• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAZLIK ALMAK

eviniz varmış, kendiniz de ev almayı düşünüyorsanız birikim yapmnak en iyisi
ve evet çocuk için ayrıca bütçe ayırmanız gerek, doğum özel hastanede olursa filan daha da artıyor masraflar
şuan için kendinizi bir borcun içine atmayın, birikim yapmaya devam edin, belki ilerde kendi evinizi daha rahat alırsınız.

kendi evimizi almak çok zor ya
300 400 bin evler
şimdi bile kredi çekmemiz gereken tutar 70 80 bin civarında onu bile ödemek zorlaşıyor bir süre sonra :KK43:

Mersin de yazligimiz var kiraya verdik de kurtulduk. Yazlık demek hizmetçilik demek. Mayosunu çantasına koyan hop bizde. Ha babam yemek bulaşık ev temizliği demek. Millet yer içer denize koşar,siz temizliğe. Artık sıraya girerler size gelmek için. Hiç bulaşmayın bence.

valla işte bizde gelecek çok kişi olacağını sanmıyorum
herkesin yazlığı var zaten ama
gerçi sürekli yemek yap falan valla kendime yapmam bile zorluyor beni
tabi ki hiçbir şey her şey dahilin yerini tutmuyor hele son zamanlarda...

kendi evimizi almak çok zor ya
300 400 bin evler
şimdi bile kredi çekmemiz gereken tutar 70 80 bin civarında onu bile ödemek zorlaşıyor bir süre sonra :KK43:
yazlık almak da hiç mantıklı değil daha gençsiniz
emeklilik planı gibi birşey yazlık almak,
ona vereceğiniz parayı birikim yapın,
yada başka bir şehirden daha uyguna ev alın yatırım amaçlı
kiraya verirsiniz bir yandan da kredileri de ödersiniz, sonra onu satar başka ev alırsınız
istanbul dışındaki orta büyüklükte illerde merkezde 150 200 bin civarı çok güzel evler var mesela çanakkale vb.

Herkes misafir agirlamaktan bahsetmis hakli olarak siz öyle bir sıkıntım olmayacak herkesin yazlığı var diyorsunuz e fiyatları da uygunsa bence degerlendirin dediginiz gibi cocuk olunca tatil masrafi daha değişik oluyor kendi eviniz duzeniniz olur bir arkadas da demis yeni yapilar var yollari guzel fiyatlar artmis bu demek oluyor ki zamanla değerleniyor bence siz almalisiniz
Zamaninda ne yapılırsa kâr dir benim gözümde çünkü illaki zamandan dolayi degerlenecek cocuk olunca hic bir masrafa giremezsiniz elinizdeki firsati degerlendirin derim

Karasuyu begenmıyorum. Tekırdagda yazlığım var. 3 sene once aldık, bız sevıyoruz cocuk acısından cok ıyı oluyor. Ve bız ıstanbulda yasıyoruz 1.20 dk fılan suruyor gıtmemız . Oradan ıse gıdıp gelebılıyoruz kısacası zorlanmadan. Yazlık alırken tum bunları goz onunda bulundurmanızı onerıyorum.

Ve Karasuda daha cok evler daire seklınde , kalabalık kucuk havuzlu sıteler ancak daha guvenılır tabı kı.

Yazlık sahibi olunca artık hayat boyu her yaz yazlığına gideceksin diye bir kanun yok. Gidince ille de tüm yazını oraya bağlayacaksın diye de bir kanun yok. Bazı yorumlar tuhafıma gitti. Yazlıkçılar da diğer bölgelerde veya ülkelerde tatile çıkabiliyor merak etmeyin. :)
Olaya o kadar dar bir pencereden bakmaya gerek yok yani.

Not: yazlığımız yok, hiç olmadı.

Ben yazlikciyim valla.Yazlik bir aliskanlik.
25 seneden fazla kuşadasinda geciriyoruz.Her sene giderken hep ayni heyecanla giderdik.Hele ki ergenligimizde.
Ben egeli oldugum icin baska yere alisik degilim ama.Mesela Ayvalik,asos,Ören havasi bile soguk geliyor.Denize giremiyorum oralarda.Bildiginiz yerse neden olmasin.Yazlikcilik guzeldir.

Herkes misafir agirlamaktan bahsetmis hakli olarak siz öyle bir sıkıntım olmayacak herkesin yazlığı var diyorsunuz e fiyatları da uygunsa bence degerlendirin dediginiz gibi cocuk olunca tatil masrafi daha değişik oluyor kendi eviniz duzeniniz olur bir arkadas da demis yeni yapilar var yollari guzel fiyatlar artmis bu demek oluyor ki zamanla değerleniyor bence siz almalisiniz
Zamaninda ne yapılırsa kâr dir benim gözümde çünkü illaki zamandan dolayi degerlenecek cocuk olunca hic bir masrafa giremezsiniz elinizdeki firsati degerlendirin derim

evet fiyat artışı oluyor, o yüzden çok beklemeyelim diyoruz
para da vallahi biriktirilmiyor
paramız 2 kuruş artınca bi rakı balığa gidiyoruz 250 lira gitti bile :KK45:
şileye de herkes tehlikeli diyordu şimdi hayatta alınmaz orada bir yazlık fiyatlar uçtu gitti çünkü.

sadece çocuk, hamilelik izni, sonrası, işsiz kalmak falan çok korkutuyor beni :/

Karasuyu begenmıyorum. Tekırdagda yazlığım var. 3 sene once aldık, bız sevıyoruz cocuk acısından cok ıyı oluyor. Ve bız ıstanbulda yasıyoruz 1.20 dk fılan suruyor gıtmemız . Oradan ıse gıdıp gelebılıyoruz kısacası zorlanmadan. Yazlık alırken tum bunları goz onunda bulundurmanızı onerıyorum.

