• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeme Bozukluğu

yok canım yok cok kararlıyım inş basarıcam ..

sabah yulaf ezmesi yedim yoğurtlu
ara yeşil elma
öğlen tavuklu salata yoğurt soslu(yağsız)
ara yeşil elma
aksam cok ac olursam salata yğurt
ara yeşil elma

ac olmazsam salata yemem yoğurt yerim sadece..

sende bırakma sakın.. :66::66::66:

Ben bırakmadım, sen :34:

ya canim neden eve sevdigin $eyleri aliyosunki? bence sevmedigin $eylerle kriz gelmez

Haklısın, evde kesin bulundurmamak lazım ama sütlü nuriyeler hediye idi, bitsin bari evde kalmasın diye yedim ben de kalanların hepsini...

Ama kriz gelince öyle oluyor ki, evde bir şey olmasa da çıkıp bir torba dolusu almanın yanı sıra reçel kavanozuna, peynirlere, zeytinlere bile saldırıyor insan. Kontrolden çıkmış bir deli gibi.

Evet...

Bugün yeni bir sayfa daha açıyorum. 21 Nisan 2011 tarihli güneşli bir günde yeniden sağlıklı beslenen bir insana dönüşeceğim. Nezlem de neredeyse geçti, spor da yapabilirim artık.

Sabah tartıldım, 54 gösterdi. Hedefim 50.

Fazla söze gerek yok, ilerleyen günlerde değişim kendini gösterecek.

Şimdi weight cetvelimi güncelleyeceğim.

Herkese sağlıklı günler...

ba$arilar diliyorum canim, in$allah bu sefer olacak, eger kriz gelirse mutlaka 1 litreye yakin sicak su içmeyi denemelisin, ve eger evde sevdigin $eyler yoksa kendini tut di$ariya almaya gitmemek için. Birde acaba evde yalniz misin?

ba$arilar diliyorum canim, in$allah bu sefer olacak, eger kriz gelirse mutlaka 1 litreye yakin sicak su içmeyi denemelisin, ve eger evde sevdigin $eyler yoksa kendini tut di$ariya almaya gitmemek için. Birde acaba evde yalniz misin?

Teşekkür ederim canım bu teşvik edici mesajın için, 1 lt sıcak suyu deneyeceğim :34:

Evet yalnızım ama ailem varken de aynı şey oluyo, gizli gizli yiyorum bu defa :59: çünkü çok saçma ve anormal bir yeme şekli oluyor, onlar engel olmaya çalışıyor bana ama bunlar öyle anlar ki, başka bir kimsenin durdurması mümkün değil... Birisi bir şey diyince ters etki yaratıyor daha da fazla yiyorsun. Garip, psikolojik bir durum ve tek çözüm insanın kendisinde.

Az önce 2 tane güllüoğlu diyet baklava yedim :( diyet güya, gerçi küçük 2 tane idi ama olsun. :( Böyle olmaz...
Bari yarım ya da 1 tane yeseydim :(

Ama battı balık yan gider demiycem. Nasıl olsa 2 tane yedim, bugün de geçsin, canımın istediğini bugün de yiyim, yarın normale dönerim demiycem.
Demiycem.
Demiycem.
Demiycem.
Dememem gerek.

Bugünki menüm:

Kalkar kalkmaz: 7 tane altın çilek, elma sirkeli su
Kahvaltı: 1 dilim tam buğday ekmeği, bir kk light beyaz peynir
Ara: Yok
Öğle: azıcık ezogelin çorbası, salata, karnıbahar, haşlanmış tavuk, 1 dilim kepekli ekmek
Ara: 2 tane küçük diet baklava, 1 dilim kepekli ekmek
Akşam: 1 dilim tam buğday ekmeği, lor
Ara: 1 elma, 1 portakal ve 8-10 altın çilek

