Birşeyi almayı kafama koyduğum an hemen o gün almıyorum.
Aradan 1-2 hafta geçmesini bekliyorum, genellikle hevesim kaçıyor veya almayı düşünüdğüm o şeye gerçekten ihtiyacım olmadığını anlıyorum, vazgeçiyorum almaktan.
Bu dediğim 500 TL üstü harcamalar için geeçrli.
Onun dışında kızıma ufak tefek, oyuncak, giyecek alma konusunda hiç sınırım yok..
Bu konuda çok zayıfım, kendime çeki düzen vermem gerektiğini söylüyorum, ama nafile.
Al benden de o kadar..
Bekarken 5 kuruşum yoktu kenarda..Sen en azından araba almışsın..6 yıl paranın dibine dibine vurdum..Sonra evlendim..Şimdi eşimle harcama konusunda sıkıntı çekiyoruz..O çok harcadığımı söylüyor ve bu doğru..Ama ben yine de bekarken paralarımı harcadığım için accaip memnunum..Şimdi o kadar rahat değilim çünkü...Evlendiğinda eşin ah canımmm Allah razı olsun sayende şunumuz var ,bunumuz var demiyor..Takma kafana harcamana bak..Seni çok iii anlıyorum..Kızım konusunda ise sınırım yok..O'nun için deli gibi alışveriş yapıyorum ve çoğunu giydiremeden küçülüyor..Mantıklı olursak bazı harcamalar çok gereksiz..Benim babam da Ankara yı taksitle satsalar alacaksın derdi:))
Ama sen harca arkadaşım...Bu günler geri gelmez
okurken kendimi gördüm..
inan iki kredi kartımda full dolu.
nerde alışveriş merkezi orda ben,
nerde güzel bi mekan orda ben,
nerde gezme tozma orda ben,
iyide kazanıyorum şükür,
biriktirsem epey bi nakitim olcaktı.
ama bende tasarruf konusunda ve kendimi frenleme konusunda beceriksizim,
araba almaya karar verdim,aileden onay çıktı,
en azından bankaya borçlanırsam düzenli ödeme yaparım,
arabada yatırım sonuçta,
gel görki 2 gün önce tmm araba al diyen babam dün çok sessizdi:95:
ama yılmak yok,aldırcam o arabayı,yoksa ben ömür boyu bişe sahibi olamam
Yapmayın etmeyin...
Ben çok üzülüyorum böyle konulara...
Daha önce bir arkadaş daha açmıştı böyle bir konu orda da yazmıstım...
Kopyalıyorum aynen...
'''Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...
Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...
Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...'''
Belkı yıne aynı seylerı yazıyor gıbı olacagım ama gurur duyuyorum cunku azcık parayla bunları basarabıldıgım ıcın...
Kaldı kı bu arkadas 1250 alıyordu sız 2000 gıbı bır rakamdan bahsedıyorsunuz, ne kadar sanslı oldugunuzu unutmayın lutfen...
İnşallah genç yaşta bu kadar da güzel bir rakam kazanıyorken hayırlı birikimler yaparsınız
O 1250 alan bendim :)
Ama ben dayanamadım ve paralarım boşa gidiyor diye ev borcuna girdim
Arabam oldugu için ev aldım Şimdi aylık 1800 TL ( babamın desteği ile ) Kredi ödüyorum 36 ay kredi çektim kalanı peşin verdik 2 ay ödedim
Kaldı 34 ay o da bitince kendime BMW alacağım ama artık boşa para harcamak yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?