valla para biriktirmek elinize geçen parayada bağlı arkadaşlar
biz 7 yıllık evliyiz bende eşimde sürekli çalıştık ve birkimimiz yok
istanbul gibi biryerde yaşıyorsunuz kirada oturuyorsunuz
maaşlarınızda kuş b...ku kadar olunca anca boğazınızı doyuruyorsunuz
haa birde ev sahiplerini
ev krdisi hariç elinize kalan paramı 1500 lira
iyiymiş beşyüzlirasını atın kenara ozaman her ay
başka masraflar yoksa
Yedi yıldır çalışıyorum ama kenarda beş kuruş param yok. üstelik altı yıl Van'da çalıştım maaşımı harcayacak ortam olmuyordu hep biriktiriyordum ama Ankara'ya geldiğimde ihtiyacım olan olmayan her şeyi alıyordum. Ankara'ya geldiğimde sadece araba aldım zaten paranın yarısını babam verdi kalanını da kredi çekmiştim. Ev alayım diyorum birikmiş olmayınca da hepsini kredi çekmeye cesaret edemiyorum. Toki konutlarına baktım şu an Ankara'da satışta olan yerler mamak ile gültepe semti kırk yıllık çin çin semtinin adını gültepe koymuşlar. Ankara'nın en güvensiz semtleri çin çin'de ki evlerin camlarını tabanca ile taramışlar. Onun için buralardan ev almaya cesaret edemedim. İki bin ytl civarında maaşım var 600 ytl kredi taksidi ödüyorum kalanı da kartımdan yapmış olduğum gereksiz harcamalara gidiyor. Benim alış veriş merkezlerine gitmemem lazım. Babam ucuz olursa kamyon lastiği de al diye dalga geçiyor. Kendi kendime kitap dışında para harcamayacağım diyorum ama olmuyor. Hatta bir kere bilerek kredi kartımı almadan gittim mağazada gördüğüm şeylere kafam takıldı eve gidip kartımı alıp mağazaya geri geldi düşünün artık bende ki manyaklığı. Şöyle kaba taslak bir hesap yaptım bugüne kadar resmen şöyle orta halli bir ev parası harcamışım. Sizler nasıl para biriktiriyorsunuz?:26:
canım ne farkeder ki ben altın alsam kalan para bana yetmez eşimden zaten para alıyorum +500 daha alırım anck bu olur. yani şımarıklık gibi gözükebilir ama hastalık gibi bu, durduramıyor insan...
bence kendini öyle şartlandırmışısnız
aldıklarınıza bakın hepsini kullanıyormusunuz
yada hepsini aa buda çok gerekli diyerekmi alıyorsunuz
kusura bakmayın ama ben kızıyorum böyle şeylere
vallahi billahi 900 tlyle geçiniyoruz bu maaşla insanlar çocuklarını oktuyorlar
ben ne bekarken nede evliyken gereksiz bir harcama yapmadım yoktu yapmadın diyeceksiniz belki :))
ama olsaydıda yapmazdım alacağım şeyi 10 kere düşünür öyle alırım gerçekten ihtiyacım varmı diye
zaten tüketen bir millet olduk çıktık gençler marka tutkkunu benim 30 lira verdiğim pantolonu 100 e alıyorlar hatta geçen biri buralarda konu açmış kızlaaar bilmem ne marka marka çantaların çakmaları bilmem nerde 200 tl diye
duyanda bedava veriyolar sanıcak okadar sevimçle yazmışki
ben 200 tlye kaç tane çanta alırım yazık günah ya
Para biriktiremeyen arkadaşlara bir kaç tavsiyem var
1.Kredi kartınız varsa iptal edin. Onun yerine banka kartı kullanın ( banka kartınızda en fazla 50 TL olsun ki harcayamayasınız :) )
2.Evinizde bir kumpara olsun altın alabilcek güçte olanlar içine her ay bir çeyrek altın atsın. Alamayacak durumda olanlar günde 1 TL içine atmaya gayret gösterin
3.Kıyafetlerde "aa sezon başladı" demeyin sezon bitimlerinde bir sonraki sezon için tam 1 sezonluk alışveriş yapın mesela yazdan sonra sonbahar ve kış var tüm kış ve sonbaharda giyebileceğiz ucuz giysilerinizi alabilirsiniz. benim bu şekilde nereden baksam 1000-2000 TL karım oluyor
4.gördüğünüz ayakkabıya yapışmayınkadınların en hassas noktası takı,çanta ayakkabı zaten
5.kendinize gelir getirebilecek küçük hobilerle ilgilenin. Ben çalışıyorum akşam eve gittiğimde de temizlik yemek vs. derken iyice yoruluyorum ama takı sanatıylada ilgiliyim sattığım bir kaç parça olduğunda çok ciddi ihtiyaçlar haricinde dokunmuyorum
6.yatırımlara yönelin biriktirin altın alın veya fon hesabı açın böylece 3-5 kuruş paranızda değerlenmiş olur :)
