yemek yapmaktan nefret ediyorum-yemek yapmaya bayılıyorum

En son yaptigim sey pideydi ... oda mübarek kazik gibi oldu .. ondan sonrada bidaha denemedim :KK43: KII cooook özenerek basliyorum ise ama beceremiyorum :KK43: :KK43:

demek ki sevgini katmıyosun :KK53:

hani öyle derler ya :) tecrübe edindikçe elin alışır daha güzel yaparsın.

ben iyi yaparım yemeği ama gerçekten bazı yemekleri yapmaktan sinir oluyorum.örneğin sarma,su böreği,karnıyarık,kızartma...off bunları birisi yapsa ben yesem

Bende uğraşmayı seviyormuşum yeni öğrendim. Bekarken yaklaşık 26 sene boyunca sadece yiyici olarak bulundum hayatta. Makarna yumurta vs ile geçerdi öğünler öğrenciykende. Ama evlenince yeni şeyler yapıp eşime zorla yedirmeye bayılıyorum. Beğenmeme gibi bir sorunumuz yok şükür beğenmek zorunda şevkim gitmesin :KK70: ama sonrası mutfak TOPARLAMA olayı beni boğuyor deli ediyor çıldırtıyor :KK67:

oturup dizi izlerken gecen 2 saat bosa gecmiyor da esin ve kendin icin yemek yaptigin 2 saat bosa geciyor.. he bosa geciyor he. tamam kolay degil ama bosa gecen onca zaman icinde bu masum kaliyor bence

evet dizi izlemek daha boş mantıken ama ,sanki sosyal olarak kendim için bir şeyler yapmak daha önemli gibi.

mutfakta harikalar ortaya çıkaran erkekleriden duyuyor ve birinide yakınan tanımışlığım var eşim onlara benzeseydi diye içimden geçirmiyor değilim :)))

• Beğen
Reactions: s u
evet dizi izlemek daha boş mantıken ama ,sanki sosyal olarak kendim için bir şeyler yapmak daha önemli gibi.

dizi izleyeceginiz zamanlari sosyal olarak biseler yapmaya ayirin,mutfak önemli kizlar yapacak bisey yok :) ama her öglen eve gelmesi biraz zormus cidden,ben kardesimle yasadigim halde her gün yemek yapiliyor bizim evde mutlaka cok sükür,bazisi icin ev yemegi olmazsa olmazdir.

• Beğen
Yemek yaparken harcadığım zamana değil de ne yapsam diye düşünürken harcadığım zamana acıyorum:110:
Her gün yemek yapmak eziyet. Öğleyin başlıyor stres akşama kadar düşün.
Eşim sebze yemeklerini sevmediği için de ona gıcık oluyorum:KK62:

Ben çok severim yemek yapmayı. Küçükken zorunluluktan başlamıştım aslında annem çalıştığı için, ama zamanla çok sevdim. Acayip rahatlatıyor beni. Mutfağa girer saatlerce uğraşırım terapi gibi geliyor :)

• Beğen
Aslında benim yemek konusundaki temel sıkıntım ne yapacağım düşüncesi adını koymak zor geliyor daha çok

• Beğen
Valla çok severim yemek, pasta, börek yapmayı. Çok isterim misafirim gelsin onlara masa hazırlayayım. Yemekler mezeler yapayım. Aldığım tepkilere ve isteklere görede güzel yapıyorum :KK70:

Evlenmeden önce asla yapmazdım. İş başa düşünce değme aşçılarla yarışacak kıvama geldim sayılır :KK70:

• Beğen
En son yaptigim sey pideydi ... oda mübarek kazik gibi oldu .. ondan sonrada bidaha denemedim :KK43: KII cooook özenerek basliyorum ise ama beceremiyorum :KK43: :KK43:

aynen aylarca ama cidden aylarca yumuşak mayalı poğaça yapmayı denedim,araştırdım.ne kadar poğaça attım töbe allahım...

ama sonunda başardım ya gı... :KK70:

aynen aylarca ama cidden aylarca yumuşak mayalı poğaça yapmayı denedim,araştırdım.ne kadar poğaça attım töbe allahım...

cidden başardın mı yaaa, ne güzel ya bak ben de onu beceremiyorum ya her poğaça yapışım hüsranla ve poğaçaya benzeyen ama aslında poğaça olmayan bişeyle sonuçlanıyor :KK70:

• Beğen
Valla çok severim yemek, pasta, börek yapmayı. Çok isterim misafirim gelsin onlara masa hazırlayayım. Yemekler mezeler yapayım. Aldığım tepkilere ve isteklere görede güzel yapıyorum :KK70:

Evlenmeden önce asla yapmazdım. İş başa düşünce değme aşçılarla yarışacak kıvama geldim sayılır :KK70:

ben de bu beceriksizlğime rağmen misafire bayılırım.

hep özenirim şu buzluktan pasta,börek çıkarıp ısıtanlara....

ama ben de haber vermişse misafirim bakkala koşarım :KK70:

ya da ben çayı yaparken eşimi yollarım..

vallah iyisin ... ben bi kac defa su pideyi yapmaya denedim ... yahu olmuyor... nisanlimda pek sever... ama resmen sanki 2 haftalik pide sep sert oluyoooooooooooe :KK43:
zaten pek isteksizim bide yapinca olmayinca temelli birakiyorum :KK70: :KK70:

• Beğen
Haftalık program yap sende
yaz ve buzdolabın üstüne yapıştır bu akşam yiyeceğini dünden yapman lazım başka türlo olmaz ben öyle yapardım sonra yemek yedikten sonra dinlenip yarınki yemeği yapman şart
böyle bir düzene oturtturursun
kullanacağın malzemeler genelde sanırım bulgur,prinç, domates
bir gün domatesli piav yap yanına ayran bir gün menemen,
bir gün tavuklu pilav çok zor değil bunlar basit olanı yazdım ama buda gerçek ben yemek yapmayı kızımdan dolayı bıktım bizim yediklerimizi yemiyor ergenlikten sonra damak tadı değişti mutlaka bir birşey buluyor pişirdiklerimi yememekte sonra ona ayrı pişirmek zorunda kalıyorum işkence eşim şükür önüne ne koysam yer

• Beğen

Hayatta en sevmediğim hamurla unla uğraşmak millet tatlilar börekleri döktürüyor ben bi keki bile zoraki yapiyorum:KK14: yemegi guzel yaparım malzeme de olunca :KK69:

• Beğen
X