Yengemin hainligi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani gozum gorsun istemem tabiki kotulugunude istemem ama hali sirkelerim uatten sirkeleyemiuo eline yakismiyor diyor. Yemek yaprim eh yani genel olrak beni cildirrttgi icin. Ibadetime gelince duasina ihtyacim yok ama laf sokmasinida istemem. Ama careyi buldum yaptrcam cevabini
hastalığınızı bilen bir üye olarak beni ciddiye alırsanız 2 çift lafım var.çok önemli hayati bir hastalık geçirdiniz ha la da tedavi görüyorsunuzdur.bu tür hastalıklarda en büyük kazancımız bundan sonraki hayatımızda o ne demiş bu şunu demişi önemsememek olmalı.hayatın ne kadar kısa gereksiz insanlarında ne kadar önemsiz olduğunu anlamanız lazımdı anlamamışsınız.yengeyi takıntı yapmışsınız.yenge iyi bir insan değil belli.Ama siz onun dediklerini umursayarak ekmeğine yağ sürüyorsunuz.kitap okuyun yürüyüş yapın kendi hayatınız için faydalı ne varsa onları yapınnboşverin ne derlerse desinler.evet evet öyle diyin geçin daha da sinir olurlar asıl intikam budur.

Yahu ben ona dua ettigimi bile soylemiyorumki haberi bile olmaz
Söylemeseniz bile karşılık bekliyorsunuz, biz ailece onlara dua ederiz o bana etmedi diye.
Ve bunu hainlik olarak görüyorsunuz.
Bu şekilde hesap kitapla edilen duanın ne kadar kıymeti olabilir ki?

Ayrıca baştaki namaz kılma detayınızı da konuyla bağdastıramadim aslında duasına ihtiyacım yok mu diyorsunuz ?

hastalığınızı bilen bir üye olarak beni ciddiye alırsanız 2 çift lafım var.çok önemli hayati bir hastalık geçirdiniz ha la da tedavi görüyorsunuzdur.bu tür hastalıklarda en büyük kazancımız bundan sonraki hayatımızda o ne demiş bu şunu demişi önemsememek olmalı.hayatın ne kadar kısa gereksiz insanlarında ne kadar önemsiz olduğunu anlamanız lazımdı anlamamışsınız.yengeyi takıntı yapmışsınız.yenge iyi bir insan değil belli.Ama siz onun dediklerini umursayarak ekmeğine yağ sürüyorsunuz.kitap okuyun yürüyüş yapın kendi hayatınız için faydalı ne varsa onları yapınnboşverin ne derlerse desinler.evet evet öyle diyin geçin daha da sinir olurlar asıl intikam budur.
Ceycey imakanskzz kadin merdivenlerin basina oturuyor yedi yirmidort ordan laf sokuyo aadce bana da degil 10 yasindaki kardesime az ye ayi gibisin diyip cocugu aglatiyo

Ceycey imakanskzz kadin merdivenlerin basina oturuyor yedi yirmidort ordan laf sokuyo aadce bana da degil 10 yasindaki kardesime az ye ayi gibisin diyip cocugu aglatiyo
yav desin gül geç.o deyince ayı mı oluyor kardeşiniz.cevap bile verme gülümse geççç .ona bundan büyük ceza olamaz.ıslık çalarak geç kulaklıkla geç yanından.

Söylemeseniz bile karşılık bekliyorsunuz, biz ailece onlara dua ederiz o bana etmedi diye.
Ve bunu hainlik olarak görüyorsunuz.
Bu şekilde hesap kitapla edilen duanın ne kadar kıymeti olabilir ki?

Ayrıca baştaki namaz kılma detayınızı da konuyla bağdastıramadim aslında duasına ihtiyacım yok mu diyorsunuz ?
Namazi 1 ayda zor ogrendim ama tam dosdogru kilmak icin. Bana yanlis kiliyorsun dedi aa sen daha iyi biliyosundur vallahi dedim cok uzuldum halime. Eve gittim bin kere video izledim meger o yanlis kiliyormus yenemedim. O ayrintiyi yazmayi unutmusum siz yazinca aklima geldi baktm yazmamism

yani sürekli onlar bana kötülük etti ama ben onlara dua ediyorum, kötü laf etti kızının başına geldi vs vs tutumu sizin de onlara karşı iyi duygular içinde olmadığınızın göstergesi bence.
allah şifa versin, rahatsızlığınız varmış üzerinize gelip kırmak istemem. ergenliğinizde yaşattıkları hoş olmamış ama emin olun hepimiz ya okul arkadaşımızdan ya akrabamızdan ya komşumuzdan benzer şeyler duymuşuzdur.
sanırım geçirdiğiniz zor dönemin etkisiyle fazla hassassınız.
kendi içinize dönüp şifanız için ibadet etmeye odaklanın derim.

