Mesajını okurken kendime sinir oldum. Maaşınla neler yapmışsın tebrik ediyorum seni. Ben de kendimi en kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım.
Yedi yıldır çalışıyorum ama kenarda beş kuruş param yok. üstelik altı yıl Van'da çalıştım maaşımı harcayacak ortam olmuyordu hep biriktiriyordum ama Ankara'ya geldiğimde ihtiyacım olan olmayan her şeyi alıyordum. Ankara'ya geldiğimde sadece araba aldım zaten paranın yarısını babam verdi kalanını da kredi çekmiştim. Ev alayım diyorum birikmiş olmayınca da hepsini kredi çekmeye cesaret edemiyorum. Toki konutlarına baktım şu an Ankara'da satışta olan yerler mamak ile gültepe semti kırk yıllık çin çin semtinin adını gültepe koymuşlar. Ankara'nın en güvensiz semtleri çin çin'de ki evlerin camlarını tabanca ile taramışlar. Onun için buralardan ev almaya cesaret edemedim. İki bin ytl civarında maaşım var 600 ytl kredi taksidi ödüyorum kalanı da kartımdan yapmış olduğum gereksiz harcamalara gidiyor. Benim alış veriş merkezlerine gitmemem lazım. Babam ucuz olursa kamyon lastiği de al diye dalga geçiyor. Kendi kendime kitap dışında para harcamayacağım diyorum ama olmuyor. Hatta bir kere bilerek kredi kartımı almadan gittim mağazada gördüğüm şeylere kafam takıldı eve gidip kartımı alıp mağazaya geri geldi düşünün artık bende ki manyaklığı. Şöyle kaba taslak bir hesap yaptım bugüne kadar resmen şöyle orta halli bir ev parası harcamışım. Sizler nasıl para biriktiriyorsunuz?:26:
babanin lafi direk annemi aklima getirdi
annemle bi markete gitsek indirimli diye kamyon lastiklerine bile bakardi
hisse senedi gibi seylere yatirim yapabilirsiniz.
bayıldım annenize çok tatlı
tesekkur ederim
Allahtan lastiklere sadece bakiyor gereksiz bi cok sey aldigina zaman zaman sahit olduk
Yorumları okuyunca cevap vermeden edemedim...Sanırım bu para biriktirip tutumluluk içten gelen bir şey...Ben üniversite yıllarında başladım para biriktirmeye ve güleceksiniz belki bozuk paralarla :))) Öğrenim kredime, başbakanlık kredime kesinlikle dokunmazdım,dolar mark yapardım ve sonra ailemin yanına gittiğimde de hem onlara hem kendime alış veriş yapıp kenara bile ayırırdım...
Mağaza gezmeyi oldum olası çok sevmişimdir ama genelde sezon zonu çıkmaya özen gösteririm...Ayrıca öyle marka tutkumda yoktur, bazı şeyleri pazardan alırım örneğin ve çevremdeki arkadaşlar bi ton para verip marka gömlekler giyerken ben 5 liraya aldığım gömlekle onlardan çok daha şık olurum...
Çalışırken biriktirdiğim paralarla evlendim diyebilirm,ailemde destek oldu ama yinede gözümün gördüğü her şeyi aldım..Evmiş arabaymış onuda kocam yapsın dedim ama o anca kendi derdinde...Artık maaşımı bile zor görür oldum
Buarada nacizane bir öneridir, evlenince herşey değişiyor, paranın kıymetini bil derim eğer kendine engel olamıyorsan şu bireysel emeklilik fonlarını dene, en azından ileride çok daha rahat edersin uzun vadeli düşünmek gerektiği kanısınndayımm...
bende 1 yıldır çalışıyorum şuan için aldığım maaş 900 tl ve ben bu parayla çeyizime 2 tane beyaz eşya ve başka ne gerekiyorsa aldım koydum kenara (şuan hiçbir borcum yok) ekstradan her ay 1 altın aldım..bana kalsa bunların hiçbiri kolay kolay olmazdı ama annem sağolsun bana tutumlu olmam için hep öğütler verdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?