• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemden korkuyorum

Ridicule

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2019
27
26
3
28
Içimi dökmek isyiyorum bunaldım. Arkadaşlar ben mi abartıyorum bilmiyorum.
Yengem (benle yaşıt sayılır) ve abim bizim aşağımızda oturuyorlar babamın dairesi ve Allahın hergünü bizdeler.
Babamgil ilk bize gelin geldiğinde bizi onun kölesi olarak gördüler. Bana mesela hep sen yerde otur o otursun derdi, ona su getir falan derdi neyse.

Kadın yemek yapmamak için akşamları bize geliyor. Çalışmıyor, çocuğu çok sakin, yani anlicağınız hiç işi yok. Hiç rahat değilim o varken.
Çok kem gözlü öyle böyle değil, birşeyinize " aaa bu güzel" desin ertesi gün kırılır.
Çoğu zaman bana laf sokar ben öğrenciyim kendi ev kadını. Ben evi süpürken görüncü "çok pratiksin ama hiç temiz yapmıyorsun çok pis iş yapıyorsun" dedi
Ya da "bırak abin yapsın senin elinde birşey gelmiyor" (basit bir yemeği abim yapıyordu). Bunaldım yemin ederim. Biz fransadayız ben fransada doğdum o Türkiye den 5 yıl önce geldi. Bizim her yaptığımızı çok görüyor mesela 23 yaşındayım ilk defa paris e gittim neymiş efendim "vayyyy nerelere gidiyon sen öyle coook şanslısın". Halbüki kendisi 4 kez gitmiştir. Her konuda böyle. Ben dar pantolon giyiyorum diye çok açık giyinen kadınları anlatmak için " senin gibi açık" der.
Sürekli kuzenlerimin makyajını eleştirir "ay bu çok makyaj yapıyor travestiye benzemiş". BUNALDIM.
Ya size yemin ederim neye bu güzel dediyse ya kırıldı ya bozuldu. Benim kirpiklerim çok uzundu sürekli bana onu derdi şimdi kirpiklerim düşüyor.
Bana çok güzel vicudun var derdi birden bire ayı gibi kilo aldım. Kardeşlerimle iş yaparken gördü " ay ne iyi hepiniz bir iş yapıyorsunuz" dedi, o gün ablam ve ben o gittikten 10 dk sonra birimiz elini feci şekilde kesti birimiz bayıldı.

Annem kardeşime gelinin yanında "ablanın oğlu için bişey al " demiş. Gelinde hemen o gün telefonda kendi annesine dert yakınmış vay " özel benim yanımda bişey al dediki ben de bişey alayım, ucuz bişey alırım o ne getirdi ki bize" (kendisi böğüre böğüre telefonda konuşur, duymamak imkansız). Halbüki ablam onun kağıt işlerine köpek gibi koştu fransızca sı yok diye.
Öbür ablam 29 yaşında daha evli değil hep ona evde kaldığını ima eder.

Abim çok saf gelinin ailesine 15 bin euros sözde borç olarak verdi, kira ödemiyorlar babamın evinde oturuyorlar.
Anneme söylüyorum diyorum bıktım o da ne yapim ki kızım diyor.
Çok fesat öyle böyle değil korkuyorum onun nazarından onun şerinden vallahi.
Delirecek gibi oluyorum o geldiğinde heryerimi süzüyor, yüzümdeki vicudumdaki her detayı ve hayatımda kötü şeyler oluyor. Size daha yazamadığım şeyler de var.
Ben korkuyorum bu kadından
Beni ezik olarak yetiştirdiler hiç cevap bile veremiyorum...
Arkadaşlar siz olsaydınız ne yapardınız?

Başınıza gelen herşeyi yengenizden biliyorsunuz. Kilo almanız yemekten, elinizi kesmeniz dikkatsizlikten olmasın. Size önerim madem öğrencisiniz okuyun lütfen.
Gençken böyle sürekli kırıp döksem,bir yerimi falan kessem anneme ‘bana da bep nazar değiyor yaaa’ derdim o da ‘sakarlığın adı ne zaman nazar olmuş’ derdi o geldi aklıma.
Yengenizin patavatsızca konuşmalarından rahatsız oldum ben.iletişim kurma şekli belki böyle,kültür seviyesi ile ilgili olabilir.
başkalarının giydiği,gezdiği,yediği ile ilgili yorum istenmeden yorum yapanlara kısaca’ sanane ‘denir bizim buralarda.
Ailenizde de kusura bakmayın ama çok hata var gelini hoş tutmak elbette gerekir de bunu yaparken kendi öz çocuklarını ezmek ne demek.
Çok samimi olmamaya çalışın.kendi çevreniz ve hayat tarzınız olduğunu kibar bir dille anlatmaya çalışın ya da anlamıyorsa da hiç uğraşmayın.

