Yeni Anne Olanlarr....

Hayırlı olsun canım, taşınma son olunca seve seve taşınır insan, yardım edecek birileri varsa kolay olur. Biz sadece ev değil şehir şehir dolaşıyoz, sabitlensek bi yere mümkünse kendi memleketimize!

Hayırlı olsun canım, taşınma son olunca seve seve taşınır insan, yardım edecek birileri varsa kolay olur. Biz sadece ev değil şehir şehir dolaşıyoz, sabitlensek bi yere mümkünse kendi memleketimize!

teşekkürler canım saol allah bütün istenyenlere versin.. evet son taşınma olucağı
için ona mutluyum...var yardım edicek insanlar...sizin işiniz daha zor gerçekten...
dediğim gibi allah bütün isteyenlere versin...

Mert nasıl üzmüyor dimi annesini...

Yok canım, üzmüyo beni, iyi gidiyo maşallah. Deniz de iyi di mi?

oda iyi canım naısl olsun bu aralar biraz teleşımız var ev taşıma olayı var
birde kıs kardeşimi istemeye geliceklşer bu gün anlıcan çok fenayız
ben şimdilik çıkıyorum herkese iyi günler öptüm hepiniz

Günaydın Kızlar Nasılsınız bugün bakalım...Ben çok mutluyum size bi haberim var
Bu hafta içinde İstanbul Anadolu Yakası/Yakacıkdan Ev Aldık Morgage Sistemiyle
ve önümüzdeki hafta sonuda allah kısmet ederse evimize taşınıcağız... şuanda boya badanası yapılıyor eksileri var tabi ama zamanla allah utandırmasın inş.
allahım bütün isteyenlere versin kimseyi evsiz bırakmasın 10 yıl biraz uzun bi süre ama
sonucunda benim olucak o ev kiradan kurtuluyorum ya varmı daha ötesi...
şu taşınma işi gözümde büyüyor ama ne yapalım artık son taşınmam olucak..

CANIM BENİM COK SEVİNDİM ALLAH HAYIRLISIYLA AĞIZ TADIYLA OTURMAYI NASİP ETSİN

Pnömokok (zatürre), Streptococus pnömoniae dediğimiz toplumdan kazanılmış zatürenin en sık etkeni olan bir bakteriye karşı hazırlanmıştır. 2 yaşından büyük çocuklara uygulanabilen pnömo 23 aşısı, yine öncelikle bahsettiğimiz riskli gruplara olmak üzere, 5 yıl ara ile 2 doz uygulanır. Pnömo 23 aşısı yapılan yerde şişlik ve ateş gibi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca kanta dayalı olmamakla birlikte, çocuk hekimlerinin gözlemeleri sık üst solunum yolu enfeksiyonu, sinüzit, orta kulak iltihabı geçiren ancak bahsedilen risk grubunda olmayan çocukların da bu aşıdan fayda görebileceği yönündedir. Bu tür çocuklara tek doz uygulanması genellikle yeterlidir.

Gelişmiş ülkelerde bu aşının farklı bir teknolojiyle üretilmiş, ufak bebeklere de yapılabilen daha etkili türleri de bulunmaktadır. Amerika ve Avrupa gibi gelişmiş bölgelerde 5-6 yıldır uygulanan Prevenar aşısı, oldukça pahalı bir aşı olmakla birlikte, ülkemize de 2005 kasım ayında gelmiştir.

İkisi de pnömokok aşısıdır, Prevenar’da Pnömo23’teki 23 bakteri tipinden sadece 7 tanesi bulunur, ama Prevenar daha etkilidir neden? Prevenar bağışklık sitemini daha güçlü bir şekilde uyaracak bir teknolojiyle üretildiğinden daha uzun süreli ve daha güçlü bir koruma sağlar, bu 7 tip pnömokok menenjit, zatürre, bakteriyemi gibi en ağır enfeksiyon yapan bakteri tipleridir. Özetle Prevenar aynı zamanda daha önce bahsettiğimiz Hib aşısı gibi bir menenjit aşısıdır. Yani biz menenjit aşısı olmuştuk buna gerek var mı sorusu yersiz bir soru olur. Çünkü bu başka bir mikroba karşı menenjit aşısıdır. Menenjit bir hastalık ismidi,r birçok mikrop menenjite neden olabilir.

