• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAZLIK ALMAK

Aslında yazlıgı yazlıgı olanlar tatıl ıcın kullanmıyor. Tamamen orada yasıyorlar yazın yanı en azndan bız oyleyız. Bu sebeble alan kısılerın yakın yerlerden almasını onerıyorum . Bız asagı yukarı Mayısın son haftasından berı yerlestık , daha bır kere avm gezmedık. Tamamen dogal ortamdayız cocuklar ve ben. Ben daha yakın mesafede calısıyorum bazı aksamlar ısten dogru bızımkılerın yanına denıze gıdıyorum :eek:

Bız cok pahalıya almadık buarada konu sahıbı 158 bıne aldık , ama tamamen tadılat gereken bır evdı. Yavas yavas yaptırdık lamınat , mutfak dolabı, badana ufak tefek banyoları yenıledık .
Bahcesını yaptırdık.
Guzel seyler bunlar bunun dısında her sene otel ve gezi için tatile gidiyoruz. Yazlık baglayıcı degıl
Uzun süreli olursa dediğiniz doğru ama biz 1 hafta gittik her seferinde. Birde yazlık var yazlık var. Bahçeli müstakil yazlık değildi bizim gittiğimiz. Sıkıcıydı yani :)

Merhaba sayın kadınlar kulübü üyeleri bu ilk konum olacak
biz evleneli uzun bir zaman olmadı
eylül gibi bir taksitimiz bitiyor ve o zamana çocuk çalışmalarına başlamayı da düşünüyoruz.
bir yandan da ev kendimizin aslında ailemizin bize verdiği bir ev
kira da ödemediğimiz için artık kendimiz bir ev alalım diyoruz ancak ev fiyatları malumunuz :(
karasuya bakalım dedik fiyatları uygun çünkü ama tabi hiçbir fikrimiz yok
bir yandan da ya hamile kalırsam çocuk çok masraflı olur diye düşünüyorum elimizdeki tüm birikimimizi vermiş olacağız çünkü
nasıl kararsızım anlatamam :(
hem fikir hem de karasu ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?
Karasu güzel ve gelişmekte olan bi yer bizim arkadaşların yazlığı var hiç davet edilmeden gitmedik valla sizin çevrenizi siz bilirsiniz
Ama çocuk düşünüyorsanız erteleyin derim bugün kardeşimin bebeğine bebek arabasına takılan ufak oto koltuğumu ne bişey deniyor ondan aldık fiyatlar uçmuş gitmiş 😱 artık her şey ateş pahası valla çocuk demek=masraf demek hem yazlık hem bebeğin masraflarına yetebileceğinize inanıyorsunuz ikisinide yapabilirsiniz

Yazlık alacaksanız Karasu'dan almayın derim.
Hatta çocuk düşünüyorsanız hiç almayın bence.
Beklenmedik şeyler oluyor, bütçe gerekebilir sıkışabilirsiniz.
Hele bir bebek çalışmalarına başlayın bebek doğsun ondan sonra düşünürsünüz. Bebek demek masraf demek

denize giriliyor. plajlari yenilendi guzel plajlari var. plajlarını bile bilmezken halki hakkinda yaptiginiz yorum da dikkate alinamaz zaten.
Karasuya her yaz giderim.
Bu hafta sonu da oradaydım.
Ayrıca sakaryalıyım.
Ve kesinlikle tavsiye etmem.
Denizi çok pis,boğulan çok oluyor. Deniz engebeli. Bir yerde yerde ayağınız yere değmiyorken ileride ayağınız yere değiyor. Tam anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama aniden ayağınız boşluğa gelebiliyor, bir yakınım orda boğulmuştu, oradan biliyorum.
Ayrıca halkı gelişmemiş, orada bikini giyene garip bakıyorlar ve halkı tatilcileri, öğrencileri kazıklamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne kadar gelişse de halkı gelişmediği sürece değişen birşey olacağını sanmam.

evet fiyat artışı oluyor, o yüzden çok beklemeyelim diyoruz
para da vallahi biriktirilmiyor
paramız 2 kuruş artınca bi rakı balığa gidiyoruz 250 lira gitti bile :KK45:
şileye de herkes tehlikeli diyordu şimdi hayatta alınmaz orada bir yazlık fiyatlar uçtu gitti çünkü.

sadece çocuk, hamilelik izni, sonrası, işsiz kalmak falan çok korkutuyor beni :/
Yok birikmez onda hemfikiriz. Bizde yeni evlendigimizde ikimzide calisiyorduk ev firsati cikti karsimiza sizin gibi dusunceler aklmi celdi cocuk olursa isten cikarsam vs vs sonuc almadik cok pismanim simdi fiyatlar uctu gitti alsaydik 4 yil kalmis olacakti bitmesine zaman su gibi akip gidiyor ne yapsan kâr

Ben de beğenmiyorum karasu'yu evet Adapazarı güzel ama karasu dan daha güzel yerler var. Denizi bana aşırı dalgalı geldi toplasan 1 2 ay anca girilir..
Onun yerine İzmit Cebeci daha hoşuma gitti..

