Yedi yıldır çalışıyorum kenarda beş kuruş param yok

savurganlık konusunda bende şikayetçi idim..
hatta aylar önce bu başlığa nası kendimi frenlerim diye yazmıştım
ve çare olarakta araba almaya karar vermiştim..
neticede 2 hafta önce aldım arabamı..
ama kendimden kısmak çok zor geldi..
yani bankaya ödemem gereken bir miktar var,sonra bakıyorum elimde kalan para az olmasada,genede telefon faturası,kredi kartı taksidi,bi kaç ıvız zıvır harcamama kesilliyor..
ve ben 2 aylık dişimi sıkma sonunda tatil paramı bile kenara atabildim..
hiç kıyafet almadım,haftada bi kere arkadaşlarla dışarı çıktım,telefon görüşmelerimi kısa tuttum,faturadan tasarruf ettim,ayakkabı ve çanta delisi ben bunların olduğu dükkanlardan hep kaçtım,2 aydır mağaza bile gezmiyorum diyebilirim,
istenince yapılıyomuş,ve bi ayette denildiği gibi "ALLAH israf edenleri sevmez"..
artık içim daha rahat..

ayyy çok takdir ettim seni

3 ay öncesine kadar ben de öyleydim. 1000 tlden aşağı kredi kartı borcu ödemezdim, aldıklarım da hep ıvır zıvır şeyler, sürekli dışarıdan yemek vs. 3 ay önce ev aldım borca girdim, tabi bütün kartlar iptal şimdiden kredinin faizinin 4,500tl sini ödedim bile para birikmiyor çünkü, savurganlıktan şikayetçiler borca girsin. Temiz iş

Son düzenleme:

Al benden de o kadar. Benim de elde sadece araba var.
Bir telefon faturasından tutta, aklına ne geliyorsa normalin üzerinde harcama yapıyorum.
Hiç değişme çabasına girmedim aslında ama değişmem gerektiğinin farkındayım.

ilk işe girdiğim dönemde çok geziyordum çok harcıyordum çok alıyordum!
son 1 senedir duruldum çünkü aybaşında kredi kartlarımdan sonra elimde para kalmaması yerine, maaşımın tamamına yakınının birikim hesabıma gittiğini görmek çok güzel bir duygu

Ben de öğretmenim ek dersimle beraber 2400 tlyi buluyor maaşım.meslekte 4 yılım doldu.Her ay 400 tl kız kardeşime üniye hazırlık özel ders aldırıyorum.bankadan kredi çekmiştim babama ayda 700 tl onu ödüyorum son 6 aydayım haziran ayında babam bana ödeyecek borcunu.Yani böylece 15bin tl param olmuş olacak.Bu arada atandığımdan beri içimden gelerek aileme yardımcı oluyorum.Mesela anneme salon takımı oturma odası takımı yemek masası aldım.Tüm evi baştan aşağı kapı duvar boyattım.Pencereleri değiştirttim pimapen yaptırdım tüm evin pencerelerini 4000 tl pencere taksidi ödedim.Annemin kuaför masrafıydı ufak tefeğiydi ben karşılarım.Gel gelelim ailemle yaşıyorum kira derdim faturalar babama ait.sadece kendi cep telefonu faturamı öderim.En büyük zaafım alışveriş çılgınlığım her ay 600-700 kredi kartıma veriyorum.Kıyafet alışverişlerim beni mahvetti.içim acıyor şu an verdiğim paralara her ay artık kapatıcam borcumu diyorum illa bişeyler alıyorum.Sonra da diyorum amaaan başka da lüksüm yok küçük bi yerde yaşıyorum.Ama asgari ücretle geçinenleri görünce gerçekten utanıyorum.Artık kararlıyım kendimi sıkıcam.Aileme harcadıklarım için pişman değilim helal olsun.Onlar bana bakmış evlenmeden ne yapabilirsem artık.

Aaay çok heyecanlı Bende yeni işimde 6. ayıma girdim ve ikinci maaşımdan itibaren para biriktirmeye başladım, bankaya hesap açtırdım. Epeydir çalışan biriyim bende ve hep alışveriş hep alışveriş. Ayakkabı, kıyafet, makyaj, yemek içme pek olmasa da orayada giderdi ama bildiğim tek şey acımadan harcamaktı. Kaliteli yerlerde indirimden alırdım çünkü fazla mal göz çıkarmaz ya çok olmalı Şimdide harcıyorum gerçi ama sınır koyarak ( yinede durduramıyorum kendimi).

Yıl sonunda en azından 6.000 tl birikmiş olması gerek ve asıl hedefin 10.000 tl'ydı ama nerdeee. Ve biliyorumki çok faydası olcak bana inşaallah allahın izniyle.

Erkek arkadaşım 17 yıl sonra ev alabilcek param olcağını hesapladı tabi allah güç kuvvet, sağlık ve iş verirse...

malesef çoğu kadın gibi alış-veriş konusunda ben de kendime engel olamıyor-DUM :)

ama annem sayesinde bunu başarıyorum. maaşımın çoğu kısmıyla altın birikimi yapıyoruz.
geri kalan kısmıyla da kendime harcıyorum. eşitlemiş oluyorum.

annem olmasa o parayı haftasında bitiririm ama çok şükür onun gibi biri var

Kızlar önemli olan harcamalarınızın ne kadarının zorunlu ne kadarının keyfi olduğu..
Kişinin öncelikle kendi muhasebesini bilmesi gerekiyor. Bir dışarı çıkıyoruz 50-60 tl gitmiş ve nereye gittiği belli bile değil.
Çoğumuz böyle bir birikim maaşımızdan ya da kartımızdan zorunlu olarak kesilmezse ne yazık ki kendi irademizle yapamıyoruz. Ama günümüzde böyle birikim yapmanın ve yaparken kar etmenin de çok güzel yolları var. Mutlaka ki medyadan reklamlardan görüyorsunuzdur.. Ayda 100 tl lerle bile hayat kalitenizi düşürmeden güzel meblağlar birikebilir. Önemli olan birikim bilincine ulaşabilmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…