yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

Kızınız kaç yaşında konuşabildiğine göre kendi kendine oyun kurabilecek yaşta
Biraz onla oynarsınız öğretici etkinlik yaparsınız sonra çocuk kendi kendine oyun kurar oynar
Normal gelişimin içinde yer alır bu kendi kendine oyun kurup oynamak.

ben pırasayı sevmem hiç sevmem
Ama şimdi de küçükken de yerim neden yerim annem ben pırasayı sevmem diye pırasa yapmaktan vazgeçmedi çünkü
hahahaa ilahi sonunda güldüm. ben de bakladan nefret ederdim ve ben bakladan nefret ediyorum diye annem yapmaktan vazgeçmedi. gelgelelim bir gün anneannem hastanede ameliyat olurken orda bir aileyle karşılaştı. gelin yemekte bakla yapmış, bütün aile ölümüne zehirlenmiş. bir daha eve bakla girmedi. o ailede de girdiğini sanmıyorum.

Cinsellik konusunda araştırdığınızın çeyreği kadar çocuk eğitimi konusunda mı araştırsanız acaba birazcık. Eğitimci olmamız eğitimden anladığımız anlamına gelmiyor her zaman. Biraz okuyup araştırması, önce kendini eğitmesi lazım insanın.
Çok iyi bir eğitimci olarak bilinirim çevremde kolay kolay da çocuk dövmem rahat olun. Ayeıca halen eğitim alıp kendimi geliştirmeye de devam ediyorum. Yalnız bu durum normal sınırların çok çok üzerinde, hepimiz insanız, benim çocuğum karşıma geçip bana su getir, benimle oyun oyna, onu yemem şunu yap diye emir vermeye kalkarsa kesinlikle dayak yer. Ki diyemez çünkü asla o kadar taviz vermedim. Ha bu söylediğim de sabah akşam dövün falan demek değil. Sadece şoka girsin karşındakinin kim olduğunu hatırlasın diye olur.
Konu sahibi çok sabırlı allahtan, pedagoğa gidecek.

Belki bu konuda cok yazdim ama yasadiklarimi da aktarmak isterim. Belki size de tecrube olur. Oglum onceleri mesela kahvalti hazirliyordum. Iki dakika da uyduruk ayak ustu yiyip doydum diye kalkiyordu masadan. Cunku iceride oyunu kaliyordu kendince. Neyse kahvaltimi ben yapip tam masayi topluyordum iki dakika sonra gelip ben aciktim diyordu. Onceleri yeniden sofra kuruyordum. Baktim ki bu aliskanlik oldu ve her öğünde istisnasiz boyle yapiyor, "ben hazirladim sen doymadan kalktin, yeseydin. Ben gunde 8 öğün sana yemek hazirlayamam. Öğün saati yemeyi ogrenmelisin. Onun disindakilerde mutfak orada, kendine birsey hazirlayabilirsin" dedim. Simdi masaya oturup yiyor. Ancak bu sefer de ne zaman hadi artik yataga, yatiyoruz dedigimde biraz daha gec yatmak icin ben aciktim demeye basladi. Ergenlik, buyume cagi o yuzden boyle sanirim diye onceleri onu da yaptim. Gunde 4 öğün masa hazirliyordum. Sonra gercekten mi acikiyor yoksa yatmamak icin mi yapiyor diye, yatma vaktine dogru aciktin mi diye sormaya basladim. Yok diyordu. Hadi o zaman yatiyoruz gec oldu deyince de aciktim ama diyordu. Az once sordum ama yok dedin diyordum. Kalkip yine yemek hazirliyordum. En sonunda bu bu tam yatma vakti sofra hazirlama isi beni bezdirdi. Simdi artik benim gorevim 3 öğün, arada acikirsan ya da tam yatarken yemek istersen, mutfagin yerini biliyorsun diyorum. Cocuklar bile iyi niyeti cok guzel kullaniyorlar. Cok verici, fedakar olmak iyi degil. Hem bizler yoruluyoruz, hem de onlar kisiliklerini kazanamiyorlar.
Ergenlik donemi onlar icin mesela rüştünü ispat etme donemi. Herseye hayır dedikleri bir donem. Cocuklukta sorun yasamadigim oglumla ben simdi sorunlar yasayabiliyorum. Ki siz 8 yasinda bas edemiyorsaniz, ergenlikte hic bas edemezsiniz.

