yaratıyorum.BUnu çok önemsiyorum. -Hayatımda şimdiki zamandan keyif almanın yollarını arıyor ve yaptığım herşeyde bunu sağlamak için hareket ediyorum. -Bu yeni bir gün,yeni bir fırsat.Şu an yeni bir tutumu rahatlıkla kucaklayabilirim. -Şimdiki zamanı seviyor ve geleceğe güveniyorum.Hayatımı her gün yarattığım bir serüven gibi görüyorum. -Gelecekle ilgili endişelenmeyi ve geçmişi yeniden yaşamayı bir kenara bırakıyorum.Bundan sonra yalnızca bugüne odaklanıyorum.
DEĞERBİLİRLİK ENERJİSİ: Değerbilirlik,şükrederek yaşamayı,içimizdeki ve çevremizdeki değerin bilincine varmayı,sahip olduğumuz bütün güzel şeyleri farketmeyi seçmeyi tanımlar.Bu olguyu yaratmak için,günlük hayatımızdaki baskın titreşim,farkındalik ve minnettarlık olmalıdır.Bu yalnızca idealist bir fantazi değil,gerçek mutluluğun nereden geldiğini değerlendirmek için gerekli bir enerjidir. MUtluluğunuz için daha fazla para,büyük bir ev,daha iyi bir iş gibi şeylere bel bağlamak zorunda değilsiniz.Önce kendi değerinizi bilerek başlayın işe.Bazı insanlar ellerindeki şeylerden memnun olmaz sürekli memnuniyetsizlik duyarlar.Olumsuz enerjileri daha iyi şeylere sahip olmalarını engeller.Elimizdeki eksiklere yoğunlaşmak,yokluk bilincini getirir,başarıyı engeller.Örneğin kiloluysak,sürekli buna odaklanmak yerine odak noktamızı değiştirsek daha hızlı kilo veririrz. Her gün yatmadan önce o gün için değerli bulduğunuz şeyleri düşünün.Eviniz ya da açan bir çiçeğin görüntüsü olabilir.By süreç güven enerjinizi artırır,kendinize saygınızı yükselten,başkalarından gelecek saygı ve kabulden vazgeçiren bir titreşim yaratır.Güzellikleri hakettiğinize inanırsınız. Değerbilirlik için olumlamalar: -Değerini bileceğim çok şey var.Etrafıma bakıyor ve mutlu oluyorum. -Neşe ve minnettarlık içinde yaşıyorum.Haytımın değerini bildikçe,değerini bileceğim pek çok şeyi kendime çekiyorum. -Hayatıma ve kendime gittikçe daha fazla değer veriyorum.Kendi kendimin değerini bilmeyi hak ediyorum. -Mutluluğumdan ben sorumluyum.Her gün mutlu olmak için birçok harika şey buluyorum. -Kendi değerimi bilmeye ve kendimi tanımaya gittikçe daha çok odaklanıyorum.Minnettar olmam gereken şeylerin daha fazla bilincine varıyorum ve bunları keşfetmek için hergün kendime biraz zaman ayırıyorum.
yeni keşfettim sizi... takipçinizim artık... paylaşımlarınız harika... çeşitli psikolojik eğitimler almış biriyim,terapi de yaptım danışanlarım oldu... ama yolun başındayım... ve şuna inanıyorum her insan bir diğeri için kütüphanedir... ve her kim hangi insanın ruhunda kendi ruhuna enerji alabiliyorsa asıl terapisti odur... mutluyum sizi tanıdığım için... sevgiler... daha nice güzel paylaşımlar...
yeni keşfettim sizi... takipçinizim artık... paylaşımlarınız harika... çeşitli psikolojik eğitimler almış biriyim,terapi de yaptım danışanlarım oldu... ama yolun başındayım... ve şuna inanıyorum her insan bir diğeri için kütüphanedir... ve her kim hangi insanın ruhunda kendi ruhuna enerji alabiliyorsa asıl terapisti odur... mutluyum sizi tanıdığım için... sevgiler... daha nice güzel paylaşımlar...
