- Konu Sahibi sassyassyy
-
Aynen farklı türleri var. Buğdayla yapıyorum bazen. Buğdayla birlikte de çok yakışıyor nohut. Bazen yeşil mercimek. Bazen kırmızı mercimek. Hepsini de çok seviyorum. Bunlarla yapınca önceden haşlamak gerekiyor tabi bakliyatlari.
hepsini kopyaladım sindire sindire birkaç kez daha okurum ben, harika öneriler vermişsin. :)
ya mesela bak balkabağı çorbası çok severim türkiyede de yurt dışında da inanılmaz güzel çeşitlerini içtim. çorbayı yapayım dedim annemin bana verdiği tarifte kremayı suyla inceltmem gerektiği yazmıyor. patates havuç filan var e onları da atınca benim çorba mama oldu. milana yazdıktan sonra çaktım ama ben bunları kendim bilemem ki moralim çok bozuldu birkaç kez öyle olunca...
şimdi sana da sorayım o zaman mantarlı et sote yaparken resmen mantar can çekişip jöle oluyor. napıcam ben
Mantarın her hali çok güzel ya. Mantarı incecik incecik kesip kızgın yağa atacaksın, o hemen suyunu salıyor zaten et gibi. O arada tuzunu karabiberinide atıyorum ben. Suyunu çekince baya kavuruyorum. Kızarmış gibi oluyor aynı. Isırınca böyle kırt kırt ses gelmiyor. Et sote içinde eti önce haşlıyorum, sonra kavuruyorum kenara alıyorum. Soğan ve biberi kavurup mantarla eti ekliyorum. Az salça, azıcık minik minik doğranmış domates, azıcıkta su-etsuyu karışımı, tamam.ay mantarı çok severiz ama sevgilimin de huyudur etsiz yemek yemez. mantarlı et sote yapmaya giriştik allah o mantarlar kendinden geçti. böyle jel gibi oldu kusmamak için zor durdum yerken o kadar kötü bir his bıraktı ki. mantar sote tarifi alırım bak varsa püf noktası.
cidden keyifle yemek yememek çok zor ya resmen masada 10 dk filan kendimi sorguluyorum
Bazı insanların el lezzeti yoktur malesef bazıları çok basit yapar çok lezzetli olur bazıları ne yaparsa Yapsın olmaz mesela benim yemeklerini herkes çok beğenir elin çok lezzetli der ama ben beğenmem nedense bende başkalarının basitçe yaptığı yemeği çok beğenirim.not: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)
hanımlar herkese merhaba,
daha önce de yemekle ilgili bir şeyler sormuştum size ama şimdiki derdim bambaşka. benim ne beter ne kötü bir elim varsa cidden el lezzeti denilen şey bende yok. her şeyi harfiyen tarife uygun yapıyorum ama yok olmuyor.
normalde evde yemek yemezdik ama ben tedavi gördüğüm için dışarıdan yememeye özen gösteriyorum. yemekleri genelde sevgilimle yapıyoruz.
yemekleri yapıyorum, yiyoruz da ama yani nasıl desem mutlu değiliz. biz yemek yemeyi inanılmaz severiz ama artık resmen akşam yemeklerini mecburiyetten yiyoruz. hani yaptığım yemeği yersin ama durduk yerde de canın istemez olsa da yesek demezsin o tarz bir yemek oluyor.
sevgilim hiçbir şeyi yemezlik etmez zaten geneli yenilebilir şeyler oluyor o da yiyor kalkıyor ama ben resmen sürünüyorum masada. "ben bunu yemesemmm, pizza söyleseekkk" diye kendi yemeğimi yemek istemiyorum resmen. anlatamıyorum ya cidden mutlu değilim yemeklerimden.
kahvaltı için sevgilim annesinin yaptığı bir şey var ondan istedi. annesinden ben tarifini almıştım gayet de basit duruyordu aslında o uyanınca beraber yapacaktık ama ben kendimce sürpriz yapmak istedim. bence berbat oldu yani yumurta tadı geliyordu hep. sevgilim yumurta sevdiği için yedi ama ben sevmem o yüzden resmen üstüne kalıp kalıp peynir koyarak anca yedim. ama onun annesi yaptığında öyle değildi tadı yumurta değil sadece domates tadı geliyordu.
veya balkabağı çorbası mesela. annemden tarif almıştım onu yaptım. sonra cancağızım @Milana22 ile konuştuk ve ben onun içindeki patatesin suyu çekeceğini bilmiyorum, kremayı dökerken suyla inceltmem gerektiğini bilmiyorum, o söyleyince öğrendim.ama benim çorba mama oldu bir kere.
işte böyle, her şeyi tarife göre yapıyorum, telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim ordan yapıyorum ama yok hep bir şey eksik.
birincisi herkes mi en başta böyleydi yani pes etmeden yapmam mı lazım ama cidden artık kusucam normal bir çorba içmek istiyorum yani. ikincisi de eğer "ben herkesten farklı olarak şunu yaparım şu tarifte, güzel olur" dediğiniz bir şey varsa noolur söyleyin. teşekküüürler şimdiden.
Zamanla eliniz alışır.
Biz karı koca hiç yemek seçmeyiz, her şeyi pişiririm.
Fena olmaz yemeklerim.
25 yıllık evli olunca insan kendini geliştiriyor.
Geçen pazardan çok körpe bir bağ pazı aldık.
Kıymayla soğanı kavurdum.
Üzerine doğradığım pazıları attım.
Biraz da kırmızı (kapya) biber doğrayıp,
tavanın kapağını kapattım.