Karasuya her yaz giderim.
Bu hafta sonu da oradaydım.
Ayrıca sakaryalıyım.
Ve kesinlikle tavsiye etmem.
Denizi çok pis,boğulan çok oluyor. Deniz engebeli. Bir yerde yerde ayağınız yere değmiyorken ileride ayağınız yere değiyor. Tam anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama aniden ayağınız boşluğa gelebiliyor, bir yakınım orda boğulmuştu, oradan biliyorum.
Ayrıca halkı gelişmemiş, orada bikini giyene garip bakıyorlar ve halkı tatilcileri, öğrencileri kazıklamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne kadar gelişse de halkı gelişmediği sürece değişen birşey olacağını sanmam.

bak şimdi üzüldüm
ben de bundan korkuyordum açıkçası
sanırım biraz çocuk doğduktan sonrayı bekleyeyim
bir de olmaz belki, onun tedavisi vs de olabilir, doğru diyorsunuz

bak şimdi üzüldüm
ben de bundan korkuyordum açıkçası
sanırım biraz çocuk doğduktan sonrayı bekleyeyim
bir de olmaz belki, onun tedavisi vs de olabilir, doğru diyorsunuz
Aynen öyle
Beklenmedik birşey olur, bir hastalık çıkar (inşallah çıkmaz da) bütçe ayırmak zorunda kalırsınız, bu sefer yazlığı zararına satmanız gerekebilir
Herşey belli olsun, bebiş doğsun ondan sorma düşünürsünüz.
Ama dediğim gibi, Karasuyu tavsiye etmem bir yerin kafa yapısı değişmediği sürece ne kadar gelişirse gelişsin değişen birşey olmaz.
Daha güzel yerlere bakabilirsiniz ileride.

Yok ya, daha iyi bir yatırım yapın o parayla. Yazlık fikri genel olarak güzel değil, düşündüğünüz yer de açıkçası pek iç açıcı gelmedi bana. Gidin her sene ayrı bir otele, yurt dışı tatili yapın mesela. Ne yapacaksınız bir evden bir eve gidip yemekle, çamaşırla uğraşıp da?

Ya masrafı illa oluyor sanki evimizin olmuyormu. 2 senede bir badana yaptırırsınız. Zaten yeni olursa sıkıntı olmaz. Çocugunuz varsa hafta sonları için iyi olur bahceye park yaparsınız eğlenir. Sizde keyif yaparsınız :) bizim yazlık 30 sene sonra komple tadılata soktuk ev yeniden yapılıp döşendi oda 35 bın tuttu yanı normal 30 senelik tadilat :) bıdaha 30 sene sonra inşallah :) tatile her istediğin zaman gidemıyorsun ama yazlık hep elinin altında.

Yok ya, daha iyi bir yatırım yapın o parayla. Yazlık fikri genel olarak güzel değil, düşündüğünüz yer de açıkçası pek iç açıcı gelmedi bana. Gidin her sene ayrı bir otele, yurt dışı tatili yapın mesela. Ne yapacaksınız bir evden bir eve gidip yemekle, çamaşırla uğraşıp da?

Neyse sanırım şimdilik çocuğa odaklanıcam sanırım
en azından doğum ve sonrasına
hele bir yaşına falan gelsin

Ya masrafı illa oluyor sanki evimizin olmuyormu. 2 senede bir badana yaptırırsınız. Zaten yeni olursa sıkıntı olmaz. Çocugunuz varsa hafta sonları için iyi olur bahceye park yaparsınız eğlenir. Sizde keyif yaparsınız :) bizim yazlık 30 sene sonra komple tadılata soktuk ev yeniden yapılıp döşendi oda 35 bın tuttu yanı normal 30 senelik tadilat :) bıdaha 30 sene sonra inşallah :) tatile her istediğin zaman gidemıyorsun ama yazlık hep elinin altında.

nerede yazlık

Yazlık yaşlı işi gibi geliyor
Hep aynı yere tatile gitmek senede sadece iki ay kullanmak ama masraflarını ödemek vergisidir faturalarıdır gittiginde bastan asagı masraf ve temizlik yapmak vs
Bilmiyorum emekli işi bence
Ve cocuk demek gercekten masraf demek daha dogmadan dünya para harcıyorsun eger cocuga birikim yoksa ve kredi falan cekerseniz yazlık işi icin cok zorlanırsınız

Yatirim icin soruyorsaniz yazlik mantikli degil. Kiraya verilmez cunku. Senede 15 gun ya kalir ya kalmazsiniz.
Altin alin dolar alin su anda en karlisi bu

Yatirim icin soruyorsaniz yazlik mantikli degil. Kiraya verilmez cunku. Senede 15 gun ya kalir ya kalmazsiniz.
Altin alin dolar alin su anda en karlisi bu

ya o kenardaki para çok kalmıyor sanki, o oluyor bu oluyor gidiyor ya genelde, orta halli bizim gibi insanlar için konuşuyorum.
ama bi mülk alsan hani satılmaz 3 5 bin için
biraz da prestijli geliyor bana açıkçası, biz bunu başardık her şeyimiz var gibi.
eş dost akraba da vay beee helal neler yaptılar gibi :D

ya o kenardaki para çok kalmıyor sanki, o oluyor bu oluyor gidiyor ya genelde, orta halli bizim gibi insanlar için konuşuyorum.
ama bi mülk alsan hani satılmaz 3 5 bin için
biraz da prestijli geliyor bana açıkçası, biz bunu başardık her şeyimiz var gibi.
eş dost akraba da vay beee helal neler yaptılar gibi :KK70:
Maasi alinca belli bir miktar altin doviz alirsaniz veya vadeli hesaba yatirirsaniz birikir. Su anda ev almak cok zor. Biz de dusunuyoruz ama elimizdeki para yetmiyor.

Çalışmıyorsanız 1-2 ay gidip kalabilecekseniz alın, ama çalışıyorsanız 1-2 hafta kalacaksanız gerek yok. Hep aynı yere gitmek, gidince temizlik, yemek, misafirin eksik olmaması.dezavantajları.

Back