yemek derdi

ben yiyeyim mi sizin yerinize burda daha 11 saat biri de çıkıp desin yassy sen kim gözleme kim diye

Senelerdir düdüklü kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
Tefalin zaman ayarlısı var bizde,geçen yıl yeniledik düdüklüyü,çok memnunum.

buharli pisirme aparati var
ben ikeadan aldim sebzeleri icinde hasliyorum. brokoli karnibahar havuc bezelye patates... brikoli salatasini cok severiz biz esimle artik garnitür almak yerine buharli pisiricide pisiriyorum mesela

gecen esim hindi fileto almis, yarim cay bardagi sut bi dis sarimsak rendesi azcik zeytinyagi tuz karabiberle yarim saat beklettim. tavada kizarttim gayet guzeldi tadi ve yumusakti hindi icin, benim vaktim yoktu siz iki uc saat bekletin daha da guzel olur

ay çok teşekkür ederim. ❤ ekran görüntüsünü aldım bu akşam deneyeceğim büyük ihtimalle.

bu tarifi normal bildiğimiz yoğurtla yapıyoruz dimi marketten alınan? bir de süzme yoğurt vs ise onun pek iyisini bulamayabilirim. :)

yememk yapmakta ayri bir marifet elinin lezzeti olmasi lazim:) yemek yapmak var ama lezzet katmak ayri sen pisirme suresine bakmadan yapiyotsun bence bak mesela ben ispanagi yaparken guzelce yikarim .biraz ince dogramaya ozen gosterim. zeytin yagiyla guzelce buharinda. pisiruim taki cokene kadar sonra soganlarimi ince ince dograrim onuda kavururum. bir iki kasik pirinci yikayip .onulada salcayi baharatlari guzelce kavururum. tuzunu atarim . ve bir iki. pardak kaynar suyla 5 dk pisirip altinini kisip buhariyla pisirim harika oluyor bu bir ornek zeytin yaglilari unutma once biraz buhariyla pisir corba yapiyorsanda. terbiye icin az koy cok koyu mama gibi oluyor bunlar tuyo. yapamak istedigim yemek varsa bana ozelden yaz anlatirim. ayrintiya kadar

Rica ederim. Evet evet market yoğurduna göre verdim. Belirtmemisim. Süzme yoğurt yoğun olduğu için yarı miktarı yetebilir.

terbiye ne demek şimdi tariflerde de genelde "terbiyemizi yapıyoruz" gibi yazıyor ama ben onu bilmiyorum ki. geçen gün çorba için araştırdım mesela sütlü terbiye diye bir şey, onu farklı tariflerde de kullanabilir miyim?

Yassy, ben yemek yapmayı bilmeden 27 yaşına kadar yaşadım
Anne evinde zaten yapmadım, öğrenciliğimde de kankeyto olmadığımız lokanta yoktu ve abur cuburlar... Hala daha bu huyumdan tam tekmil arınabilmiş değilim gerçi.

Evlendiğimde, çok sevdiğim ve elinin lezzetine güvendiğim bir iki abla ve teyzeden, annemden ana tarifler aldım ve bir deftere yazdım ne olur ne olmaz diye; sonrası kendiliğinden geldi ve 2 aya kalmadı jet hızında bir saatte 3 çeşit yemeği çıkarabilen, lezzet ve görüntü olarak beklenileni veren bi elim oldu. Ha şuna inanırım, insanın elinin lezzeti diye bir şey var ama bu lezzet "İyi yemekten anlamak" ile ilgili.

Benim anneannenin lafları bitmez; gelin olup giderken (Gelin olmuş gidiyorum o sıra arabesklere bağladım :..( ) yemek konusunda annem anneanneme "Bari X yemekten anlıyor olsun" demiş (Eşim bari yemek bilsin bizi kurtarsın anlamında) Anneannem de "Damağının tadı olanın elinin lezzeti de olur, yemek yemekten anlayan yapar da hiç merak etme sen Gangsta şaşırtacak seni" demiş (Anneannem aşçıydı).

Evlendiğimde ilk yaptığım yemek, kuru fasulye pilav ikilisi. Bunları iyi yapan her yemeği yapar gibi bi çizgisi var anneannemin, bilmiyorum neden muhtemelen su, yağ dengesi testi gibi bir şeyden geçiyorsun bu ikisinde. :) Ben de bu ikisini denedim. İkisi de çok güzel olmuştu ve muhtemelen sebebi de yaparken -kötü mü oluyor, tarifi tam bu muydu- diye umurumda olmaması ve kademe kademe su dökerek gözlemlememdi. Yani tamamen göz kararımı yapılandırdığım denemelerdi, damak zevkimi baz alarak ve her kademede tadına bakarak da tuz ve baharatları ilave etmiştim. Diyeceğim o ki, "Pasta,kek" gibi tam ölçü istemeyen tarifleri ilkten kafana göre yap ve özgür düşün. Atıyorum 2 bardak pirince 3 bardak su filan uğraşma; pirinci koy, pirinç ile aynı hizaya gelecek kadar suyunu koy (Tencereye bak yani, ölçün tencere olsun); çekti mi yumuşadı mı bak, olmadı mı, biraz daha sıcak su ilave et bekle bak, olmadı mı biraz daha... Sonra tencereyi bir parmak geçecek kadar su eklemen gerekir ya da pirinçleri şu kadar görecek kadar su katsam yeterli demeye başlarsın. Anlatabildim mi bilmiyorum. Yani tarifini yaratabilirsin böyle.

