yemek derdi

Yıllar önce çok marifetli bir ablayla tanıştım ne lezzetli yemekler yapıyordu puf puf boğaçalar çıtır börekler hamsili pilavlar neler neler parmaklarını yersin Birgün dedim ki ya bu bence yetenek elin lezzetli yok ablacım dedi ben ilk evlendiğimde makarna yapmıştım birbirine yapışmıştı hamur olmultu soğuk suya direk atmıştım makarnaları meğer kaynar suya atılırmış düşün o kadar bi haberdim yemek yapmaktan ama sonra yapa yapa yaka yaka tatsız tuzsuz yapa yapa alıştım keşfettim mutfağı demişti

ben haslayip buzluga birer su bardagi olcusuyle posetleyip koyuyorum, en kolay corba benim için bu oluyo hem de cok sağlıklı

Yeni evlendiğimde soğan koymadan kurufasulye yaptığımı bilirim hiç aklıma gelmemişti bilmiyordum ama şimdi istediğim herşeyi yapabilirim,içinden geliyorsa yapa döke öğrenirsin

Etin pişme süresi mantardan daha uzun, eti koyacaksın önce, sonra mantarı ve mantarı mümkün olduğunca çok küçük doğrama. Eğer ilk etapta ikisini bir arada pişirmekte zorlanırsan, ayrı ayrı pişirme ve sonra bir araya getirme seçeneğini de kullanabilirsin mutfakta çareler tükenmez :)

Şuna inanın.Bir süre sonra hayli yol katetmiş oluyorsunuz.
Ben eşime ne pilavlar,ne yemekler yedirdim.
Düşman başına aman aman.

bu bi arkadasimin tarifi

ne kadar yicekseniz kanati alin, tuz karabiber pul biber kekik damak tadıniza göre ve tereyagini (oda sisinda olcak) karistirip mincikliyosunuz sonra dogru dogru firina

tahminimce bir kilo kanat icin iki yemek kasigi tereyagi yeterlidir

o kadar agzi sulanarak anlatiyodu ki, denemedim ama tarif hep aklimda ve guvenirim arkadasin yemek zevkine

bide nette yazan tariflerin tutmama nedeni adam x marka pirinc kullaniyo 1 e iki ölçü cok guzel oluyo ama siz y marka buluyosaniz 1 e iki ölçüde lapa da olabilir sertte olabilir, ayni sekilde kuru fasulye nohut icin de gecerli bu

Mantarın her hali çok güzel ya. Mantarı incecik incecik kesip kızgın yağa atacaksın, o hemen suyunu salıyor zaten et gibi. O arada tuzunu karabiberinide atıyorum ben. Suyunu çekince baya kavuruyorum. Kızarmış gibi oluyor aynı. Isırınca böyle kırt kırt ses gelmiyor. Et sote içinde eti önce haşlıyorum, sonra kavuruyorum kenara alıyorum. Soğan ve biberi kavurup mantarla eti ekliyorum. Az salça, azıcık minik minik doğranmış domates, azıcıkta su-etsuyu karışımı, tamam.

Sabah kahvaltıyada kavrulmuş mantar+küp sucuk+kaşar peyniri karışımı mükemmel oluyor. Canım mantar. Omlete pizzaya, ete tavuğa, her şeye oluyor.

Zamanla oluyor, ilk denemeden elim lezzetli diyenlerden değilim bende ama şimdi kızım anne mis gibi kokmuş diyince mutlu oluyorum resmen.

Azıcık sabır, azıcık pratik. Aynı yemeği 3-4 kez yapınca pratikleşiyor insan, denemeye devam.

Bazı insanların el lezzeti yoktur malesef bazıları çok basit yapar çok lezzetli olur bazıları ne yaparsa Yapsın olmaz mesela benim yemeklerini herkes çok beğenir elin çok lezzetli der ama ben beğenmem nedense bende başkalarının basitçe yaptığı yemeği çok beğenirim.

S sassyassyy
Pırasa,ıspanak,brüksel lahana ve pazı için geçerli olabilecek bir tarif vereyim benzer..
En az 2 soğanı tercihe bağlı bir tür yağda iyi kavurduktan sonra yukarıdaki sebzelerden herhangi birini (pırasa ise çok ince doğranacak) + yine tercihe göre şekilli doğranmış havuç+2 yemek kaşığı kadar pirinci çok çok az suyla(yarım çay bardağı diyelim, o da pirinç için,yoksa sebzelerin suyu yeter)ağır ateşte pişiriyoruz.Salça yok.
Burada pirinç sorun çıkarabilir,sert kalabilir; önceden ıslatılmış olmasını önerebilirim.Ben pırasa ve ıspanağa yumurta da çırpıyorum.Çok fazla pişirmeyin iyi olmaz.Sulu bir yemek olmayacak.Diple deniyor sanırım bunlara..
Ama muh-te-şem !
Bazı çorbalarda altını kapattıktan sonraki durumu öngörmek gerekebilir.Mercimek gibi..Ya da şehriyelerin bekledikçe şişmesi gibi..Yayla çorbası bile nedense katılaşıyor, su tadı gelmeyecek şekilde duru bırakmakta fayda var.

Ben ilk pilav yapisimi anlatayim mi
Pirinci kaynatip sehriyeyi tavada kizarttim gerisini anlatmiyorum
Yani benden bişey cikiyorsa artik,senden hayli hayli cikar sadece pratik lazim...

Kahvaltı için verdiğiniz tarifte üçünü birden kavuruyor musunuz ? Yoksa sıcakken kaşar mı ilave ediyorsunuz ?

