- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.810
- 31
-
- Konu Sahibi kackaloribu
kalabalık ortam bekarken çok gördüm çünkü anne tarafım hep yakındık sürekli toplanır 25 30 kişilik sofralar kurardık bende hep dikkat eder sessiz yemek yiyenlerin yanına otururdum.Benim babam ve kardeşim de çok sesli yer içer ama napalım çekiyoruz
Bu yaştan sonra değişecek değiller
Hiç mi topluluk içinde yaşamadın kalabalık ortamlarda illaki böyle yemek yiyen birileri oluyor. Sofradan kalkacak kadar abartma ya da o sırada sen oğlunu besle, giydir vs bi iş bul hiç oturma sofraya.
sesi bi tek kvalidme yapmadığı için ona mal edemem zaten. eşimin de yemek şapırdatmada üstüne tanımam.. öyle sesli yer içer..Sesi dusunmemeye calis.Zaten kalacaklari fazla bir sure kalmamistir da... Ev tıka basa doluyken tam olarak eşinle o gece nasil bir kutlama yapacaktin? ...neyi kaçırdın ben anlamadım...
ahhh ahh allah rahmet eylesin babamda aynı böyle yerdi birde benım inadıma yerdi
yaş 44 daha 1 senedir turp yiyorum ondan çıkan sesten nefret ederdim çünkü ,
eşimde sesli yesin hemen müdahale ediyorum lütfen sessiz ye diye ,
ve kızım can kızım bu konuda bana çekmiş mi ,
allahım deliye dönüyor biri ses yapsın yemek yerken hemen kaşıyla gözüyle
bana bakıyor söyle yavaş yesin diye ,
diğer konuay gelirsek kv kesinlikle sana inat yapmış ve terbiyesizlik yapmış ,
idare edecen mecburen , ama evlerine gidince uzun bir süre gitme ki
onlardan bunaldıgını anlasınlar
sayılı gün geçer inşallahhh sabretbende havuç turp kalın krakerleri falan evlendiekten sonra az az yemeye başladım ve genelde kimse yokken yada oram gürültülüyken yerim başkası rahatsız olur diye.
kvalideme temizlik için yardıma gidicem tadilat sonrası ama ondan sonra bende bi süre uğramam zaten.
hatta bize gelmeden önce inanın kurban bayramından beri evimiz bu kadar yakın olmasına rağmen toplasan 5 kere anca gittim o da mecbur kaldıkça.. oturayım bi göreyim diye değil yani. çünkü sever böyle şeyleri sağolsun..
hah aynen öyle. acelesi ne yani. yada illa sıcakken içeceksende iç direk gitsin o zaman ne diye höpürdeterek soğutursun..Eşimde çayı höpürdeterek içer, sinir olurum bende... Neymiş çok sıcakken içemiyormuş höpürdetince soğuyormuş... Az bekle soğusunda öyle iç be adam...
aynen başka çare yok maalesef.sayılı gün geçer inşallahhh sabret
hah aynen öyle. acelesi ne yani. yada illa sıcakken içeceksende iç direk gitsin o zaman ne diye höpürdeterek soğutursun..
bekarken bende ederdim küçük kardeşim her gün havuç yerdi havuçsuz geçirmezdi günü bide tv izlerken gelir yanıma oturur kıtır kıtır yerdi kavga başlardı tabiBu sesli yemek yiyenlere ifrit oluyorum ya..
Misophonia bu durumun adı. Of keşke bende diğer insanlar gibi sallamasam diyorum.
İnanın her gün kardeşlerimle kavga ediyorum.
iyi fikir aslındaYok laf anlamıyorlar tüketme kendini boşa, kulak tıkacı falan varsa al tak kulağına
Eşinin yemek yiyisine çok mudehale edersen zamanla ilişkiniz zedelenir diye düşünüyorum.Benim için de yemek yiyis sekli...hatta dış yapısı çok önemliydi.Universitede ve sonrasinda cok düzgün insanlarla tanıştım ama karşılıklı bir kez yemek yedikten sonra aramalarına cevap vermedimsesi bi tek kvalidme yapmadığı için ona mal edemem zaten. eşimin de yemek şapırdatmada üstüne tanımam.. öyle sesli yer içer..
kutlama yapmıcaktık zaten dışarı mı çıksak gezip geliriz dedik onu da yapmadık ama en azından eşim evdeyken onunla uyuyabilirdim yani.. ama kayınvalidem sırf dün bizim için özel diye naptı etti bizi ayrı yatırdı ya ona da sinirlendim.
eşimin gözüne bakıyorum yokkk anlamıyor... kayınvalidem bi yandan eşim bi yandan. sinirlendim bende afiyet olsun dedim kalktım
bilmiyolarki sese ayar olduğumu
"gözüne gözüne bakıyorum işaret ediyorum sen daha devam ediyosun napim" dedim ve sonra kayınvalidem bi tabak daha çorba aldı hüpleteee hüplete içti resmen inadıma..
kaldırsaydın keşke özeldi dün dedi. bende bizim için özel bi günse annen yatak yapınca kalkıp gelseydin yok deseydin dedim bozuk attım.
