yemek derdi

O zaman tutması garanti basit yemeklerden başlayın. Ardanın tarifilerini öneririm. Sebze yemeklerini soğan salça kavurarak değil de çiğden güzel bir zeytinyağıyla yaparsanız büyük ihtimal lezzetli olur. Fırın yemekleri de kurtarıcıdır genel de tutar. Yurt dışında bulması daha kolaydır, Olmadı şu yavaş pişiricilerden alın, malzemeyi koyun, süresinde o yapsın size çok iş düşmez o zaman. Et de pişirir hem onlar. Eti ya da tavuğu sarımsak, soğan ve zeytinyağında beklettikten sonra fırına atın, yanına buharda haşlanmış sebze. İki deneme olmazsa üçüncüde illa ki olur.gibi gibi. Nette kolay ve öğrenci tipi lezzetli tarifler çok var. Eliniz yapa yapa lezzetini de alıcaktır.pizza mı seviyorsunuz misal, hazır ekmek hamuru bulabilirseniz üzerine domates sos ve tek çeşit bir peynirle bile lezzetli pizza yapabilirsiniz. Öncelikle basit, çok malzeme olmayan şeylerle başlarsanız hem eliniz alışır hem de lezzeti yakalamanız kolay olur. Her türlü de dışardakinden daha sağlıklıdır.

O kadar çok yeteneğin varken bunu geliştirmeye vakit bulamamak da ne bileyim, biraz şov bence. Benim kusurum da bu olsun de geç

ohooo mesela oturur sana iki günde güzelinden bir zeka oyunu yazarım buglarını vs giderip çıkarırım ama yemek deme onu yapamam işte ay sinirlerim bozuluyor böyle olunca

Aşk kat yemeklerine :)
Benimkiler yaptigim birseyi cok begendiginde oyle derim onlara , size olan askimi kattim icone derim pek mitlu oluyorlar
Kuzucum yapa yapa alisacaksin ama severek yap , ben birseyi sevmeden yaparsam bi moka benzemez ama gercekten keyif alarak yaptigim yemekler de sahane oluyor
Baska da birsey bilmem yemek konusunda

Sassy kötülemek gibi olmasında nefis yemek tarifleri leş gibi geliyor bana. Hiçbir tarifi tam tutmuyor. Ben oradan bakıp “ya siz ne bilirsiniz, bunu insan yer mi” diyip kafamdan yapıyorum.

Püf noktaları deneyerek öğreniyor insan. Mesela sotelik tavuğumu kızgın yağa attıktan sonra sadece 1 kere karıştırıp kapağını kapatmam gerekiyormuş. Haşlama tavuk gibi olup dağılıyordu. Suyunu tamamen çekipte kızarma aşamasına geçince karıştırmaya başlıyorum, mis gibi soya soslu tavuklar çıkıyor.

Et suyu koymadığım birçok çorbaya -bknz; mantar, şehriye, tavuk suyu- maydanoz koyuyorum. Genelde her çorba ve yemeğe 1 diş sarımsak rendeliyorum. Neredeyse her şeye karabiber kullanıyorum.

Kerevizin yemeği, pırasanın böreği, karnabaharın ve kabağın kızartması, brokolinin haşlaması güzel oluyor. Ben hepsini sulu yemek şeklinde yapmaya çalışıyordum.

Bildiğim bir yemek olursa her zaman yardımcı olurum, mesaj atabilirsin. Zevkle yemek yenmeyen bi hayat boş hayattır bana göre. Çözelim bu derdini

ohooo mesela oturur sana iki günde güzelinden bir zeka oyunu yazarım buglarını vs giderip çıkarırım ama yemek deme onu yapamam işte ay sinirlerim bozuluyor böyle olunca

Beynin reddediyor yemek yapmakla vakit kaybetmeyi. Alışık değil çünkü. Dalga mi geçiyon lan benle diyor, olaya kendini vermiyor

Şaka bir yana basit yemeklerden başla. Hırs yapma ben komplike yemekleri bile yaparım diye. Basitten karmaşığa git. Farkediceksin zaten hemen hepsi benzer adımlardan geçiyor. Biraz oturttuktan sonra da şov yapmaya başlarsın

Pes etmeeden denerseniz zamanla lezzetli olacaktır :) Başta ben de neler yaktım neler attım...

Videolu tarifleri tavsiye ederim. Bir de yemek yapmaya yeni başladıysanız kolay şeyler seçin :) Bal kabağı çorbasını tutturmak pek kolay olmayabilir.
Yumurtalı tariflerde yumurtayı iyice çırpın kokusu çıkar. Tavuklu tariflerde limon ya da sarımsak ekleyin koku için.

