Yazın ankara ya taşınacağım nerede yaşanır ankara nasıldır yardım lütfen

bankdeniz

ebrucarenkler.blogspot.co
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
116
0
Bayanlar yazın ankara ya taşınacağım nerede oturulur en nezih yerleri nerelerdir.nasıl geçer zaman neler yapılr yardımlarınızı bekliyorum.Yeni bir şehir ve ben bu şehir hakkında hiç bir şey bilmiyorum.

Nerden taşınacaksın bilmiyorum fakat benim gibi deniz aşırı, büyük bir şehirden geldiysen şimdiden geçmiş olsun arkadaşım.
Henüz 5 ay oldu geleli ama eşim yarın taşınıyoruz dese evi toplamam sadece 10 dk sürer

Ben Ankarayı cok severım. her ımkanın olur sosyal, kültürel, istanbul kadar olmasa da. bence yaşamak ıcın ıdeal. merkezi, yakın sayılır her yere, hızlı tren, uçak var. gölleri parkları eglence alanları var piknik için. kurslar var her türlü eğitim hobi amaclı. kendını gelıstırebılırsın. hoşgeldın şimdiden:)

maddi durumun cok iyiyse ayrancı çankaya oran yıldız bahçeli emek balgat dikmen gibi yerlerde oturabılırsın.

nereden geleceğine bağlı. istanbul izmir gibi yerlerden geliyorsan beğenmeme ihtimalin yüksek.
bir de denizi olmayan ya da deniz tutkun yoksa kesin beğenirsin.

ben 24 yıldır ankaradayım. nere olursa olsun kurtulayım şurdan derdim sanki başka bir yerde yaşamışım gibi. ünv kazandım iç and nun farklı bir şehrinde. ankara paris gibi geliyor artık

bi kere lüxü de ucuzuda kolaylıkla bulabiliyorsun.
çoğu yere tek vasıtayla gidebiliyorsun.
çayyolu,etimesgut,eryaman,elvankent gibi semtlere taşınırsan merkeze inmen uzun sürebilir. ben hiç gitmiyorum oralara. aracım var durumum çok iyi dersen çayyolu,konutkent tam sana göre sakin sosyete yerleri. daha merkezi istersen bahçeli, çankaya da lüxtür. orta seviye istersen batıkent,k.ören,yenimahalle,etlik. güzeldir. mamak taraflarını sevmiyorum ben.
batıkentin metrosu vardır.
keçiören e yapılıyor baya bir süredir. ama her yere tek vasıtayla gidebiliyorsun. (çayyolu gibi uzak yerler haricinde)
onun dışında gezip tozmak için bol bol park,cafe,eğlence yerleri,piknik yeri ve alışveriş merkezi mevcut. yazın yüzme havuzlarına gidebilirsin.
trafik sorunu memur çıkışları ve kazalar haricinde olmuyor ha bir de mitinglerden dolayı caddeler kapalı değilse.

şimdilik bu kadar anlatabildim canım bütçeni ve zevkini bilmediğim için. söylersen daha da yardımcı oluruz

