Yazın ankara ya taşınacağım nerede yaşanır ankara nasıldır yardım lütfen

Burda Ankara hakkında ki tek kötü yorumu ben yaptım sanırım lafın bana bahsettiğin tüm illerde yaşadım hatta muğla,trabzon,zonguldak'ı da ekleyebilirsin saydıklarında hepsi ile kıyaslayarak söylüyorum. Sanırım siz Ankara'da yaşamıyorsunuz ''yaşayabilmek isteyen'' derken kendinizide kattığınız için bence yaşamadan bu kadar keskin yorumlar yapmayın.Zira yaşamadan kimse bilemez nerenin nasıl olduğunu. Evet bu ülkenin başkenti haklısınız ne diyeyim burayı bu hale getirenler, bu kadar gelişimini yavaşlatanlar utansın

Yani cnm ev de alacakmissiniz oyle ha deyince alinip satilmiyo. İyi arastir aile hayataina uygun nezih yerlere bak oncelikli tercihin cankaya sinirlari olsun ama bunun bide butcesi war tabi senin yerinde olsam heralde y mahalle batikent taraflarini tercih ederdim cunku ulasim okul sosyallik her acidan an uygunu butce icinde tabi ordan ew almakla bi cankayadan almak bir deil o bakimdan. Yinede tabi iyice arastir hakkinda hayirlisi olsun...

ankaranın piknik alanlarını hiçbir yere değişmem akdeniz bölgesinde orman dolu bir yerdeyim pimpis piknk alanları var gidesim gelmiyor oysa ankarada moganda yürüyüş yap mangalını yap mis gibi hava..eymir gölü odtü piknik alanında kekik kokuları arasında git yürü piknik yap,göksu da temiz hoş bir yer..ahlatlıbel dikmene cok yakın yaz akşamlarında demle cayını yap kekini arkadaşlarınla git o yemyeşil çimlere uzan buz gibi havada otur orayı cok seveirm ben.havası insanı diriltiyor nemi yok yazı güzel kışı belki zor ama o kadar da değil sana bunları yazarken orda olmak istedim bir an..

ne güzel anlatmışsınız benim de orda olasım geldi.sağol

biz aşağı ayrancıda oturuyoruz
çok rahat bi bölge yürüyerek 15 dk da kızılay da 5 dk da tunalıdayız
kimse kimseye karışmaz hep bi seviye vardır komşular arasında
sürekli konuştuğu komşusuna bile çat kapı gitmez kimse
okullarımızda iyidir
artık heryerde olduğu gibi ankarada da araba kullanıyorsanız rahat edersiniz
yazın 2 ay kadar çok sıcak olur kışın soğuk
merkezi sistem bi evde oturmanızı tavsiye ederim

lütfen şahsınıza anlamayın kimin hangi yorumu yaptıgına dikkat etmedim..26 yaşıma kadar ankarada yaşadım..şu an tayin nedeniyle başka bir şehirdeyim..ve maalesefki ankaraya tayin olma durumumuz yok çok istememe rağmen..yıllarcada olmayacak..kastettiğim buydu..benim takıldığım nokta arkadaşımızın yaşıyacağı yer ankara ucra küçük yaşanılmayacak bir yer değil türkiyenin en gelişmiş illerinden birisi..beğenilmeyecek bir yer değil..daha iyisi mutlaka vardır ama daha kötüsü çoğunluktadır..bence arkadaşımız mutlu olmalı..ben ankarada yaşayıpta sevmeyen hiç kimseyi görmedim daha evvel..tabii herkesin kendi kanaati..umarım sizde konu sahibi arkadaşta en kısa zamanda alışır çok mutlu olursunuz..gerçekten çok şanslısıznız tadını çıkartın...

nerede oturduğunu çok merak ettim arkadaşım çok özel değilse .......

Ankarada doğup büyüyen ve memnun değilim diyen bende görmedim herkes memnun görünüyor.
Fakat İstanbul,antalya vs gibi yerlerde yaşadınız mı diyince insan şaşırıyor doğal olarak.Kıyasladığınız yerlere bakınca...
Gerçi yaşam tarzı ile de alakalı bazılarına uyar bazılarına uymaz ama şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim inanın Ankara'nın pek çok ilçesi o ucra köylerden farksız yaşıyor.
Hala pek çok semtine toplu ulaşım girmiyor.
Zaten kullanılan toplu taşıma araçlarının ücretleride çok pahalı (başka şehirlerde 2 bilet alacağınız paraya burda 1 bilet alıyorsunuz)
Piknik alanları ve parklar dışında yeşil alan bulmak inanılmaz zor.
Çöp konteynrları verilmediği - yetersiz olduğu için insanlar çöplerini direklerin diplerine atıyor
Vs vs diye uzatılabilir bunlar yani burası başkent haklısınız ama isminin hakkını uzun süredir veremiyor.

