• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapamamak

Bence oranın ev olduğunu unutup restoran moduna girmişsin hatta bu gurme restoranlar falan

Evet bazen güzel olabilir ama evde daha yerel şeyler pişirmeli

Fesleğen ve domates bir makarnaya peynir bir başkasına yakışabilir

Tavuğa gelince ağırlaştırmıştır o yemeği

Aklıma bir çocuklar duymasın bölümü geldi

Haluk ile Meltem küs iken batışmışlar ne istersin sana ne yapayım diyor Meltem

Adam da diyor makarna yap ama İtalyan usulü değil Türk usulü yumuşak yap güzelce yiyelim

Evet dışarıda değişik makarnalar oluyor hatta güzel de oluyor hoşlanıyoruz ama evde salçalı biraz yağlı yumuşak makarna yanına peynir az ötede fesleğen atılmış zeytinyağlı kuru domates ve şarap da bardakta olsaydı sevgilin tost yapmazdı

hahahah ya o bende de şu renkli sebzeli makarnalar var ya onda olmuştu. nasıl Bir karın ağrısı anlatamam. hala akıllanmadım bakalım :KK51:
Benim herifin yaptığım hiç bir yemeği yemediğini bilmem o makarnadan başka düşün :D

Çok yemek seçen biriyim yeniliklere hiç açık değilim aslında, değişikliği sevsem kesin her tarifi bir kere deneme yanılma yapardım :)

Alkolsüz olursa seve seve alırım valla :)

Ben bi ara tavuk dünyasının makarna tarifini denemiştim, ondan sonrasını hatırlamıyorum galiba zehirlendik:KK53:

Alkolsüz de elit olma tarifi veriyorum gelin ehehe, siz de evde kendi elitliğinizi yaratabilirsiniz. :) Kırmızı şarap yerine üzüm sirkesi, beyaz şarap yerine de elma sirkesi (bulabilirseniz beyaz şarap sirkesi var o daha iyi olur) kullanabilirsiniz. Ama dikkat tarifte verilen ölçünün yarısı kadar sirke kullanacaksınız yoksa berbat olur. :/

amma goy goy yaptınız kızın konusuna yaa hemen cıvıma derdinsesiniz

tamam eskiden insanlar fakirmis kuru fasulye en iyi yemek katagorisindeymis ama zaman degisti yani erol tas gibi yemek yeme geride kaldı

bu kadar abartmayın yani herkezin yemek kültürü baskadır ama balıkta var ette var yani nedir bu kuru fasulye pilav salaslıgı anlamadım
Allah aşkına gören de seni diyecek ki her gün pirzola, somon, portakallı ördek yiyor :) yemeğin fakiri zengini mi var? Bir gün marketten kuru fasulye alırken orda ki bir kadın da çalışan elemana bağırarak diyordu önceden kuru fasulye fakir yemeğiydi şimdi zenginler yiyor hayret bir şey diye. Şaka gibi! Ya yemeğin fakiri zengini mi var yapmayın Allah aşkına!
Allah’a şükür istediğim her şeyi yiyebilecek kadar durumum var ama damak tadı diye de bir şey var. Abartmayın.
Kendinizi elit (!) göstermeye çalışmayın, Balattaki kuru fasulyeci ünlülerden sosyeteden geçilmiyor :))

Salçalı makarna neyine yetmiyor
Elit köşesi falan varsa başlık ortaya taşınmalı

yahu makarna bu yapmayın lütfen. gerçekten ayıp oluyor. damak zevkime salçalı makarna uysa onu yerim zaten bir şeye yetmediğinden değil. Teşekkür ederim yine de.

Halka inmeni tavsiye ediyorum.
Karnı bahar
Karnı yarık
Patlıcan kebabı
Kabuska
Bamya
Dolma biber
Kabak
Barbunya
Baklagiller Vs.

yiyorum hepsini,karnabahar hariç yemek seçmem zaten ama ben hani mutfağa alışma sürecinde eğlenceli hale getireyim dedim olmadı. yoksa her gün böyle tarifler yapmam,yapamam :)

soganlı sohus mu allah askına o yanında sogan yerken sen nasıl rahat durucan böyle bi manzara bence igrenc wintic ında seyini cıkardılar yani
Aşk sevdiğinle sarımsaklı mantı yerken tiksinmeden öpüşebilmektir :D İkisi de yerlerse kokmazlar ehehe.

