• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemle ufak tartışmamız ve sonrasında nasıl davranmalıyım ?

Ben yengeme haddini bildirdim eleştirdim sen de gitme anneni görmeye senin annende alınır alındı diye sen benim annemi suçlayamazsın dedim. Evde ortalığı birbirine vermiş abime şikayet etmiş. Bi de diyorki ben sözümün arkasındayım annene de derim aynısını sen bize anlayışssız yaptın arkamızdan konuştun o yüzden dedim diye kimseden korkum yok diyor. Kafayı yemelik ya. Benim annemde 6 aydır ilaç kullanıyor da kalkıpta yengeme saydırmıyor.
valla cok ayıp etmis, kendisi bundan sonra sizden o yakınlıgı samimiyeti goremeyince pisman olur zaten yakında.

Size annenizi kötüleyebilen bir insan zaten çok da normal biri değildir bence
Sizin bundan çıkarmanız gereken ders kimsenin ikili ilişkilerine yorum yapmamak,arabulmamak olsun
Teşekkür ederim bunuda öğrenmiş oldum. Peki abimle ? Muhtemelen aricaktır beni. inanın duysanız yengemin ses kayıtlarını dersiniz ki sen bunları duyup nasıl sakin kaldın.

''Yengemi rahatsız edicek hiçbir davranışım olmamıştır aksine hep der Allah senden razı olsun annene bile beni savunursun diye.'' burda büyük hata yapmışsınız alıştırmamalıydınız. Ona gelin gibi davranmalıydınız demiyorum tabi ki evin kızı ama saygı çok farklı bir şey. Size annenizi, abinizi şikayet edecek, onlara laf söyleyecek kadar samimi olmamalıydınız. Şakası yapılır, dertleşilir, en kötü zamanında yanında olunur siz bir ailesiniz bunlar normal. Ama siz nasıl ki anneniz için bu şekilde konuşmuyorsanız o da konuşamaz buna izin vermemelisiniz. Saygı kaybedilirse geriye bir şey kalmaz.

Teşekkür ederim bunuda öğrenmiş oldum. Peki abimle ? Muhtemelen aricaktır beni. inanın duysanız yengemin ses kayıtlarını dersiniz ki sen bunları duyup nasıl sakin kaldın.
İkisine de mesafeli olun
Abiniz size laf ederse annem yanına gitmediğin için çok üzülmüştü, beni ilgilendirmiyordu ama yengem annem hakkında kötü konuşunca söylemiş bulundum
Bundan sonra sizin ilişkilerinize dahil olmak istemiyorum deyin

Peki abime nasıl davranmalıyım ?
Abinize gerektiği kadar yakın davranın anneme değer vermeyene ben değer vermem açıkcası.
Abiniz kendisini doğuran annesine bunu yaptıysa size ohooo.
Kötü de olmayın iyide zaten uzaktaymış gerektikçe görüşün

aklınızda bulunsun ne olursa olsun bırdaha abınıze yengenız hakkında konusmayın
abınız arayıp hayırdır ya tartısmamı oldu ne oldu dıye sorarsa bız ıkı kız kendı aramızda tartısırız sonra barısırız kendı aramızda hallederız onemlı bırsey degıl deyıp konuyu kapatın

annenızle ılgılı de yengenızle konusurken mesafeyı koruyamamıssınız
bence şu daha dogru olurdu
bırden bıre kotulemeye baslamıs ya annenızı, buna da pek ınanmadım ya neyse kesın sız konuyu actınız da yenge o yuzden köpürdü yuksek ıhtımal kendısıne o annem sende yengemsın ne dıyım sımdı ıkınızınde kendıne gore haklı yanları var deyıp konuyu kapatın okadar yol gıdıpde annesıne ugramayan asıl hatalı olan abiniz

aralarda yorumlarıda okudum yengenızın psıkolojık sıkıntıları varmıs sanırım bellı zaten
bundan sonra otomatıkman araya mesafe gırer ısabetde olur bundan sonra artık arayıpda sıze aılenızı cekıstıremez dert varsa dertlesmek ayrı cekıstırmek ayrı bunu kavrayamamıs sanırım kendısı

