Yazın ankara ya taşınacağım nerede yaşanır ankara nasıldır yardım lütfen

ben de ankaralıyım evlenince başka bir şehirde yaşamak zorunda kaldım

şu an ankaraya yerleşme gibi bir şansım olsa benden mutlusu olmazdı heralde..

soğuktur, gridir ama yaşanılası bir şehirdir Ankara ...

ben de ankaralıyım evlenince başka bir şehirde yaşamak zorunda kaldım

şu an ankaraya yerleşme gibi bir şansım olsa benden mutlusu olmazdı heralde..

soğuktur, gridir ama yaşanılası bir şehirdir Ankara ...

Ankara da bağımlılık yapıyor istanbul gibi galiba

Arkadaşlar ben de bilenlerden bilgi almak istiyorum
Etlik yada dikmen bu iki semt hakkında burada bilgi verebilecek olan var mıdır ???
Yani yaşaması ulaşımı ne biliym semtin ortamı nasıldır??
Ben aydınlıkevlerdeyim ve çok sıkıcı bi semt,, hiç ama hiç tavsiye etmem yeni geleceklere :KK50:

dikmen kesinlikle 1. sirada
etlik 2.

etlikte guzel semt.ama dikmen cok daha guzel..:KK16:

çay yolu ümitköy neden bu kadar pahalı

Yenimahallenin o kısımları ve çankayanın genelinde fiyat biraz yüksektir.Zira Ankara'nın yaşanılası semtleri arasındadır.Mühiti diğer yerlerine göre daha iyi durumdadır fakat maddi durumun çok iyi olmadıkça oralardan ev alması da malesef zordur.Zaten binaların çoğu eski yenilerin fiyatları da eskilerin misli misli fazla

Yenimahallenin o kısımları ve çankayanın genelinde fiyat biraz yüksektir.Zira Ankara'nın yaşanılası semtleri arasındadır.Mühiti diğer yerlerine göre daha iyi durumdadır fakat maddi durumun çok iyi olmadıkça oralardan ev alması da malesef zordur.Zaten binaların çoğu eski yenilerin fiyatları da eskilerin misli misli fazla

ulaşım açısından zormu bende çalışıyorum çünkü.

Deniz olan bir şehirden gidiceksen çok zor,yaklasık 2 yıldır ankaradayım en cok denizi özlüyorum diyebilirim:).Nezih semt olarak bahçelievler(7.cadde civarı),çankaya tavsiye edebilirim anneannem yıllarca bahcelievler de oturdu çok güzel..
Bir semtten bir semte gitmek hiç de kolay değil özel araban varsa iyi de onun dısında eryamanda yaşıyorum(burasıda nezih denilebilir) çankayaya gitmek 2 otobüs değiştiyosun bir keresinde 2 bucuk saat yol sürmüştü,trafikte yoğundu.İşte o zaman memleketimin değerini anladım...(Mersinliyim)
Gezecek bir kac yer dısında fazla bir alternatif yok avm ler oldukca fazla,giyim,yemek içmek ve eğlence alanının dışına pek cıkamıyorsun.Gezilecek yerler(beypazarı,kızılcahamam)piknik vs oksijen almak için...
Ankara tamam başkent büyük bir şehir ama dağ tepe yokuş ve beton manzarası mevcut,Ankarayı gelişmiş büyük bir köy olarak tanımlıyabılırım...
Yemek kültürü çok zayıf bir şehir bana göre (akdeniz,ege mutfağından sonra)
Kısacası Akdenizden birinin çok da sevemeyeciği bir şehir..
Aklıma geldi Ankara uyuyan bir şehir gibidir gerçekten,aksam hava kararınca hayat yoktur.Cıvıl cıvıl değildir yani..

çok ilginç bir yorum açıkcası şaşırdım. bahsettiğiniz yer Ankara ve başkent büyük bir köy demek çok yanlış bir tutum bence. ben ANKARALIYIM orda doğdum büyüdüm sonra tayinim çıktı ve egeye geldim. ege ve akdeniz mutfaından zayıf olduğunu söylemişsiniz ama ben burada zeytinyağlı ot türlerinden başka bişiy görmedim. Ankarada her damağa hitap eden lezzet bulmanız çok kolay. akşam hava kararınca kızılaya yada bahçeliye olmadı tunalı hilmi caddesine gitmenizi öneririrm gerçekten uyuyan bir şehir olduğunu düşünecekmisiniz bakalım. benim şuan bulunduğum yer tatil bölgesi ve ekim ayına girdimmi insan kalmıyor burda taki mayıs hazirana kadar ölü şehir gerçekten sokaklarda insan yok şuanda da öyle eşimle haftasonu dışarı çıkalım diyoruz ve inanın insan yok yaaa. Ankaram benim güzel memleketim orada yaşam okadar kolayki tayinimi yapmıyorlar olsa bir gün bile durmam burda.

