Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar bu ara lekelenmelerden sonra normal regl görüyor musunuz? bende qlairista diye bir doğum kontrol hapı kullandım ilk ayım. ara lekelenmem oldu. fakat normal regl olmadım. sizde durum nedir acaba..

öncelikle merhaba;

yazz 24+4 doğum kontrol hapına adetimin 1. günü başlamamı önermişti doktorum. bende tam kanamam başlamadan kahverengi leke gelirken ilaca başladım ve reglm kesildi kanamam olmuyor. bugun 3. ilacı kullandım 1 ay sonra düğünüm var ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim.

öncelikle merhaba;

yazz 24+4 doğum kontrol hapına adetimin 1. günü başlamamı önermişti doktorum. bende tam kanamam başlamadan kahverengi leke gelirken ilaca başladım ve reglm kesildi kanamam olmuyor. bugun 3. ilacı kullandım 1 ay sonra düğünüm var ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim. sende de mi aynı sorunlar oldu?

drun doğru söylemiş 1.günü başlamak en doğrusudur..ama sen yanlış yapmışsın..tam kanaman geldikten sonra yutsaydın keşke..
ben öyle yapmıştım çünkü..ve sana tavsiyem ilacı gece uyumadan önce yutman..
ama içine sinmiyosa bu durum hemen doktora git..yada eğer bu dönem kanaman hiç gelmezse gelecek döneminde adet görceğin günü bekle gecikirse yada gelmezse öyle git.
ben kullanmıyorum artık ilacı..ama ilk ay biraz kafa karıştırıyor./COLOR]

Merhaba, bu hapı kullanıp nefes darlığı çeken var mı? Son zamanlarda hapı içtikten sonraki yarım saat içinde nefes darlığı yaşıyorum. Sizce normal mi?

Merhaba, bu hapı kullanıp nefes darlığı çeken var mı? Son zamanlarda hapı içtikten sonraki yarım saat içinde nefes darlığı yaşıyorum. Sizce normal mi?

Benim başıma öyle bir şey gelmedi ama ilaç kaynaklı da olmayabilir. Uzun zamandır kullanıyor musunuz bu hapı?

Benim başıma öyle bir şey gelmedi ama ilaç kaynaklı da olmayabilir. Uzun zamandır kullanıyor musunuz bu hapı?

Evet 2 yılı geçti ,aşağıdaki yan etkilerinden büyük bir kısmını yaşıyorum biraz araştırınca daha iyi anladım. İlginiz için teşekkürler

Bacakta tek taraflı ağrı ve/veya şişme; sol kola yayılan/yayılmayan ani şiddetli göğüs ağrısı; ani nefes darlığı, ani öksürük başlangıcı; alışılmadık, şiddetli, uzamış baş ağrısı; ani kısmi ya da tam görme kaybı; cisimleri çift görme; konuşma bozukluğu; baş dönmesi; vücudun bir parçasında ya da bir tarafında ani olarak ortaya çıkan belirgin hissizlik ya da güç kaybı.

bu ilacı kullanıp da cinsel isteksizlik ve kuruluk yaşayn var mı acaba :26:

ben canım.
1.5 sene kadar kullandım. en son 2 ay önce kullandım.
aşırı bir kuruluk ve libidoda düşüş yaşadım.
1 ay bile olmasa istemiyordum cinsellik.
şimdi bıraktım ve Nuvaring diye bir yönteme geçtim.
bakalım işe yarayacak mı?..

geçmiş olsun tatlım.bende bıraktım şuan bu ilacı ama düzelme yok ne zaman düzelicek çok merak ediyorum evli olup böyle sorunlar yaşamak çok zor

Arkadaslar merhaba, konuyu tamamen okudum we yazz a bnde 2 gun once basladim. Normalde adetim 4gun surer we cok az kanamam olurdu. Simdi 3.gundeyim we asiri bi kanamam war. Ilactan mi bilmiorum. 2tane hap bu kadar etki eder mi onu da bilmiorum. Ama benim yasadigimi yasayan warsa yazabilir mi lutfen. Onun disinda cok sk idrara cikiorum. Baska extrem bi durum yok simdilik. Bi rahaysiLigi da yok. Cewap bekliorum lütfen

düzenli olarak kullanan arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.
gecen aya yaza başladım hiç gununu aksatmadan içtim ve carşamba gunu gecesi ücüncü hapı içtimm
perşembe gunu sabahı reglim basladı perşembe gecesi ise dorduncu beyazıda içtim. şimdi bu şekilde kullanmam doğrumu yoksa
ben yanlışmı yaptım ucuncu hapta regli oldum dorduncu beyazı içmeden yeni pakatemi geçmeliydim

yok canım hiç ara vermeden devam et regl oldun diye yeni kutuya başlama

nuvaring nasıl bir yöntem ilk defa duydum şuan o yöntemden memnun musun çocuk olayında etkisi nasıl çok soru sordum sanırım

nuvaring nasıl bir yöntem ilk defa duydum şuan o yöntemden memnun musun çocuk olayında etkisi nasıl çok soru sordum sanırım

merhaba,
ben de buradaki bir arkadaştan öğrendim 2. defadır kullanıyorum.
ben yazz dan memnundum sadece kuruluk ve isteksizlik artık canımı sıkmıştı.
nuvaring vajinal halka, plastik bir şey.
vajina içine parmağınla ittirip yerleştiriyorsun.
3 hafta orada kalıyor
1 hafta kullanmıyorsun
ve o sırada regl oluyorsun

sonra yeni bir pakete geçiyorsun

ara kanama yok,
adet dönemi çok daha rahat ve ağrısız geçiyor

içindeki hormon oranı haptakilerden daha düşük.
kuruluk değil aksine akıntıda fazlalık yaptı bende.

ben başta pko için kullandım sonrasında da korunma amaçlı adetlerim düzenliydi benim ilginç bi şekilde ama çok feci ağrılarım vardı adetimin ilk 3 günü ağrıdan geberirdim 3 sene kullandım son zamanlarda artık çıldırmak üzereydim ilaca başlamadan önce çok yoğun kanamam olurdu dışarı çıkarken çok korkardım günde 5 yada 6 defa ped değiştirirdim. ilacı kullanırken kanamam çok azaldı.ama adetim bittikten sonra bile bende ceviz büyüklüğünde lekenlemeler yaptı öyle ki düğünümde bile geçmemişti. birde bende biraz kuruluk ve isteksizlik yaptı. 3 ay önce doktora gittim kistlerin kontrolü için bişey kalmamış dedi. bende ilacı bırakmak istediğimi söyledim. bıraktım adet yine aynı bol ağrılı sancılı ne yapıcam şaşırdım

arkadaşlar merhaba ben de bugün doktora gittim bana da yazz verdi adetimin 3. günü başlayacağım fakat ne zaman korumaya başlar bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım ve hemen Yazz 24+4 başlığına geldim Bu hapı kullanalı 8 ay oldu, evlenmeden 1 ay önce çikolata kisti ameliyatı sonrası başladım ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım fakat tabi ki bünyeye göre de değişir. Yine de kendi doktorumun da dediği gibi horman miktarı çok az ve daha bitkiselmiş. Bir de cildimi kaymak gibi yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…