- 17 Eylül 2013
- 10.694
- 8.134
-
- Konu Sahibi Zeynep28 maras
merhabalar,Yazz 24+4 hapını yeğenim kist tedavisi için kullanıyor, doktoru olmaz demiş ama, genç kız olduğundan herhangi bir riski varmıdır diye endişe ediyoruz kızımız 16 yaşında bu yaşlarda kullanan oldumu ?
Arkadaşlar Yazz bünyeden bünyeye değişik etkiler gösteriyor, ben 9,5 aydır kullanıyorum hiçbir yan etkisini görmedim benim gibi bir arkadaşım da 1 yıldan fazla oldu kullanıyor ve o da yan etkisini görmedi ama dediğim gibi her bünye bir olmuyor ama sabrederseniz bu etkilerden kurtulacağınızı düşünüyorum.
Hayır beklemeyeceksiniz adet olmayı ve yeni kutuya başlayacaksınız. Ben genelde ya son beyaz hapı aldığım gün ya da yeni ktunun ilk hapını aldığım gün regl oluyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir, rica ederim.Yorumunuzu gördüm uzun süredir kullanıyorsunuz diye size danışmak istedim ben adet düzensizliği ve korunmak için doktorumun önerisiyle daha yeni başladım bu ilaca fakat anlamadım şimdi 28 tablet bitince adet olmassam bekleyecekmiyim yoksa beklemeden ikinci kutuya devam mı edeceğim şimdiden teşekkür ederim
Hayır beklemeyeceksiniz adet olmayı ve yeni kutuya başlayacaksınız. Ben genelde ya son beyaz hapı aldığım gün ya da yeni ktunun ilk hapını aldığım gün regl oluyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir, rica ederim.
Yaşadığınız sorun gibi birşey yaşamazsınız yazz kullanırken diye düşünüyorum ama bazı bünyelerde ilacın yan etkileri olabiliyor, kimi 10 gün regl oluyor bitiyor bir hafta sonra tekrar kanaması oluyor ama hiç kimseden duymadım bu kanamalar yüzünden hastanelik olduğunu kimi de adetini azalttığından şikayetçi ama bu etkilerde en fazla 2 -3 ay sürüyor sonunda vücut alışıyor, şunu da söyleyeyim ben ve bir kız arkadaşım da kullanıyoruz ve hiçbir yan etki görmedik. Bu arada yazz daha bitkisel bir ilaçmış ve içindeki hormon miktarı en düşük olanlardan, bana doktorum vermişti bu bilgileri. İçiniz rahat etsin inşallah bu yöntemle rahat edersiniz :)Çok teşekkürler gerçekten aklımı çok kurcalamisti inşallah çok kanamam olmaz daha önce aylık iğne kullanmistim ölüyordum neredeyse hastanelik oldumdoktorum da bi sorun yaşamassin dedi ama korkuyorum
Yaşadığınız sorun gibi birşey yaşamazsınız yazz kullanırken diye düşünüyorum ama bazı bünyelerde ilacın yan etkileri olabiliyor, kimi 10 gün regl oluyor bitiyor bir hafta sonra tekrar kanaması oluyor ama hiç kimseden duymadım bu kanamalar yüzünden hastanelik olduğunu kimi de adetini azalttığından şikayetçi ama bu etkilerde en fazla 2 -3 ay sürüyor sonunda vücut alışıyor, şunu da söyleyeyim ben ve bir kız arkadaşım da kullanıyoruz ve hiçbir yan etki görmedik. Bu arada yazz daha bitkisel bir ilaçmış ve içindeki hormon miktarı en düşük olanlardan, bana doktorum vermişti bu bilgileri. İçiniz rahat etsin inşallah bu yöntemle rahat edersiniz :)Çok teşekkürler gerçekten aklımı çok kurcalamisti inşallah çok kanamam olmaz daha önce aylık iğne kullanmistim ölüyordum neredeyse hastanelik oldumdoktorum da bi sorun yaşamassin dedi ama korkuyorum
Yaşadığınız sorun gibi birşey yaşamazsınız yazz kullanırken diye düşünüyorum ama bazı bünyelerde ilacın yan etkileri olabiliyor, kimi 10 gün regl oluyor bitiyor bir hafta sonra tekrar kanaması oluyor ama hiç kimseden duymadım bu kanamalar yüzünden hastanelik olduğunu kimi de adetini azalttığından şikayetçi ama bu etkilerde en fazla 2 -3 ay sürüyor sonunda vücut alışıyor, şunu da söyleyeyim ben ve bir kız arkadaşım da kullanıyoruz ve hiçbir yan etki görmedik. Bu arada yazz daha bitkisel bir ilaçmış ve içindeki hormon miktarı en düşük olanlardan, bana doktorum vermişti bu bilgileri. İçiniz rahat etsin inşallah bu yöntemle rahat edersiniz :)
Çok teşekkürler aydınlattigin için birde küçük bir sorum daha olacak ben bu ilaca sabah 10 da başladım ve mecburen öyle devam ediyorum ama bulantı yapıyor bunu nasıl geceye alırım ikinci kutuya gece başlasam olmaz mı ki :) birde Bu hapta diğer haplar gibi göğüs lerde şişkinlik yapıyor mu Ayy inşallah yapar :))))))
Benim göğüslerim çok küçük yeni doğum yaptığımda bile 80 anca doldu şimdi 75 bile zor doluyor keşke büyüme olsa 80 falan olsa bana yeter :)Rica ederim, ben akşam 10 da alıyorum saat kurdum ve 1 yıldır hiç aksatmadım bu sayede, sana tavsiyem de ilk 3 gün saat 4 gibi iç, gecikme 12 saatten fazla olmamalı çünkü ve sonraki 3 günde akşam istediğin saate çek böylece akşama almış olursun, bir günde 12 saatten fazla boşluk vermemen gerek yani diğer soruna ise şöyle söyleyeyim benim göğüs ölçüm 85Şişse bana dert olurdu ama neyse ki şişlik yapmadı ama umarım sana yapar