dikmen, balgat, çankaya, oran bu yerlerde oturulabilir..kiralar 500tlden 1milyara kadara yolu vardır..kışın aşırı soğuktur, zaten Ankara'nın ayazı meşhurdur..Memur şehri olduğu için insanları biraz soğuktur, ama yardımlarını da asla esirgemezler..Ankara'da hayat, hafta içi sessizdir,genellikle saat 22.00'de dişarda pek fazla insanlara rastlayamazsınız, hafta sonları da özellikle cumartesi geceleri Bahçeli 7, tunalı Hilmi, Ümitköy, Kızılay kalabalık olur..Kızılay;Ankara'nın Merkezi yeridir..Buluşmak isteyenler bu adresi verir genellikle..
denizimiz olmadığı için yapay göllerimiz vardır Göksüpark gibi..ailece gezebileceğiniz Alışveriş merkezleri mevcut : Ankamall, Armada, Kentpark,Antares,Karum,..Çocuğunuzu götürebileceğinizi parklarımız da mevcut tabii : Altınpark, gençlikparkı,Göksu...
bunların dışında ankara'da semt pazarları mevcut :çukurambar ve yıldızda nişantaşı sosyete pazarı,çarşamba ve cumartesi ümitköyde istanbul sosyete pazarı, perşemce sıhhıyede ve çarşamba ayrancıda da yine sosyete pazarları kuruluyor.
Tunalı'da gümüşsoy pasajı, aynalı çarşı,tunalı pasajı ve çelikler pasajı'nda uygun fiyatlara marka ürünlere rastlayabilirsiniz..
Ulus'ta ankara kalesi'ni gezebilirsiniz mesela; tarih kokan evleri, hamamları, camiileri gezebilir, kahvaltı yapabilirsiniz..
Ulaşım açısından sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum tabii iş çıkış saatlerini katmazsak :) metrolar, otobüler, dolmuşlar kimi zaten tek vesayet yapabilirsiniz kimi zaman da iki kez otobüse binmeniz gerekecek eğer iki kez otobüse binecek olursanız 10'luk kart alın ve 45 dakıkaya doldurmadan bedava 2nci otobüse binebiliyorsunuz..ama 45dkya dikkat :) dolmuş fiyatları genellikle 2 tl, halk otubüsleri ise 1,75 kuruş, öğrenciler ise 1.300 ödemekteler..aklıma bunlar geldi, sorunuz olursa çekinmeden sorun :) Ankara'mız güzeldir merak etmeyin :)
ha birde doğalgazı fazla kullanabilirsiniz ama benim size tavisyem merkezi sistemli bir ev tutun..

Son düzenleme:
ya arkadaşlar ne güzel ne içten mesajlar yazmışsınız,ne güzel yardımcı olmuşsunuz,kutluyorum sizi canı gönülden

kendi adıma teşekkür ederim canım, başka bir ile taşınmanın zorluğunu bilirim inş konu sahibine yardımımız dokunur :)

En umutsuz yorumu ben yapmışım sanırım doğuştan Ankara'lı olmadığım çok belli
Umarım çok büyük bir şehirden taşınmıyorsundur ve zorlanmadan alışırsın konu sahibi arkadaşım

evlimisin canım açıkmsın kapalı mısın bunları bilirsem az çok yorum yapabilirim...
örneğin kapalıysan demetevler keçiöreni tavsiye edebilirim yanlış anlaşılmak istemem bunu söledim çünkü açık bir bayansan yazın bu semtlerde kısa kollu bu tarz kıyafetlerle rahat edemezsin örneğin gece acılısa düğüne davete gittiğinizde yadırganabilirsiniz sizi sürekli gözetleyen gözler sizi rahatsız edebilir maalesef semtler günümüzde orada yasayan insanların kültür yapısı birikimleride ne yazıkkı önem tasıyor bir amerika bir kanada gibi değil maalesf :) fiyat olarak en pahalı semtler tunalı hilmi caddesi ümitköy vb semtler orta gelirli iseniz küçükesat libya caddesi güzel çankaya güzel sonra yenimahalle ivedik bu semtlere metro ile ulaşım var.kızılaya fln yakın aklıma geldikçe yazarım canım ben istanbulluyum gecici bir süre ankaradayım :) en sevdiğim semt tunalı hilmi alıştım buraya bu semtlerde oturcam yine evlendiğimde

yaklaşık 8 yılım geçti ankarada cok mutluydum deniz yoktu ama baska bir hava vardı ne bileyim sevmezsin demişlerdi ama ben cok sevdim ..sanırım cevre önemli benim çok saygın değerli arkadaşlarım oldu orda işim de iyiydi insanlara soğuk derler ama alakası yok komşuluk biraz mesafeliydi çünkü herkes cok çalışıyor ve trafik yoğun eve geç geliyorsun sonra tekrar iş..
en güzel semti bana göre dikmen çankaya balgat civarları kızılaya yakın en azından.kızılayı cok severim her sokağını iyi bilirim alışveriş için çok iyi yerler var..avm olarak ankamaal güzel kalabalık,panorayı daha cok tercih ederdim sakin oldugundan..bence korkma taşın alışırsın bir gün ankaraya biz de yerleşiriz umarım yeniden..