Bir mail atmıştım çöpler için sayın belediye başkanımız cvp vermiş Ankara'nın yokuşlu yapısı nedeni ile verilemiyormuş ve Avrupanın pek çok kentinde çöpler böyle toplanıyormuş.(direk dibinden-dağılmış olaraK)

Belediye başkanın böyle yalanlar arkasına sığındığı bir şehirde yaşıyoruz şu anda biz nerede yaşadığınızı bilmiyorum fakat hayat standartlarınızı bu kadar az ile sınırlamayın eğer imkanlarınız el verirse nacizane tavsiyem budur:26:

nerede oturduğunu çok merak ettim arkadaşım çok özel değilse .......

Tuzluçayır'ın sonu mamak'ın hemen başında canım.Tabi Mamak diye geçiyor ama pek alakası yok ora ile...Bir de oranın içinde olsam kafayı yerdim o kesin beterin beteri o olurdu sanırım benim için

Tuzluçayır'ın sonu mamak'ın hemen başında canım.Tabi Mamak diye geçiyor ama pek alakası yok ora ile...Bir de oranın içinde olsam kafayı yerdim o kesin beterin beteri o olurdu sanırım benim için

canım sen daha yeni gelişmeye başlayan semtte oturuyorsun anlatıkların gayet normal eğer ikea veya nata vega olmasaydı dahada gecikebilirdi gelişmesi birde anlamadığım sen bir üstteki msj da çöpler direk dibine koyuluyor demişsin ankaranın geneli böyle sanırsam geceleyin alıyorlar çöpleri sabaha hiç bişey kalmıyor çankayadan bahsetmişsin bence çok pis bir semt asfaltları berbat ........

Aynen öyle canım ankaranın geneli çöp sorunu yaşıyor.Çöpleri köpekler darmadağın ediyor tabi ki belediye araçları akşamları direk diplerini topluyor fakat hayvancağızların dağıttıkları ortada kalıyor.Birde erkenden bazen çıkarılıyor ki sorma görüntüyü.Milletin çoluğu çocuğu var anlamıyorum nasıl tahammül ediyorlar hem hijyen hem de görsel açıdan rezalet bir durum bence.

Çankaya belediyesini çok ayrıntılı bilmiyorum ama ne zaman herhangi bir semtine gitsek derli toplu,temiz ve yeşillik içinde görünüyor.Ara sokaklar muamma tabi en azından bende temiz bir intibaa bıraktı şimdiye kadar.

Aslında tuzluçayırın içine doğru gittikçe daha modernleşiyor sanki ama mamak tarafına adımımı atmak istemiyorum kesinlikle.
Toplu taşıma araçlarını kullanmak için 5 dakika kadar yürüyorum fakat o bile benim için bir olay.
Anlamıyorum Ankara dediğimiz yer hepi topu 26.000 km2 bir yer, Başkent diyoruz bilmem ne diyoruz ikea filan yeni kurulmuş oluyor.
Alışveriş merkezlerinin bile çok eski bir geçmişi yok bana çok tuhaf geliyor açıkçası.
Yine de nefret ediyorum filan diyemem haksızlık olur sanırım sadece seçme sansım olsa başka bir ili tercih ederdim diyebilirim sanırım.
Bu kadar yavaş gelişen bir başkent burada yaşayan insanlara da büyük haksızlık

merhaba purplepurplecim ankaradan genel anlamda memnun olmamanın nedeni oturdugun semt canım . orayı tam ayrıntılı bilmiyorum ama kenar semtlerde kalıyor bahsetigin yer .

konu sahibinin sorusuna gelince .. ekonomik durumu ve yaşayış tarzına göre yer önermek mümkün .
ankaranın genelde ulaşımı kolaydır .son dönemlerde trafigi yogunlaşsada en çok 2 vasıtayla istediginiz yere gidebilmeniz mümkün .

ankaranın batısı ve dogusu merkeze baya uzak vede iyi bir semt istiyorsanız buraları pek önermem .

..çankaya ,dikmen ,ümitköy,ayrancı ,çukurambar,etlik ,balgat ,bahçeli ,emek , bu semtleri öneririm .

ben dikmende oturuyorum .kızılaya baya yakımın tek ualşım aracıyla merkeze yani kızılaya inerim 10 dk da. sonrada ordan ankaranın her yerine tek ulaşım aracıyla gitmem mümkün (çok ücra yerleri hariç tabi).. ankaranın genelinde hergün çöpler toplanır . çankaya genelinde bu sene çöp konteynırları yapıldı kaldırım kenarlarına .

aşırı dercede sosyalseniz belki sıkılırsınız ilk etapda ama gezilecek bir çok yer mevcut arkadaşlarında yazdıgı gibi. denizi özlerseniz ona care bulamayız tabiki.
ben 18 senedir Ankarada yaşıyorum ve çok seviyorum . ıstanbuldada bulundum ama denizinden bogazından ve kültürel zenginliginden başka bende iz bırakmadı . ankara daha düzenli ve yaşanır bir kent.
hoşgelirsiniz inşallah .

merhaba, bu yazdığınız semtlerde yeni site daireleri varmı acaba çocuk için site istiyorum.

merhaba, bu yazdığınız semtlerde yeni site daireleri varmı acaba çocuk için site istiyorum.

araştırmak lazım ama genelde büyük siteler şehir merkezine uzakyerlerde kuruluyor yer sıkıntısı sebebbiyle .ama mutlaka var bu semtlerdede . özellikle yani yeni yapılanan yerşelim yerlerinde bulunabilir .
eger site deyilde yeni yapı istyorsanız tabiki her semt bulunur .
hiç endişelenmeyin ankaramızı seveceksiniz .