Kurutulmus domatesle sarap bir araya gelirse adam napsin tost yapmis..
Sarap kullanilan yemege cok baharat bile atilmaz ki tadi bastirmasin.
En guzel makarna bikac malzemenin kullanildigi makarnadir, dunyalari katmaya gerek yok :))

iste eslerin yemek kültürü bile cok onemlid,r nisanlı kızlar iyi okusun bunu ben sarap soslu midye severken bizimki ben nohut yiyecem derse püfffffffff olur o is yemek kültürünüz bile aynı olsun kızlar aaa yeriz yaparız olmasın

sen kailtenden ödün verme o sana uysun salcalı makarnayı herkez yapar

"Sonradan görme gavurdan dönme" bu atasözünü çok kullanırım...

Şarap soslu midye de nedir limoncu?? Midye şarap sosla mı yeniyormuş? İlk kez duydum vallahi...

yiyorum hepsini,karnabahar hariç yemek seçmem zaten ama ben hani mutfağa alışma sürecinde eğlenceli hale getireyim dedim olmadı. yoksa her gün böyle tarifler yapmam,yapamam :)
Mutfağı sevemediğim için tavsiye veremiycem. Filiz makarna bir çekmecede her ihtimale karşı olsun bana tamamdır.

Allah aşkına gören de seni diyecek ki her gün pirzola, somon, portakallı ördek yiyor :) yemeğin fakiri zengini mi var? Bir gün marketten kuru fasulye alırken orda ki bir kadın da çalışan elemana bağırarak diyordu önceden kuru fasulye fakir yemeğiydi şimdi zenginler yiyor hayret bir şey diye. Şaka gibi! Ya yemeğin fakiri zengini mi var yapmayın Allah aşkına!
Allah’a şükür istediğim her şeyi yiyebilecek kadar durumum var ama damak tadı diye de bir şey var. Abartmayın.
Kendinizi elit (!) göstermeye çalışmayın, Balattaki kuru fasulyeci ünlülerden sosyeteden geçilmiyor :))
bilmem benim tarzım degil oyle sulu yemeker hatta kendimi esim yemese dahil her hafta balık ve kuzu yemeye calısrım saglıgım icin ozel yaparım geceden marineler mühürler fırında pisiririm esim der sen kendince cokkk bakıyosun kesin 120 yasında kadar yasarsın diye severim kendime iyi yemekler yedirmeyi

bide su var ben bekarkende oyle seyler yemezdim cok zenginlikle alakası yok goy goycular yazmaya basladı ama damak tadı

Alkolsüz de elit olma tarifi veriyorum gelin ehehe, siz de evde kendi elitliğinizi yaratabilirsiniz. :) Kırmızı şarap yerine üzüm sirkesi, beyaz şarap yerine de elma sirkesi (bulabilirseniz beyaz şarap sirkesi var o daha iyi olur) kullanabilirsiniz. Ama dikkat tarifte verilen ölçünün yarısı kadar sirke kullanacaksınız yoksa berbat olur. :/
Ooo bu iyiymiş ya:)
Ama bizim veletler eteğimizden çekiştirirken pek havaya giremeyebiliriz :P

Hayatınızı yaşayın anacım çocuk olmadan, sonra sadece anne yemekleri besleyici büyütücü (kız çocukları için sihirli) saç uzatıcı tarifler deneniyor:D

yahu makarna bu yapmayın lütfen. gerçekten ayıp oluyor. damak zevkime salçalı makarna uysa onu yerim zaten bir şeye yetmediğinden değil. Teşekkür ederim yine de.
Konu açda saldırmasınlar mümkün değil dün beni kötü anne ilan ettiler hiç tanımadığım insanlar sırf bilgi almak niyetiyle açtığım konuda düşün yani.

bilmem benim tarzım degil oyle sulu yemeker hatta kendimi esim yemese dahil her hafta balık ve kuzu yemeye calısrım saglıgım icin ozel yaparım geceden marineler mühürler fırında pisiririm esim der sen kendince cokkk bakıyosun kesin 120 yasında kadar yasarsın diye severim kendime iyi yemekler yedirmeyi

bide su var ben bekarkende oyle seyler yemezdim cok zenginlikle alakası yok goy goycular yazmaya basladı ama damak tadı
Kendini elit göstermeye çalışıp herkese “goygoycu” kelimesini kullanmak..
kuru fasülye ye lütfen zihin açar ;)

Back
X