Teşekkür ederim.Bu paylaşımlar,birilerine esin olur belki diye yapılmıştır.Gençliğimde,evliyken vb zamanlarda kişisel gelişim alanı gelişmiş değildi.El yordamı ile doğruları bulmaya çalışıyordum.Bir yerlerden duyulabilecek bir sözün,bizi pek çok şey üzerine düşünmeye sevk edebileceğini biliyorum.Bugüne dek benzer duyguları paylaşabildiğimiz insanlara kitaplarımı verirdim,kendimce böyle bir misyon edinmiştim.Onlar da bilgilensin diye.Bu paylaşımlar da bunun sanal ortama yansıması herhalde... Terapilerin yaşanmışlıklar üzerine kurulduğunda daha başarılı olacağına inanıyorum.Ben burada kopyala yapıştır internette dolaşan öyküleri ruhsuz biçimde yayınlamak istemedim.Kendimde ,etrafımda gözlediğim konulara uygun şeyler olsun istedim.Kendim de özgün şeyler yazmak istiyorum aslında,ama sanırım zamanı var. Size başarılar dilerim,iyi bir terapist olacağınıza inanıyorum.
Akşamüstlerini severim.Değişik bir huzur verir.Çocukluktan kalma bir şeydir belki,oyun biter,eve dönme zamanıdır.Meditasyon yapmak için ille özel hallere girmeye gerek yok,günbatımı ve biraz manzara yeter bana... Aşağıdaki şiiri de böylesi bir duyguyu yansıttığı için severim.
Uludağ Sokak Satıcıları Girin satıcılar evimin bülbülleri Girin girin aydınlık bahçemden içeri Üzüm satın armut satın nar satın bize Dağlar görünürken kapıda ardınızdan İndirin tüy gibi küfeyi sırtınızdan Bir elmada bir mevsim dolsun evimize
Ya sen ey karınca taciri gazeteci Ağzının içinde bir sap ebegümeci Kaşlarında macera gözlerinde oyun Şeytan gibi kaçan yollu bisikletinle Getir o eski sevincini çocukluğun
Akşamla bacada mavileşince duman Biten türkü gibi uzaklaşın kapımdan Kayın ağır ağır gündüzden geceye Ey İstanbul ağzıyla mal satan simitçi Çocukları eşeğine bindiren sütçü Halil İbrahim bereketi kesenize
Yeni bir kitap bitirdim.Natalie Reid - Kuantum Mucizesi.Kuantum hakkındaki teori vb açıklayıcı şekilde anlatmış.Özetle,bu fizik bildiğimiz fizik kurallarından ayrı.Klasik fizikte belli bir deney,kim yaparsa yapsın aynı sonuçları vermeli ama bunda değişkenlik gösterebiliyor.Herkesin bakış açısına göre şekillenebilen gerçekler var.Dünyanızı siz şekillendiriyorsunuz diyor.Şimdiye dek başka yerlerde de okumuştum bunu ama bu sefer ki açıklamalar daha farklı düşündürdü beni.