Son düzenleme:

inşallah canım samsuna geldik daha kımıldamayız burdan derken Ankara sürpriz oldu.Belki de kaygım bundan.Tam alıştım derken anlayacağın yine yer değişikliği son olur inşallah.Bu yüzden gitmeden ankara da yaşayanlardan bilgi toplamaya çalışıyorum.

İstanbullu biri olarak Ankara'yı çoook ama çok severim. Üniversiteyi orada okudum, Çankaya'da oturdum. Nasıl da özledim o zamanları...
Çankaya, Balgat, Dikmen, Ayrancı, Yıldız, Emek, Oran, Oyak, Anıttepe en sevdiğim yerlerdir ve de gerçekten çok güzel yerlerdir...

ankara ile ilgili genelde güzel yorumlar içime su serpildi teşekkürler

Tuzluçayır İlkokulunun yakınlarındasınız herhalde ben de yakınlarda bir yerdeyim . ilk geldiğim zamanlar ben de çok zorlanmıştım ama şimdi seviyorum Ankara'yı. Tuzluçayırdan Kızılay'a otobüsle en fazla 15 dakika sürer. Mamak tarafına çok inmedim bilmiyorum ama benim olduğum yer o kadar kötü değil.Bir Dikmen bir Çankaya değil tabii ki

Son düzenleme:
ben üniversite için gelmiştim yıllar önce ankaraya.. çok sevdim kaldım.. ilk yıllar ayrancıda oturdum..yaklaşık 15 yıldır çayyolunda oturuyorum.. merkeze uzak diyenlere boşver.. sakin huzurlu kaliteli yaşam istiyorsan şehir dışındaki semtlerde oturacaksın.. çayyolunu çok seviyorum.. ankaranın diğer semtlerinden bedava ev verseler gitmem..alışveriş merkezi sinemalar tiyatro hepsi var.. üstelik merkeze tek vesayet. minibüz otobüz herşey mevcut... tek vesayetle gidilmez uzak diyenlere aldırma.. hiç te uzak değil.. zaten biraz araştırırsan en oturulacak yerlerden birinin burası olduğunu görürsün... üniversitelere de yakın. hacettepe başkent, bilkent odtü yolun üstünde.. valla ben kızılaya veya diğer yerlere gitsem de eve dönerken ümitköy köprüsünden semtime dönünce cennetime gelmiş hissediyorum.. kendimi özgür ve rahat hissediyorum.. dedikodu yok meraklı insanlar yok tam benim istediğim gibi.. çünkü ben yunanistandan geldim.. ve böyle özgür olabileceğim kendimi rahat hissedeceğim rahat insanların arasında olduğum bir yer aramıştım.. işte çayyolu tam benim için biçilmiş kaftandı.. Allaha şükrediyorum...üstelik merkeze uzaklıktan çok artık rahatlık huzur ve özgür hissedebilmek önemli insan içim.. zamanla bunu anladığında merkeze gidip gelmenin önemsiz ama çevrenin çok önemli olduğunu anlar insan...ben bu semtte çok rahatım.. tabi bu kişden kişye değişir.. rahatlık kavramı
özgürlük kavramı herşey farklıdır yani kişilere göre... onun için aslında senin için neresi uygun bir kaç ay yaşadıktan sonra kendin karar verirsin.. bizim dememiz boş....

bir de çocuk için site istemişsin ya.. çayyolunun tamamı sitelerden oluşur... ama evler pahalıdır.. yeni sitelerde 300 ile 400 binden başlar.. eski yerler 200 bin civarındadır.. kiralr 800 ile 900 arasından başlar.. ama yaşamaya değer bir yerdir.. bir arkadaşım yukarda söylemiş.. aslında kendin araştırsan daha iyi olur ya hani arkadaşım demişki bazı semtler kapalı diye ona katılıyorum.. çayyolu sosyetik smet diye geçer ne drece doğru açıkçası bilmiyorum. ama burayı özgür olabildiğim için seviyorum.. giyim kuşama kimse bakmaz.. ama bazı sentlerde kısa kolu bile giysen bakarlar demiş arkadaşım yukarda ona katılıyorum.. onun için sen sana uygun olanı en iyi yine kendin bilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…