Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

Kolay pratik puf börek

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz

Yapılışı:
Derin bir kaseye yumurtayı kırıyoruz, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ilave ediyoruz, alabildiği kadar unu döküp kulak memesi kıvamında hamur olana kadar güzelce yoğuruyoruz.
Hamur biraz kendine gelsin diye 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Hamur dinlendikten sonra ufak bezelere ayırıp açıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.

Elde ettiğimiz bu hamuru ister sade, ister kıymalı, ister peynirli, ister domates biberli iç harcıyla kızartıp ikram edebiliriz. Hem doyurucu, hamde yağ çekmeme özelliğiyle çok hafiftir.
Şayet sade yapacaksanız hamuru iri bezelere bölüp açtıktan sonra mantı hamuru karelerinden biraz daha büyük karelere bölerek kızartabilirsiniz.

Bu malzemeler eğer iç malzeme kullanarak börek yapacaksanız el büyüklüğünde 9-10 börek elde edecek kadardır, daha fazla olmasını istiyorsanız malzemeleri 2 misline çıkartırsınız.

Ben bugün yağda hafifçe kavurduğum domates biber harcı kullandım, şahane oldu afiyet olsun.

Ellerine sağlık Ablacım

Cok uzulyorum ,heba ettim kendimi bu derrten canim
Ay kiyamam tamam sütlü tatlıları veririm sen iste

Bu böreği çok seviyorum elinize sağlık valla öf çayla çok güzel oluyor ben peynirli seviyorum pistinde sonra içini açıp domates koyuyorum çok güzel oluyor

Harika gorunuyor,tam da karnimin guruldadigi su saatlerde gozumde dolar isareti cikti resmen gorunce
Cimbizli mudurum ,oklavali mudur olmus ... Banlardan ban begeniriz artik

Ben kahvalti dedim canim, sen kararini kendi iraden dogrultusunda ver ,sonra nur soyledi diyolla FAZLANAZLI kulaklarin cinlasin cinim

Ellerinize sağlık oh miss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…