• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazının anlamı? Üzülme der Mevlana ve devam eder...

Merhabalar benim için önemli bir mesajın anlamını öğrenmek istiyorum sizlerden.
Üzülme der Mevlana ve devam eder;
Kaybettiğin her şey bir gün başka bir suretle geri döner.
Hanımlar nedir bu cümlenin anlamı acaba?
Üzüldüğün herşey sonunda sabır ve tevekkülle şükredeceğin daha güzel şeylerle şekil bularak sana geri dönecektir Allahın izniyle inşallah

Hazir boyle gerekli bir konu acilmisken ben de bir sözün anlamini sorayim madem, bilen cevaplasin
Beni kınayan benim atesimde yansin ne demek?
Ha bir de ates olmayan yerden duman cikar mi, tas yere dusmeden cingildar mi? Teşekkürler.
Beni kınayan benim köyneğimi giysin bir kere o 😅

Diyor ki sevgilinden ayrıldıysan rahat ol çünkü bir sonraki sevgilin brad pitt. Eşşek gittiyse at yolda diyor
Böyle büyük alimlerin sözlerini alay konusu yapmasak tamam gülmek eğlenmek en doğal hakkımız ama burada büyük bir alimin sözünü basitleştiriyorsun alay konusu edilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var

Demek istemişki;Kaybettiğin şey için üzülme sen sevgiyi aşkı ararsın o sevdiğinde sanırsın.O sevgili gitsede aşk seni beşka bir sevgiliyle bulur
Özetle biri gider biri gelir.Gidene bay bay gelene hay hay.

Böyle büyük alimlerin sözlerini alay konusu yapmasak tamam gülmek eğlenmek en doğal hakkımız ama burada büyük bir alimin sözünü basitleştiriyorsun alay konusu edilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var
Mevlana' nın Mesnevi adlı en büyük eserini okudun mu?

Alim hakkında değil, sözün anlaşılmamasıyla ilgili şakalaşıyoruz.

Dün engelleyip ders vermeye çalıştığın sevgilin diyor ki aman biri gider biri gelir, elimi sallasam ellisi, kendini vazgeçilmez sanma diyor.
Bende tam
Bunu dusunmustum.. kesin sevgilisi yazmistir diye.. yani bir soz daha ne kadar anlasilabilir olabilir😐

Guzel kizsin, hos kizsin.. ama senden cok var😐 demis yani sevgilim😐😂

Merhabalar benim için önemli bir mesajın anlamını öğrenmek istiyorum sizlerden.
Üzülme der Mevlana ve devam eder;
Kaybettiğin her şey bir gün başka bir suretle geri döner.
Hanımlar nedir bu cümlenin anlamı acaba?
Her işte bir hayır vardır ,kaybettim diye üzülme Mevla senin için daha iyi daha hayırlısını önüne koyacaktır

Okusaydın ne alaka demezdin, buraya ne alaka yazana kadar arama motorlarından biraz araştırıp Mesnevi' nin içerisindeki bir kaç hikayeyi bari okusay

Bir tasavvuf şairi ile iman ölçmek, aferin sana :olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::olamaz:
Benim gözümde sadece bir tasavvuf şairi değil hz mevlana mevlaya yaklaştıran her şey kutsaldır benim için Rabbimi anlatan en küçükten en büyüğe saygı duyarım ben imanı olanda karşımda olmaz yanımda olur tamammmı !!!

1. bu sözün mevlanaya ait olduğunu bir kanitlarsaniz çok sevinirim. benim içimde bitmek bilmeyen bir şüphe var çünkü. hangi kitabında vs söylemiş. yoksa torunları aracılığıyla kağıda dökülmeden direkt facebook'a mı yazılmış?

2. kimse mevlana ile dalga geçmiyor. bu kadar basitçe yazılmış bu sözü anlamayan bireye, anlayacağı türden ve eğlenceli şekilde izah edilmiş. her yerden duyar fışkırıyor.

3. herkes mevlanayi sevmek ve islami onsuz kabul edememek zorunda mı??

Back