Yengem, ailem

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
karisma, kendi aralarinda halletsinler.

cok hadsizlermis, kizin gezdigine karisiyorlar, adamla eve tikilip iyice kafayi mi yesin

ama senin karismana gerek yok bence..

Benim de benzer bir ailem var. Abim karistirmasada ,annemler konusuyor malesef .
Yani annemin niyeti kotu dedi. Yasadigi gecmis donemlerin birikmisligi bunlar.
Ee bana da anlatir.
Ben anneme hep karisma derim .kac yasinda insanlar.
Ben de karisilmaktan hic hoslanmam. Annem biraz kendini torpuluyor ama dolduran baska insanlar oluyor
Yengeme de sonunda ya bu deveyi gidersin ya da biu diyardan gidersin dedim. Yani aile apartmani zor ama oturmak zorunda degil bizimkiler. Evlerini kiraya verebilirler, uzaga tasinma firsatlari var.
Yerinizde olsam karismam, kac yasinda insanlar kendileriine karistirmasinlar.
Bunu kirmadan,tatli dille konuşarak yapmakta mümkün.

Abiniz halletmeli. Sadece onunla konuşmalısınız. İyice düşman olurlar kadına. İyi görümceymişsiniz

Abiniz halletmeli. Sadece onunla konuşmalısınız. İyice düşman olurlar kadına. İyi görümceymişsiniz

Abin eşinin yanında olsun en önemlisi bu birde ailene de ufaktan bir ayar verebilirsin. Fazla abartma ki sözünün değeri olsun hadi bakalım görelim :)

Bu tarz bir konuda, üstelik söz konusu kendi ailenken aman uzak dur, kabak senin başına patlar olayını anlamıyorum ben. Aile benim ailemse ne kabağı patlayacak? En fazla biraz surat asarlar.

Ben olsam müdahale ederdim.
Yengeniz size dert yanmış gibi konuşmayın tabii ama illa ki kendileri anlatıyordur size gelin şöyle gelin böyle diye. O zaman söyleyin çatır çatır.
Bunu yapamıyorsanız da abinizi silkeleyin. Ne yapması gerektiğini aileden birinden duyarsa diğer aile bireylerini daha az dinler belki.

Sanane demek sormak değil oldukça agtesif bit tavır. Müdahil de değilim, aksine olayım mı dayanamıyorum diye soruyorum.
Aileniz birine zulmetse aman banane mi dersiniz siz?

Gerçekten adil, merhametli ve temiz kalpli bir insanmışsınız. Helal olsun. Abinize tembihleyin yengenizi ezdirmesin. Yuvalarını dağıtmasınlar. Yaradan herkese sizin gibi görümce nasip etsin. Sizin aileniz elbette müdahil olacaksınız. Yıkıcı değil yapıcı oluşunuzu takdir ettim.

Tek sıkıntı kayınbaba

Tek sıkıntı kayınbaba

Abim babamdan daha beter. En fazla karışan laf eden o
Abine babandan daha çok kızdım. Erkek dediğin kardeşinin karısına karışır mi ya? Ayıp denen bir şey var.
Kendi karısınin aklı çelinir diye mi dert ediyor bu kadar meseleyi? Ayrıca o abinin esi olsam sanane başka kadından der kavga çıkardım. İnsanın aklına bir sürü şey getirir bu mesele.

Bu karışan abim diğer abimden daha büyük. Daha bi söz sahibi gibi. Yoksa öbür abim onun karısına asla karışmaz laf etmez. Hayat tarzları farklı ve karışan abim istiyor ki herkes kendileri gibi olsun. Ben de en çok ona kızıyorum. Vallahi yengem iyi dayanıyor. Abim ona demiş ki bu zamana kadar sana o kadar laf ettim bir kere bile saygını bozmadın. Her şey o saygı bozulmadığından oluyor işte artık.
Ve bu abimin laf etmesine aslında babam da kızıyor

Şimdi babamla kaza hakkında konuşmak için kendisini arıyorum. Bismillah..

Allah sizin gibi görümcelerden razı olsun yapıcılığınız burdan belli.
Bizimkiler olsa eşlerimizi köşeye çekip 2 dakikada fesatlık ederler.
Sanırım ben de görümce olsaydım kardeşimle konusurdum eşini ezdirmemesi için. Ortada bi dert varsa kayıtsız kalınmamalı bence de.

Babamla konuştuk 35 dakika.
Özetleyecek olursam dediği şeyler şunlar: yengen gece 12de arabayla bir yerlerden geliyor, başına bir iş gelmesinden korkuyorum, laf eden söz eden olacak diye korkuyorum. Ben gelinlerimden razıyım, oğullarımda iş yok o yüzden ben onlarla konuşuyorum. Oğullarım düzgün olsa ben neden onlara bir şey diyeyim. En azından gelinlerim beni dinliyorlar o yüzden onlara söylüyorum.
Ben de şimdi laf etmiyorlar ama birikir birikir sonra patlarlar, gelinlerim bana gönül koymuyor diyerek bu kadar konuşma dedim. O da öyle bir şey olursa ben onların gönlünü almasını da bilirim dedi. Burdaki yengemle ilgili de sözümü dinliyor artık eskisi kadar çıkmıyır farkındayım dedi.
Diğer mevzulara laf gelmediği için konuşamadım.
Babama hak verdiğim de çok yer var. Maalesef abilerimde iş yok dediği gibi..
Yengemi de arayacağım şimdi tekrar konuşmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…