''Yengemi rahatsız edicek hiçbir davranışım olmamıştır aksine hep der Allah senden razı olsun annene bile beni savunursun diye.'' burda büyük hata yapmışsınız alıştırmamalıydınız. Ona gelin gibi davranmalıydınız demiyorum tabi ki evin kızı ama saygı çok farklı bir şey. Size annenizi, abinizi şikayet edecek, onlara laf söyleyecek kadar samimi olmamalıydınız. Şakası yapılır, dertleşilir, en kötü zamanında yanında olunur siz bir ailesiniz bunlar normal. Ama siz nasıl ki anneniz için bu şekilde konuşmuyorsanız o da konuşamaz buna izin vermemelisiniz. Saygı kaybedilirse geriye bir şey kalmaz.
Ben saygısızlık yapacağını düşünemedim. İnanın beklemiyordum yengemi severdim annem hep derdi kızım bak tanımıyorsun yengeni bende abin ondan laf getirince anladım sürekli lafımızı yapıyor derdi. Dedim o da belki bunalıyordur annem sıkıyordur annem hata yaparsa yanunda olayım bilemedim bokunu çıkarıcağını.

İkisine de mesafeli olun
Abiniz size laf ederse annem yanına gitmediğin için çok üzülmüştü, beni ilgilendirmiyordu ama yengem annem hakkında kötü konuşunca söylemiş bulundum
Bundan sonra sizin ilişkilerinize dahil olmak istemiyorum deyin
Teşekkür ederim mantıklı. Peki bunda 2 gün evde kavga çıkarıcak ne var ? Normal mi ? Abim sinirden yıktım kırdım kavga ediyor benimle kafam ağrıdı dedi. Ohoo dedim abi bir de uzaktasın yakın olsaydınız yengem napardı bize.

O yakınlığı göstermeyeceğim.
Sizin eş ailesiyle de probleminiz buydu başta. Aman kötü olmayayım, kötü bilmesinler diye sinirlerinizi bozdunuz.
Kimseye kaba , kötü davranmaya gerek yok elbette ama sevgi, anlayış pıtırcığı gibi herşeyi, herkesi idare etmek de büyük bir eksiklik bence.
Yengenizle bu zamana kadar iyi olmanız da sizin bu tavrinizdan kaynaklıydi muhtemelen.
Yanlışa yanlış demek, en azından ona göre tavır almak gerekiyor ki kimse ağzına geleni size söyleyemesin.

Abinize gerektiği kadar yakın davranın anneme değer vermeyene ben değer vermem açıkcası.
Abiniz kendisini doğuran annesine bunu yaptıysa size ohooo.
Kötü de olmayın iyide zaten uzaktaymış gerektikçe görüşün
İşin garibi abim zaten gitmem gerekiyordu biliyordum konuştum kapandı dedi. Abim hatasının farkında da yengemin derdi neydi ?

aklınızda bulunsun ne olursa olsun bırdaha abınıze yengenız hakkında konusmayın
abınız arayıp hayırdır ya tartısmamı oldu ne oldu dıye sorarsa bız ıkı kız kendı aramızda tartısırız sonra barısırız kendı aramızda hallederız onemlı bırsey degıl deyıp konuyu kapatın

annenızle ılgılı de yengenızle konusurken mesafeyı koruyamamıssınız
bence şu daha dogru olurdu
bırden bıre kotulemeye baslamıs ya annenızı, buna da pek ınanmadım ya neyse kesın sız konuyu actınız da yenge o yuzden köpürdü yuksek ıhtımal kendısıne o annem sende yengemsın ne dıyım sımdı ıkınızınde kendıne gore haklı yanları var deyıp konuyu kapatın okadar yol gıdıpde annesıne ugramayan asıl hatalı olan abiniz
Evet hatalı olan abim bunu hep söyledim. Hayır canım ben konuyu açmam karışmam yani yapım bu haddime değil. Annem köydeyken abime nerdesin işin varmı diye sormuş yengemde hayırdır annen ne soruyor dedi bana. Her aradığında soruyor rapor mu verelim diye annemi şikayet etti. Diğerlerini bilmem de köydeyken abimi bekledi ondan sormuştur dedim. Ondan sonra saydırdı işte. Abime kızmıyorum yaptı bi hata annemle arasında beni alakadar etmez.

