• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAZLIK ALMAK

şimdi baktım karasu ya karadeniz sahilinde bir yer bir kere mevsim sürekli yağışlı olur diyor malum karadeniz iklimi, yazlık dediği müstakil ev olacak, bahçesi olacak, denize yakın olacak ve mümkünse ege de olacak... ama yazın 2 ayı orada geçirmeyecekseniz yazlık almak pek mantıklı değil. birde evin her sene masrafı olacak tadilat isteyecek, eşyalar zamanla eskiyecek, temizliği vs işi bitmez hiç, geleni gideni saymıyorum bile..
ben olsam yazlığa vereceğim parayla dünyayı ve tr yi gezerdim her sene farklı lokasyonlara giderdim 1-2 haftalığına ama tabi tercih sizin..

yazlik aldigini kimseye soylemek zorunda degilsin ozaman kimseyi agirlamak zorunda kalmazsin cogu insanda boyle yapiyor
eger aylik maddi gelriniz iyiyse kredi cekerek almayacaksaniz cocugun masraflari dokunmaz
ama ev aldiginizda zorlanacaksaniz cocukta dusunuyorsunuz cocugun masrafina hic yetisemezsiniz

Karasuya gitmedim ama oraya pis diyorlar. Denizi için mi ne için diyorlar bilmiyorum. Bende isterdim bir yazlığım olsun, ama kimseye söylemezdim belki, misafir akınına uğramayım diye. Kandıranın sahilleri de güzel, oralara da bakın bence.

mesajlar için teşekkür ederim arkadaşlar hepsini okumaya çalışıyorum
ben de halkının biraz muhafazakar olduğunu okuduğum için çekindim açıkçası
yazlık yörede insan daha rahat olmak istiyor çünkü açıkçası bu nedenle karasudan çekiniyorum ama ev fiyatları çok uygun, yoksa ben neden istemiyim egeden ev almak :)
ayrıca istanbula da yakın haftasonları gidip geliriz diye dedik daha çok
çocuk olunca yazın bunalmasın annemlerle gider yazın oraya diye düşündük.
ama ev fiyatları nasıl bu kadar uygun olabilir onu da anlamadık çok :/

bi yandan da masraf olur diye düşünüyorum bi yandan da evimiz olur ilerde satar daha da iyisini alırız belki diye düşünüyorum.

araba taksidi bitiyor zaten, arabamız da sıfırdı zaten onu da değiştirmek mantıksız şu an için.

Karasu maddi olarak uygun olabilir ama hem deprem bölgesi hem de insanları vs. değişik gelmişti bana. Genelde öğrenciler veya orta yaş ve üstü çiftler yaşıyor. Zamanında lüks sitelerde bile evler orda gecekondu fiyatına gidiyordu sonra fiyatlar ne bilmiyorum ama değmez diye düşünüyorum.
Karasu’nun denizi pek keyifli değil, havası yazın bile riskli. Eğitimli ve nezih insanlarla dolu olduğunu da söyleyemem. Ne anlıyor insanlar karasu’ da yazlıktan hiç bilmiyorum. Ayrıca genç yaşta neden her yaz aynı evde kalmak istiyorsunuz... emeklilik geçirecek, antalya sıcağı dokunuyor diyecek çağa daha çok var 😊
Karasu'nun atmosferini seviyorum. Belki de yakınlarımız orda diye. Dinlendirici bir yer. Ama denizi zor, Karadeniz sonuçta.

Yazık alacak olsam Ege kıyılarında alırım. Kimseye de ne yüz veririm ne anahtar. Sonra hayatımın geri kalan yazlarını misafirle uğraşarak, elin pisliğini temizleyerek geçirmemek için. :)
Bence yazlik alacaksaniz egeden bakin. Bizim cocuklugunuz altinolukta gecti. Gencler icin sıkıci olur demisler ama buyuk bir site oldugu icin bircok arkadasimiz vardi. Yazi iple cekerdik. Ayrica konumu geregi baska baska tatil yerlerine de yakin oldugu icin degisik yerler gorme sansiniz da var. Su an imkanim olsa ben ordan yazlik alirdim ama onceliklerim farkli ve oraya uzak bir yerde yasiyorum. Karasu hakkinda hicbir fikrim yok.