Aldığım ana tarifler ise şöyle: Bakliyatlar su çeker, sebzeler ve etler su salar, pişme sırası sert olandan yumuşağa doğrudur, ne kadar küçük doğrarsan pişme süresi o kadar azalır (Kabak ile patlıcanı aynı anda atıp kabağı eritmeden pişirdim mesela doğrama farkı ile ); patates tuzu alır, terbiye şöyle yapılır, krema şöyle kullanılır, su fazlaysa buharlaştırabilirsin, tuzu- baharatı kademe kademe at, yemek yaparken gerektiğinde tatmaktan çekinme, acısını alacağın sebzeleri tuzlu suda beklet/limonla ov... vb
Yani bir yemeğin baştan sona tarifi yerine kurtarıcıları en başta alarak başladım; aslında bu tamamen kimya, deneyleme ve alışkanlığa dönüştürme işi.

İyi yemek yerim diyorsun, iyi yemek yiyen iyi de yapar; sadece zamana ve pratik bilgiye ihtiyacın var demek ki.

terbiye kivami koyulastrmak icin mesela arkadas ornek vermis yogurt corbasi tarifi. onun unuyla yogurdunu fazla koyarsan mama gibi olur:)

Bir de en son suyunu eklerken kontrollü olsun. Suyun tam ölçüsünü veremedim şimdi ben göz kararı yapıyorum. Karışımın beyazlığı kaybolmayacak kadar suyunu ekleyin. Çok yoğun olursa sorun değil piştikten sonra kaynar su ekleyerek açabilirsiniz.

tereyagi ile baharatlari. boyle guzelce kavurup. corba atinca o nane kokusu buram buram kokuyo:)harika gebelikten dolayi icemiyorm o ayri

Yemek yapmaktan nefret ediyorum. Hani sevmiyor değilim bildiğin nefret ediyorum. Buna rağmen 5 yıllık evliliğimde son iki yıldır insan içine çıkaracak yemekler yapmaya başladım. O da oğlum büyüyüp gıdaya ihtiyaç duyduğu için :)

İlk yaptığım köfte kızartırken yağda dağılmıştı. Süzgeçle çıkarmıştım ahshsh. Pilavı puding kıvamında yapıyordum. Mercimek çorbam yedikçe çoğalıyordu çünkü her seferinde üzerine su ekliyordum puding kıvamında olduğu için.

En nihayetinde şu an lezzetli yemekler yaptığımı söyleseler de ben hala yapmayı sevmiyorum. Bu konuda kendimi geliştirmek gibi bir niyetim de yok. Çok takılma yani. Karnınızı doyuracak ölçüde yapsan kafi.

tereyagi ile baharatlari. boyle guzelce kavurup. corba atinca o nane kokusu buram buram kokuyo:)harika gebelikten dolayi icemiyorm o ayri
Aynen tereyağıyla daha lezzetli oluyor tabi. Hamileyken midemi bastırıyordu benim de. İyi geliyordu. Allah kolaylık versin. Bulantı zor.

hepsini kopyaladım sindire sindire birkaç kez daha okurum ben, harika öneriler vermişsin. :)

ya mesela bak balkabağı çorbası çok severim türkiyede de yurt dışında da inanılmaz güzel çeşitlerini içtim. çorbayı yapayım dedim annemin bana verdiği tarifte kremayı suyla inceltmem gerektiği yazmıyor. patates havuç filan var e onları da atınca benim çorba mama oldu. milana yazdıktan sonra çaktım ama ben bunları kendim bilemem ki moralim çok bozuldu birkaç kez öyle olunca...

şimdi sana da sorayım o zaman mantarlı et sote yaparken resmen mantar can çekişip jöle oluyor. napıcam ben

Aynen tereyağıyla daha lezzetli oluyor tabi. Hamileyken midemi bastırıyordu benim de. İyi geliyordu. Allah kolaylık versin. Bulantı zor.
cok zor canim sag olun aslinda. bizim oralarda. yogurt. cobasinin icine. nohut. bide .yesil nane bile koyulur aslinda bu corbanin bir suru ornegi var manti. ile bile yapan makarnayla yapan cok cesit turk mutfagi kadr z3ngin mutfak var mi

Damdancim balkabagi corbasi mercimekten bile basit ve inanilmaz saglikli , bizim kulturumuzde yok sonradan şık restoranlar falan yapinca tanidik biz ama cok kolay yapimi , ve cocuklar icin inanilmaz saglikli , tavsiye ederim mutlaka

cok zor canim sag olun aslinda. bizim oralarda. yogurt. cobasinin icine. nohut. bide .yesil nane bile koyulur aslinda bu corbanin bir suru ornegi var manti. ile bile yapan makarnayla yapan cok cesit turk mutfagi kadr z3ngin mutfak var mi
Aynen farklı türleri var. Buğdayla yapıyorum bazen. Buğdayla birlikte de çok yakışıyor nohut. Bazen yeşil mercimek. Bazen kırmızı mercimek. Hepsini de çok seviyorum. Bunlarla yapınca önceden haşlamak gerekiyor tabi bakliyatlari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…