yaklaşık 8 yılım geçti ankarada cok mutluydum deniz yoktu ama baska bir hava vardı ne bileyim sevmezsin demişlerdi ama ben cok sevdim ..sanırım cevre önemli benim çok saygın değerli arkadaşlarım oldu orda işim de iyiydi insanlara soğuk derler ama alakası yok komşuluk biraz mesafeliydi çünkü herkes cok çalışıyor ve trafik yoğun eve geç geliyorsun sonra tekrar iş..
en güzel semti bana göre dikmen çankaya balgat civarları kızılaya yakın en azından.kızılayı cok severim her sokağını iyi bilirim alışveriş için çok iyi yerler var..avm olarak ankamaal güzel kalabalık,panorayı daha cok tercih ederdim sakin oldugundan..bence korkma taşın alışırsın bir gün ankaraya biz de yerleşiriz umarım yeniden..

yani öyle yorumlar yapılmış ki şaştım kaldım..sanki ücra küçük bir anadolu şehrinden bahsediliyor..kötünün iyisiymiş gibi..arkadaşım ankara bu ülkenin başkenti..en gelişmiş illerinden birisi..her türlü imkan mevcut...çok şanslısınız orda yaşıyacağınız için...kendimde dahil çevremde okadar çok insan varki ankarada yaşayabilmek isteyen..ama işte hayat şartları beni çok mutlu eden bişey bi başkasına ceza gibi gelebiliyor..ama çok merak ettim ankarayı beğenmeyen arkadaşlar izmir istanbul antalya vs haricinde türkiyenin diğer illerinden haberdarlar mı?...

Deniz olan bir şehirden gidiceksen çok zor,yaklasık 2 yıldır ankaradayım en cok denizi özlüyorum diyebilirim:).Nezih semt olarak bahçelievler(7.cadde civarı),çankaya tavsiye edebilirim anneannem yıllarca bahcelievler de oturdu çok güzel..
Bir semtten bir semte gitmek hiç de kolay değil özel araban varsa iyi de onun dısında eryamanda yaşıyorum(burasıda nezih denilebilir) çankayaya gitmek 2 otobüs değiştiyosun bir keresinde 2 bucuk saat yol sürmüştü,trafikte yoğundu.İşte o zaman memleketimin değerini anladım...(Mersinliyim)
Gezecek bir kac yer dısında fazla bir alternatif yok avm ler oldukca fazla,giyim,yemek içmek ve eğlence alanının dışına pek cıkamıyorsun.Gezilecek yerler(beypazarı,kızılcahamam)piknik vs oksijen almak için...
Ankara tamam başkent büyük bir şehir ama dağ tepe yokuş ve beton manzarası mevcut,Ankarayı gelişmiş büyük bir köy olarak tanımlıyabılırım...
Yemek kültürü çok zayıf bir şehir bana göre (akdeniz,ege mutfağından sonra)
Kısacası Akdenizden birinin çok da sevemeyeciği bir şehir..
Aklıma geldi Ankara uyuyan bir şehir gibidir gerçekten,aksam hava kararınca hayat yoktur.Cıvıl cıvıl değildir yani..

Son düzenleme:
merhaba bende ankara eryamanda oturuyorum.sessiz sakin bir semt.ben seviyorumburayı.ama en önemlisi beklentiler sanırım.benim gibi 17 yıllık evliysen 3 çocugun varsa beklentilerin farklı olur.benim için önemli olan kuzularımla saglıklı ve birarada olabilmek.gittigim yerlerin çok bir önemi yok yani.eşim memur oldugu için birçok il gezdim ve her şehirden edindigim tecrübeler farklı.en önemlisi huzurlu güzel bir ev.ankara ya gelince, tabiki başkent ve birçok imkanın var sosyal olarak.türkiyenin ortası oldugu için batayada doguyada yakın.ne sebeple ankaraya geldigini yazsan sanırım daha aydınlatıcı bilgiler verebilirler arkadaşlar.mesela ben kızımın ameliyatı sebebiyle geldim.iyiki gelmişim.ben seviyorum burayı.seninde sevmen dilegiyle