Çok iyi bir eğitimci olarak bilinirim çevremde kolay kolay da çocuk dövmem rahat olun. Ayeıca halen eğitim alıp kendimi geliştirmeye de devam ediyorum. Yalnız bu durum normal sınırların çok çok üzerinde, hepimiz insanız, benim çocuğum karşıma geçip bana su getir, benimle oyun oyna, onu yemem şunu yap diye emir vermeye kalkarsa kesinlikle dayak yer. Ki diyemez çünkü asla o kadar taviz vermedim. Ha bu söylediğim de sabah akşam dövün falan demek değil. Sadece şoka girsin karşındakinin kim olduğunu hatırlasın diye olur.

Eğitimci olduğunuza emin misiniz? Çünkü dayağı savunan bir eğitimci ile ilk kez karşılaşıyorum. Kk ilklerin mekanı gerçekten. Eğitim aldığınız hangi kurumda dayağın bir seçenek olduğu öğretildi merak ettim ben mesela.

hahahaa ilahi sonunda güldüm. ben de bakladan nefret ederdim ve ben bakladan nefret ediyorum diye annem yapmaktan vazgeçmedi. gelgelelim bir gün anneannem hastanede ameliyat olurken orda bir aileyle karşılaştı. gelin yemekte bakla yapmış, bütün aile ölümüne zehirlenmiş. bir daha eve bakla girmedi. o ailede de girdiğini sanmıyorum.
Ben de yazdığınıza çok güldüm
Zira yaşamak bile risk bu bakış açısına göre yaşamamamız lazım ölürüz diye
Ailenizin ilginç bir bakış açısı var ne diyelim sizin için iyi olmuştur ama

sabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki :KK43:
Bu kadar çok yemek seçmesi bana duyu bütünleme ile ilgili gibi geldi

Geçen senelerde okulda velilerin hangisine sorsam çocuğu ıspanak yemiyordu, kabağı ağzına sürmüyordu ama okul yemekhanesinde o yemekler çıktığında tabaklar bomboş oluyordu.
Çocuklara sürekli ne istersin diye arkalarında dolaşsak çoğunun isteği burger King çocuk menü olurdu.
Evet çocuğa alternatif sunulur, yemek alerjilerine dikkat edilir gerçekten sevmediği bir iki yemek olur ama sürekli sürekli yesin diye peşinde dolanmak sadece şımartmaya yarıyor.

1_Çocuk babasına çekmiş değil, babaya bakarak size nasıl davranacağını öğrenmiş 2_Eğitim vermeyi değil keyfine bırakmayı seçmişsiniz. Ellerini beline koyup kaynana gibi diklendiğinde. Ciddi ve kararlı bir ses tonuyla yanıtlayıp uyarmalıydınız. Size emirler yağdırdığında hemen uyarıp insanlara bu şekilde emir veremeyeceğini, böyle davranırsa asla istediklerini yapmayacağınızı belirtmeli ve bunu uygulamada göstermeliydiniz. Benimle oynaman gerekiyor derken bu şekilde onunla oynamayacağınızı, ancak güzel bir rica ile (örnek göstererek) bunu teklif edebileceğinizi ve siz de uygunsanız olumlu yanıtlayacağınızı göstermeliydiniz 3_ Telefonda ne yazdığınıza müdahale etmek yerine yetişkin insanların arkadaşlarıyla yazışmalarına, konuşmalarına, okuyup yazmalarına, özel anlarına karışmasını, sorgulamasının yanlış ve çirkin bir davranış olduğunu anlatmalısınız 4_ Yemek tercihi çocuğa bu şekilde yaptırılmaz! Yemekte hem ıspanak hem pırasa varsa 5 dk düşün bakalım hangisini yiyeceksin denir. 5_yememekte direnen çocuk diğer öğüne kadar arada başka gıda verilmeden bekletilir ve diğer öğünde aynı seçenekler tekrar sunulur. Ağlasa da zırlasa da müsamaha gösterilmez! Ara beslenmelere izin verilmez. 6_Sevdiği bir tatlı veya yiyecek ancak diğerini yediğinde onun olacak şeklinde sunulur 7_ Oyun kurarken olmasını istediğiniz şekilde bir rol vermek, masal anlatırken masal kahramanının annesiyle çok kibar ve nazik konuşmalarını vurgulamak, vs gibi kurgularla kibar, saygılı, yemek seçmeye, peynir zeytin vs de yiyen kızların çok güzel, akıllı, insanlarca hayranlık duyulan tatlı kızlar olduğunu vurgulamak, olumlu yönlendirmeyi sağlar ve 8_ Eşinizle ciddi bir şekilde çocuk eğitimi konusunda konuşun. Çocuğun birebir babanın yanlış, tembel ve emrivaki, hizmet bekleyen şekilde hareketlerini size yinelediğini, artık çocuklarına iyi ve doğru örnek olmanız gerektiğini, tüm bunların çocukların kişiliğini etkilemekte ve iyi olmayan kişilikte insanlar yetişyirdiğinizi anlatın. Bu konuda işbirliği yapmak zorunda olduğunuzu anlatın ve belli başlı kararlar alıp uygulamada da birbirinize sıkça hatırlatma sözü verin 9_ Kızınıza zorlamanızla bile olsa küçük, olumlu, güzel bir hareketinde memnuniyetinizi belirtip takdir edin. Genel bir düzelme gördüğünüzde onu fiziksel olarak da sevin, sarılıp öpün, arada sevdiği bir şeylerle ödüllendirin

