• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yedi yıldır çalışıyorum kenarda beş kuruş param yok

Kızlar bu konuyu açtığımdan beri kendimi toparladım. önce altın biriktiriyim dedim. Hatta bir tane aldım sonra vazgeçtim. Maaş aldığım bankadan internet hesabı açtım hastaneden o ay ne kadar döner alırsam hepsini altın hesabını yatırıyorum. Bu işlemi bilgisayarda yaptığım için rahat oluyor. Bana maaşım kalıyor ondan da 600 ytl araba taksidini yatırıyorum. Elime 800 ytl falan kalıyor ondan da 300 ytl benzin masrafı ayırıyorum. Kalanını da bir aylık tüm ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Kredi kartımı iptal ettirdim. Kartsız yaşamak biraz zor ama alışacağım.

Ne güzel yazmışsınız. Sosyalist olmaktan bahsederiz ama sürekli harcayıp tüketerek kapitalist düzenin kölesi oluruz.

benim kredi kartım yok hiçte olmadı ve yokluğunu da hiç hissetmiyorum. Berkande yoktu evlenince de istemedim çünkü ben şu an çalışmıyorum ve biliyorum ki kredi kartım olsa her kadın gibi ihtiyacım olmasa da her beğendiğimi alırım. Ama benimde birikimim yok. Bekarken annemle benim çalıştığım ancak yetiyordu babamla ayrılardı zaten kalanı çeyiz için biriktiriyordum çeyize gitti. Evlenince işe girdim ama çalışmak ve çevre olsun diye başka şehre geldiğim için asgari ücretten çalışıyordum kardeşim askerdeydi ona ve anneme de gönderiyordum şimdi evdeyim. Eşimle de onun maaşını akıllıca kullanmadık pek ama şimdi baya birikim yapıyoruz artık. Bende harçlılardan kokuyorum kenarıma artık altında alıp koyucam eşime her ay bir altın alıp koyalım dicem çünkü paramız onun maaş hesabında birikiyor bende her kadının kendi bütçesi olmalı nakdide olmalı kenarında.

böyle konuları okuyunca canım sıkılıyor depresyona giriyorum.
çok istediğim halde bir trlü olmuyor.
dıardan bakılınca ocaktan beri bana göre ve bizim yaşantımıza göre iyi sayılacak bi tutara geldi maaşım.
ama malesef ki arabam var,malesef diyorum çünkü beni çok zorluyor ve biriktirememe nedenimin o olduğunu düşünüyorum.
normalde 90 tl tutacak yol masrafım arbayla ayda 200 tl oluyor.
vergisi ,kaskosu ,ıvırı zıvırı.
bir kaç aydır kredi kartıyla harcama yapmamaya ve taksitlerimi indirmeye çabaladım ve azda olsa başardım.
sürekli kendimi oyalayıp diğer ayın kesim tarihini bekliyorum ve hep erteliyorum.
aydasudan danışmanlık almam lazım sanırım.
bir yerde bir sorun var ama anlayamadım.
çeyis yaptım işte biraz ama şimdi saçma geliyor paran olsun cebinde zaten alırsın bişiy olunca istediğini.
bilemiyorum canım sıkılıyor...

Ben ihtiyaci olan kisilere para veriyorum,burs veriyorum,ciddi miktarlarda vermeye calisiyorum bir maasimin tamamini ihtiyac sahiplerine vermeyi adiyorum ,annemin babamin ihtiyacini gideriyorum,evlatlarima harcadiklarimi saymadim ama bankalardan asla kredi almiyorum onlari zengin edecek degilim. Bir de bakmisim ki Allah baska yerlerden,ya esimden ,ya vazifemde terfi alarak ,ya hediye bir bilezik kayinvalidemgilden,ya aldigim bir birikim fazla fazla deger kazanmis v.s bana fazlasiyla geri geliyor.Belki bunlari yazmam yanlis ama size tavsiye olsun diye yazmaktayim Allah kalbimi biliyor.Ben ihtiyaci olanlara verdikce ,Sadaka mali bereketlendirir,azaltmaz. dusturunu hayatimda yasiyorum.tavsiye ederim.Biriktirmeyi dusunmemek ama ihtiyaci olanlara vermek...kendiliginden birikiyor cok anlamli bir sekilde,bereketleniyor

650 lıra suya sabuna dokunmadan elınızde kalan para mı :nazar:
Yasam standartınız ne durumda tam bılemıyorum ama aylıgınız elınıze gectıkten sonra tum harcamalarınızı cıkartınca bıle kalan paranız ıse epey bır bırıkım yapabılırsınız...

