çok ilginç bir yorum açıkcası şaşırdım. bahsettiğiniz yer Ankara ve başkent büyük bir köy demek çok yanlış bir tutum bence. ben ANKARALIYIM orda doğdum büyüdüm sonra tayinim çıktı ve egeye geldim. ege ve akdeniz mutfaından zayıf olduğunu söylemişsiniz ama ben burada zeytinyağlı ot türlerinden başka bişiy görmedim. Ankarada her damağa hitap eden lezzet bulmanız çok kolay. akşam hava kararınca kızılaya yada bahçeliye olmadı tunalı hilmi caddesine gitmenizi öneririrm gerçekten uyuyan bir şehir olduğunu düşünecekmisiniz bakalım. benim şuan bulunduğum yer tatil bölgesi ve ekim ayına girdimmi insan kalmıyor burda taki mayıs hazirana kadar ölü şehir gerçekten sokaklarda insan yok şuanda da öyle eşimle haftasonu dışarı çıkalım diyoruz ve inanın insan yok yaaa. Ankaram benim güzel memleketim orada yaşam okadar kolayki tayinimi yapmıyorlar olsa bir gün bile durmam burda.
Yorumumu neden bu kadar ilginç buldunuz bende şaşırmadan edemedim..Bahsettiğim yerin Ankara olduğunun bilincide olarak yazdım.Ben Mersinliyim ve evimizin balkonuna çıktığımda deniz kokusunu içime çekebiliyorum.(Deniz kenarında doğmu büyümüş olarak bu benim için enfes bir koku)Yakamozları izlemek bana huzur verıyor...Mersin olsun Antalaya olsun(ege hariç)6 ay boyunca denize girebiliyorsun,dışarısı cıvıl cıvıl..Ankaranın mutfağı çok zayıf evet(Adana,gaziantep,Kayseri vb )şehirlerden insanlar yemek üzerine yerler açıyor ki dışarıda yiyebiliyorsun onun dısında yemek kültürü hamur işi başka bir şey yok,Ege nin o otuna hasret kalıyorum,herkesin kendi kültürü ve yaşam tarzı var sonucta benım sevdiğim şeyi siz,sizin sevdiğinizi ben de sevmek zorunda değilim.Ben Ankarayı büyük gelişmiş bir köy olarak tanımlıyorum çünkü;Coğrafi konumundan dolayı Türkiyenin orta yerinde,Başkentimiz,düzenli bir şehir ve olmak zorunda çünkü Başkent,onun dışında dağ,tepe,iniş,yokuş,manzarası neredeyse sıfır,kalan toprak parçalara sürekli inşaatlar yapılmakta,yakında ağaç görmek mümkün olmayacak..
Benim yorumum evet bu şekilde ve benim tutumum doğru veya yanlış bunu söylemek size düşmez.Ben kendi şahsi düşüncemi yazdım (konu sahibesine)Siz benim yorumuma alıntı yaptığınız için cevap vermek durumunda kaldım.Tamam siz ANKARAlı olabilirsiniz sizin doğduğunuz büyüdüğünüz bir şehir seviceksiniz tabiki ama herkesin düşüncesine saygı duymayı öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum..
gelişmiş bir köy derken
bence sen hayatında görmemışsın köy nasıl bı yerde yaşadıgınıda çok merak ettım.
hiç bir şehire değişmem ankarayı bende akdenız bölgesınde yasadım ama tekrar gıdermısın ankarayı bırakıp dersen asla derım...
burda her kesıme uygun yerler var ayrıca gece 10dan sonra hayatın durdugu falan yok yeterkı sen eğlenmek gezmek ıste gıdecek yer çok. ankaranın tek dezavantajı kışları soğuk olması...
Evet bahsettiğim gelişmiş bir köy demekti,benim hayatımda köy görüp görmediğim beni ilgilendirir.Üstelik(hersene köye giderim)
Sizin Akdeniz de yaşamış olmanız orayı seviceksiniz anlamını taşımaz,Siz İç anadolu da doğmuş büyümüşsünüz dür,ya da Akdeniz bölgesi size göre değildir,her insanın yaşam tarzı,doğduğu büyüdüğü kültür farklıdır...