Aşıya en erken 2-3 aylık gibi başlanabilir. Aşı takvimi başlama yaşına göre değişkenlik gösterir. 0-7 ay arasındaki bebeklere 1-2 ay arayla 3 doz, 13-14 ayda tekrar dozu olmak üzere toplam 4 doz. 7-12 ay arsında 2 ay arayla 2 doz, 13-14 ayda tekrar dozu olmak üzere toplam 3 doz. 12 aydan sonra başlanırsa, 2 ay arayla toplam 2 doz ve 24 ay sonrası tek doz uygulanır. Aşının gözlenen çok ciddi bir yan etkisi yoktur. Bazen yapılan bölgede şişme kızarma ve ateş gibi yan etkiler geçici olarak görülebilir.[

sizlerlede paylaşmak istedim arkadaşlarrrr

ve önümüzdeki hafta sonuda allah kısmet ederse evimize taşınıcağız... şuanda boya badanası yapılıyor eksileri var tabi ama zamanla allah utandırmasın inş.
allahım bütün isteyenlere versin kimseyi evsiz bırakmasın 10 yıl biraz uzun bi süre ama

hayırlı olsu oturmaya geliriz :))))
canım cok sevindim
:çok üzgünüm:darısı başımıza inşalah ama nerdeeeeeeeeee :çok üzgünüm:

Yelizcim hayırlı olsun canım..
Güle güle oturun, Allah utandırmasın ödersiniz kira öder gibi.
Bu arada komşu oluyoruz.

Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Uzun zamandır siteye giremiyordum. Efe bütün günümü dolduruyor. Bugün 45 günü geride bıraktık. Bebeğim büyüdü ama hala gece uykuları düzene girmedi. Gündüz çok güzel uyuyor geceleri ise canavar kesiliyor karanlıktan nefret ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Günde 3-4 saat uykuyla duruyorum. İşlerimi evden takip ettiğimden gündüz dinlenemiyorum. Sizler bunun için ne yaptınız acaba? Tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız?

iyi geceler arkadaşlar benim 2,5 aylık bebeğim var grip aşısı olmama rağmen felaket grip oldum emziriyorum bebeğime geçmesinden çok korkuyorum hastalığım geçermi sizce

Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Uzun zamandır siteye giremiyordum. Efe bütün günümü dolduruyor. Bugün 45 günü geride bıraktık. Bebeğim büyüdü ama hala gece uykuları düzene girmedi. Gündüz çok güzel uyuyor geceleri ise canavar kesiliyor karanlıktan nefret ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Günde 3-4 saat uykuyla duruyorum. İşlerimi evden takip ettiğimden gündüz dinlenemiyorum. Sizler bunun için ne yaptınız acaba? Tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız?

cnm henüz daha çok küçük bizim 92 günden sonra ufak ufak düzene girdi gündüz uykuyları kısaldı ve gece uzun soluklu uyumaya başladı yani biraz sabır cnm

eviniz hayırlı olsun cnm biz de geçen sene 5 senelik bi krediyle evimizi aldık ve yağmura hamile olduğumu öğrenmiştim.bak gitti 1 senesi kaldı 4 senesi cnm.ödenir sağlık olsun yeterkiii

iyi geceler arkadaşlar benim 2,5 aylık bebeğim var grip aşısı olmama rağmen felaket grip oldum emziriyorum bebeğime geçmesinden çok korkuyorum hastalığım geçermi sizce

Geçmiş olsun canım emzirmeyi kesme sakın bende yaşadım aynısını artık beraber atlatırsınız gribi çünkü anne olunca bebeğe geçmemesi imkansız gibi birşey

geçen hafta bahsetmiştim bi arkadaşımın çok hırçın bir bebeği var. annanesi çalışıyordu emekli oldu yeni kadın diyorki, dışarıda (eski işnde) bu çocuğa baktığımdan daha az yoruluyordum. kısaca işin zor ama bir müddet sonra düzene girer.. uykularıda düzelir. benim kız 23:00 de uyuyordu ilk zamanlar şimdilerdede hep 23:00 de yatıyor alıştı. bende alıştım o saatte kadar uyumasını beklemiyorum. yardım almasam ben yetişemem.. Annem olmasa ne yapardım kafamçokkarıştı

valla ben 20 gününden beri yalnızım ve herşey çok yolunda 21. gününden itibaren banyosundan tutta herşeyi bana aitt...

hayırlı olsu oturmaya geliriz :))))
canım cok sevindim
:çok üzgünüm:darısı başımıza inşalah ama nerdeeeeeeeeee :çok üzgünüm:

egemennn eviniz hayırlı olsun cnm biz de geçen sene 5 senelik bi krediyle evimizi aldık ve yağmura hamile olduğumu öğrenmiştim.bak gitti 1 senesi kaldı 4 senesi cnm.ödenir sağlık olsun yeterkiii

yeliz dolgan Bu arada Yelizcim hayırlı olsun evin. Allah mutlu huzurlu sağlıklı olarak oturmayı nasip etsin sana ve ailene.

zehra şakar Yelizcim hayırlı olsun canım..
Güle güle oturun, Allah utandırmasın ödersiniz kira öder gibi.
Bu arada komşu oluyoruz.

Çokteşekkürler arkadaşlar hepinize allah bütün isteyenlere versin ( amin)
Zehracım sen nerde oturuyordum..?

Back