Açılın, eskilerin yemek yapamayan beceriksiz Astoria'sı geldi ehehe.

Ben yemek yapmaya ayrı eve çıktığım zaman başladım. Normalde benim yemeklerim asla ve asla güzel olmazdı, yenilebilir kıvamından "Ellerine sağlık" kıvamına geçmesi uzun süre aldı.

Ben de yemek tariflerinden yemek yapmayı asla becerebilen bir insan olmadım. O yüzden başlarda hep videolu tarifleri izlemeye gayet ettim, onunla beraber ben de yaptım. Hatice Mazi diye birisi vardı şu an hala duruyor mu bilmiyorum, videoları duruyordur muhtemelen. Görerek yapınca sen de miktar ayarlayabiliyorsun, kavuruyorsa dakikasına kadar söylüyordu zaten kadın. Bu "yenilebilecek" kıvama gelme seviyesiydi. "Ellerine sağlık" kıvamına gelmesi "Aaa ben de yemek yapabiliyorum" diye şevklenince geldi, insan keyifsizse ya da canı yemek yapmak istemiyorsa o yemek cidden kötü oluyor. İçinden gelmesi lazım yani cidden. Bunu da şöyle çözdüm, ben Avrupa Yakası'nın eski bölümlerini açarak yemek yapıyorum son zamanlarda. Eğlendiğimden olsa gerek bir bakıyorum 2 çeşit yemeği yapıvermişim. Sıkıcı gelmiyor yani bana yemek yapmak. Sen de Avrupa Yakası olmasa da sevdiğin bir dizidir, filmdir, Youtuberdır artık bilemiyorum, arka plana açabilirsin. Hiçbir şey yapamazsan at fırın poşetine tavuktur, patatestir. Önceden yoğurt, salça, yağ, kafana göre tuz biber belki çok az köri falan koyarsın, bununla soslarsın. Mis gibi çıkar. Fırın yemeklerine çok efor harcaman gerekmiyor.

Kolay gelsin. :)

Kahvaltı için verdiğiniz tarifte üçünü birden kavuruyor musunuz ? Yoksa sıcakken kaşar mı ilave ediyorsunuz ?
Mantar tamamen kavrulunca sucuğu kavuruyorum biraz. Belki 15-20 saniye kadar da kaşar rendesini katıp karıştırıyorum. Yanıp tavaya yapışmadan alıyorum tavadan. Tamamen erimiş oluyor zaten kaşar.

Tavuk et yemeklerin de önceden marine edebilirsiniz. Knorr un fırın da tavuk yemekleri için harçları var onu kesinlikle tavsiye ederim. Poşette pişiyor. İlk böyle lezzetli kolay yemeklerle başlarsanız moreliniz yerine gelir... senelerce yemek yaptım hatta çalışmışlığım da vardı ama evlenince yemeklerim hiç güzel olmuyordu allahım kafayı yiyordum neden olmuyor diye sanırım eşime hazırlamaya gelince oldu el lezzeti diye biley kalmamıştı zamanla aştım bu durumu

Açılın konu yemek olunca tutamadım kendimi ben de lezzet sırlarımı vericem :) "O kadar çok duyuyorum ki aynısından yaptık neden seninkinin lezzeti yok" lafını.

Öncelikle tereyağı koyarken elimizi korkak alıştırmıyoruz. Yarım kalıp koyduğumu bilirim. Tereyağı=lezzet.

Soğan ve sarımsaktan en az birinin olmadığı bir yemek lezzetli olamaz.

Baharatlar damak tadınıza göre, ben naneyi pek sevemedim mesela.

Yemekleri sadece salçayla yapmayın, bol bol domates koyun salçayı az koyun.

Fazla su yemeğin lezzetini alır, su kararında konacak hatta az.

Birdenbire pişen yemeğin lezzeti olmaz kısık ateş kullanılacak.

Kızartmalarda yağ iyice kızmadan kızaracak şeyi atmayın.

Salata yaparken sızma zeytinyağının yanısıra biraz da ayçiçek yağı koyarsanız çok lezzetli olur.

Zengin içerikli yemek yapıcam diye yemeğin içine her bulduğunuzu atıp karman çorman da bir şey yapmayın. Ağız o an neyin tadını aldığını bilmeli :)

Daha da aklıma gelirse yazarım.

Evlendigimde patates kızartmayı bile bilmiyordum :))))

14 yıl geçti herkes begenir simdi yemeklerimi.zamanla pratik yaparak deneme yanilmayla ögrendim ben açıkcası

Instagramda ev yapımı salça satan yerler var oradan biraz domates biraz biber salçası alabilrisiniz.
Güzel bi tereyağı ve zeytinyağı da alabilirsiniz.
Malzeme çok önemli .
Bir kaşık domates bir kaşık biber salcasi çoğu yemeğe yakışır genelde.

Bir de balkabağı çorbası ne 5 yıllık evliyim daha ben hiç yapmadım zor bi tarif bence.
Böyle şeyler yapmayın basit şeyler yapın çorbalardan mercimek tarhana sehriye olsa yeter zaten.
Bir de fırında karnabahar havuç brokoli öneririm.Ben zeytinyağı baharat vs.bulayıp fırına veriyorum dünyanın en pratik yemeği oluyor.

biber salçası vs bulunduğum yerde pek yok o yüzden domates konservesi kullanıyorum mecburen. :)

balkabağı çorbasını annem yapar, ben de severim sevgilim de baya seviyor. denedik olmadı bir daha dener miyiz bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…