Kimi sever,kimi sevmez.İllaki Ankarayı siz seviyorsunuz diye benım o şehiri övmem gerekmiyor.Bana göre Ankara da akşam hayat duruyor(memur şehiri olduğu için)insanlar işten eve yemek yiyip uyuyorlar..
Ayrıca ben Ankara Eryaman da oturuyorum,Mersindeyken de oranın nezih bir semtinde oturmaktaydım.Sizin merakanızı gidermiş oldum sanırım..
katılıyorum size
Ben Çayyolu'nda yaşıyorum, inanılmaz mutlu ve memnunum semtimizden. Her yere şortla atletle çıkıp gidebiliyorum kimse rahatsız etmez. Sitemizde havuz olduğu için bikini üstüyle bile gezerim yadırganmaz. Kapalıysanız da yadırganmazsınız aynı şekilde. Ama kapalılar genelde elit semt olarak Çukurambar tarafını tercih ediyor çoğunluk orda.(Giyim rahatlığı konusunda takık biriyim o yüzden bunları yazıyorum:) Onun dışında arabanız varsa eğer her yere gidip gelmek kolay buralardan. Evler büyük,sağlam ve yeni. Keza Çankaya ve Yıldız tarafları da önerebilirim Panora AVM nin oralarda çok güzel evler va Park OR-AN gibi...Bahçeli de kaliteli bir semt ama arabalıysanız park yeri gibi işkence sorunları var malesef. Ayrıca Ankara eğlence açısından da çok çeşitlidir , tamam bir istanbul gibi kültür sanat başkenti değil ama Devlet Tiyatroları yada diğer sahne sanatları gösterilerine çok sık giderim takip edip bulmayı bilene çoook renkli bu şehir. Geceleri de çok canlı oluyor, Tunalı ışıl ışıl gece öyle ıssız olmaz...eskişehir yolu üzerinde Tepe Prime diye bir yer var haftaiçi akşamları bile full çoğu mekan ordaki, yani Ankaralı memur bile olsa iş çıkışı bi yerlerde gidip oturmayı sever. Her yer AVM diye sıkıcı bir şehir sanmayın
Haftsonu eymir gölü şahane olur, genelde ODTÜlüleri alıyolar arabayla ama ODTÜ mensubu olmayanlar da artık okula başvurup kart alabiliyor yada arabayı bırakıp yürüyerek girebilir. Bisiklet turu, kahvaltı yada balık ekmek keyfi için gözü sulak alan arayanlara iyi gelir :) Bir de ankara mutfağı zayıf demiş bir üye ama buna katılmıyorum...İzmirli arkadaşlarımı bikaç balıkçıya götürmüştüm hayran kalmışlardı. Belki pazarımızda börülce radika (yada kendi yörenize özgü ne varsa) vs.bulunmaz ama dışarda özlediğimizde en güzellerini yiyebiliriz. Bazen beni bile bunaltıyo griliğinden soğuk havasından ama yine de ezdirmem şehrimi
Ankarada maddi imkanınız varsa saydığınız semtlerde hayatınızı güzel bir şekilde idam ettirmiş olursunuz,peki ya yoksa o zaman rahat edilemiyecek,bakışlar altında etkilenebileceğiniz(özellikle giyim kuşam)bir hayat yaşıyorsunuz.Sizinde bahsettiğiniz bir kaç nezih,elit semt dışında yaşanılası yerler yok.Ev fiyatları sizin bahsettiğiniz yerlerde günümüz şartlarına göre çok uçuk..Küçüklüğüm bahcelievler 7. cadde de geçmiştir diyebilirim,çok da severim,Anıtkabire her hafta götürürdü anneannem,çankayada arkadaşlarımız var orasıda çok nezih bir semt katılıyorum.Ankaranın yemek kültürü zayıf evet bana göre bu benim düşüncem..(kendi yöreme yada başka bildiğim yöreye özgü aynı lezzette hiç bir şey yiyemiyorum,damat tadım çok kuvvetli olduğunda belki)
Neden sizinle aynı düşüncede olmamı bekliyorsunuz bunu anlamıyorum,birbirlerimizin düşüncesine saygılı olalım lütfen.Zira ben sizin yorumunuza eleştiride bulunmadım,herkesin kendi düşüncesi...