Biz oyle her yaz misafir agirlamadik ayrica. Bu sizin ve esinizin tavrina bagli. Elbettr arada uc bes yakin akraba gelir ama haftalarca kalmaz. Biz de gider kaliriz. Ev sahibini bunaltmadan, onun da tatilde oldugunu unutmadan yapilan ziyaretler zevkli gecer :KK66:

Rip akıntısınin olduğu bir yerde yazlık hiç mantıklı gelmiyor bana. İlerde çocuğunuz da olursa bu yönden de bakın. Allah korusun tehlikeli

mesajlar için teşekkür ederim arkadaşlar hepsini okumaya çalışıyorum
ben de halkının biraz muhafazakar olduğunu okuduğum için çekindim açıkçası
yazlık yörede insan daha rahat olmak istiyor çünkü açıkçası bu nedenle karasudan çekiniyorum ama ev fiyatları çok uygun, yoksa ben neden istemiyim egeden ev almak :)
ayrıca istanbula da yakın haftasonları gidip geliriz diye dedik daha çok
çocuk olunca yazın bunalmasın annemlerle gider yazın oraya diye düşündük.
ama ev fiyatları nasıl bu kadar uygun olabilir onu da anlamadık çok :/

bi yandan da masraf olur diye düşünüyorum bi yandan da evimiz olur ilerde satar daha da iyisini alırız belki diye düşünüyorum.

araba taksidi bitiyor zaten, arabamız da sıfırdı zaten onu da değiştirmek mantıksız şu an için.
Bence yatirim amacli dusunuyorsan ev alma. Arsa bakabilirsin. Yazlik da kalsin simdilik. Hem oranin degerlenecegi ne belli. Olu yatirim olabilir.

Yazlık almak çok emekli işi bir hareket gibi geliyor bana. Her sene sürekli aynı yerde tatil yapıp misafir ağırlamaktan sıkılmayacak mısınız? Başka bir yatırım yapın bence.

Karasuda 1+1 evler var. Küçük olunca kimse gelmez diye tahmin ediyorum. 4 kişi anca sığar. Her yaz gidiyoruz. Sabahları sakin ama öğleden sonra deniz dalgalı oluyor. Evler müstakil gibi, küçük bahçeleri var. Güzel olur aslında.

Karasuda 1+1 evler var. Küçük olunca kimse gelmez diye tahmin ediyorum. 4 kişi anca sığar. Her yaz gidiyoruz. Sabahları sakin ama öğleden sonra deniz dalgalı oluyor. Evler müstakil gibi, küçük bahçeleri var. Güzel olur aslında.

YANİ BİZ 2+1 DÜŞÜNÜYORUZ
sülalede herkesin yazlığı var zaten
nasıl peki yakın mı istanbula insanları nasıl?
ev fiyatları neden uygun?

Neden yazlık alıp tatilinizi bir yere bağlıyorsunuz ki? 200 bin lira ile en az 20 yıllık her sene farklı bir yerde ev temizlemeden yemek yapmadan tatil yaparım ben.

YANİ BİZ 2+1 DÜŞÜNÜYORUZ
sülalede herkesin yazlığı var zaten
nasıl peki yakın mı istanbula insanları nasıl?
ev fiyatları neden uygun?
1+1 bahçe katı evi akrabam 4 yıl önce 20bine aldı. Biz bile gulmustuk ne kadar ucuz diye. Geçen sene biz de bakalım dedik ama fiyatlar çok artmış. Bir de evlerin mahalle mahalle, denize uzaklık bakımından değişiyor fiyatları. Bir başka arabamızın Adana Karataş ta yazlığı var, oradan da baktık, neredeyse aynı gibi. Bir de orada Suriyeli çok. Sakarya daha nezih o açıdan. Bikinili bilmem ama ben hasema ile girerken mayoyla da girenler vardı. Yakında devlet hastanesi var mesela, her branş var. Çocukla gidilebilir bir yer. Sahilde vakit gecirilebilecek kocaman bir parkı var. Yeni yapılara bakın derim, az katlı olanlara. Yol İstanbul'a yakın. Akrabam cuma iş çıkışı gidip pazar gece dönüyordu mesela. Yollar yeni yapılmış, asfalt. Karataş'ın yollarından bin kat daha iyi.