( Yukarıda bahsettiğim kitaptan..) İlk adım Sorumluk Almak Çevremizde olan şeyler için sorumluluk almak,düzeltmeye çalışmak.Elbet kendi imkanlarımız dahilinde.Komşunun eski,paslı arabasını örnek veriyor.Sizin olsa boyayabileceğiniz arabanın görüntüsünden kurtulabilmek için bahçe kenarına çit,duvar vb örebilirsiniz.BU bir çeşit sorumluluk almadır.(Bir zamanlar bir söz okumuştum,örneğin Afrika'daki açlarla ilgili konuşmayı dinledikten sonra o artık sizin de sorununuz olmuştur diyordu,bu biraz onu hatırlattı.) Normalde bir durumdan dolayı mağdur ya da hatalı hissederseniz,koşulların insafıyla çaresiz ve güçsüz bir şekilde hareket ederken;sorumluluk açısından baktığınızda,bir şeylerin olmasını sağlayacak güce sahip olduğunuzu fark edersiniz. Bir alıştırma vermiş,sorumluluk alma konusunda: 1-Yaşadığınız bir olayı düşünün. 2-Olayı,kontrolün sizde olmadığı,mağdur olduğunuz bir şekilde yazın,olayın detaylarına girin,sonunda size ve diğerlerine ne olduğunu yazın. 3-Bu sefer olayın sorumlusu sizmişsiniz gibi olayı tekrar yazın.Ne olduğunu planlayıp sonucu bekliyormuşsunuz gibi yazın. Bir kadın bu çalışmayı yapmış,başına gelen kazayı yazmış.İlk versiyonda olaylar olduğu gibi,kadının mağdur olduğu haliyle yazılmış.İkinci versiyonda ise,kadın dikkatsizliği sonucu kazaya sebebiyet verdiğini,aslında hayatında değişiklik aradığını vb yazmış.Hatta kendini sorgularken nişanlısıyla ilişkisinin olumsuz yönlerini farketmiş.Sonuçta bu gibi konular üzerine derin düşünme sonucu hayatına yeni bir yön vermiş. Ben de bu çalışmayı yapacağım.Kafamda bir olayı düşündüğümde altta yatan nedenleri gördüm.Ama yazarak dah etkili olacağı kesin.
Benim çalışmam geçirdiğim bir kazayla ilgili.Ama örneklerin ille de kaza olması şart değil,eğlenceli bir olay da olabilir,sevgiliden ayrılmak da... 1-Bir akşamüstü,hava kararmıştı neredeyse işten eve dolmuşla dönüyordum.İndim ve karşıya geçmek istedim.Üzerimde yeni aldığım giysiler vardı.Arabalar uzaktan geliyorlardı.Yolu ne kadar geçtim bilmiyorum,bir araba hızla gelip bana dokundu,dizlerimin üzerine doğru yere düştüm.Yolun yarısında olduğumu düşünerek,diğer arabalar da çarpmasın diye toparlanıp geri döndüm.Yol kenarına oturdum.Bir kadın gelip bana yardım etti,karşıya geçirdi.Olaydan kimseye bahsetmedim,alnımda hafif bir kızarıklık olmuştu,yeni hırkamın dize gelen kısmı zarar görmüştü.O zamanki hırkayı ve topuklu ayakkabıyı bir daha giymedim.En az bir ay yol kenarlarından üreke ürke yürüdüm.
2-Bu kaza oldu çünkü karanlıkta yürümeyi sevmiyordum.Hava karardıktan sonra görüşümün kısıtlı olduğunu düşünüyordum.Yeni ayakkabım ve hırkamı yeni bir görünüşüm olsun diye giymiştim.Yoldan geçen arabalar uzaktan geliyor gibiydi,geçerim diye düşündüm.Oysa biraz ilerde trafik ışıklarından güvenli şekilde karşıya geçebilirdim.Kısıtlı görüşüm nedeniyle arabanın geliş mesafesini değerlendiremedim.Kaza yerinden geriye dönerek kendimi yeni bir riske atmıştım,başka arabalar da çarpabilirdi.Oysa hemen hemen yolu yarılamıştım ileri yürüsem daha iyi olurdu. Bu kaza neden oldu?Görünüşümü değiştirmek istiyordum,topuklu ayakkabı giydim.Oysa o zamana dek hep rahat,özensiz giyiniyordum,rahatımı bozmak istemedim sanırım,kaza bana topuklu ayakkabıya gerek olmadığını gösterdi.Gözlerimin iyi görmeyişini pek çok şeye mazeret olarak kullanmak istemiş olabilirim,(örneğin gözlerim gözlükle de olsa iyi görmüyor diye dışarı çıkma olaylarını azaltmak gibi).Kaza sırasında her zaman olduğu gibi etrafa karşı yeterince dikkatli değildim.Kimi insan karşısındakiyle konuşurken,bir yandan da gözleri etrafı tarar,bunu çok saygısız bulurum ama,ben de düz yolda bile etrafıma dikkat etmeyebiliyorum. Bugünlerde tüm bunları aşma yolundayım.İleri dereceli bir gözlük aldığım halde,bu sıralar eski gözlüğümle pekala dışarda gezip işlerimi halledebiliyorum.(Nasıl olduğunu anlamıyorum gerçi.)Görünüşü değiştirme konusuna gelince topuklu ayakkabıya gerek olmadan da bunu yapabileceğimi anladım.Genelde siyah vb kalsik renk ve kesimlerin arkasına saklanırken,artık daha renkli ve çeşitli giyinebileceğimi düşünüyorum.Böyle şeyler almaya da başladım.Kazaya dek ruh gibi gezerken,artık ruhumuh canlandığını hissediyorum.Sanırım bu konu beni gerçekten "sarstı".
