Bayanlar yazın ankara ya taşınacağım nerede oturulur en nezih yerleri nerelerdir.nasıl geçer zaman neler yapılr yardımlarınızı bekliyorum.Yeni bir şehir ve ben bu şehir hakkında hiç bir şey bilmiyorum.
dikmen, balgat, çankaya, oran bu yerlerde oturulabilir..kiralar 500tlden 1milyara kadara yolu vardır..kışın aşırı soğuktur, zaten Ankara'nın ayazı meşhurdur..Memur şehri olduğu için insanları biraz soğuktur, ama yardımlarını da asla esirgemezler..Ankara'da hayat, hafta içi sessizdir,genellikle saat 22.00'de dişarda pek fazla insanlara rastlayamazsınız, hafta sonları da özellikle cumartesi geceleri Bahçeli 7, tunalı Hilmi, Ümitköy, Kızılay kalabalık olur..Kızılay;Ankara'nın Merkezi yeridir..Buluşmak isteyenler bu adresi verir genellikle..
denizimiz olmadığı için yapay göllerimiz vardır Göksüpark gibi..ailece gezebileceğiniz Alışveriş merkezleri mevcut : Ankamall, Armada, Kentpark,Antares,Karum,..Çocuğunuzu götürebileceğinizi parklarımız da mevcut tabii : Altınpark, gençlikparkı,Göksu...
bunların dışında ankara'da semt pazarları mevcut :çukurambar ve yıldızda nişantaşı sosyete pazarı,çarşamba ve cumartesi ümitköyde istanbul sosyete pazarı, perşemce sıhhıyede ve çarşamba ayrancıda da yine sosyete pazarları kuruluyor.
Tunalı'da gümüşsoy pasajı, aynalı çarşı,tunalı pasajı ve çelikler pasajı'nda uygun fiyatlara marka ürünlere rastlayabilirsiniz..
Ulus'ta ankara kalesi'ni gezebilirsiniz mesela; tarih kokan evleri, hamamları, camiileri gezebilir, kahvaltı yapabilirsiniz..
Ulaşım açısından sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum tabii iş çıkış saatlerini katmazsak :) metrolar, otobüler, dolmuşlar kimi zaten tek vesayet yapabilirsiniz kimi zaman da iki kez otobüse binmeniz gerekecek eğer iki kez otobüse binecek olursanız 10'luk kart alın ve 45 dakıkaya doldurmadan bedava 2nci otobüse binebiliyorsunuz..ama 45dkya dikkat :) dolmuş fiyatları genellikle 2 tl, halk otubüsleri ise 1,75 kuruş, öğrenciler ise 1.300 ödemekteler..aklıma bunlar geldi, sorunuz olursa çekinmeden sorun :) Ankara'mız güzeldir merak etmeyin :)
ha birde doğalgazı fazla kullanabilirsiniz ama benim size tavisyem merkezi sistemli bir ev tutun..