Yeni Anne Olanlarr....

benimkinin dalamama sorunu başladıııı yatıyo kalkıyo yatıyo kalkıyoo.
esma nerelerdesin özlettin kendini arda nasıl ii mi paşa

iyi akşamlar kızlar bugün kızımı dr a götürdü ya ananesi buhar takmışlar işten hemen izin aldım yanına koştum kızımı öyle baygın görünce elim ayağım boşaldı resmen...4 kere buharla ilaç verdiler 1 kere iğne yaptırlar 3 kere kan aldılar damarları bulmakdan çok zorlandılar delik değiş yaptılar yavrumu..Buhar iyi geldi en azından şimdi nefes alabiliyor bebeklerde sık görünen bronşit türünden olmuş...
2 tane iğne 2 tane ilaç verdiler perşembe günü kontrole çağırdılar...umarım ilaçlara yanıt verir...

Cnm benim kıyamam...
çok geçmiş olsun tatlım.
tez zamanda iyileşir inş.

tenzile bu arada dr asordum ferrum verebilrsin ferro yerine tadı daha güzel dedi sabah 5 akşam 5 dedi aç
ama mama yiyenlere mamayla sanırım tam bilmiyorum ama aç verilirse daha ii etki edermişş

ya bu arada facebook ayrı bi olay kızlar bana göre orda eski dostlarım var burda da anneler var fark bu ayrıntıya girmezsekk

derken kalktı kucağıma aldı anne kokusu arıyo hala çok minikler aslındaa
bugünde çok huysuzduuu yapamadı kakişini yine
ii geceler kılzarrr

iyi akşamlar kızlar bugün kızımı dr a götürdü ya ananesi buhar takmışlar işten hemen izin aldım yanına koştum kızımı öyle baygın görünce elim ayağım boşaldı resmen...4 kere buharla ilaç verdiler 1 kere iğne yaptırlar 3 kere kan aldılar damarları bulmakdan çok zorlandılar delik değiş yaptılar yavrumu..Buhar iyi geldi en azından şimdi nefes alabiliyor bebeklerde sık görünen bronşit türünden olmuş...
2 tane iğne 2 tane ilaç verdiler perşembe günü kontrole çağırdılar...umarım ilaçlara yanıt verir...

çok geçmiş olsun arkadaşım üzülme düzelirr canımm allah dermansız hastalık vermesin herşey düzelir iyi olur en kısa zamanda

aman neyinii anlattım mahvetti zaten bizi diş işte miinicik bişiy zatenn :) diğeri de derisi kalktı ama bişey yok salya çok akıtıyo tükürük yapıyo çok önlükte takamıyorum zati çekiyoo sırılsıklamız senide öledir şimdi ateş falan oluyo arada kusma zor bişiy yanii.2. zor çıkacak sanırsamm şeker

aman neyinii anlattım mahvetti zaten bizi diş işte miinicik bişiy zatenn :) diğeri de derisi kalktı ama bişey yok salya çok akıtıyo tükürük yapıyo çok önlükte takamıyorum zati çekiyoo sırılsıklamız senide öledir şimdi ateş falan oluyo arada kusma zor bişiy yanii.2. zor çıkacak sanırsamm şeker
yok bizde çok şükür salya falan :nazar:
sadece sık uyanıyo,arada ağrısı oluyo kaşınıyo sanırım
bakalım bunu da atlatacagız allahın izniyle:nazar::nazar:

ANABABALAR İÇİN 12 EMİR

1. Çocuğunuzu Aşağılamayın

“Çok akıllıca bir iş yaptığını sanıyorsun değil mi?”, Böyle aptalca bir şeyi nasıl yaparsın?”, “Sende hiç akıl yok mu?”, gibi sözler, çocuğun kendine güvenini, benlik duygusunu yıkan sözlerdir.

2. Çocuğu tehdit etmeyin

Tehdit, çocuğun kişilik kavramını, kendine güvenini, zayıflatır. “Bir daha böyle yaparsan, bak neler olacak” veya “Bir daha kardeşine vurursan, seni döverim” gibisinden tehditler, çocuğun tedirginlik duymasına yol açar. Böyle yapmakla, çocuğa korkmayı ve bizden nefret etmeyi aşılamış oluyoruz.

3. Çocuğu rüşvete alıştırmayın

Çocuk kendi kendini doyurmak için öğrenmek ve öğrendiklerinden olumlu bir kişilik edinmek yerine, dıştan gelecek bir ödüllendirme için kendini öğrenmeye zorlar. Çocuklarıyla birlikte alışverişe çıkmış hanımları izleyecek olursanız, çocuklara verilen binbir çeşit rüşvete tanık olursunuz.