bende müdahale etmek istemiyorum hatta annem bekarken bana inşallah baban gibi yemek yiyen birini bulmazsın derdi ama gittim buldum.. sanırım evlenmeden önce tozpembeydi farketmemişim bunu yada eşim o zamanlar dikkat ediyodu.Eşinin yemek yiyisine çok mudehale edersen zamanla ilişkiniz zedelenir diye düşünüyorum.Benim için de yemek yiyis sekli...hatta dış yapısı çok önemliydi.Universitede ve sonrasinda cok düzgün insanlarla tanıştım ama karşılıklı bir kez yemek yedikten sonra aramalarına cevap vermedimEvlilik yildonumunuz yarinsa bir yere rezervasyon yap....giyin kusan "eşinle başbaşa" çıkın dışarı.Nikah yildonumunuzde de sonucta ayni ev icindeydiniz cok takma .Ben yıl içinde otuz tane önemli günü anlayamıyorum.O yüzden çok önem vermiyorum.Benim için önemli gün benim doğum günümdur .Gerisi boş
Sizi anlıyorm ne kadar takmak istemesenizde sese odaklandığınnz için o ses sizi tırmaliyor bi süre sonra rahatsızlık veren saat sesi gibi takıyor insan esiniz en azndan yapmasa bari diğer insanlar misafir oda annesigil var ben arada kaynarim diyemi düşünüyor ne yapıyorKızlar selam,
Yemek yerken çorba hüpletma, ağız şapırdatma sesi beni mahvediyor. Kayınvalidemler bizde bi süre kalacaklar evleri tadilatta olduğu için. 10 gündür eşim ve (eşime her yemekte hüpletme, suyu gurp gurp ses çıkararak içme gibi uyarılarım olur zaten) kayınvalidem çorbayı hüpppleterek içiyor şapıır şupur yemek yiyolar dayanamıyorum.
dün en son eşim çorba içerken başladı hüpletmeye, sonra kvalidemde aynı. eşimin gözüne bakıyorum yokkk anlamıyor... kayınvalidem bi yandan eşim bi yandan. sinirlendim bende afiyet olsun dedim kalktım oğlumun yanına salona geçtim oyun oynamaya. sonra eşim sesleniyor noldu yeni oturduk bişe yemedin ki kaynım noldu diye sesleniyor kvalidemde ses yok anladı o sırada sanırım.
sonra çok seslendiler ben tokum diyorum, gel yanımızda dur illa diyolar, bilmiyolarki sese ayar olduğumu.. sonra yine gittim çorbalar bitmiştir diye oturdum masaya salata yiyorum ufak ufak. eşim ısrarla soruyor noldu noldu noldu diye. en son bende sofrada dedim ki "şapır şupur yemek yeme sesinden çorbayı çayı hüpletme sesinden gıcık oluyorum biliyosun ama dikkat etmiyosun bende seni sofrada kırmayım diye gittim" dedim. "söyleseydin dikkat ederdim kalkmasaydın yeseydin yemeğini" diyo bende "gözüne gözüne bakıyorum işaret ediyorum sen daha devam ediyosun napim" dedim ve sonra kayınvalidem bi tabak daha çorba aldı hüpleteee hüplete içti resmen inadıma..
ya kızlar ayıp mı etmişim 10 gündür canıma tak etti resmen.. ve daha 15 gün kadar bu sesleri duyacağım.
çay çorba hüpletmeden içilmez mi? deniyorum inanın hüpletince noluyor bi bakim diyorum yok yapamıyorum inanın sessiz içmekten daha zor..
bu arada dün bizim eşimle nikah yıldönümümüzdü yarında düğün yıldönümümüz. biz yarını kutlarız eşimle hep. ama yinede nikah günümüzü de evde ufakta olsa kutlarız. kvalidemler var diye es geçelim dedik dışarı çıkalım diye düşündük ama bu sabah 6 buçukta kalkıcaz iş için diye onu da es geçtk. kvalidemler geldiğinden beri oğlumun odasında kaynım tek kalıyor güya sesten falan rahatsız oluyor sinirleniyor diye, oğlum da salonda kvalidemle yatıyor. iki koltuk var birinde oğlum birinde kvalidem yatıyor. dün de kvalidem tuttturdu oğluma annenle yat bugün diye. Oğlumda tutturdu bana "annem senle uyuyacam" diye. Biliyor ya özel bi gün bizim için birlikte yatırmamak amacı. Bende oğlumu kendi yatağımızda uyutayım da sonra salona yatırırım dedim saatte 11 gibiydi yatakta oğlumla uyumuşuz. 11 buçuk gibi kalktım oğlumu içeri yatırayım diye eşimi de çağırıcam güya.. bi baktım gece 2 den 3 den önce uyumayan sabaha kadar uyku tutmayan dolanan kvalidem yatak yapmış hemen diğer koltuğa yorganı falan oğlumun odadan taşımış (normalde taşıyamaz) eşimi yatırmış, kendide nasıl olduysa o saatte uyuyuvermiş, bende sinirlendim eşimi kaldırmadım oğlumla yattım.
sabah eşimde geldi niye ayrı yattık yorgunluktan uyumuş kalmışım kaldırsaydın keşke özeldi dün dedi. bende bizim için özel bi günse annen yatak yapınca kalkıp gelseydin yok deseydin dedim bozuk attım.
kusura bakmayın çok uzun yazmışım bu arada sanki hala o andaymışım gibi kaldım
ya kızlar gerçekten çok sinirlendim ya. çok uzun yazdım biliyorum ama dayanamadım birine konuşup dökmem lazımdı içimi..