Aile Planlaması Yazz 24+4 Doğum Kontrol Hapı Kullananlar

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Kist gibi bir durum sebebiyle mi başladın yoksa gebelik tedbiri olarak mı? Eğer gebelik tedbiri olarak ise 1 ay sonra korumaya başlar ilk 1 ay başka bir yöntemle korunmanız lazım.

Merhabalar. Adetlerim düzenli fakat adet başlamadan önce ve ilk iki gün çok sancılı ve sıkıntılı geçiyor. Bu sebeple doktora gittim. Hormon bozukluğu olmadığını belirtti. Fakat kistlerde biraz büyüme varmış. Bunu önlemek için Yazz doğum kontrol hapı verdi. Kullanmaya başlayalı 10 gün oldu.

Adet dönemimi uzattı. Fazla kanama oldu. Ayrıca kabızlık ve ağızda kuruluk meydana getiriyor. Karnımda sürekli bir huzursuzluk var. Göğüslerde de biraz dolgunluk hissediyorum. Sanırım alışma sürecindeyim.

Son düzenleme:
Bende de kuruluk ve libido düşüklüğü oldu sanırım. Fakat şimdi asıl problem, bi nedenle iki kutu hap aldim kullanırken bi baktım fazladan hap almışım, carsamba son hapı almam gerekirken cumaya kadar icmisim. Hala adet olmadım. Hapa baslamali miyim adet gormeyi mi bekliyim. Sanırım 4 aydır kullanıyorum bunye de alınmıştır artik, birgün bile gecikse geriliyorum normalde pazartesi baslamam gerekiyodu zaten. Bi decdon aylarda ben de bi baş dönmesi başlamıştı. Bi de ufak ani sancılar.

ben de başlayalı 16 gün oldu. adetimin ilk günü almıştım. olup olmamak arasında bi adet oldum. bittikten 2 gün sonra tekrar başladı 10 gündür lekelenme şeklinde hala hasta oluyorum. gercekten sinirim bozuldu. pcos hastasıyım ve yıllardır diane 35 in etkilerini atmaya çalışıyorum tam hiç ilaç kullanmadan son bi yılda düzenli adetim olurken evlenmek için düğünümün 4 ay öncesinden yazz a başladım. korunmak için bırakamıyorum. kilo verdirir mi bilmiyorum ama çok su içtiriyor ve ishal yaptı beni günlerdir çekiyorum. henüz farketmedim ama gögüslerim nolur büyümesin zaten yeteri kadar büyük

Arkadaşlar Yazz bünyeden bünyeye değişik etkiler gösteriyor, ben 9,5 aydır kullanıyorum hiçbir yan etkisini görmedim benim gibi bir arkadaşım da 1 yıldan fazla oldu kullanıyor ve o da yan etkisini görmedi ama dediğim gibi her bünye bir olmuyor ama sabrederseniz bu etkilerden kurtulacağınızı düşünüyorum.

merhabalar,Yazz 24+4 hapını yeğenim kist tedavisi için kullanıyor, doktoru olmaz demiş ama, genç kız olduğundan herhangi bir riski varmıdır diye endişe ediyoruz kızımız 16 yaşında bu yaşlarda kullanan oldumu ?

Doktorunuz bi sakınca görmediyse endişelenmeyin ama isterseniz bir doktora daha görünün yalnız bende kist ameliyatından sonra doğum kontrol hapına başladım kist oluşumunu hap baskıladığı için bu yöntem uygun görülüyor bu arada soğan kürü de uygulayabilir yeğeniniz, acil şifalar dilerim

Hapın etkisi herkezde aynı olmuyor doktorum bana bu hapı adetim düzene girsin diye verdi üstelik cok kanamam oluyordu yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum adetim düzene girdi kanamam azaldı

Benim de ilk ay sürekli ara kanamam oldu şimdi ikinci aydayım ve herhangi bir problemim yok gibi. Rejim yapıyorum ama daha önceki tecrübelerimden pek istikrarlı kilo veremezken bu ilaçla birlikte karın bölgem 2-3 beden inceldi resmen tabi halkoyunlarıyla birlikte haftada iki gün sporumu da düzenli hale getirip akşam yemeklerini de kesince vermiş olabilirim o kiloları ama şimdilik memnunum ilaçtan arada bir sinirlerim cok bozukmuş gibi hissediyorum hiç birsey yokken ağlayasım geliyo o da ilaçtan mı yoksa düğün hazırlıklarının gerginliğinden mi onu da tam kestiremiyorum .

