Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaslar bem bu hapin ilk kutusunu bitirmek uzereyim son iki beyaz hap kaldi hic aksatmadan ictim beyaz haplar seker diye icmedim onlari son iki bseyaz kaldi adet olmadim iliskiye girerken korunmam gerekirmi

bayanlar ben bu hapın 3. kutusuna geçtim şimdiye kadar çok şükür bir yan etkisi olmuyordu ama 2. kutunun yarısında mide bulantısı ve ağız tadında bozukluk ve iştahsızlık yapmaya başladı ilk midemi üşüttüm zannettim ama değil sabah kalkınca hiçbirşeyim yok ilacı 10,30 gibi içiyorum ondan sonra bütün günüm mafoluyor aynı durumda olupta şikayeti geçen arkadaşlar var mı acaba yoksa ilaca ara vermeyi düşünüyorum başka korunma yöntemi kullanıcam

bende bi buçuk ay kullandım....ama dayanamadım bıraktım.hemen hemen bütün yan etkiler görüldü....kına günümde regl oldum ve bi ay sürdü.....ilk günkü gibi olmasa da kanamalar devam etti....regl bitti bi hafta geçti yine oldum.....o bitti on gün sonra yine.....tüketti beni yani...göğüs ağrıları isteksizlik kasık ağrısı,sabahları uayndıgımda bas bönmesi....hatırladıkca sinirim bozuldu...iyi dayanmışım yine de

tabi hiçbir yan etkisini görmeyen arkadaşlarım da var...benm bünye zayıf ondan sanırım :26::26:

bundan 3 sene evvel yumurtalık kisti ameliyatı olduktan sonra ameliyatı yapan doktor kistin tekrarlama ihtimalini engeller diye vermişti bana da yazz.bir sene boyunca kullandım. hiç bir yan etki görmedim. yüz gram bile kilo almadım. sivilce vs de olmadı. bir de göğüslerde şişlik yapıyor diye duymuştum ama bu da olmadı. yani bu açılardan gayet iyi bir ilaç. ama koruyuculuğu hakkında hiç bir şey söyleyemem. çünkü kazara bebeğim olur diye korktuğum için aynı zamanda prezervatif de kullanmaya devam etmiştim. evet , evet çok sağlamcıyımdır

merhaba daha önce doğum kontrol hapı kullanmadım yazz 24+4 kullanıcam adet olmayı beklıyorum ilk gunu baslıcam.içerken bu sure içinde ek yontemlerle koruncaz.korunmadan sadece ilaç içerek ilişkiye ne zamn baslanmalı sizce ne kadar sure geçmeli?bıde beyaz ilaçlara adet gunu denk geliyormuş eğer gelmezse pembe ilaçlara denk gelirse herhangı bı sorun olurmu beyaz ilaçları içerken adet olmazsm ilişkiye gırılebılırmı?yan etkılerı genel olarak göğüste şişlik buyume,migde bulantısı,alınganlık,duygusallık ve kılo artısı veya azalması sanırım.sizce baslamalımıyım bu ilaca yorumları okuduktan sonra kararsız kaldım.herkezde aynı etkıyı gostermıo bazıları memnunken bazıları sıkayetcı umarım bende yan etkı fazla gostermez.

arkadaşlar merhaba adet düzensizliğinden dolayı doktorum 3 ay boyunca yazz 24+4 kullanmamı söyledi.1.kutunun 10.gününde 5 6 günlük bi ara kanamam oldu kutu bitti adet oldum bugün 2.günüm ve hiçbir şey gelmiyo.aranızda böyle olan var mıi?normal midir?

Ben de baslamak icin adetimi bekliyorum dugune bir bucuk ay kala baslamis olcam anlamadigim bisey var ek yontemlerden bahseden arkadaslar olmis ne yani hap bizi korumayacak mi :-( yani uc kutuya kadar baska bir yontemle korunmak daha mi garanti olur :-\

Arkadaslar merhaba ben nısanda evlendım 1-2AYoncesınden yazz a başladım kullanmaya ve hala kullanmaya devam edıorum fakat esım çocuk ıstıyor.benım oncesınde adet duzensızlıgımde vardı ılaçla duzenlı olarak oluyorum tabı ama duydugum kadarıyla duzensızlık için 6 ay kullanılmalıymıs benımde 6 ay olmadı henuz ilaç kullanalı.. 3, kutum bıttı bilgisi olan varmı arkadaslar bu konuda ne yapsam devam etsemmı 3AY daha yoksa bıraksam duzene gırdımı.... Kafam çooook karısık kızlarrrrrrrr....

Son düzenleme:
İlk kutuyu bitirdim ve adetim başladı ama adetimin şu an 13. günündeyim ve bitecek gibi de değil. Tamam öyle normal adet dönemi gibi kan gelmiyor ama koyu hatta siyaha yakın renkte akıntı geliyor. 2. kutuya da başladım bu arada diğeri bitince, bu normale döner mi, yaşayan var mı bunu?

ilk kutuya adetımın 1.gunu basladım normalde adetım 3-4 gun suruodu.değişiklik olmadı ve 3 gun surdu bugun 6.ilaçtayım hçbır yan etkısını gormedım.

kızlar bana da yardım edin 2 ay sonra düğünüm var. ilaç kullanma taraftarı olmasam da mecbur kullanıcam yasmin de 21 gün kullanıp 7 gün ara verildiğinden dolayı, adet günümü kaydırabiliyorum. eğer ilaç kullarak günü değiştirmezsem balayında regl olmuş olucam yazz 24+4 ü kullanmaya başlayınca adet günümü kaydırma gibi birşey olabiliyor mu? bazı arkadaşlar 15 gün kanamalarının devam ettiklerini yazmışlar, 2 ayda düzene oturur mu peki bu kanamalar? yazz ı ne zaman kullanmaya başlamalıyım bu durumda?

Yasmini bilmiyorum ama Ben yazz Dan memnunum Yan etkilerini gormedim fazla. Adet gunu kaydirmak icin de adetinin birinci gunu degil de 5. gunu baslayabilirsin 28gun sonra yine olursun

ben yaşadım canım.3. kutuya kadar ara ara lekelenmeler oldu korkma doktora sordum olabilir dedi.. şimdi gayet düzenli devam ediyor. 6. kutu oldu.

Merhaba kızlar korunma amaçlı yazz 24 kullanıyorum 1. Kutu bıtti beyaz hapların 3. Sunde adet oldum bugune kadar bı anormallık yok. Sorum şu ki 1 ay sonra tatile cıkıcaz tam adet tarihime denk geliyo arastırmalarım sonucu ertlemek için beyaz hapları kullanmadan dırek pembeye gecıcez. Bu şekilde ertleyıp yınede adet gören varmı ?
2. Sorum da dıyelimki istediğimiz gın kadar ertledik adet görmek için ne yapcaz?

merhaba yaz 24+4 ü kullanalı 1 ay oldu ve 1.kutum bıttı adetım son beyaz hapta başladı 2.kutuda pembelere devam ederken surdu 4 gun içinde bıttı.hiç bir yan etkısını gormedım ara kanama lekelenme vs.olmadı.
-adet olmamak için kutunun sonundakı beyaz hapları içmeden yenı kutuya baslamak gerekiyor.yenı baslanılan kutudakı pembeler bıtınce beyaz hapları içince adet olnuyor.sanırım 1 ay gecıktırılebılıyor.

Daha önce ilk kutuyu kullandıktan sonraki şikayetimi dile getirmiştim, şu an 3. kutudayım ve adetim düzene girmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…