canim iyi etmi$in baklavayi yiyerek, diyettesin diye her$eyden mahrum kalmayacaksin artik, yoksa kurtulamazsin bu dertten, zaten her$eyden kisa kisa geldin bu duruma, bu yüzden artik canin isteyince yiyeceksin, miktarinida bileceksin, 2 dilim neki zaten, mesela eger canin tekrar çekseydi, üzerine dedigim gibi sicak suyunu içerdin zatende daha fazla yiyemezdin..
yalniz olmaz bu krizleri tetikliyormu$ zaten, bende eskiden öyleydim evde yalniz kalinca bir kahve yanina 1 bisküvi yemeyi planlarken 1 paket yerdim, ama bak artik kurtuldum, sende ba$ara bilirsin inan buna, eger diyeti bozduysan, bozdugun yerden devam edeceksin, yarina ertelemek yok!
hatta günlük ne yedigini buraya yazarsan, dahada motive olursun, çünkü en azindan çok $ey yiyinci çekinecek buraya yazmaya, böyle böyle bakarsinki kriz mriz diye bir$ey kalmami$ :72:

cok güzel bir topik olmus burasi.yazilanlari gülerek okudum vallahi.cünkü bende sizdenim:77:genc kizligimdan beri kilo verip verip aliyorum.cizelgemde gördügünüz 73 kiloyu hayatimda ilk defa edindim.65 ti benim sinirim,en yüksek ciktigim.73 e ilac tedavisiyle geldim.neyseki eski kilolarimdayim.diyetim bitince,ben hedef kiloma ulasinca,dengeli beslenmeyi birakmak istemiyorum.cünkü biliyorum benim SINIRIM yok.diyet bitince ben yine meyvenullu'cugumun her zaman dedigi gibi icine öküz kacmis gibi yemek yiyorum.sicak yemegimi yedim mesela arkasina hemen tatli istegim geliyor.sanki o tatliyi abur cuburu yemesem bir taraflarim eksilecek gibi.eee tabii SINIRda koyamiyorsun.paket illaki bitecek.bitmese gözüm orda kaliyor.
ama dur bakalim.6 aydir düzenli beslenme diyetindeyim.midem kücüldü.insallahta ömür boyu kücük kalir.

canim iyi etmi$in baklavayi yiyerek, diyettesin diye her$eyden mahrum kalmayacaksin artik, yoksa kurtulamazsin bu dertten, zaten her$eyden kisa kisa geldin bu duruma, bu yüzden artik canin isteyince yiyeceksin, miktarinida bileceksin, 2 dilim neki zaten, mesela eger canin tekrar çekseydi, üzerine dedigim gibi sicak suyunu içerdin zatende daha fazla yiyemezdin..
yalniz olmaz bu krizleri tetikliyormu$ zaten, bende eskiden öyleydim evde yalniz kalinca bir kahve yanina 1 bisküvi yemeyi planlarken 1 paket yerdim, ama bak artik kurtuldum, sende ba$ara bilirsin inan buna, eger diyeti bozduysan, bozdugun yerden devam edeceksin, yarina ertelemek yok!
hatta günlük ne yedigini buraya yazarsan, dahada motive olursun, çünkü en azindan çok $ey yiyinci çekinecek buraya yazmaya, böyle böyle bakarsinki kriz mriz diye bir$ey kalmami$ :72:

Teşviğin için çok teşekkür ederim canım, ne güzel sen kurtulmuşssun tamamen, benim de darısı başıma, bugünüm de fena geçmedi. canımın çok istediği tatlı ikramından az yiyebildim :34:

Ambitious bugün neler yedi:

Kalkar kalkmaz: altın çilek, elma sirkeli su
Kahvaltı: 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 kk light beyaz peynir
Ara: 4 tane grissini
Öğle: 2 tane minik somon fümeli sandviç
Ara:1 parça çikolata, 1 dilim browni
Akşam: 1 paket eti form çörekotlu bisküvi, 1 tane salatalık, diet sütlü kafe latte
Ara: altın çilek

çok da kötü diil :52:

cok güzel bir topik olmus burasi.yazilanlari gülerek okudum vallahi.cünkü bende sizdenim:77:genc kizligimdan beri kilo verip verip aliyorum.cizelgemde gördügünüz 73 kiloyu hayatimda ilk defa edindim.65 ti benim sinirim,en yüksek ciktigim.73 e ilac tedavisiyle geldim.neyseki eski kilolarimdayim.diyetim bitince,ben hedef kiloma ulasinca,dengeli beslenmeyi birakmak istemiyorum.cünkü biliyorum benim SINIRIM yok.diyet bitince ben yine meyvenullu'cugumun her zaman dedigi gibi icine öküz kacmis gibi yemek yiyorum.sicak yemegimi yedim mesela arkasina hemen tatli istegim geliyor.sanki o tatliyi abur cuburu yemesem bir taraflarim eksilecek gibi.eee tabii SINIRda koyamiyorsun.paket illaki bitecek.bitmese gözüm orda kaliyor.
ama dur bakalim.6 aydir düzenli beslenme diyetindeyim.midem kücüldü.insallahta ömür boyu kücük kalir.