Hiç şimartilmamıssiniz küçükken ondan bu nefret
Sevgi göstermekle şımartmayı karıştırmamak lazım, 2 evladım var durup durup sarılırım, öperim iltifat ederim, yanlarına yatar uyurum ama asla bana emir vermez yemeğe burun kıvıramazlar

Kızınız var ya benim kocamla aynı 🤦🏻‍♀️
adam çocuk menüsüyle besleniyor, kvgil her şeyi yer pişirir ama eşim yemek seçiyor diye ona ayrı pişirmiş hep ve ben lanet ettim artık!! Domates soslu makarna, haşlanmış tavuk, kuru köfte, bulgur pilavı, hamurişi ve kahvaltılık dışında bir şeyi severek yediğini görmedim. Ben ki çocukluğumdan beri yemek yaparım her yemeği yapabilirim ama yemin ederim hayattan soğudum artık hiçbir şey pişirmek istemiyorum. Senelerce eşimin sevdiği şeyler oldu sofrada, oğluma ek gıdaya geçişte her şeyi vermeye çalıştım ama bir süre sonra babayı model alıyor işte! O da babası gb besleniyor!

Şu an üçüncü evladıma gebeyim ve bir milat oldu benim için, pazara gidiyorum her sevdiğimi istediğimi alıp pişiriyorum, oturup afiyetle yiyorum. Oğlum bazen yemeklerin suyundan istiyor ekmek banıyor, bazen de onlar tost kahvaltılık yiyor ben mis gb tencere yemeği yiyorum. Gerçekten dünya varmış!

Diyeceğim o ki lütfen evin aşçısı gb davranmayı bırakın, o yol iyi bir yere gitmiyor. Akşam toplayın milleti masaya deyin ki ben şu şu durumdan memnun değilim, bundan sonra kurallarımız bir olacak! Ve taviz vermeyin.

Kelime hataları için pardon. Malum klavye hataları oluyor. Çocuğunuzdan şikayet etmek yerine geç kalınmış bir eğitimi bir an önce elinize almanız gerektiğini de belirtiyorum ısrarla!

Çok iyi bir eğitimci çocuğu ve davranışlarını görmeden anneye dayak at tavsiyesi vermez, üzgünüm. Hatta çocuğu gördüğünde bile vermez. Hatta ve hatta çok iyi olmayan bir eğitimci bile vermez. Biraz daha eğitim alın siz...

Şuan an itibarıyla yaşanan durum emek emek yaptım tabi ne yapıcam diye kafayı yedim neyse yaptım masaya oturduk.ben yemem keşke patates kizartsaydın dendi getirip patatesleri önlerine döküp kızartın kalkın sizde yen bende yiyeyim diyesim geliyor

İnsan deliye dönüyor herkesin işten gelicegi saat hazırlanıp eve girene hadi yemeğe dışarı diyesim geliyor. :sinirli:

Şuan an itibarıyla yaşanan durum emek emek yaptım tabi ne yapıcam diye kafayı yedim neyse yaptım masaya oturduk.ben yemem keşke patates kizartsaydın dendi getirip patatesleri önlerine döküp kızartın kalkın sizde yen bende yiyeyim diyesim geliyor

İnsan deliye dönüyor herkesin işten gelicegi saat hazırlanıp eve girene hadi yemeğe dışarı diyesim geliyor. :sinirli:

Diyesiniz gelen cümleyi söyleyin. Benim eşim de bazen mevcut yemeği istemez ancak kalkar peynir ekmek alır dolaptan onu yer. Çünkü beğenmemesi onun problemi, çözmesi gereken de o. Bana patates kızart dese, aynen düşündüğünüzü söylerim.

Diyesiniz gelen cümleyi söyleyin. Benim eşim de bazen mevcut yemeği istemez ancak kalkar peynir ekmek alır dolaptan onu yer. Çünkü beğenmemesi onun problemi, çözmesi gereken de o. Bana patates kızart dese, aynen düşündüğünüzü söylerim.
İnsan yoruluyor sonuç patates kızartması daha makbule geçiyor.