(Natalie Reid - Kuantum Mucizesi kitabından özet) Zamanları Değiştirmek Meditasyonda geri gidip geçmişimizi olmasını istediğimiz gibi yeniden yazabiliriz ve böylece duygusal olarak verdiği hasarı iyileştirmiş oluruz.Eski hasarları iyileştirmek için geri dönerek aslında geleceği iyileştiririz.Bu çeşit bir sonuçlanmanın etkisi,hasarın ölçüsüne bağlı olarak uzun da sürebilir,kısa da.Başarışı olmak için,odaklanma,sıkı çalışma ve doğru destek gerekir. Bir kişiyi örnek veriyor yazar.alkolik bir babayla geçen zor çocukluk yaşayan birini.Bu kişi geçmiş dönme meditasyonu yaparak,geçmiş bir ana dönüyor,babasıyla konuştuğunu,annesiyle beraber ona sorunundan dolayı yaşadıklarını anlattıklarını imgeliyor zihninde.Değişik zamanlarda bu çalışmayı tekrarlıyor.Her seferinde duygularını daha çok dile getirdiğini farkediyor.Son meditasyonda babasının ondan özür dilediğini,kendinden bahsettiğini imgeliyor.Çalışma sonrası rahatlayan kişi,yıllardır görüşmediği annesiyle görüşmeye başlıyor,onları affediyor.
Şimdiye dek,yaşandı bitti dediğim pek çok şey var.Normalde geçmişimle çok uğraşmam,geçmişle saplantılı olmayo istemem.Ama bu zamanları değiştirme konusunu düşünürken-başka kitaplarda da bu uygulamaları okumuştum ama daha yüzeyseldi- ve kitapta okuduğum daha başka kobuları da göz önüne alarak ben de bu çalışmayı yapmaya karar verdim.Gençlik dönemlerimi ele almayı düşünüyorum.Bir psikiyatrist karşısında uzanıp konuşmaktan daha masrafsız. Bu arada kitapta bir meditasyona hazırlık tavsiye edilmiş,kolay bir şey.Herhangi bir meditasyon için güzel bir başlangıç olabilir. Bir Meditasyon Çalışması İçin: Kimsenin ve telefon vb nin sizi rahatsız etmeyeceği bir yer ve zaman seçin.En az 20 dakika. -Yavaşça gözlerinizi kapatın ve bir dak. sessizce oturun.Nefes alışverişinize dikkat edin.Sakin ve dingin bir atmosferle çevrildiğinizi hissedin. -En uygun hissettiğiniz zamanda 10 dan geriye doğru,her seferinde biraz daha rahatlayarak sayın. -Bire vardığınızda kendinizi güvenli bir yerdymişziniz gibi hayal edin.Bu yer doğada da olabilir.Gözünüzde görüntü canlandıramasanız da hissetmek de yeterlidir.İstediğiniz zaman güvenli yerinizi farklılaştırabilir,değiştirebilirsiniz. Bundan sonraki meditasyon çalışmalarınızı yaparken önce bunu yaparbilirsizniz.