73'den 56'ya, tek kelime ile : HARİKASIN!!!

6 aydır düzenli ise kalıcı olmuştur artık sanırım :34:

tebrik ederim canim sende kurtulacaksin eminimm
benim krizlerim kadar abartili degildi, yani markete falan gidip almazdim, evdekilerle idare ederdim ama reçele peynir falan saldirmazdimda direkt çikolata çokokrem helva kek bisküvi tarzi $eyler yerdim, ama tabi hem çok yedigim için pi$man olurdum hemde karde$lerimin hakkini yedigim için, yani Elhamdülillah durumumuz maddi durumumuz çok iyi, ali$vri$ yaparken karde$lerimde ben istedigimiz bisküvi pasta falan aliyorduk, ama benim krizim gelince ben onlarin begendikleri $eyleride yedigim için vicdan azabi çekerdim, zaten ailemdeki kimsede farketmezdi, çikolatalar falan neden bitti diye,sonra televizyonda gördüm ekmege muhtaç çocuklar falan gelirdi hep, ve sanirimda bunun sayesinde kurtuldum Allah'a $ükür, birde ben maalesef yemedende kilo aliyorum doktora gidicem ve bu yüzdende krizlerden kurtuldum

sende krizlerin bütün kötü yanlarini dü$ünün kriz aninda, böylece daha fazla ilerlemeden kurtulursun :72:

tebrik ederim canim sende kurtulacaksin eminimm
benim krizlerim kadar abartili degildi, yani markete falan gidip almazdim, evdekilerle idare ederdim ama reçele peynir falan saldirmazdimda direkt çikolata çokokrem helva kek bisküvi tarzi $eyler yerdim, ama tabi hem çok yedigim için pi$man olurdum hemde karde$lerimin hakkini yedigim için, yani Elhamdülillah durumumuz maddi durumumuz çok iyi, ali$vri$ yaparken karde$lerimde ben istedigimiz bisküvi pasta falan aliyorduk, ama benim krizim gelince ben onlarin begendikleri $eyleride yedigim için vicdan azabi çekerdim, zaten ailemdeki kimsede farketmezdi, çikolatalar falan neden bitti diye,sonra televizyonda gördüm ekmege muhtaç çocuklar falan gelirdi hep, ve sanirimda bunun sayesinde kurtuldum Allah'a $ükür, birde ben maalesef yemedende kilo aliyorum doktora gidicem ve bu yüzdende krizlerden kurtuldum

sende krizlerin bütün kötü yanlarini dü$ünün kriz aninda, böylece daha fazla ilerlemeden kurtulursun :72:

Ben yalnız olunca evdeki birinin hakkını yemek gibi bir düşünce olmuyor tabi... Ama sen ince düşünceliymişsin, ne güzel...

Dün akşam kriz sayılır mı bilmiyorum ama canım çok çok istediği için eti sticks çikolata ve ülker napoliten çikolata (hani kırmızı küçük paketlere sarılmış kırmızı kutudaki) almıştım, çok isteyince birerya da ikişer yerim kendimi kısmamış olurum diye, ama iki kutuyu da yedim :30:

sabah da güçlü bir kahvaltı oldu az önce, ama öğlenle birleştiği için öyle oldu, bir ara öğün ve sonra akşam yemeği olur sanırım artık...

Sen neden yememene rağmen kilo alıyorsun ki? çok az mı hareket ediyorsun? kaç kilosun, boyun kaç? yemiyorum diye düşünürken aslında baya yiyo da olabilir misin acaba?

Ya da belki tiroid vs gibi fiziksel bir durum vardır, bakalım doktor ne söyleyecek...

Başarılar şekerim, bir de teşekkür ederim...

Bugün sağlam bir kahvaltı: 1 tane gözleme, zeytin, reçel, salatalık, domates ve kalın bir dilim ananas...

Sonra:1 kupa vanilyalı capuccino, kabak çekirdeği, beyaz leblebi

ve: yarım kilo dr. oeutker light kakaolu puding...

Çok mu ?

:17:

Back