4. Çocuktan uslu duracağına dair söz istemeyin

Çocuğunuz yapmaması gereken bir şey yapmıştır. Ona,”Bir daha bunu yapmayacağına söz ver bakayım” dersiniz. Çocuk söz verir ve aradan yarım saat bile geçmeden aynı şeyi tekrarlar. O zaman siz, “Hani bana söz vermiştin” diye çıkışırsınız. Oysa söz vermek çocuk için bir anlam taşımaz. Söz vermekte tıpkı tehdit gibi, geleceğe bağlı bir olaydır. Küçük çocuklar ise, sadece içinde bulundukları zaman dilimini yaşarlar. Çocuktan söz almanın 2 yanlış sonucu olabilir.Çocuk duyarlı ise, verdiği sözü tutmamak onda suçluluk duygusunu yerleştirecek, duyarlı değil ise sinsiliğe götürecektir.

5. Çocuğa karşı aşırı koruyucu davranmayın

Aşırı titiz, aşırı kol kanat geren anneler çocukta güven duygusunun, kişilik kavramının gelişmesine engel olurlar. Onun her davranışında tehlikelere siper olma, her konuda yardımına koşmak, çocuğa “Ben yanında olmasam sen bir şey beceremezsin. Sen bırak, yapamazsın. Ben yapayım” demeye gelir. Şu ilkeyi bütün davranışlarınızda uygulayın: Çocuğun kendi başına yapabileceği şeyi hiçbir zaman onun yerine yapmayın.

6. Sözü gereksiz yere uzatmayın

Çocuğunuzun sorularına cevap verirken yada ona bir şey anlatırken, sözü aşırı uzatmayın. Ona “Sen bunları anlayacak yaşta değilsin, onun için böyle uzun uzun anlatıyorum” demek gibidir.

7. Çocuktan körü körüne ve anında söz dinlemesini istemeyin

Eşiniz size “Elindeki işi hemen bırak ve bana kahve pişir” diyecek olsa öfkeden deliye dönersiniz değil mi? Çocuğunuza da elindeki işi hemen bırakıp, sizin dediğinizi yapmasını söylediğiniz zaman, o da aynı duyguya kapılacaktır. Bu konuda yapabileceğiniz şey, önceden onu uyarmaktır.

8. Çocuğa aşırı hoşgörü göstermeyin, aşırı şımartmayın

Çocuğun her isteğine boyun eğmeniz, her yaptığını hoş görmeniz onu şımartmaktadır.”Hayır” demekten “Yapma” demekten kaçınan ana babaların çocukları, konulan kuralların esnek olduğunu ve biraz zorlayınca sınırların genişleyeceğini, isteklerinin yerine getirileceğini düşünürler.Aile çevresi içinde bu tutum geçerli sayılsa bile, dış dünya ilişkilerinde bu alışkanlıklar çocukların çeşitli güçlüklerle karşılaşmalarına yol açacaktır.Çocuğa aşırı hoşgörü göstermek, aslında onun bağımsız, kendi kendini yönetebilen, sorumlu kişi olmasını engellemek demektir.

9. Çocuğa tutarsız kurallar ve sınırlamalar uygulamayın

Çocuk kendisinden ne beklenildiğini, neler yapıp yapmaması gerektiği konusunda tutarlı belirtiler ister. Tutarsız davranışlarınız onun kafasını karıştırmaktan başka yarar sağlamaz.

10. Çocuğun yaşına uygun olmayan kurallar koymayın.

İki yaşındaki bir çocuğun beş yaşındaki bir çocuk gibi davranmasını istemek ve bu tür davranışı sağlayacak kurallar koymak, çocukta kendine güvensizlik, size ise nefret duymaktan öte bir sonuç getirmez. Çocuktan yaşına uymayan olgunluk beklemeniz, onun kişilik duygusunu zedeler.

11. Ahlak dersi vermekten ve çocukta suçluluk duygusu uyandıracak disiplin yöntemlerinden kaçının.

Bu yöntemler çocuğun kişiliğini yıpratır. Çocukta suçluluk duygusu uyandıran disiplin yöntemi, söz yada davranışlarla şu tavrı belirleyen yöntemdir: Bu yaptığın hoş değildi. Böyle yaptığın için iyi çocuk değilsin. Annenin sana yaptığı bunca iyilikten sonra, sen nasıl olur da böyle bir şey yapabilirsin?

12. Sonunda engellemeyeceğiniz bir şeyi yapmamasını çocuğa başlangıçta söylemeyin.

Bu konuyu bir örnekle anlatmak çok daha iyi olacaktır. Okul öncesi çağındaki çocuğunuz iskemleye çıkıyor diyelim. “İskemleye çıkma!” diyorsunuz. O çıkmaya devam ediyor. “Sana iskemleye çıkma dedim”! diye bir kez daha uyarıyorsunuz. O hiç aldırmadan tekrar çıkıyor. “Duymadın mı dediğimi? O iskemleye çıkmayacaksın dedim sana!” Çocuk yine bildiğini okuyor. Bu durumda herhangi bir engelleyici davranışta bulunmazsanız, çocuğunuza sözünüzü dinlememeyi öğretmekten başka bir şey yapmış olmazsınız. Bu tür olumsuz öğretiden kaçınmak için, çocuğa yaptıramayacağınız, ardını kovalayamayacağınız bir şeyi yapmamasını söylemeyin.

Back