7.Eski kıyafetlerinizi "ayy bu üstüme olmuyor" deyip atmayın. kıyafetlerinizi yeniden yaratabilirsiniz başka şeylerle kombine edebilirsiniz zaten bu da başlı başına hobidir :) ben geçen kış çok eskiyen kazaklarımdan minderler ve takıda kullanabileceğim objeler yapmıştım şimdi minderler balkonda hem çok dekoratif duruyorlar hemde değerlenmiş oldular
son olarakta kızlar 1TL yi bile hafife almayın atın kenara dursun :) ben kendi kumparamda tabi elime 5 TL de geçiyor 10 TL 'de atıyorum içine 2 ayda bir açıyorum kumparayı evvelki ay 500 lira birikmişgittim altın aldım mesela :))
bence kendini öyle şartlandırmışısnız
aldıklarınıza bakın hepsini kullanıyormusunuz
yada hepsini aa buda çok gerekli diyerekmi alıyorsunuz
kusura bakmayın ama ben kızıyorum böyle şeylere
vallahi billahi 900 tlyle geçiniyoruz bu maaşla insanlar çocuklarını oktuyorlar
ben ne bekarken nede evliyken gereksiz bir harcama yapmadım yoktu yapmadın diyeceksiniz belki :))
ama olsaydıda yapmazdım alacağım şeyi 10 kere düşünür öyle alırım gerçekten ihtiyacım varmı diye
zaten tüketen bir millet olduk çıktık gençler marka tutkkunu benim 30 lira verdiğim pantolonu 100 e alıyorlar hatta geçen biri buralarda konu açmış kızlaaar bilmem ne marka marka çantaların çakmaları bilmem nerde 200 tl diye
duyanda bedava veriyolar sanıcak okadar sevimçle yazmışki
ben 200 tlye kaç tane çanta alırım yazık günah ya
Kızlar benim konu hortlamış ben bu konuyu açtıktan sonra bir ara düzellr gibi oldum sonra yine aynı tas aynı hamamgerçi bir 3000 lira biriktirdim ama doğru dürüst harcama yapmadım birde hastaneden verilen ek ödeneği arttırmışlar ona rağmen kendimi frenleyemiyorum çok mutsuz oluyorum. ben bunu huy edinmişim cemreeylül'ün dediği gibi olmayınca olmuyor. İki aydır az da olsa lhtlyacı olan kişilere para gönderiyorum gerçekten bu insanı manevi olarak rahatlatıyor. Kısmet olursa bu yaz evlenebilirim kenarda hiç param yok sevgillminde arabasından başka bir şeyi yok valla nasıl ev kuracağız bilmiyorum. Bir ara birlikte ev baktık Tokinin evleri berbat ödemeleri de hiç öyle gözüktüğü gibi değil.
konuyu açtığınızdan beri 3000 lira biriktirmişsiniz, bence harika! çok sevindim sizin adınıza, gerçekten :) tüketim toplumuna bir hayli karşı olduğum için bir kişi bile gereksiz tüketmeyi bırakınca seviniyorum.
evliliğe gelince, ben 4 ay önce evlendim. her şeyin hem kaliteli hem de uygun fiyatlısını aramak ve illa bulmak gibi bir takıntım var. gereksiz bir şey almadım, hiç açılmadım ama ortaya çıkan masrafı hiç söylemeyim, gözünüz korkar. evlenmek gerçekten çok masraflı. bunu düşünseniz zaten eliniz harcamaya gitmez. elinize bir kıyafet aldınız diyelim, satın almaya niyetlendiniz onu hemen bir buzdolabı bir koltuk olarak görmeye çalışın. şaka değil, gerçek :) hangi şehirde yaşıyorsunuz bakmadım ama biz ankara'dan tokiden bir ev aldık, içinde kiracı var taksidinin yarısı kiradan geliyor. çok cüzi bir fiyata ev sahibi olacağımız için çok seviniyorum mesela. gayrımenkul bence süper bir yatırım. aldığımız kıyafetleri, takıları, arabaları paraya çeviremeyiz ama aldığımız ev, arsa bize ileride sandığımızdan da fazla yarar sağlayabilir bence
kızlar ben ist dayım ve tokinin evleri bence çok güzel nesi var anlamadım doğrusu.orada oturmuyorum ama orada kirada dairem var.küçük aileler için ideal diye düşünüyorum.neden berbat gelid size aceba merak ettim gerçekten:26:.para biriktiremeyen kızları da şuraya davet ediyorum
http://www.kadinlarkulubu.com/ekono...di-hanimlar-ayda-1-ceyrek-aliyoruz-nasil.html
Canım Ankara'dayım. Tokinin evlerine baktık ama alınacak gibi değil semt çok kötü zaten mamak ve çin çin'de var Ankaradaysınız bilirsiniz bu semtler çok iyi değil. Ben de herşeyin iyisini almak isterim sonuçta bir kere alnıyor ama elde birikmiş olmayınca zor. Ben iyi bir semtten küçük de olsa bir daire alalım diyorum ama bakalım kısmet.
İki ayda 3000 llra biriktirdim gerekirse evliliği bir yıl erteleyip para biriktirmek bana daha mantıklı geliyor ya bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?