Hafif ölünce, yazdan yaptığım domates konservesinden ekledim 4-5 kaşık.
5-6 dk sonra da altını kapattım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döktük,bayıla bayıla yedik.
Hem kolay,hem sağlıklı,hem de lezzetli oldu.
Zor bir şey değil yemek yapmak,isteyen herkes yapabilir.
Kahvaltı için verdiğiniz tarifte üçünü birden kavuruyor musunuz ? Yoksa sıcakken kaşar mı ilave ediyorsunuz ?Mantarın her hali çok güzel ya. Mantarı incecik incecik kesip kızgın yağa atacaksın, o hemen suyunu salıyor zaten et gibi. O arada tuzunu karabiberinide atıyorum ben. Suyunu çekince baya kavuruyorum. Kızarmış gibi oluyor aynı. Isırınca böyle kırt kırt ses gelmiyor. Et sote içinde eti önce haşlıyorum, sonra kavuruyorum kenara alıyorum. Soğan ve biberi kavurup mantarla eti ekliyorum. Az salça, azıcık minik minik doğranmış domates, azıcıkta su-etsuyu karışımı, tamam.
Sabah kahvaltıyada kavrulmuş mantar+küp sucuk+kaşar peyniri karışımı mükemmel oluyor. Canım mantar. Omlete pizzaya, ete tavuğa, her şeye oluyor.
Mantar tamamen kavrulunca sucuğu kavuruyorum biraz. Belki 15-20 saniye kadar da kaşar rendesini katıp karıştırıyorum. Yanıp tavaya yapışmadan alıyorum tavadan. Tamamen erimiş oluyor zaten kaşar.Kahvaltı için verdiğiniz tarifte üçünü birden kavuruyor musunuz ? Yoksa sıcakken kaşar mı ilave ediyorsunuz ?
Evlendigimde patates kızartmayı bile bilmiyordum :))))not: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)
hanımlar herkese merhaba,
daha önce de yemekle ilgili bir şeyler sormuştum size ama şimdiki derdim bambaşka. benim ne beter ne kötü bir elim varsa cidden el lezzeti denilen şey bende yok. her şeyi harfiyen tarife uygun yapıyorum ama yok olmuyor.
normalde evde yemek yemezdik ama ben tedavi gördüğüm için dışarıdan yememeye özen gösteriyorum. yemekleri genelde sevgilimle yapıyoruz.
yemekleri yapıyorum, yiyoruz da ama yani nasıl desem mutlu değiliz. biz yemek yemeyi inanılmaz severiz ama artık resmen akşam yemeklerini mecburiyetten yiyoruz. hani yaptığım yemeği yersin ama durduk yerde de canın istemez olsa da yesek demezsin o tarz bir yemek oluyor.
sevgilim hiçbir şeyi yemezlik etmez zaten geneli yenilebilir şeyler oluyor o da yiyor kalkıyor ama ben resmen sürünüyorum masada. "ben bunu yemesemmm, pizza söyleseekkk" diye kendi yemeğimi yemek istemiyorum resmen. anlatamıyorum ya cidden mutlu değilim yemeklerimden.
kahvaltı için sevgilim annesinin yaptığı bir şey var ondan istedi. annesinden ben tarifini almıştım gayet de basit duruyordu aslında o uyanınca beraber yapacaktık ama ben kendimce sürpriz yapmak istedim. bence berbat oldu yani yumurta tadı geliyordu hep. sevgilim yumurta sevdiği için yedi ama ben sevmem o yüzden resmen üstüne kalıp kalıp peynir koyarak anca yedim. ama onun annesi yaptığında öyle değildi tadı yumurta değil sadece domates tadı geliyordu.
veya balkabağı çorbası mesela. annemden tarif almıştım onu yaptım. sonra cancağızım @Milana22 ile konuştuk ve ben onun içindeki patatesin suyu çekeceğini bilmiyorum, kremayı dökerken suyla inceltmem gerektiğini bilmiyorum, o söyleyince öğrendim.ama benim çorba mama oldu bir kere.
işte böyle, her şeyi tarife göre yapıyorum, telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim ordan yapıyorum ama yok hep bir şey eksik.
birincisi herkes mi en başta böyleydi yani pes etmeden yapmam mı lazım ama cidden artık kusucam normal bir çorba içmek istiyorum yani. ikincisi de eğer "ben herkesten farklı olarak şunu yaparım şu tarifte, güzel olur" dediğiniz bir şey varsa noolur söyleyin. teşekküüürler şimdiden.
Instagramda ev yapımı salça satan yerler var oradan biraz domates biraz biber salçası alabilrisiniz.salça bulamadık konserve domates kullanıyoruz genelde yani salçamız var ama her yemeğe kullanamayız çok az :)
ya fırında patates tavuk mesela o bile bir garip oluyor ben kafamda öyle mi alıştırdım kendimi bilmiyorum ama tadını alamıyorum.
Instagramda ev yapımı salça satan yerler var oradan biraz domates biraz biber salçası alabilrisiniz.
Güzel bi tereyağı ve zeytinyağı da alabilirsiniz.
Malzeme çok önemli .
Bir kaşık domates bir kaşık biber salcasi çoğu yemeğe yakışır genelde.
Bir de balkabağı çorbası ne 5 yıllık evliyim daha ben hiç yapmadım zor bi tarif bence.
Böyle şeyler yapmayın basit şeyler yapın çorbalardan mercimek tarhana sehriye olsa yeter zaten.
Bir de fırında karnabahar havuç brokoli öneririm.Ben zeytinyağı baharat vs.bulayıp fırına veriyorum dünyanın en pratik yemeği oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?