Az yende köle tutun...başta suan yaşadığım için aileme ve böyle yapan herkese diyorum

Ben de yemek seçen bir insanım ve annem bu konuda benden gerçekten çok çekiyor. Yani sevdiğim yemek olursa hasta olana kadar onu yiyebilirim tüm gün ama sevmezsem de ağzıma sürmem.

Mesela bugün evde fırında tavuk vardı ama benim yemeyeceğimi bildiği için annem bana ayrı yemek hazırladı. Böyle bir talebim de yok yanlış anlaşılmasın, sadece kocaman olmama rağmen annem hala peşimde dolaşır ne istiyorsun diyerek.

Ayrıca ben de çok dağınık ve hiçbir işten anlamayan bir insanım bunun için de sadece annemi suçlamam doğru olmaz ama gerçekten otorite olmayan bir evde büyüdüm. Bugüne kadar bana bir şeyleri öğretmek yerine hep kendisi yapmayı tercih etti.

Yani şimdi çocuk diye geçiştirebilirsiniz belki ama benim gibi biraz büyüdüğünde beceriksizliği sinirlerinizi daha çok bozabilir. Üstelik çocukken kazanılmayan alışkanlıkları sonradan kazanmak zor oluyor.

Son olarak her yemeği yemiyorsa sevdiği bir alternatifi evde bulundurabilirsiniz belki. Ben yiyecek hiçbir şey bulamazsam tahin pekmez yerim mesela. Sevdiği sağlıklı bir atıştırmalık varsa seçenek olarak onu koyun önüne, yemezse de hiç ilgilenmeyin.

Dayak cennetten çıkmadır diye boşuna dememişler, öğretmenim eğitim psikolojisini de iyi bilirim ama kızınızın şu anda en büyük ihtiyacı ağzının ortasına inecek bir tokat.
Kızınız evde otoritenin kim olduğunu bilmiyor, hatta otoriteyi kendisi sanıyor, koyun önüne yemezse aç kalsın, susamış mı kendi almazsa susuz kalsın hiç oralı olmayın, 1 yıl daha kontrol altına alamazsanız bir daha hiç kabul etmez otorite olmanızı
Ben çoktan vurmuştum ağzına, çok sabırlısınız bence
ağzım açık okuyorum şu yorumlarınızı gerçekten... bakın çocuk doğar,paketlenip hazır halde eve gelmez. dolayısıyla sıfırdan bir karakter oluşturmaya başlar. bu karakteri de aile belirler,yani nasıl alıştırır-yetiştirirsen o yönde bir karakter kazanır (evdeki her bireyden bir şeyler alır.)

burada babasını da örnek almış,annenin sürekli seçme şansı vermesinden faydalanmış ve almış başını gitmiş. yani suç çocuğun değil. doğduğu büyüdüğü evde ne varsa onu alır çocuk. durum böyleyken, yanlış yetiştirme yüzünden çocuğu niye dövsün anne baba? konu sahibi ve eşi kendi yanlışlarının cezasını çekiyorlar. çocuk ne görürse,ne verilirse onu yapıyor. yapmayın Allah aşkına.

siz şımartmamışsınız,anne figürüne saygı duyması gerektiğini öğretmişsiniz ki sizin çocuğunuz böyle olmamış demek ki. ama burada konu sahibi ve eşinden ne gördüyse onu alarak büyüyen bir çocuğa ne diye dayak atılsın,iyi misiniz?
hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz,
ne münasebet? ne demek yahu? böyle uygulamalar yüzünden dayak arsızı olup çıkıyor çocuklar işte. dayaktan korkutarak eğitim mi verilir??

sonra biz de zamanında az dövülmedik diyip dayağı meşrulaştıran ebeveynler yetişiyor sayenizde.

ha boşa atıp tutmuyorum,ben de işin içindeyim, merak etmeyin.

ebeveynlerinin hatalarının cezasını çocuklara ödetmeyin.

Kardeşini kıskanıyordur, o nedenle iyice sabrınızı deniyordur. Kıskanmaz demeyin. Benim oğlum ds 8 yaşında, kardeşiyle çok ilgilendigimde yüzü düşüyor.
Ben oyunla çok eğittim oğlumu. Oyunda bi karakter belirler çaktırmadan oğlumun kötü huylarını karaktere yüklerdim. Oyun terapisi gibi.Hatalarını görmesinde çok faydasi oldu.
Eninde sonunda düzelecektir, olgunlasacaktir annesi.
Bu kadar bunaltmayın kendinizi.
Dayak diyenlere de aldırmayın. Dayak cennetten çıkma filan degil. Cehennemin dibidir.

Back
X