Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

Kekler önde gidiyor
Kek seçilirse buna uygun yapalım kekleri lütfen..

Kek nedir?

1. Ana maddeleri yumurta, un ve şeker olan, içerisine kuru üzüm, kakao, fındık vb. konularak fırında pişirilen tatlı çörek.
Pasta nedir?

1. Krem, krema ve yaş meyvelerle yapılmış pasta.

bence de herşey usulüne göre uygulansın.. örneğin cheesecake'i kek diye yutturmayalım

Gazel'cim sanada sorayımKategorimiz kekler olacak
Nasıl olmalı kekler
Krema-kremşanti-çikolata sos-puding kullanılır mı?
Yoksa sadece kuru meyve-çikolata ve fındık-fıstIk ile mi yapılmalı?

vallahi nevom krema işin içine eklenirse emin ol pastalardan farkı kalmaz, çünkü herkes birinci olabilmek için en zahmetli en kremalı gösterişli pudingli soslu kekleri tercih edecektir.. bu da gerçekten çok adaletsiz olur... atıyorum ben kakolu bir kek yaptım diyelim, başka biri envai çeşit kremalı bir tarif ile katılsa şüphesiz o seçilir.. örnek verdim..
o yüzden kekler ise kategori, kek olmalı sadece.. ufak tefek şeyler katılabilir haliyle üzümlü kek, damla çikolatalı kek, yada ne bileyim cevizli bademli vs vs örnekler çoğaltılabilir... ama sakın krema puding sos olayına girmeyin derim ben, gerçekten çok adaletsizlik oluyor.. az önce örnekte de söylediğim gibi cheescake bile kek diye tercih edilebilir... oysa cheesecake pasta kategorisine uygun.. anlatabildim mi.. yüzlerce kek çeşidi var, ve kesinlikle krema olayına girilmesin.. prosedür neyse ona uysun herkes... ve kremalı yapılan tarifler elensin benim fikrime göre...

Tamamen katılıyorum canım
O zaman malzeme listesi ekleyip belirtmek gerekecek
Krema-pudin-kremşanti-çikolata sos vs kullanımı yasaktır..
Meyve,marmelat,fındık fıstık ,çikolata kullanımı serbesttir gibiMarmelat ekledim sence nasıl uygun mudur?
Sohbet etme sebebim katılmak isteyenler detaylı bilgi vermek sonra ben bilmiyordum olmasın

Adı üstünde kek işte.Kek pasta ayrımını yapabilir bence herkes.Mesela bir kekin üstüne süsleme amaçlı sos dökülüyorsa kısıtlamayalım.Mesela browniye sos dökülüyor.Kısıtlarsak browniye haksızlık olur:)))Yoğun kremalar,soslar olmasın.Kek işte ya pastayı da kek diye yutturmasın kimse. Farklı sunumlarla çok güzel kekler ortaya çıkabilir. Ayyy kekler de unutulmuş yahu şiştim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…