Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

Kahvaltı masasına oy verenlerin hepsi yarışmaya katılacak
Kahvaltı masasının adil olmayacağı kanaatindeyim.
Maddi güç gerektiriyo ve herkesin maddi gücü aynu değil.

Mesela tavuklu yemeklerde herkesin tavuk alıp da katılacağı aşikar. Ya da köfte yarışmasında herkes kıyma alacak. Yani maddi açıdan herkes az ya da çok eşit.

Ama kahvaltı sofrasında bütçesi fazka olan kazanır. Bu çok ama çok kesin bi sonuç.

Ne yani? Altı çeşit peynirle yapılmış peynir tahtası üzerine dizilmiş ne bileyim cevizlerle bilmem nelerle süslenmiş sofralarla yarışmak çok zor olucak. Yok eğer diyosanız ki biz bu tarz sofralar karşısında bi menemen bi çayla yapılmış sofrayı birinci yaparız, o zaman yapılsın evet.

Ya da o kahvaltı masasına oy verenler ve oy isteyenler, bize de bütçe sağlasın. maddiyat sorun olmadıkça herkes hazırlar dört dörtlük kahvaltı sofrasını.

Bunun güzelinden kahvaktı tabağı var çatalı var, şık bi masa örtüsü var, kahvaltılık setinin kalitelisi var.. Görsellik de önemli.. Herkesin evinde de bu yok tabii ki. Ha bende yok değil ama daha iyisi hep var bunların.

Objektif düşünürseniz adil bi kategori olmadığını anlarsınız.

Seçilirse ona da katılmayı düşünüyodum ama özellikle oy isteyecek ve oy değiştirtecek kadar güçlü kuvvetli adaylar protestoya itiyor insanı.

Yarışmada oy istemek nasıl yasaksa, bu da yasak olmalı Nevreste nevroş ablacım:)

niye yoluma tas koyuyon zalimin kizi
bin tane etiket yaptim oylari toplayana kadar

niye yoluma tas koyuyon zalimin kizi
bin tane etiket yaptim oylari toplayana kadar
E ablacım aşkolsun ama. Bi düşün bakalım yaptığın doğru mu? Nevroşa şikayet ettim seni kazene de edicektim kıyamadım. Kaç kişiye oyunu değiştirtmişsin. Kolay mı öyle yarışma kazanacak sofra donatmak. Benim açımdan çok çok problem değil ama israf olue bizde yiycek kimse yok. Diğer üyeleri de düşünüp adil rekabet ortamının olacağı kategoriler düşünmek gerek..

canim kurallar dahilinde etiketleyip fikir sunuyorum. kural disi yapilan ve sikayeti gerektiren bi durum olsa kendime yakistirip yapmam zaten ,once bunu bi kesinlestirelim.
diger turlu adil olmayan bi kategoriyi K Kazen zaten kategori siralamasina dahil etmez.
benim soframda hic bisey israf olmaz. sende olur olmaz bilemem.
kahvalti sofrasinda illa ki pastirmalar, jambonlar olmak zorunda degil. sebzeler ve.peynir tabaklari ile yapilacak sunumlarla harika gorseller olusturabilmek mumkun.
yarismadaki resimlere goz attiysan gormussundur ; oylamada ,maliyeti , malzemesi v.s ziyade sunumun begenildigi acik zaten dolayisiyla ortada bi adaletsizlik yok.

velev ki "adaletsiz" oldugunu dusundugun bi durum varsa yonetime fikir beyaninda bulunman daha dogru olur.
senin mantigin ile bakilinca pasta kategorisi de adaletsiz cunku krema,santi,ganaj,kuvertur ve diger pasta malzemelerinin maliyeti de yuksek,
ayni sekilde borekte oyle, kimisi pastirmali pacanga yapar kimisi peynirli su boregi, bu duruma adaletsiz demek ne kadar dogru ?
sunumdaki tabak canaklarda buna dahil...
ben "kahvalti sofralari gormeye ne dersiniz,
kahvalti sofralari istyenler buyursun " dedim gerisi beni irgalamaz. ozelden yazmadim, israrci olmadim, dayatma yapmadim... mesajlarim acik , K Kazen Nevreste lutfen inceleyin.

Peynir tabağını tek çeşit peynirle yapabiliyor musun?? Ve bu en basit örneği.

Etiketlemek başka oy değiştirtmek başka. Ben adil bulmuyorum.
Kazen dahil ederken bu açıdan bakmamış olabilir ama kadın gözüyle bakınca olaya sadece gıda değil masa örtüsü cart curt da yarışacak. Kahvaltı sofrasına ben de bayılırım. Ama yarışırsa rekabeti zor olur.

Evet nevreste abla onaylamış ama bu boyuta varacağını düşünmemiştir.

Sofranızda hiçbir şey israf olmuyomuş benimkini bilemezmişsiniz hemen bahsedeyim evde aşiret yaşamadığı için kral sofrası ganimetlerini vakitlice tüketmek nasip olmuyor hoş ben de tek çeşit peynir tek çeşit reçel bulundururum hep. Fazlası israf.

Olan olmuş zaten. Benim için hava hoş kahvaltı sofrasına da katılırım katılmaya kesin karar verirsem. Ama söylediğimin de halen arkasındayım..

Yönetime neden gideyim adam öldürmediniz ya.. Ama apaçık "hadi kahvaltı sıfrasına oy verin" mesajı hakim. Ben de bunu onaylamadım ve beyan ettim.

Benim açımdan atla deve değil evet, ama geneli düşünmek gerekir. Tutumunuz yanlış. Üstelik bir de "problemi çekiyorum" diye atıfta bulunmuşsunuz. Bu bir polemik ya da sataşma değil. Yetişkin insanlarız ve bir fikri "tartıyoruz"

gergin bi aksam gecirdim . geldim dagilayim diye burada da skinti. miknatis problem gibi cekiyorum sanki nevos .
yeni kategori hayirli olsun...
yeni guzellikler goruruz hep beraber insh
Canım inan senden farkım yok pek tatlı değilimSen sıkma canınıSağol canım hayırlı olur inşaallah

Tamam hadi kapatalım konuyuYeni kategorimiz börekler oldu katılacak mısın
Bir börek için kırmayalım birbirimizi
Misafir ol gel bana börekler açarım sana

Tamam hadi kapatalım konuyuYeni kategorimiz börekler oldu katılacak mısın
Bir börek için kırmayalım birbirimizi
Misafir ol gel bana börekler açarım sana
Ben izlesem de öğrensem olma mı:)
Katılırım belki ama pek bilmem
Kırmak için söylemedim ki nevroş. nuryolu ben eskiden de buraya üyeydim iptal ettirmiştim. Şimdi kazenin izniyle yeniden geldim( isim vermezsek) yani seni de yemeklerini de bilirim. Evet maharetli hatunsun ama olmazdı yaptığın. Ha belki farkında değildin istediğin için yönlendirdin ama dışardan hoş görünmüyordu.

Her neyse yap bi börek de yiyelim nuryolu

İzlemek olmaz ,biz börek isterizHemde hazır yufka ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…