gelişmiş bir köy derken:KK1::KK1::KK1::KK1:
:KK14::KK14: bence sen hayatında görmemışsın köy nasıl bı yerde yaşadıgınıda çok merak ettım.
hiç bir şehire değişmem ankarayı bende akdenız bölgesınde yasadım ama tekrar gıdermısın ankarayı bırakıp dersen asla derım...
burda her kesıme uygun yerler var ayrıca gece 10dan sonra hayatın durdugu falan yok yeterkı sen eğlenmek gezmek ıste gıdecek yer çok. ankaranın tek dezavantajı kışları soğuk olması...

gelişmiş bir köy derken:KK1::KK1::KK1::KK1:
:KK14::KK14: bence sen hayatında görmemışsın köy nasıl bı yerde yaşadıgınıda çok merak ettım.
hiç bir şehire değişmem ankarayı bende akdenız bölgesınde yasadım ama tekrar gıdermısın ankarayı bırakıp dersen asla derım...
burda her kesıme uygun yerler var ayrıca gece 10dan sonra hayatın durdugu falan yok yeterkı sen eğlenmek gezmek ıste gıdecek yer çok. ankaranın tek dezavantajı kışları soğuk olması...

katılıyorum size :KK8:

Ben Çayyolu'nda yaşıyorum, inanılmaz mutlu ve memnunum semtimizden. Her yere şortla atletle çıkıp gidebiliyorum kimse rahatsız etmez. Sitemizde havuz olduğu için bikini üstüyle bile gezerim yadırganmaz. Kapalıysanız da yadırganmazsınız aynı şekilde. Ama kapalılar genelde elit semt olarak Çukurambar tarafını tercih ediyor çoğunluk orda.(Giyim rahatlığı konusunda takık biriyim o yüzden bunları yazıyorum:) Onun dışında arabanız varsa eğer her yere gidip gelmek kolay buralardan. Evler büyük,sağlam ve yeni. Keza Çankaya ve Yıldız tarafları da önerebilirim Panora AVM nin oralarda çok güzel evler va Park OR-AN gibi...Bahçeli de kaliteli bir semt ama arabalıysanız park yeri gibi işkence sorunları var malesef. Ayrıca Ankara eğlence açısından da çok çeşitlidir , tamam bir istanbul gibi kültür sanat başkenti değil ama Devlet Tiyatroları yada diğer sahne sanatları gösterilerine çok sık giderim takip edip bulmayı bilene çoook renkli bu şehir. Geceleri de çok canlı oluyor, Tunalı ışıl ışıl gece öyle ıssız olmaz...eskişehir yolu üzerinde Tepe Prime diye bir yer var haftaiçi akşamları bile full çoğu mekan ordaki, yani Ankaralı memur bile olsa iş çıkışı bi yerlerde gidip oturmayı sever. Her yer AVM diye sıkıcı bir şehir sanmayın :KK14: Haftsonu eymir gölü şahane olur, genelde ODTÜlüleri alıyolar arabayla ama ODTÜ mensubu olmayanlar da artık okula başvurup kart alabiliyor yada arabayı bırakıp yürüyerek girebilir. Bisiklet turu, kahvaltı yada balık ekmek keyfi için gözü sulak alan arayanlara iyi gelir :) Bir de ankara mutfağı zayıf demiş bir üye ama buna katılmıyorum...İzmirli arkadaşlarımı bikaç balıkçıya götürmüştüm hayran kalmışlardı. Belki pazarımızda börülce radika (yada kendi yörenize özgü ne varsa) vs.bulunmaz ama dışarda özlediğimizde en güzellerini yiyebiliriz. Bazen beni bile bunaltıyo griliğinden soğuk havasından ama yine de ezdirmem şehrimi :KK1:

katılıyorum size :KK8:

Ben Çayyolu'nda yaşıyorum, inanılmaz mutlu ve memnunum semtimizden. Her yere şortla atletle çıkıp gidebiliyorum kimse rahatsız etmez. Sitemizde havuz olduğu için bikini üstüyle bile gezerim yadırganmaz. Kapalıysanız da yadırganmazsınız aynı şekilde. Ama kapalılar genelde elit semt olarak Çukurambar tarafını tercih ediyor çoğunluk orda.(Giyim rahatlığı konusunda takık biriyim o yüzden bunları yazıyorum:) Onun dışında arabanız varsa eğer her yere gidip gelmek kolay buralardan. Evler büyük,sağlam ve yeni. Keza Çankaya ve Yıldız tarafları da önerebilirim Panora AVM nin oralarda çok güzel evler va Park OR-AN gibi...Bahçeli de kaliteli bir semt ama arabalıysanız park yeri gibi işkence sorunları var malesef. Ayrıca Ankara eğlence açısından da çok çeşitlidir , tamam bir istanbul gibi kültür sanat başkenti değil ama Devlet Tiyatroları yada diğer sahne sanatları gösterilerine çok sık giderim takip edip bulmayı bilene çoook renkli bu şehir. Geceleri de çok canlı oluyor, Tunalı ışıl ışıl gece öyle ıssız olmaz...eskişehir yolu üzerinde Tepe Prime diye bir yer var haftaiçi akşamları bile full çoğu mekan ordaki, yani Ankaralı memur bile olsa iş çıkışı bi yerlerde gidip oturmayı sever. Her yer AVM diye sıkıcı bir şehir sanmayın :KK14: Haftsonu eymir gölü şahane olur, genelde ODTÜlüleri alıyolar arabayla ama ODTÜ mensubu olmayanlar da artık okula başvurup kart alabiliyor yada arabayı bırakıp yürüyerek girebilir. Bisiklet turu, kahvaltı yada balık ekmek keyfi için gözü sulak alan arayanlara iyi gelir :) Bir de ankara mutfağı zayıf demiş bir üye ama buna katılmıyorum...İzmirli arkadaşlarımı bikaç balıkçıya götürmüştüm hayran kalmışlardı. Belki pazarımızda börülce radika (yada kendi yörenize özgü ne varsa) vs.bulunmaz ama dışarda özlediğimizde en güzellerini yiyebiliriz. Bazen beni bile bunaltıyo griliğinden soğuk havasından ama yine de ezdirmem şehrimi :KK1:

teşekkürler ne güzel anlatmışsınız.özellikle ankara ya yabancı olanlara

rica ederim :KK17: Her türlü konuda yardımcı olmaya çalışırım size istediğiniz zaman merak ettikleriniz hakkında.

satın almak için de kiralık içinde baktım çay yolundaki evlere hepsi böyle pahalımı bende öğretmenim ev de almayı düşünüyoruz.

satın almak için de kiralık içinde baktım çay yolundaki evlere hepsi böyle pahalımı bende öğretmenim ev de almayı düşünüyoruz.

evler bildiğim kadarıyla 300.000den başlıyor apartman daireleri..kiralar da 1200den başlıyor olmalı ama belki biraz eski evler Konutkent, Oyak sitesi daha makul kirada olabilir. Bütçeniz nedir tahmini? Ona göre yardımcı olmaya çalışayım size.Özel mesaj hakkınız yok sanırım henüz o yüzden burdan sordum kusura bakmayın.

evler bildiğim kadarıyla 300.000den başlıyor apartman daireleri..kiralar da 1200den başlıyor olmalı ama belki biraz eski evler Konutkent, Oyak sitesi daha makul kirada olabilir. Bütçeniz nedir tahmini? Ona göre yardımcı olmaya çalışayım size.Özel mesaj hakkınız yok sanırım henüz o yüzden burdan sordum kusura bakmayın.

Evet haklısınız özel msj atamıyorum 300 ancak bu fiyatlar korkuttu beni.

Evet haklısınız özel msj atamıyorum 300 ancak bu fiyatlar korkuttu beni.

saydığım bütün semtler o civardan başlıyor en alt limit malesef o...benim oturduğum civarda 500.000den başlıyor ki merkeze bi hayli uzak. 20 yıllık binalar 270e bulunabiliyor Emlak Ofisinden Satılık Daire 275.000 TL m2 3+1 odalı Ankara Yenimahalle Çayyolu Mahallesi - 111862170 umarım link verdiğim için ceza almam. ucuz olabilecek daire bu mesela. bir de şunu buldum http://www.sahibinden.com/ilan/emla...t-1-de-3-1-uygun-fiyata-daire-101284348/detay ... Bağlıca tarafları nispeten 240tan başlar ama o kısımlar Çayyoluna bağlı gözükse de çayyolu sayılmaz ilanlara bakarken aklınızda bulunsun, o yüzden değeri düşüktür daha tam oturmadığından bölge olarak.

Son düzenleme:
X