Ve Karasuda daha cok evler daire seklınde , kalabalık kucuk havuzlu sıteler ancak daha guvenılır tabı kı.

anlıyorum
çocukta yazlık çok iyi oluyor haklısınız
tekirdağ da pahalı işte maalesef

Çevresi güzelse alın derim. Ben doğduğumdan beri yazın 3 ay kışın hafta sonları hep yazlıkta oluruz. Banada başka yere tatile gitmeği hiç sevmıyorum yolu uzun hep odanın içine tıkılıyorsun gibi gelıyor. Kalabalık havuz deniz hiç sevmem. O yuzden yazlık 5 yıldızlı hotel gibi geliyor bana rahat rahat bahcede oturması ister tek başıma havuza girerim ister tek denize. Ben geç kalkarım yazlıkta hotele gitsem kahvaltı zamanı geçti derler akşam gec acıkırm yemek saati bitti derler. Kendi evim kendi eşyalarım kendş mutfagım gibisi yok. Havası misss kafan sıkıldıgında bin arabana git

Yazlık benim hep hayalim ama emeklilikte güzel olur diye düşünüyorum şimdi 20 gün izinde tadilatla temizlikle uğraşmak mantıksız geliyor emekli olanlara güzel Nisan mayıs gibi gidicen Eylül ekimde gelcen oh mis çoluk çocuk torun tombalak

Çevresi güzelse alın derim. Ben doğduğumdan beri yazın 3 ay kışın hafta sonları hep yazlıkta oluruz. Banada başka yere tatile gitmeği hiç sevmıyorum yolu uzun hep odanın içine tıkılıyorsun gibi gelıyor. Kalabalık havuz deniz hiç sevmem. O yuzden yazlık 5 yıldızlı hotel gibi geliyor bana rahat rahat bahcede oturması ister tek başıma havuza girerim ister tek denize. Ben geç kalkarım yazlıkta hotele gitsem kahvaltı zamanı geçti derler akşam gec acıkırm yemek saati bitti derler. Kendi evim kendi eşyalarım kendş mutfagım gibisi yok. Havası misss kafan sıkıldıgında bin arabana git

ne güzel valla yazlığı alanlar hep böyle gibi geliyor bana zaten
BİR çoğu da hem masraf diyor hem de mayısta bakıyorum yazlığa kaçmışlar
çok özeniyorum :D
gerçi herkese de hak veriyorum, evet emeklilik işi, kesinkes masrafı olacak illa ki
hem de istesem de mayıs ayında yazlığa gidemem zira çalışıyorum
ama annemler için de iyi olur diyorum.
50leri görürsem de amaan iyi ki almışım derim belki, bir umut

Karasu nerede bilmiyorum. Hatta yazık olayıda bana korkunç geliyor ama illa yazlık alacaksanız ege tarafı diyorum ben. Akdeniz çok sıcak ve nemli. Ege nispeten daha iyi.

Karasu nerede bilmiyorum. Hatta yazık olayıda bana korkunç geliyor ama illa yazlık alacaksanız ege tarafı diyorum ben. Akdeniz çok sıcak ve nemli. Ege nispeten daha iyi.

ah işte keşke olsa tabi ki
akçay, altınoluk, sarımsaklı...
buralara baylıyorum ben de
ama maalesef aşşırı pahalı

ah işte keşke olsa tabi ki
akçay, altınoluk, sarımsaklı...
buralara baylıyorum ben de
ama maalesef aşşırı pahalı
Anladım.
Benim tatil anlayışım ye iç yattır mesela :-) 3 sene yazlığa gittim. O 3 sene kadar yorulduğum bir tatil hatırlamıyorum. Bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Hele çocuk varsa tamamen eziyet bence.

Anladım.
Benim tatil anlayışım ye iç yattır mesela :-) 3 sene yazlığa gittim. O 3 sene kadar yorulduğum bir tatil hatırlamıyorum. Bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Hele çocuk varsa tamamen eziyet bence.

yorucu oluyor ya doğru diyorsunuz
napalım bi yatırım olmalı diye
paramız boşu boşuna gidecek
40lı50li yaşlarda ahh keşke demek istemiyorum hiç
hele çocuk olunca her yaz çocuk 4 duvara hapsolmasın diye
böyle diyorum da allah bilir çocuğumuz olacak mı sağlıkla tabi orası da belli değil tabi ki
umudumuz bu yönde

Anladım.
Aslında yazlıgı yazlıgı olanlar tatıl ıcın kullanmıyor. Tamamen orada yasıyorlar yazın yanı en azndan bız oyleyız. Bu sebeble alan kısılerın yakın yerlerden almasını onerıyorum . Bız asagı yukarı Mayısın son haftasından berı yerlestık , daha bır kere avm gezmedık. Tamamen dogal ortamdayız cocuklar ve ben. Ben daha yakın mesafede calısıyorum bazı aksamlar ısten dogru bızımkılerın yanına denıze gıdıyorum :eek:

Bız cok pahalıya almadık buarada konu sahıbı 158 bıne aldık , ama tamamen tadılat gereken bır evdı. Yavas yavas yaptırdık lamınat , mutfak dolabı, badana ufak tefek banyoları yenıledık .
Bahcesını yaptırdık.
Guzel seyler bunlar bunun dısında her sene otel ve gezi için tatile gidiyoruz. Yazlık baglayıcı degıl

Back