Kendı yasam standartımda elımde 650 lıra kalsa ıdı en az 400 unu bırıkım yapardım kı bu buyuk ıhtımalle altın olurdu...

Maasımı yenı aldım...
Asgarı gecım ındırımı dahıl 700 dıyelım...
100 ıle kıyafet alısverısı yaptım
100 unu unıversıtede okuyan kardesıme gonderdım
100 unu yol parası ıvır zıvır dıye ayırdım
50 taksıtımı yatırdım
100 unu ceyız ıhtıyacım ıcın ayırdım
150 sını hıc cekmedım bankada duruyor
Kalan 100 u de cuzdanımın ucra kosesıne sıkıstırdım...

Eee oluyormus ıste :82:

Ben hesabımı her ay hesaplar yaparım canım...
Sen de ıhtıyaclarını belırledıkten sonra bırıkım ıcın ayırabılırsın paranı...

700 tl senin dilinde nasılda bereketlenmiş ya :65:

harika bir düzenin var tebrik ederim aydasu:81:

ben çalışırken bu yolda ilerleseymişim şimdi nelerim olurdu..

benim elime de 3 aydır 480 tl geçiyor ama ben sadece 100 tl biriktirebildim:47: 300 tl annemlere verdim ilk ay ihtiyacımız vardı bu ay sanırım 300 köşe köşeye atmalıyım 180 yetmeli:47::47::47::47:::47::47:

aydasu nickli arkadaştn ben de para biriktirme konusunda eğitim almak istiyorum :1: bende maaşımı yeni aldım ve hemen gidip 250 USD aldım 400 TL civarı oluyor.. çok değil ama hiç yoktan iyidir diyorum.. diğer kredi kartlarımı borçlarını ödeyerek :nazar: kapattırmıştım bir kredi kartım var o da 500 limitli.. düzenli ödemeler (fatura vs) ve altın almıştım.. bilerek tamamını ödemeyeceğim.. limit açılmasın istiyorum.. limit faturalarım kadar açıcam.. bakalım şimdlk her ay 400 TL ayırmayı düşünüyorum.. umarım başarılı oluruz.. paramıda anneme verdim .. kesinlikle vermicek bana geri :1: kendi adıma söylüyorum lütfen kimse üstüne alınmasın gereksiz alışveriş yapmak hastalık bir bagımlılık benim için.. illa saçmaspan harcıcam paramı gibi bir şey vardı içimde :1: neyse aydasu ve benzer para biriktirme huyu olan arkadaşlar yazsınlar valla ben baya gaza geldimm..

Son düzenleme:
bence de bağımlılık alışveriş yapmak :5:geçen ay 3 tane kazak aldım 1 ini hiç giymedim bile :30:diğerlerini de sadece 1 kere giydim:53:

bu ay hiç bir şey almayaağım ve kenara atacağım paramı :32: küçük küçük şeylere vere vere bitiyor param zaten:47:elime geçen de 480 tl 180 ini yada 130 unu harcamalıyım geriye kalanı biriktirmeliyim:47::47::47:

para biriktirme alışkanlığım çocukluğuma dayanıyor. ilk okula başlarken babam adıma bir banka hesabı açtırıp odama da kumbara koymuştu . artık nasıl para biriktirmişsem hesabı siz yapın.. 3. sınıfta amcam bir trafik kazası geçirdi , karşı tarafta vefat eden oldu ve tüm masraflar benim o çocukken biriktirdiğim hesaptan karşılandı .
eh ben devam ettim tabi yine kumbarayla :) her dönem birikimler yapıp bir şeyler başarmak bana felaket derecede zevk veriyordu. sonra şu air walker patlamasının olduğu dönem hiç unutmuyorum 320 dolar birikim yapmışım hemen gidip eve bi air walker aldırıp ailece sportif kişiliklere bürünmüştük :D
babam borsada değerlendirirdi parasını sonraki birikimim direk elden babama teslim bir 500 dolardı baba bana da hesap aç ben de kazanayım diyerek :D
üniversitede bu alışkanlık daha bir alevlenerek devam etti tabi ki. ama bu sefer herkesten gizli olmalıydı :27: o zamanlar parayı evde biriktiriyordum bir banka hesabı bana bunu herkesin bilmesi gibi geliyordu ne saçmalıksa .. yalan söylemekten nefret etmeme rağmen bu alışkanlık yüzünden anneme afilli bir yalan söyleyiverdim .. ( annem odamdaki 7000tl yi bulmuş temizlik yaparken. gözleri faltaşı gibi koşarak geldi bu paralar ne kızım diye ...tabi yanımda babam oturuyor ben gayet sakin bir şekilde 'klübün parası anne yarın hesap açtıracağım' dedim. ilerleyen bir tarihte şahsi bir hesap açıldı mecburen:) )
özetle arkadaşlar benim için para biriktirmek vazgeçilmez bir tutku . her şeyin iyisini almaya çalışırım maymun iştahlılığım yoktur pek. tek başıma çift kişilik dolabı dolduruyorum. birikim yapıp canım istediğinde kendimi şımartmayı seviyorum.
okul hayatı da bitti şimdi kendime yeni bir düzen kurma çabalarındayım. iyi ki para biriktirmişim zira kendime olan güvenim paha biçilemez. param olmasa yeni hayata nasıl atılacağım konusunda çok çekimser olabilirdim. hepinize öneriyorum! :1:

para biriktirme alışkanlığım çocukluğuma dayanıyor. ilk okula başlarken babam adıma bir banka hesabı açtırıp odama da kumbara koymuştu . artık nasıl para biriktirmişsem hesabı siz yapın.. 3. sınıfta amcam bir trafik kazası geçirdi , karşı tarafta vefat eden oldu ve tüm masraflar benim o çocukken biriktirdiğim hesaptan karşılandı .
eh ben devam ettim tabi yine kumbarayla :) her dönem birikimler yapıp bir şeyler başarmak bana felaket derecede zevk veriyordu. sonra şu air walker patlamasının olduğu dönem hiç unutmuyorum 320 dolar birikim yapmışım hemen gidip eve bi air walker aldırıp ailece sportif kişiliklere bürünmüştük :D
babam borsada değerlendirirdi parasını sonraki birikimim direk elden babama teslim bir 500 dolardı baba bana da hesap aç ben de kazanayım diyerek :D
üniversitede bu alışkanlık daha bir alevlenerek devam etti tabi ki. ama bu sefer herkesten gizli olmalıydı :27: o zamanlar parayı evde biriktiriyordum bir banka hesabı bana bunu herkesin bilmesi gibi geliyordu ne saçmalıksa .. yalan söylemekten nefret etmeme rağmen bu alışkanlık yüzünden anneme afilli bir yalan söyleyiverdim .. ( annem odamdaki 7000tl yi bulmuş temizlik yaparken. gözleri faltaşı gibi koşarak geldi bu paralar ne kızım diye ...tabi yanımda babam oturuyor ben gayet sakin bir şekilde 'klübün parası anne yarın hesap açtıracağım' dedim. ilerleyen bir tarihte şahsi bir hesap açıldı mecburen:) )
özetle arkadaşlar benim için para biriktirmek vazgeçilmez bir tutku . her şeyin iyisini almaya çalışırım maymun iştahlılığım yoktur pek. tek başıma çift kişilik dolabı dolduruyorum. birikim yapıp canım istediğinde kendimi şımartmayı seviyorum.
okul hayatı da bitti şimdi kendime yeni bir düzen kurma çabalarındayım. iyi ki para biriktirmişim zira kendime olan güvenim paha biçilemez. param olmasa yeni hayata nasıl atılacağım konusunda çok çekimser olabilirdim. hepinize öneriyorum! :1:

