arkadaşlar genelde bu başlıkta bahsedilen yeme bozukluğunun adı "binge eating disorder"dır. yani aşırı yeme bozukluğu. bundan başka anoreksiya ve bulimia vardır. bir de gece yeme bozukluğu var. hepsi birbirinden kötü ve birbirini tetikleyen şeyler. bir aşırı yiyici insan (binge eating) zamanla bulimia olabilir o da zamanla anoreksiya olabilir.
aşırı yeme bozukluğu genelde dürtü kontrol bozukluğundan ve obsesif hareketlerden kaynaklanır. kendimden biliyorum da konuşuyorum :) kilo ile takıntılı olma, sürekli tartıdan inmeme, sürekli yemek düşünme, hesap kitap yapmak... mesela hangi yiyecekte ne kadar kalori var, kaç gram karbonhidrat protein yağ içerir artık ezberledim. aşırı yemek yiyip bundan suçluluk duymak... hayatı zindana çeviren şeylerden biri. bu yüzden birine şişko demeden önce iyi düşünün. birine şişko demek onu zayıflatmaz aksine yeme bozukluğu oluşturmasına neden olur. insanlar benim 3-5 kiloma bu kadar takıp bana laf etmeseydi belki bugün bu durumu yaşamıyor olacaktım. arkadaşlar size tavsiyem psikiyatr, terapi veya kendinize bir meşgale bulmak, duygusal yemenin önüne geçmeye çalışmak. gerçekten aç mıyım yoksa sıkılıyor muyum sorusunu kendinize sorun. ben hala savaşıyorum ve muhtemelen ömür boyu bunu üzerimde taşıyacağım.
normal bir insan gibi olmak istiyorum, ne yersem zayıflarım ya da şişmanlarım diye düşünmek istemiyorum
arkadaşlar genelde bu başlıkta bahsedilen yeme bozukluğunun adı "binge eating disorder"dır. yani aşırı yeme bozukluğu. bundan başka anoreksiya ve bulimia vardır. bir de gece yeme bozukluğu var. hepsi birbirinden kötü ve birbirini tetikleyen şeyler. bir aşırı yiyici insan (binge eating) zamanla bulimia olabilir o da zamanla anoreksiya olabilir.
aşırı yeme bozukluğu genelde dürtü kontrol bozukluğundan ve obsesif hareketlerden kaynaklanır. kendimden biliyorum da konuşuyorum :) kilo ile takıntılı olma, sürekli tartıdan inmeme, sürekli yemek düşünme, hesap kitap yapmak... mesela hangi yiyecekte ne kadar kalori var, kaç gram karbonhidrat protein yağ içerir artık ezberledim. aşırı yemek yiyip bundan suçluluk duymak... hayatı zindana çeviren şeylerden biri. bu yüzden birine şişko demeden önce iyi düşünün. birine şişko demek onu zayıflatmaz aksine yeme bozukluğu oluşturmasına neden olur. insanlar benim 3-5 kiloma bu kadar takıp bana laf etmeseydi belki bugün bu durumu yaşamıyor olacaktım. arkadaşlar size tavsiyem psikiyatr, terapi veya kendinize bir meşgale bulmak, duygusal yemenin önüne geçmeye çalışmak. gerçekten aç mıyım yoksa sıkılıyor muyum sorusunu kendinize sorun. ben hala savaşıyorum ve muhtemelen ömür boyu bunu üzerimde taşıyacağım.
normal bir insan gibi olmak istiyorum, ne yersem zayıflarım ya da şişmanlarım diye düşünmek istemiyorum
kızlar aslında benim ki sadece içimdeki yeme isteğini baskılayamamak hepsi bitene kadar yemek istiyorum öğütücü bi canavar gibi yedikten sonra pişmanlık duymuyorum bi rahatlama hissediyorum ohhh yedm sonunda durumları.. kalori hesabıda yapmıyorum düşünmüyorum ne kadar ne aldığımı sadecee yemek istiyorum bunun önüne gecemezsemde kilo alıyorum dün aksam yine uçtum taze ekmek yapmıstım onu yedim baya baya yedim.. ee pişmanmıyım hayır çünkü rahatladımm.
ama pişmanlık tartıda gördüklerimden sonra olucak biliyorumm henüz tartılmadımm
canim ben bu onuyu çok ara$tirdim, çünkü bende bi ara böyleydim, sana çok yardimci olmak isterim, eger soru sormak istersen, destek veririm sana, ben 3 haftadir yeme krizi geçirmiyorum zaten kriz geldigindede o kadar fazla yemezdim, bu krizlerin en büyük sebebi, yemegi kismak oldugunu biliyorsundur, bu ÿüzden kismadan yiceksin, mesela genelde benim durumum $öyle oluyordu, evde pasta var herkes yiyor ben yemiyorum kilo alirim diye, sonra ertesi gün oluyor yine o pastayi görünce tabiki kriz geliyor ve 2 dilim yiyordum ama artik öyle degil Allah'a $ükür pasta olunca herkesten az yiyorum ama yinede yiyorum öyle öylede krizler bitiyor zaten,
birde ben eminimki kilon boyuna göre çok az veya normal, yanilmiyorum dimi?
selam iyi sabahlar bende sizinle aynı durumdayım
işten ayrıldım ve bikaç sorundan dolayı morel bozukluğu içerisindeydim
işten ayrıldığımda 62 kiloydum bir ayda 8 kilo aldım sürekli yemekten
yiyorum yiyorum pişman oluyorum sabah diyete başlıyorum akşama doğru ipler kopuyor
çatlarcasına yiyorum bende ilk başlarda tadımlık yiyeyim diyorum
ama bir lokma alınca devamı geliyor
bu sabah karar verdim insan gibi yemek yicem artıkk ...
Meyvenull ben de karar verdim yine.
Ama akşama kadar kararlı durup akşam sermeyelim ikimiz de, olur mu. Hadi bakalım hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?