Saasy

Çok da zorlamamak lazım

Balkabağı çorbası vs restoran yemeği aşçı değiliz ki biz

Bol fırın yemeğine yüklen

Al iki parça et kes yanına patates at fırına oldu bitti

Düdüklüde de iki tarif öğrensen yeter

Pilav vs denedikçe oturur

Biraz da salata meze oldu sana mükellef yemek

Kimyon benim yemeklerimin sırrıdır değişik lezzet katar

Ha bir de ıspanak vs kötü yapraklarını iyi ayıkla o da bozar yemeği yani nerede ise yarısı gider ama tadı düzgün olur

Görümcem neden benim ıspanağımın iyi olduğunu onunkinin kötü olduğunu bir türlü çözmemişti

Bir gün ben o yaparken gördüm anladım ama söyleyemedim yani dış yaprakları lezzetsiz ve çabuk bayatlıyor

Çorbayı yaptıktan sonra su ekleyip inceltebilirdiniz belki. Yeni yemek yapmaya başlayanların en büyük eksikliği baharat ve tuzu az koymaları oluyor bence. Yapılan yemek de tatsız oluyor o yüzden. Yemek pişmeden önce tuzu atarsanız pişirdiğiniz etin, sebzenin içine işler ve daha lezzetli olur. Sonradan atıldığında sadece yüzeyde kalıyor. Tuz yememeniz gerekiyor diye bir durumunuz yoksa yeteceğini düşündüğünüzden daha fazla tuz atın gerçekten çok olursa bir dahakine tam ayarını tutturursunuz. Karabiber neredeyse her yemeğe olur. Onun dışında da yemeğine göre uyum sağlayacak baharatlar vardır. Yemek tariflerine bakarak deneme yanılma yoluyla öğreneceksiniz bunları da. Mesela neler yapıyorsunuz yemek olarak tadını nasıl beğenmiyorsunuz? Burada yemek yapmayı bilen çok var daha ayrıntılı yazarsanız her biri için püf noktaları gelecektir.

Zamanla eliniz alışır.
Biz karı koca hiç yemek seçmeyiz, her şeyi pişiririm.
Fena olmaz yemeklerim.
25 yıllık evli olunca insan kendini geliştiriyor.
Geçen pazardan çok körpe bir bağ pazı aldık.
Kıymayla soğanı kavurdum.
Üzerine doğradığım pazıları attım.
Biraz da kırmızı (kapya) biber doğrayıp,
tavanın kapağını kapattım.
Hafif ölünce, yazdan yaptığım domates konservesinden ekledim 4-5 kaşık.
5-6 dk sonra da altını kapattım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döktük,bayıla bayıla yedik.
Hem kolay,hem sağlıklı,hem de lezzetli oldu.
Zor bir şey değil yemek yapmak,isteyen herkes yapabilir.

39 yasindayim... kızımın en severek yedigi yemeğim mantı...hazır mantı kullandığımı söylememe gerek yok sanirim Eşim çok sık mutfağa girmez ama yaptığı herşey "lezzetli " oluyor. Benim yemeklerim ise tamamen yemek yemeyi sevmem nedeniyle bitiyor Ben kendimi bu şekilde kabul ettim

ben bir kez kendimce bir tarif uydurmaya çalıştım da az kalsın zehirleniyordum burada da baya dalga geçtik benim yemek yapabilmem için gerçekten tarife ihtiyacım oluyor. bir de mesela tarifte "şöyle bir kavurun" diyor. e öyle bir kavurmak ne yani süre versene ben ne bileyim ne kadar kavuracağımı

yemek yemeyi çok severiz yani ben hasta olmasam eminim her gün yaptığım yemeği çöpe döker hamburger yemeye giderdik. ben yiyemeyince sevgilim de yiyemiyor beğenmese de beğenmiş rolü yapıyor sanırım. bu yazdığınız tarif pazı ne bilmiyorum da ıspanakla olur mu?

Yemek dediler yettim geç kalmadım ya
Ben pek çok yemeği yapabilirdim de şu pilavı beceremezdim. Meğer ölçüsü varmış. O ölçüyle kısık ateşte pişirince oluyormuş. Annem göz kararı pişirirdi. Gözüm kararsizsa demek ki beceremezdim. Şimdi annem benden tarif istiyor en basit en temel yiyeceklerden başla hepsinin bir püf noktası var ve evet çoğu tarifte artık bunlar bilinir diye yazılmayabiliyor. Mercimek çorbası 1'e sekiz ölçüyle yapılıyormuş mesela. Menemen sade biberli yapılınca daha hafif bir oluyormuş. Soya soslu tavuk diye bir gerçek var muazzam. Bir de biftek pişirirken pişmeye yakın biraz tereyağı ete muazzam bir tat katıyor. Sen ne pişirmek istediğini söyle yeğenim biz yardımcı oluruz

babam gelince adama tam 5 kilo kıymayla köfte yaptırdık. bir yandan yapıp bir yandan da "evladım ölçülü yiyin bak gut olursunuz bu ne" diyordu. 2 haftaya da benimkinin anası gelecek biraz da ona yaptırırız gelince artık isyan bayrağını çekmek üzereyiz resmen yemek saatinde evde bir sessizlik oluyor.