Arkadaslar cogunuz bılıyordur benımde yakınım yasadı bu hastalıgı..bu hastalık ınsanı hassaslastırıyor..
Esım normalde bu konuları onemsemezdı..hastalıktan sonra bu arkadasım neden aramadı..vb ..tarzı konusmalar yapardı..
oysa bende hıc umursamam esıme kızıyodum onemsıyo dıye..acaba bende hastalansam bu sekılde bır psıkolojıyemı kapılırdım bılemıyıor ınsan

Benim anlamadığım kuzenleriniz fesatmış mesala birinin yüzü sivilceden delik deşik oldu yaptığının cezasını çekiyo gibi bir yorum yapmışsınız ancak siz de en ağır hastalık olan kanser atlatmışsınız yani bu da mı ceza oluyor o zaman.Yorumlarınız çok değişik.
Hayir yaaa tam okuyun annesinin soylediklerinin cezasini kizcagiz cekiyor diyorum. Kanser olayina sakin girmehin hanimefendi sakinn....... bu benim cok cok kirmizi cizgim ne bir sivilceye benziyo bu acilar ne boy kisaligina. Ne cirkinlige. Kanser kimsenin cezasi olamaz.........yengem bile olsa allah korusun derim. Daglara taslara. Aakin o konudan vurmayin yani

Yani gozum gorsun istemem tabiki kotulugunude istemem ama hali sirkelerim uatten sirkeleyemiuo eline yakismiyor diyor. Yemek yaprim eh yani genel olrak beni cildirrttgi icin. Ibadetime gelince duasina ihtyacim yok ama laf sokmasinida istemem. Ama careyi buldum yaptrcam cevabini
Çaresi cevabını yapıştırmak , laf sokuşturmak olmamalı bence. Sizin yengenizden bir farkınız kalmaz o zaman.
Sizi kıran insanlardan mesafe koyarak uzaklaşmayı deneyin. Aranızdaki sınırları belirlerseniz istemediğiniz söyleri duymamış , boşuna sinirlenmemiş olursunuz.
Açıkçası yengem benim için eline halı yakışmıyor dedi diye de güzel gönlümü yoramam. Başka dert mi kalmadı hayatta

Yok artık kardeşinize böyle derken anne babanız nerede? Neden bu insanlarla muhatap oluyor?
Akraba diye bu densizlik çekilmek zorunda değil.

Kizlar kadir geceniz mubarek olsun.boyle guzel hayirli bir gecede bana bu konuyu actiran insana gitsin gunahi. Artik bunu dedirtti.sukurler olsun 3 seneye yakin namaza basladim.tam anlamiyla tum ibadetlerimi yerine getriiryormuyum malesef.ama ogrendikce evet. Bu ayrintiyi verdim konumla alakali. Bu aksam amcamlar bizim eve indi. 2 aile altli ustluyuz.pandemi boyunca cikmadik korona yok asilarimiz yapildi(kanser hastaligmz sebebiyle) neyse amcam uyidir cocuklariyla anlasiriz. Kizlari da yengem gibi haindir ama bazende cok iyiler. Yengemi kizlardan biri ario yanindada diger yengem. Canm kac ihlas kac fatiha tamam evet. Dedene dua et dedenin dedesine dua et soyumuza dua et babana dua et dedi. Dedenin dedesine dua istyor ama dibinde 30 yasinda kanseri daha 3 hafta once atlatmis ama hala riski olan bana bir dua cikmadi 3 kisinin agzindan. Diyinki yahu bu gonulden gelir birak etmesinler. Tabiki olur vallahi ameliyata girerken burda bile bana dualar toplandi kizlar. Mahallede komsular. Binin ustunde. Ama bende annemde babamda biz namazda her ezanda bunlara dua ederiz Allah biliyo. Kizlarinin cocugu olmuyo onlar bana laf sokuyor. Cocuk yap diye. Ben rahatsizim bunu bile bile soyluyor. Ben aman aman cocuk istemiyorum ama kuzenim cok istyor Allah ona versi dua bile ediyorum. Onlarin bu hainligi ilk degil. Bana hep kucukken sen kisa kalacan bizim kizlar fidan gibi derdi ergenligi bir atlattik allah ben cok uzamadim ama kisada kalmadim. Kizi o boyda kaldi. Bana esmer kapkara kuru derdi milletin yaninda. Guzelim bebek gibi kuzenim ergenlikten sonra kizin yuzu yanaklari delik desik oldu sivilceden bide ben goturdum hastanelere gecsin diye. Benimde o esmerligim gitti saclarim belime indi kas sac aldirdim derken guzel genc kiz oldum diyebilirim Kuzenim aslinda cok guzeldi ama bunlarin bu fitneliginden cezasini o cekiyo.inanin seviyorum aslinda oda beni sever yengem bozuyo arayi. Bu arada babamda maddi manevi onlara el atar annemde destek olur gunahtir der bak senin onune cikardi allah sen kurtuldun herkes kalbinin ekmegini yer diyor. Birak yapsinlar biz hic zorda kalmiyoruz allah veriyo diyor. Ama bu yengem Bugun yine yemekte laf soktu karar verdim.buda hicbirsy yemez olucek diyor. Ameliyatli oldugum halde sokuyr lafi biliyor yani. gunahta olsa artik cevabi verip yerin dibine sokacagim bu 50 yasindaki kadini. O utanmiyor cunku. Malesef ayni binadayiz. Kactikca karsimda. Kusura bakmayin o sinirle geldim ama icime artik atmak istemiyorum sizce cevap mi veriyim yine olumlu dunya susayimmi.
Cevap verme.
Ailene anlat seni karsılastırmasınlar.
Onlar gelince odanda takıl.