Bu arada konu sahibi eski konularınıza baktım da sizin yengenizden çok daha önemli dertleriniz var sanırım biraz da o dertleriniz nedeniyle her şeyi biraz farklı algılıyor ve abartıyorsunuz.
Güzellik ve evlenme konularındaki özgüvensizliğinizden bahsediyorum.o konularda gördüğüm kadarıyla takıntılı bir karaktersiniz.ailenizin yaklaşımları da çok üzücü size karşı.hele o ağır lafları okuyunca kanım çekildi.öyle bir ailede psikolojinin normal kalması zor zaten özür dileyerek söylüyorum ama hissiyatım bu
Fransadaki işleyişi bilmiyorum ama psikolojik destek alma durumunuz olursa rahatlayacaksınız bence.

Valla gelin sansliymis.
Cevap veremiyorum ezigim karsinda diyorsunuz ya degisen hic bisey olmaz.Gelin her şekilde uste cikar.Disinizi gosterin biraz.

Yengem (benle yaşıt sayılır) ve abim bizim aşağımızda oturuyorlar babamın dairesi ve Allahın hergünü bizdeler.
Babamgil ilk bize gelin geldiğinde bizi onun kölesi olarak gördüler. Bana mesela hep sen yerde otur o otursun derdi, ona su getir falan derdi neyse.

Kadın yemek yapmamak için akşamları bize geliyor. Çalışmıyor, çocuğu çok sakin, yani anlicağınız hiç işi yok. Hiç rahat değilim o varken.
Çok kem gözlü öyle böyle değil, birşeyinize " aaa bu güzel" desin ertesi gün kırılır.
Çoğu zaman bana laf sokar ben öğrenciyim kendi ev kadını. Ben evi süpürken görüncü "çok pratiksin ama hiç temiz yapmıyorsun çok pis iş yapıyorsun" dedi
Ya da "bırak abin yapsın senin elinde birşey gelmiyor" (basit bir yemeği abim yapıyordu). Bunaldım yemin ederim. Biz fransadayız ben fransada doğdum o Türkiye den 5 yıl önce geldi. Bizim her yaptığımızı çok görüyor mesela 23 yaşındayım ilk defa paris e gittim neymiş efendim "vayyyy nerelere gidiyon sen öyle coook şanslısın". Halbüki kendisi 4 kez gitmiştir. Her konuda böyle. Ben dar pantolon giyiyorum diye çok açık giyinen kadınları anlatmak için " senin gibi açık" der.
Sürekli kuzenlerimin makyajını eleştirir "ay bu çok makyaj yapıyor travestiye benzemiş". BUNALDIM.
Ya size yemin ederim neye bu güzel dediyse ya kırıldı ya bozuldu. Benim kirpiklerim çok uzundu sürekli bana onu derdi şimdi kirpiklerim düşüyor.
Bana çok güzel vicudun var derdi birden bire ayı gibi kilo aldım. Kardeşlerimle iş yaparken gördü " ay ne iyi hepiniz bir iş yapıyorsunuz" dedi, o gün ablam ve ben o gittikten 10 dk sonra birimiz elini feci şekilde kesti birimiz bayıldı.

Annem kardeşime gelinin yanında "ablanın oğlu için bişey al " demiş. Gelinde hemen o gün telefonda kendi annesine dert yakınmış vay " özel benim yanımda bişey al dediki ben de bişey alayım, ucuz bişey alırım o ne getirdi ki bize" (kendisi böğüre böğüre telefonda konuşur, duymamak imkansız). Halbüki ablam onun kağıt işlerine köpek gibi koştu fransızca sı yok diye.