ay mantarı çok severiz ama sevgilimin de huyudur etsiz yemek yemez. mantarlı et sote yapmaya giriştik allah o mantarlar kendinden geçti. böyle jel gibi oldu kusmamak için zor durdum yerken o kadar kötü bir his bıraktı ki. mantar sote tarifi alırım bak varsa püf noktası.

cidden keyifle yemek yememek çok zor ya resmen masada 10 dk filan kendimi sorguluyorum

ıspanağı paketli alıyorum öyle açık satılmıyor herhalde hiç görmedim. annem söylemişti sirkeli suda bekletiyorum. bir de yapraklarına dikkat edeyim artık. mesela geçen sefer çok büyük doğramışım resmen spagetti gibi oldu sinirden gülerek yedim ama nasıl yedim bir de bana sor...

düdüklüden ben korkuyorum bu arada onu sevgilime açtırırım genelde geç geldiği için düdüklü askıda kalıyor azıcık. düdüklü fobimi yenersem iyi bir adım olur herhalde.

valla benim de gözüm kararsız elim lezzetsiz niye böyle oldum ki ben

burada büyük patatesler biraz kart oluyor tatsız tuzsuz. baby patatesler var tatlı patates diye geçiyor. onlarla fırında tavuk yapayım dedim. çok saf oldu ya. halbuki orda yazdığı gibi de yapmıştım sosunu filan ama bildiğin böyle saf tatsız tavuk, tek tat patatesin hafif tatlı tadıydı. onu da üstüne bol bol pulbiber dökerek bir şekilde yedim. varsa 1 adet fırında tavuk tarifi alırım.

Olur tabii,bazen ıspanakla da yapıyorum.
Pazı ıspanağın akrabası zaten.
Yaprakları ıspanaktan daha büyüktür ve yeşildir.
Bazen hafif haşlayıp dolma sararım pazıyla.
Yanına da biraz soğan dolması yaparım.

O gün pazarda,pazı o kadar körpe ve küçük yapraklıydı ki 'al beni' dedi adeta.
Beykozlu iki tezgah var bizim pazarda,ürünleri taze ve kendi bahçelerinden.

Hazır yufkadan pazılı veya ıspanaklı gözleme veya börek yaparım bir de.
Beşamel soslu ıspanak da güzel olur.
Zeytinyağlı,arpacık soğanlı ve havuçlu ıspanak kökü de yaparım.
Ay S sassyassyy akşam akşam gözleme istedi canım ama saat 19:00'dan sonra bir şey yemiyoruz ne yazık ki.

Seviyorsanız yoğurt çorbasi tarifi vereyim size. Sıcak suyla açma kesilme olmadan kolayca. Yapar üç gün kadar yersiniz yanına ek birşeyle. Genelde sevilir ama damak tadı tabi. Ben yine de vereyim.
İki çorba kaşığı un
Üç normal su bardağı kadar yoğurt
Dört çorba kaşığı kadar pirinc
Tereyağı (yoksa sıvıyağ da olur)
Nane
Pul biber
Tuz

Yapacağınız orta büyüklükte tencerenin içine yoğurt ve unu koyun üzerine bir su bardağı kadar soguk su katıp tel cirpiciyla pürüzsüz olana dek çırpın. İyice cirptiktan sonra üzerine tencerenin birkaç parmak altına gelecek kadar (taşma olmasın diye) soğuk suyu ekleyip tekrar şöyle bir karistirdiktan sonra pirincini ve bir çorba kaşığı sıvıyağ ( kesilmesini önler) ekleyin. Ocağa koyup yüksek ateşten bir tık az ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırmak şart. Kaynadıktan sonra tuzunu atıp ocağın altını kısın ve on beş dakika kadar pişirin. Sonra altını kapatın. Üzeri için bir çorba kaşığı tereyağı ya da o miktara denk sıvı yağı küçük bir tavada ocağa koyun içine bir tatlı kaşığı nane ve bir çağ kaşığı kadar da pul biber katın. Şöyle bir isindiktan sonra, yakmayın sakın, hemen ocagi kapatıp çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.

İnsan kendi yaptığını da beğenmeye biliyo başkasının yaptıpı hazır yemek daha lezzetli olabiliyo
Deneyerek yapa yapa elin alışır baharat kullan ölçülere dikkat et ama az az tadına baka baka ekle
Benim eşim de beğenmezse lezzetli olmasa yemez annen mi eşin mi deseler eşim der anasında 2gün aynı yemek yenir bitmediyse 3gün ama bizim evde her güne taze yemek olur az yaparım 2yada 3 çeşit olur tek kabul görmüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…