Evet hatalı olan abim bunu hep söyledim. Hayır canım ben konuyu açmam karışmam yani yapım bu haddime değil. Annem köydeyken abime nerdesin işin varmı diye sormuş yengemde hayırdır annen ne soruyor dedi bana. Her aradığında soruyor rapor mu verelim diye annemi şikayet etti. Diğerlerini bilmem de köydeyken abimi bekledi ondan sormuştur dedim. Ondan sonra saydırdı işte. Abime kızmıyorum yaptı bi hata annemle arasında beni alakadar etmez.
ayy saka gıbı durduk yere gergınlık bu stres gergınlıkle hem kendısını hem etrafını hasta eder
sımdı uzuldugunuz kırıldıgınız kızdıgınız bu olay ılerıde ıyıkı demenıze sebep olabılır belkıde bu mevzu sayesınde kurtuldunuz artık asla annenızı falan gelıp kotuleyemez sıze ;)

aralarda yorumlarıda okudum yengenızın psıkolojık sıkıntıları varmıs sanırım bellı zaten
bundan sonra otomatıkman araya mesafe gırer ısabetde olur bundan sonra artık arayıpda sıze aılenızı cekıstıremez dert varsa dertlesmek ayrı cekıstırmek ayrı bunu kavrayamamıs sanırım kendısı
O kadar doğru ki. İlk zamanlar dertleşirdi söylemiyorum ayıp olur napıyım derdi. Ne ayıbı yenge derdim istemiyorsan söyle annemin kızıcak hali yok. Burdan aldığı yüzle çekiştirmeye başladı. Çekiştirmekte değil kin kusuyor sesindeki nefreti duymalısınız. O kadar güzel oldu ki kalsın tek başına. Nasıl psikolojik sıkıntıları var biliyor musunuz annnesine abisine kızıpta misafir dolu evi bırakıpta dışarı çıkar öyle esip gürlüyor.

Teşekkür ederim mantıklı. Peki bunda 2 gün evde kavga çıkarıcak ne var ? Normal mi ? Abim sinirden yıktım kırdım kavga ediyor benimle kafam ağrıdı dedi. Ohoo dedim abi bir de uzaktasın yakın olsaydınız yengem napardı bize.
Hala yorum yapmışsınız mesela abinize 🙈

2 gün evde kavga çıkarmaya sebep mi değil mi sizi,bizi ilgilendirmiyor
Abiniz düşünsün
Böyle konudan 2 gün kavga edecek biriyle evlenmeyi tercih eden o sonuçta 🤷‍♀️

O kadar doğru ki. İlk zamanlar dertleşirdi söylemiyorum ayıp olur napıyım derdi. Ne ayıbı yenge derdim istemiyorsan söyle annemin kızıcak hali yok. Burdan aldığı yüzle çekiştirmeye başladı. Çekiştirmekte değil kin kusuyor sesindeki nefreti duymalısınız. O kadar güzel oldu ki kalsın tek başına. Nasıl psikolojik sıkıntıları var biliyor musunuz annnesine abisine kızıpta misafir dolu evi bırakıpta dışarı çıkar öyle esip gürlüyor.
bu kadınla yasam gercekten cok cok zor ömür törpüsü gıbı

Ben saygısızlık yapacağını düşünemedim. İnanın beklemiyordum yengemi severdim annem hep derdi kızım bak tanımıyorsun yengeni bende abin ondan laf getirince anladım sürekli lafımızı yapıyor derdi. Dedim o da belki bunalıyordur annem sıkıyordur annem hata yaparsa yanunda olayım bilemedim bokunu çıkarıcağını.
Annen uyarmasına rağmen yengeni her zaman koruman da iyi olmamış. Sen bunu iyi niyetle yaptın belki ama karşı taraf böyle anlamaz. Bundan sonra da böyle bir durum yaşandığında olaya çok girme. Herkes kendi halleder bir şekilde. Olur da yengen yine abinle, annenle ya da kim varsa bu şekilde konuşursa da saygısını her zaman korumasını hatırlat. Yoksa daha çok başınızın üzerine çıkar. Benim de 2 yengem var kardeş gibiyiz ama her şeyin yeri başka.

Back