Adet düzensizliğim var daha önce tahlil yaptırdım. Progestoren hormonum 26.9 cikti bi daha doktora gidip tahlili gosteremesim. 25 mayısta da düğün um var hap ile korunmayi düşünüyorum. Kullanmaya bu ay ki adtmde baslamam gerek bi daha adetim de cook gecikmiş olabilirim. Sizce hapı alip adt olduğumda baslasammi yoksa tekrar doktora gidip muayene mi olsam

Yorumunuzu gördüm uzun süredir kullanıyorsunuz diye size danışmak istedim ben adet düzensizliği ve korunmak için doktorumun önerisiyle daha yeni başladım bu ilaca fakat anlamadım şimdi 28 tablet bitince adet olmassam bekleyecekmiyim yoksa beklemeden ikinci kutuya devam mı edeceğim şimdiden teşekkür ederim

Hayır beklemeyeceksiniz adet olmayı ve yeni kutuya başlayacaksınız. Ben genelde ya son beyaz hapı aldığım gün ya da yeni ktunun ilk hapını aldığım gün regl oluyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir, rica ederim.

Çok teşekkürler gerçekten aklımı çok kurcalamisti inşallah çok kanamam olmaz daha önce aylık iğne kullanmistim ölüyordum neredeyse hastanelik oldum doktorum da bi sorun yaşamassin dedi ama korkuyorum

Çok teşekkürler gerçekten aklımı çok kurcalamisti inşallah çok kanamam olmaz daha önce aylık iğne kullanmistim ölüyordum neredeyse hastanelik oldum doktorum da bi sorun yaşamassin dedi ama korkuyorum
Yaşadığınız sorun gibi birşey yaşamazsınız yazz kullanırken diye düşünüyorum ama bazı bünyelerde ilacın yan etkileri olabiliyor, kimi 10 gün regl oluyor bitiyor bir hafta sonra tekrar kanaması oluyor ama hiç kimseden duymadım bu kanamalar yüzünden hastanelik olduğunu kimi de adetini azalttığından şikayetçi ama bu etkilerde en fazla 2 -3 ay sürüyor sonunda vücut alışıyor, şunu da söyleyeyim ben ve bir kız arkadaşım da kullanıyoruz ve hiçbir yan etki görmedik. Bu arada yazz daha bitkisel bir ilaçmış ve içindeki hormon miktarı en düşük olanlardan, bana doktorum vermişti bu bilgileri. İçiniz rahat etsin inşallah bu yöntemle rahat edersiniz :)

Yaşadığınız sorun gibi birşey yaşamazsınız yazz kullanırken diye düşünüyorum ama bazı bünyelerde ilacın yan etkileri olabiliyor, kimi 10 gün regl oluyor bitiyor bir hafta sonra tekrar kanaması oluyor ama hiç kimseden duymadım bu kanamalar yüzünden hastanelik olduğunu kimi de adetini azalttığından şikayetçi ama bu etkilerde en fazla 2 -3 ay sürüyor sonunda vücut alışıyor, şunu da söyleyeyim ben ve bir kız arkadaşım da kullanıyoruz ve hiçbir yan etki görmedik. Bu arada yazz daha bitkisel bir ilaçmış ve içindeki hormon miktarı en düşük olanlardan, bana doktorum vermişti bu bilgileri. İçiniz rahat etsin inşallah bu yöntemle rahat edersiniz :)

Aylardır kullanıyorum ve de çok memnunum Yazz'dan.. Adetim onca ilaç denemsinden sonra nihayet düzene oturdu ve artık aşırı kanamalarım biraz olsun duruldu. Ayrıca ilaca başladığımdan beri çok şükür hiç ağrıdan acillik olmadım. Yazz

Çok teşekkürler aydınlattigin için birde küçük bir sorum daha olacak ben bu ilaca sabah 10 da başladım ve mecburen öyle devam ediyorum ama bulantı yapıyor bunu nasıl geceye alırım ikinci kutuya gece başlasam olmaz mı ki :) birde Bu hapta diğer haplar gibi göğüs lerde şişkinlik yapıyor mu Ayy inşallah yapar :))))))

Son düzenleme:

Rica ederim, ben akşam 10 da alıyorum saat kurdum ve 1 yıldır hiç aksatmadım bu sayede, sana tavsiyem de ilk 3 gün saat 4 gibi iç, gecikme 12 saatten fazla olmamalı çünkü ve sonraki 3 günde akşam istediğin saate çek böylece akşama almış olursun, bir günde 12 saatten fazla boşluk vermemen gerek yani diğer soruna ise şöyle söyleyeyim benim göğüs ölçüm 85 Şişse bana dert olurdu ama neyse ki şişlik yapmadı ama umarım sana yapar

Benim göğüslerim çok küçük yeni doğum yaptığımda bile 80 anca doldu şimdi 75 bile zor doluyor keşke büyüme olsa 80 falan olsa bana yeter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…