ayy inşallah benim için de bir tutku olur :1:
ben anlamadım sen şimdi 7000 TL yi sadece okurken mi biriktirdin çünkü okul hayatım yeni bitti filan demişsin.
ben ünideyken evdekilerin 1 ay gönderdği parayla 3 ay idara edeblirdm ama kafasız ben o zaman bile para biriktirmezdm :18:

evet öğrenciyken biriktirdim o ve daha fazlasını:21:
kendini şartladığında biraz dikkatle yapılmayacak bir şey değil. aileden gelen parayı gerektiği gibi kullanınca gerçekten oluyor . şimdi de maaşını nerelere harcadığına bağlı :D

bekarken biriktirdiğim paralarla annemin evine doğalgaz döşettim yemek odası takımı koltuk takımı aldım askerde olan kardeşimin harçlığı bana aitti evlendiğimdede 10bin tl birikmişim vardı bende ne kirli çıkıymışım heee:9:

oo maaşallah! nasıl başarıyosun bize de anlat..

Bakalım aydan aya atacağım. Bir de erkek arkadaşım kredi kartını iptal ettir diyor kontrolsüz harcama yapıyorsun dedi. Gerekirse benim kartımı kullanırsın dedi ama hayatta isteyemem çekinirim. Kredi kartsız yaşam nasıl olur ki. Aslında iptal ettirsem cebimde olursa harcarım ama işte aması var :26:

limitini azaltabilirsin canım.

bir başarı örneği daha :46:

sizin gibi tutumlu ,birikimi amaç haline getirmiş insanları okuyup çok şey değiştirdim bütçemde :71:

sağolun var olun kızlar bizlerede örnek olduğunuz için :92:

insanın ruhunda varsa olmuyor, vazgeçemiyor
bende çok harcıyorum diye kredi çektim ev aldım, sonuç ne mi? maaşım kesiliyor krediden dolayı, kalan para bana yetmiyor (yaklaşık1500 lira kalıyor) ve eşimden alıyorum

Son düzenleme:
valla para biriktirmek elinize geçen parayada bağlı arkadaşlar
biz 7 yıllık evliyiz bende eşimde sürekli çalıştık ve birkimimiz yok
istanbul gibi biryerde yaşıyorsunuz kirada oturuyorsunuz
maaşlarınızda kuş b...ku kadar olunca anca boğazınızı doyuruyorsunuz
haa birde ev sahiplerini:37:

insanın ruhunda varsa olmuyor, vazgeçemiyor
bende çok harcıyorum diye kredi çektim ev aldım, sonuç ne mi? maaşım kesiliyor krediden dolayı, kalan para bana yetmiyor (yaklaşık1500 lira kalıyor) ve eşimden alıyorum

:53:ev krdisi hariç elinize kalan paramı 1500 lira
iyiymiş beşyüzlirasını atın kenara ozaman her ay
başka masraflar yoksa

Canım bende senin gibiydim nerede bir fuzuli harmaca varsa ben oradaydım.
her yere taksiyle giderdim, hatta evlenince otabüslere binmek bile ağrıma gitti:(
Çok harcama yaptım dünde ben hesağladım eğper zamanında harcasıklarımdan ayda sadece iki tane 30 gr bileik yağpıp kenara koysaymışım ooooo köşeyi dönmüştüm.
Şimdi evliyim sağolsun eşim çok iyi ama gel görki geçim sıkıntısı var faturalar ev derken yapamıyoruz birikim ama yine de giyim konusunda çok zorlanmadım çünkü dolabım bekarken aldığım depolarla dolu:52: Sana tavsiyem eğer farkındaysan durumunun para biriktir bu zamanda en değerli şey de altın kesinlikle

Back
X