Abim çok saf gelinin ailesine 15 bin euros sözde borç olarak verdi, kira ödemiyorlar babamın evinde oturuyorlar.
Delirecek gibi oluyorum o geldiğinde heryerimi süzüyor, yüzümdeki vicudumdaki her detayı ve hayatımda kötü şeyler oluyor. Size daha yazamadığım şeyler de var.
Gorumcelerin neden böyle olduğunu özel bir sebebi olabilir mi diye düşünüyordum işte örnek siz sniz. ..kız kendini ezdirmemis kilo almanı bile ondan bilmissin. .evde bedava oturmaya iyice takmissin ..demek ki zihniyet bu ...size ne kimin evi kime zaten öğrencisiniz. ..abin mutluysa elin kolun bağlı yapacak birsey yok...o da sizin fesatliginizi anliyordur merak etmeyin ...Tabii Türkiye den gidicek size hizmet edecek falan oyle olmadı ...aferin kıza. ..Bu görümce lere sormak istiyorum ya yani abin kimle evlense görümcelik yapmazdin mesela?Apaçık fesatlik ...

Kilo almanızı bile geline bağlamışsınız ne olsun daha :) bence o gelince siz geriliyorsunuz eliniz ayağınız birbirine dolanıyor adı da nazar değdi oluyor :) sevmiyorsanız mesafeli durun. abiniz de olsa kimse kız kardeşim sevmiyor diye karısından boşanmaz emin olun

Gorumcelerin neden böyle olduğunu özel bir sebebi olabilir mi diye düşünüyordum işte örnek siz sniz. ..kız kendini ezdirmemis kilo almanı bile ondan bilmissin. .evde bedava oturmaya iyice takmissin ..demek ki zihniyet bu ...size ne kimin evi kime zaten öğrencisiniz. ..abin mutluysa elin kolun bağlı yapacak birsey yok...o da sizin fesatliginizi anliyordur merak etmeyin ...Tabii Türkiye den gidicek size hizmet edecek falan oyle olmadı ...aferin kıza. ..Bu görümce lere sormak istiyorum ya yani abin kimle evlense görümcelik yapmazdin mesela?Apaçık fesatlik ...

Kim ondan hizmet etmesini bekliyor ki? Kendi evinde dursun biz yaparız. Türkiye den gelenlerin bizi ayaklı euro görmesi asıl sorun.

Boğazınızı tutun, çok makyaj yapmayın, sakar olmayın. Nazar değil bunlar.

Kayınvalide hanım oğlunun her akşam yemeğe gelmesinden sizin kadar yakınıyor mu? Belki abiniz sıkıştırıyor gidelim diye? Hele “çocuğu çok sakin hiç işi yok” diyenin ağzına kürekle vurmak istiyorum. Bıraksalar 1 gün hem çocuğa bakıp hem evi idare edebilir misiniz acaba?

Herşey ı nazara baglarsaniz öyle olur. O olumsuz enerjiyi ister istemez çekersiniz üstünüze. Madem nazara inanıyorsunuz öyleyse duasını okuyun sürekli.

Böyle herbir şeye burnunu sokanlar var maalesef biraz sabredin.

Boğazınızı tutun, çok makyaj yapmayın, sakar olmayın. Nazar değil bunlar.

Kayınvalide hanım oğlunun her akşam yemeğe gelmesinden sizin kadar yakınıyor mu? Belki abiniz sıkıştırıyor gidelim diye? Hele “çocuğu çok sakin hiç işi yok” diyenin ağzına kürekle vurmak istiyorum. Bıraksalar 1 gün hem çocuğa bakıp hem evi idare edebilir misiniz acaba?

O da bıktı ama oğlu olduğu için birşey diyemiyor. Tek başına gelin geliyor evimize çoğu zaman abimsiz

Herkes de var bunlardan benim eşimin abisinin karısı da bunu gibi dengesiz. Türkçesi yok yabanci iyi insan ama bir günü bir güne tutmaz. Bende çok sessizim hep alttan alırım. Bir gün saçma sapan laf soktu watsupda . Saydirdim kapimaa geldi duruma açıklamak için ama burnu hala havada konuşurken çok fena bağırdım . Defol git dedim. altlı ustluyuz bizde. Kapıdan kovdum eşime anlattım . Ama o destek çıktı . Yani barışın edin yapmadı. Knsmuyoruz görüşmüyoruz . Sen sağ ben selamet. Sende bir gün ne olursa olsun bağır yolla . Gerekirse tut kolundan at evden . Ama eşim destek çıkacaksa .Yanlız sakın hataliyken bunu yapma hakliyken haksız düşme. Görüşme knsma ne gerek var .

Back