Ankara sevilmez mi hiç.
Çok güzeldir çok. İnşallah Siz de çok sever, çok mutlu olursunuz..

arkadaşlar geri dönüşleriniz için çok sağolun.Ben öğretmenim eşimin işinden dolayı ankaraya gelieceğiz.10 yıl istanbulda yaşadık 3 yıldırda samsundayız.Bilmiyorum ankara nasıl olacak tabii bilmediğim bir yer olduğu içinde tedirginim haliyle.bir tane Oğlum var 2.sınıfa gidiyor.yaşadığım yerin çocuğumuzun okulu açısından da düşünmemiz lazım tabii.bekliyorum yine yardımlarınızı bayanlar desteklerinizin herbirini önemsiyorum.

slm cnm.istanbuldan sonra samsunda yapabildiysen ankara cennet gelir sana. Bende dogma buyume ankaraliyim sadece universite icin segir disina ciktim ama en fazla 2 haftada bir gelirdim geri. Cocuklugum batikentte gecti tam cocuk buyutulecek yer ama suan kizilayda oturuyorum. En merkezi yer ama cocuk buyutmek icin hic ideal deil. Memur ailesisiniz anladigim kadariyla sana tavsiyem en uzagi batikent olabilir sona y mahalle kurtulus kolej maltepe anittepeyide dusunebilirsin tabi atanacagin okulda onemli.ewine yakin olmasi super olur zannimca...

Canım istanbuldan direk geçsen daha çok zorlanırdın bundan emin ol. Herkes alışkın olduğundan uzun süreli yaşadığından alışmış tabiki sevilecek yerleri de var ama şöyle bir sorunu var ki evden dışarı adım atamıyorum rahatça...
O yüzden oturacağın mühiti iyi seçmen lazım.
Düşün ayağımda topuklu, üzerinde deri ceketi bildiğin bir istanbul kokoşu olarak ankaranın yokuşlarından çıkmaya çalışıyorum.
Bir dikimevine gidiyim geçen dedim minibüse binmem için 5 dakika kadar yürürmem gerekiyor.
Korna çalanlar mı,lafla taciz edenler mi istersin üstelin karakol çevresinde oluyor bunlar.Öyle kısa filanda giymiyorum yani yüzünde makyaj ayağında topuklu olsun yeterli düşüncesi bildiğin.
Geçen kapıyı açtım üzerimde tayt thirt var komşunun biri birşey soracak tip tip bakıyor bir töbe töbe demediği kaldı yüzüme karşı...
Kızılay'a geçtim mi özellikle akşama doğru ya da bahçeli evlere kendimi evimde hissediyorum.Işıl ışıl kalabalık.
Denizinden filan değil yani.Her memleketin bir güzelliği var muhakkak ben hala Ankara'nın kini keşfetmeye çalışıyorum.
Boş yere bir yeri övüp sonra hayal kırıklığına uğratmak istemem en dikkat edeceğin şey burada oturacağın mühit.
Bir de enteresan şeyleri var mesela her yerde çöp kovaları yok ne biliyim direk diplerinde çöpler var geçen belediye başkanına mail attım
''Ankaranın geneli yokuş olduğundan çöp kovası veremiyoruz.Avrupa kentlerinde de böyle toplanıyor'' filan gibi bir şey yazmış.Var sen düşün nasıl bir yere taşındık yani
Yeni binadan çok pahalı olmayan bir ev alıcam diye tutturdum başıma bela aldım şimdi ki aklım olsa çankaya belediyesi sınırları dışına çıkmam:26:
Ben zonguldak'ta,muğla'da,trabzon'da da kaldım bir süre fakat inan şehrin ufaklığı çokta önemli değil.O kadar yer gezdim hiç bir şehir bana bu kadar gri gelmedi.

evet memur ailesiyiz ev alacağız geldiğimizde, huzurlu ve rahat bir hayat istiyorum ankarada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…