Arkadaslar cogunuz bılıyordur benımde yakınım yasadı bu hastalıgı..bu hastalık ınsanı hassaslastırıyor..
Esım normalde bu konuları onemsemezdı..hastalıktan sonra bu arkadasım neden aramadı..vb ..tarzı konusmalar yapardı..
oysa bende hıc umursamam esıme kızıyodum onemsıyo dıye..acaba bende hastalansam bu sekılde bır psıkolojıyemı kapılırdım bılemıyıor ınsan
Yerinizde olsam mecazi anlamda bile olsaydim demezdim oyle aci

Şu an ne diyeceğimi bilmiyorum. Allah bir daha hastalık göstermesin size inşallah. Her şeyi biraz oturttum ama büyüdükçe esmerlik nasıl gitti? Ki esmerlik güzel bir şeydir özelillikle kadınlarda. Orası karışık gelse de bana dua et demediden buraya nasıl geldiniz niye böyle şeyleri biriktiriyorsunuz bilemedim.

Kapida oturuyir giriste merdivenlerde gelip gectikce herkese takiyor
Bizim mahallede de tam kapının önünde oturan ve 30 yıldır tanıdiğim komşularım var. Bana da yazın ne zmaan gorseler "nereye' , "nereden geliyorsun", "a Aaa ise gitmedin mi bugün?" Diyorlar. Hatta bir kere erkek kuzenimle eve gidiyordum , çok hadlerineymis gibi "bu kim?" Falan Diye sormuslardi. Kafamla selam verip geçiyorum, daha bir kere cevap vermedim hiç bir sorularına.
Ben mi çok anormalim diye düşündüm ama benim ablam da böyle. Ergenlik yıllarında kulaklığını dekor olarak takar inerdi cevap vermemeye bahanesi olsun diye :) isteyen istediğini söylesin,sorsun. Dahil olmamak bu kadar da zor degil. En fazla arkandan 'bu da iyi deli etti kendini' diye konusirlar ama herkes herkeisn arkasından konuşmakta özgür sonuçta :)
Canlarını sikmalarina izin verme. Sen onlara değer verdiğin sürece onların sözlerine delirirsin böyle. Onları gozünde kucultmeye çaliş. Canını sıkacak kadar önem verme onlara. Umursamamaya başlayınca takilmiyorsun bile.
zaten büyük bir hastalık atlatmissin. Seni strese sokacak her şeyden uzak dur. Bu tarz insanlari da duymazlıktan gel :)

benim de gorumcemin nalet kizi var böyle kac kere pisliklerine sahit oldum sustum iyi davrandim ama ben gorusmek istemiyorum ama evime geliyor. yani siz gorusmeyin diyorsunuz ama evime geliyor ne yapacagim?

yav desin gül geç.o deyince ayı mı oluyor kardeşiniz.cevap bile verme gülümse geççç .ona bundan büyük ceza olamaz.ıslık çalarak geç kulaklıkla geç yanından.
umursamamak en ıyısı..bunu ogrenmekde zaman alıyo gercı artık aklım basıma geldıde 40 yasımdan sonra..:)
bende genc kızken kafama takardım

Benim bildiğim dua karşılıksız edilir normal dua ederken de olup olmayacağını bilmeden dua ediyoruz dimi?
Ayrıca her olayı ilahi adalete bağlamanız ben sarışın oldum o kara oldu
Onun yüzü sivilce doldu vs vs

kızın annesinşn dedikleri yüzünden neden kızın yüzü sivilce dolsun yani
Anlıyorum rahatlama biçiminiz içten içte huzur veriyor da yanlış yani

ki ben de sizi çok çok iyi niyetli bulmadım kendisini herkesten iyi niyetli gören insanlar bence böyle yapıyor

görüşmezsiniz konuşmazsınjz olur biter
200 300 kere laf sokmasına da izin veren sizsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X