Neden yazlık alıp tatilinizi bir yere bağlıyorsunuz ki? 200 bin lira ile en az 20 yıllık her sene farklı bir yerde ev temizlemeden yemek yapmadan tatil yaparım ben.

ya ben de öyle diyordum hep
ama şöyle ki ilerde çocuk olduğundaki süreç için diyoruz aslında
çünkü çocuklu arkadaşlarımda her sene nereye gidicez sorunu oluyor.
5 6 bin veriyorsun o da bir hafta
sonrasında ne yapılacak?
bu sıkıntı var, bir de ev almış olalım diyoruz.

Yazlık fikrini söyle özetleyeyim;
Catkapı gelen akraba(arama zahmetinde bile bulunmazlar)
Yanına başka insanları da katıp gelen akraba(beleş denz,kum,gunes)
Elini cebine asla atmayan,gunlerce kalan akraba(bide yemek beğenmezler)
daha Mayıs basında anahtar isteyen akraba
Özetle yazlık:akraba demek.
Çocuk düşünüyorsanız bu fikri ertelemenz mantıklı.
Hele de kendiniz bakacaksanız bi sure.

Mersin de yazligimiz var kiraya verdik de kurtulduk. Yazlık demek hizmetçilik demek. Mayosunu çantasına koyan hop bizde. Ha babam yemek bulaşık ev temizliği demek. Millet yer içer denize koşar,siz temizliğe. Artık sıraya girerler size gelmek için. Hiç bulaşmayın bence.

eviniz varmış, kendiniz de ev almayı düşünüyorsanız birikim yapmnak en iyisi
ve evet çocuk için ayrıca bütçe ayırmanız gerek, doğum özel hastanede olursa filan daha da artıyor masraflar
şuan için kendinizi bir borcun içine atmayın, birikim yapmaya devam edin, belki ilerde kendi evinizi daha rahat alırsınız.

Merhaba sayın kadınlar kulübü üyeleri bu ilk konum olacak
biz evleneli uzun bir zaman olmadı
eylül gibi bir taksitimiz bitiyor ve o zamana çocuk çalışmalarına başlamayı da düşünüyoruz.
bir yandan da ev kendimizin aslında ailemizin bize verdiği bir ev
kira da ödemediğimiz için artık kendimiz bir ev alalım diyoruz ancak ev fiyatları malumunuz :KK43:
karasuya bakalım dedik fiyatları uygun çünkü ama tabi hiçbir fikrimiz yok
bir yandan da ya hamile kalırsam çocuk çok masraflı olur diye düşünüyorum elimizdeki tüm birikimimizi vermiş olacağız çünkü
nasıl kararsızım anlatamam :KK43:
hem fikir hem de karasu ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?
Hayatınızı yasayın cocuk olsa daha iyi... O maddiyatla boğuşurken cocuk olmuyo..

Karasu sahane bir yerdir. Ben çok seviyorum. Yazlıkta da ilk iki sene dışında kimseyi ağırlamadık. Kesinlikle yatırım yatırımdır. Düşünün derim

İstanbul'a yakın bir yerde yazlık ve denize girme fikri bana hep riskli geliyor.
Suyunun temiz olduğuna inanmıyorum,
Bir de Karadeniz olması var.

memleketime yakın.karasu deniz genelde ağustos ayından sonra hep dalgalı olur.çok nadirdir durgun olduğu zamanlar.geneli rüzgarlı geçer yaz ayının.ev alacağanıza kadar tatıl koylerıne gıdın bır haftalığna daha makbul geçer.

Yazlık olayı çok riskli...
misafir çok olabilir...
bi de bence normal daire alıp kiraya vermek daha makul geliyor bana...
getirisi olur vs..

Back