• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapamamak

Ya şimdi bir şey diyeceğim. Köy yemeklerinde ne var? Hepsi doğal oh mis. Ama kalkıp Çırağan’a bilmem nereye köy kahvaltısı yapmaya gidiyorsunuz. Adına da doğal (organik) burnch diyorsunuz ama onların hepsi köyden çıkıyor. Tereyağı, peynir, süt, bal, domates, salatalık, tere ve nicesi. Yani ben hiç İstanbul’un orta yerinde inek beslenip büyütülüp kesilip pirzolasının çıkartıldığını görmedim. Hep çiftliklerde o köylüler dediğiniz kişiler besler bakar büyütür keser sonra da bi kesim elit (!)ler ay ıyk der ama en lüks lokantada önüne gelince deli gibi yer :KK66:

herkese merhaba,

sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.

mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.

siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.

siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?
herkese merhaba,

sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.

mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.

siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.

siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?

Şarabı iyi çektirdin mi yassy?
Alev cikmadan kullandiysan o bozmustur tadini. Aklimdaki gibi olmuyor derken disarida yediklerini kastettiysen sebep budur. Sarap sos sahanedir ama alkolu tam ucurmazsan berbat olur.
Peynir de cesidine gore cok fena yapabilir, cok sahane yapabilir.

Ilk once standart yemeklerden yapmadan başla, sonra farkli yemeklere gecersin..

Yemek yapamiosun ama tavuklu feslegenli kurutulmus domatesli peynirli ve kirmizi sarap soslu deniz kabugu makarna yapabiliosun..

Havanida attin hani sizin gibi domatesli makarna yemiorum diosun:KK70:

herkese merhaba,

Niye bu kadar zorladın ki?
Salçalı makarna neyinize yetmiyor :KK70:

Şarabı iyi çektirdin mi yassy?
Alev cikmadan kullandiysan o bozmustur tadini. Aklimdaki gibi olmuyor derken disarida yediklerini kastettiysen sebep budur. Sarap sos sahanedir ama alkolu tam ucurmazsan berbat olur.
Peynir de cesidine gore cok fena yapabilir, cok sahane yapabilir.

aayy ben de sizi bekliyordum :halay:

şarabı elimden geldiği kadar çektirmeye çalıştım ama olmadı. ben mezzalunada yemiştim bu makarnayı ama size anlatamam o kadar güzeldi ki. denedim olmadı işte. hatta içindeki malzemeleri de menüde hatırladığım kadarıyla yaptım. bir tek kuru domatesi ekledim kendim.

peynir ağırlıklı olarak pestoydu. ama kararım net ben bu işi öğreneceğim:kk77:

herkese merhaba,

Damak zevkimiz uyuyor ama erkekler böyle güzel lezzetlerden anlamıyor
Onların önüne koyacaksın kuru fasulye pilav ayıla bayıla yerler :KK45:

Kuzenim yumurta bile kıramazdı bekarken S sassyassyy evlenince tüm yemekleri yapmayı öğrendi

Yapa yapa öğrenirsin ki ilerleyen zamanlarda ölçü bile kullanmazsın göz kararıyla yaparsın

Ya şimdi bir şey diyeceğim. Köy yemeklerinde ne var? Hepsi doğal oh mis. Ama kalkıp Çırağan’a bilmem nereye köy kahvaltısı yapmaya gidiyorsunuz. Adına da doğal burnch diyorsunuz ama onların hepsi köyden çıkıyor. Tereyağı, peynir, süt, bal, domates, salatalık, tere ve nicesi. Yani ben hiç İstanbul’un orta yerinde inek beslenip büyütülüp kesilip pirzolasının çıkartıldığını görmedim. Hep çiftliklerde o köylüler dediğiniz kişiler besler bakar büyütür keser sonra da bi kesim elit (!)ler ay ıyk der ama en lüks lokantada önüne gelince deli gibi yer :KK66:

Bisiy diyim mi, koy urunleri bence de cok sahane. Ama ciragana max 5 km uzakta arnavutkoyde baya baya hayvancilik var. Yumurta bal sut tere roka kivircik domates salatalik misir kavun cilek... Arnavutkoyden etilere cikan yolda :)

Yemek yapamiosun ama tavuklu feslegenli kurutulmus domatesli peynirli ve kirmizi sarap soslu deniz kabugu makarna yapabiliosun..

Havanida attin hani sizin gibi domatesli makarna yemiorum diosun:KK70:

yazdığım makarnayı da yapamadım. onu yazdım zaten. hava atmadım sürekli yediklerimi yazsam içiniz acır bir kap yemek gondereyim şuna dersiniz bu sadece sürpriz bir gündü :)

Allahım ruh ikizimi buldum. Aynı mantıkla tonbalığı peynir beyaz şarap soslu makarna denemiştim ben yalnız yaşamaya ilk başladığım zamanlarda. Bence lezzetliydi gayet, ama tezgahta bırakıp hem öğlen hem akşam yiyince hayatımın tek besin zehirlenmesini geçirmiştim. O günden beri beyaz şarap içemiyorum.

S sassyassyy bide aklima su geldi, " Tasty" diye bi sayfa var facebookta, one pot makarnalar hazirliyorlar, farkli tarifleri de oluyor tabi.
Ben ozellikle one pot olanlari cok seviyorum cunku tek tencereyle sosu makarnasi herbiseyi hazir oluyor.
Takip et derim.
Mesela makarnanin sosuna gore yari yariya sut ve suyla hasladiklari da oluyor.
Gecen brokoli mantar ikilisini kullanarak yaptim cok sevdim.
Bide Chef diye fransiz bi sayfa var, o da efsane.
Suan Tasty Italy sayfasina bakiyorum bi taraftan da, gozyaslarina bogulmam an meselesi.:bicak:
Bnce makarna icin sayfa takibi yap

Bisiy diyim mi, koy urunleri bence de cok sahane. Ama ciragana max 5 km uzakta arnavutkoyde baya baya hayvancilik var. Yumurta bal sut tere roka kivircik domates salatalik misir kavun cilek... Arnavutkoyden etilere cikan yolda :)
Ama Arnavutköy o köy havasını daha kaybetmemiş inanın. Mesela Göktürk de öyle. Koca koca modern binalar falan filan yapılmış olsa da orası da köydü eskiden mesela. Ve arka sokaklarında tavuklar horozlar hala var. Ben bayılıyorum köy ürünlerine. Kendimi çok elit göstericem diye köy yemeğini ürünlerini kınayamam Allah çarpar :))

aayy ben de sizi bekliyordum :halay:

şarabı elimden geldiği kadar çektirmeye çalıştım ama olmadı. ben mezzalunada yemiştim bu makarnayı ama size anlatamam o kadar güzeldi ki. denedim olmadı işte. hatta içindeki malzemeleri de menüde hatırladığım kadarıyla yaptım. bir tek kuru domatesi ekledim kendim.

peynir ağırlıklı olarak pestoydu. ama kararım net ben bu işi öğreneceğim:kk77:

Ben mezza'da 18 ay calistim :)
Bak bebegim sirrini vereyim ama ev ortaminda cok tehlikeli bence hic kalkisma.

Saraptan cikan buhar yogunlasinca bir kibrit cakacaksin o alev alev yanacak. Hani sefler sov yapar ya tavadan dev alev cikar...

Ama cok dikkatli olman lazim tabi ki...

Alkolu yakmazsan o yemekten tat bekleme

Peynir parmesan miydi acaba? Parmesanin fazlasi veya asiri ince rendelenmemisi cok pis tat verir. Azicik olucak. Miss.
Once rendele sonra dograma tahtasinda uzerine bicak cek. Yani maydanoz kiyar gibi ince ince... toz olunca kullan ve cok az

Ben mezza'da 18 ay calistim :)
Bak bebegim sirrini vereyim ama ev ortaminda cok tehlikeli bence hic kalkisma.

Saraptan cikan buhar yogunlasinca bir kibrit cakacaksin o alev alev yanacak. Hani sefler sov yapar ya tavadan dev alev cikar...

Ama cok dikkatli olman lazim tabi ki...

Peynir parmesan miydi acaba? Parmesanin fazlasi veya asiri ince rendelenmemisi cok pis tat verir. Azicik olucak. Miss.
Once rendele sonra dograma tahtasinda uzerine bicak cek. Yani maydanoz kiyar gibi ince ince... toz olunca kullan ve cok az

ayy onu yapamam sanırıım:KK23: korkarım yahu.

peyniri bir döktüm var ya böyle hayvan gibi avuç avuç,ekşidi kötü oldu. yemeği dökmesem fotoğrafını atardım da,bir dahakine iyisini yapıp atayım :p

O ne ya sosu ana malzemeden daha pahali geldiği için o ana malzeme tasiyamamstr o kalite de bişeyi cıvıtmıştr hani şarap diosnz ya ondan yani yapın bi anam babam makarna ne gerek var güzel kardeşim böyle şeylere makarnannda kendince bi ağırlığı bir yapılış üslubu vardır demi ama :@ :P

Back
X